O futbolu na luzie... - Strona 3479

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2015, 13:09

MazurXIII pisze: trzeba być ślepym by nie widzieć tej klątwy cyfry 4
myślisz, ze nie wiem, ze Arsenal często zajmuje 4 miejsce? przecież nie o to chodzi, tylko o to, że wyczytałeś gdzieś na kwejku szyderę i powtarzasz w kółko. Żart jest dobry na raz, a jak się z uporem maniaka powtarza (w dodatku nie najwyższych lotów) to wygląda to już żałośnie i robi sie nudne.
MazurXIII pisze: Przykład Viery. Ostatni raz Kanonierzy odnosili poważniejsze sukcesy z Vierią w składzie
Pat odszedł w momencie jak przenosiliśmy się na stadion, co wiąże się z nagłym brakiem gotówki na nowe wzmocnienia, o czym guru pisze..
guru pisze:Rzeczywiście, bardzo słabo jak na drużynę, która wybudowała stadion i musiała go spłacać, wielokrotnie kosztem drużyny przez sprzedawanie kluczowych graczy. Trzeba być idiotą żeby tego nie docenić i szydzić, wiedząc jaka doszła jeszcze konkurencja w lidze (Chelsea Abramowicza, City szejków).
które miejsca Milan zajmuje od momentu jak Berlusconi zamknął kurek? wyższe niż 4, czy niższe? Od 2004 Milan tytuł zdobył raz, więc też bez rewelacji jak na tak wielki klub. Już nie wspomnę, ze Arsenalowi przybyły dwa kluby, które szastały kasą do zarzygania, a Milanowi ubyło Juve, które po powrocie do Serie A i tak z miejsca było wyżej w tabeli... beniaminek..

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 gru 2015, 13:14

Salas11 pisze:
Tomusmc pisze:Juventus jest czwarty czas zacząć się bać!
Zle? Jak Serie A odzyska pelna pule miejsc w LM, poczujecie sie jak u siebie :wink:
W domu to mam nadzieję będziemy za dwie kolejki kiedy Juve przejmie fotel lidera ;)

Pinkerton
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinkerton » 28 gru 2015, 13:57

Rezus pisze:Mi się bardziej podobają osiągnięcia Paolo Maldiniego.
Mi chyba również i generalnie dobrze jest widzieć Paolo tak wysoko bo to prawdziwa legenda, ale pisałem tylko i wyłącznie o ilości trofeów.

Zresztą nawet jeżeli spojrzymy na ich jakość oraz jakość gry samego zawodnika (wracamy naturalnie do Alvesa) na przestrzeniu ustalonego okresu czasu to nijak nie widzę możliwości pominięcia go w zestawieniu. Olbrzymi błąd moim zdaniem.
fieldy pisze:Mnie najbardziej razi Zizou na 3 miesjcu. Fajny piłkarz, świetnie się go oglądało, nawygrywał się w karierze, grał w największych klubach, no ale jakby popatrzeć na statsy to blado to wyglądało. Udał mu się finał MŚ w 98 przede wszystkim, nawet we wcześniejszych rundach nie wymiatał jakoś specjalnie... naprawdę znaleźliby się lepsi na pozycję tuż za dwoma cyborgami
Zgadzam się :) Zizou świetnie się oglądało, ale wydaje się mieć opinię trochę nieprzystającą do rzeczywistych osiągnięć. Widziałbym go wysoko, ale na pewno nie jako trzeciego piłkarza tego okresu.

Podobnież Vieira > Makelele, ale to wszystko jest o kant dupy potłuc jeżeli nie ustalimy jakichś kryteriów porównawczych. Nawet upraszczając sobie sprawę do wybierania pomiędzy jednym zawodnikiem a drugim, jakie kryteria powinniśmy brać pod uwagę? Na pewno szeroko pojęty skillset, trofea i tzw. longevity. Ja osobiście wyżej sobie cenię właśnie wysoką formę przez wiele lat aniżeli lepszy, ale krótszy okres szczytowej dyspozycji.

Kogo mi jeszcze brakuje na pierwszy rzut oka? Zanetti i Deschamps chociaż musiałbym sprawdzić dobrze lata czy przypadkiem wybrany okres nie ucina im trochę kariery.

Jest Barthez a nie ma Schmeichela?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 28 gru 2015, 14:02

Zanetti jest w zestawieniu tak samo jak i Schmeichel

Pinkerton
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pinkerton » 28 gru 2015, 14:08

Rzeczywiście, przepraszam najmocniej. Przeglądałem teraz tak na szybko i musiałem przeoczyć.

Zatem bez głębszego przemyślenia to brakuje mi na pewno Alvesa i Deschampsa, ale jakby posiedzieć dłużej i załączyć wspominki to pewnie ktoś by się jeszcze znalazł. Druga kwestia to zbyt wysokie/niskie pozycje poszczególnych graczy, ale jak wspominałem wcześniej - taki ranking to arcytrudna rzecz.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 gru 2015, 15:14

:rotfl:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 gru 2015, 15:45

Dobrze, że PL gra bo bez tego ciężko by było odpuścić piłkę na tak długo. Jednak dziwi mnie fakt, że grają po dwóch dniach od ostatniej kolejki, trochę za szybko

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2015, 15:47

Tomusmc pisze:Jednak dziwi mnie fakt, że grają po dwóch dniach od ostatniej kolejki, trochę za szybko
pierwszy rok śledzisz rozgrywki na wyspach? :P co roku okres świąteczno-noworoczny jest zapchany meczami. Myślisz, ze skąd coroczne debaty o konieczności wprowadzenia przerwy zimowej?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 gru 2015, 15:54

MazurXIII pisze:A tak na serio - abstrahując od braku dystansu do siebie etc. - trzeba być ślepym by nie widzieć tej klątwy cyfry 4. Jak zaczniesz się jej doszukiwać i wiązać z Arsenalem - zaczyna być na prawdę pysznie. Przykład Viery. Ostatni raz Kanonierzy odnosili poważniejsze sukcesy z Vierią w składzie. Chłop nosił na plecach nr 4! Przypadek? Nie sądzę! Zapraszam do zabawy ^^
Słabe to. Stać Cię na więcej.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 28 gru 2015, 15:55

akurat w 2015 ulozylo sie tak ze boxing i kolejka noworoczna wypadaja w weekendy, wiec nie ma specjalnego tloku, jedynie ten dzisiejszy termin jest malym probklemem-ale umowmy sie, RAZ do roku jak zespol zagra dwa razy w ciagu 48 godzin to nic wielkiego sie nie stanie. i warto spojrzec np. na liverpool ktory gra sobota-sroda-sobota - czyli NORMLANIE, zadnej sensacji.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 gru 2015, 16:02

Tylko tyle, ze w tym momencie zwodnicy z innych lig opalają sobie tyłeczki na plaży. :wink:

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 28 gru 2015, 16:03

proste pytanie: ile meczow w 2015 roku zagral arsenal?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 gru 2015, 16:08

Jeśli dobrze liczę to 54.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 28 gru 2015, 16:11

wiec o 11 mniej od przykladowo barcelony. i pewnie o ok. 5 mniej od realu czy atletico(albo co najwyzej tyle samo chociaz watpie). wiec tam gdzie inni zasuwaja to anglicy
guru pisze: opalają sobie tyłeczki na plaży.
to nie jest tak ze anglicy graja nonstop a inni maja wolne. anglicy graja w boxingi ale maja wolne terminy w innej czesci sezonu gdzie rywale zasuwają. ba, taka barcelona w 2015 zagrala dwa miesiace wiecej (liczac mecze co 3 dni) od przykladowego arsenalu. a jakbysmy to zliczyli na ostatnie 10 lat wyjdzie ze zagrali pewnie ze 2 sezony wiecej.

// dodam ze mam na mysli przede wszystkim trzy najbardziej wymagajace pod wzgledem fizycznym ligi, czyli anglia, wlochy, hiszpania. w tych ligach druzyny rozgrywaja bardzo podobna liczbe meczow, nie powinno tu byc wiekszej roznicy. bo bundesliga generuje mniej meczow-chocby z faktu ze w lidze gra 18 druzyn.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 gru 2015, 16:33

fieldy pisze:
Tomusmc pisze:Jednak dziwi mnie fakt, że grają po dwóch dniach od ostatniej kolejki, trochę za szybko
pierwszy rok śledzisz rozgrywki na wyspach? :P co roku okres świąteczno-noworoczny jest zapchany meczami. Myślisz, ze skąd coroczne debaty o konieczności wprowadzenia przerwy zimowej?
Zawsze wiedziałem, że grają w drugi dzień świąt, ale chyba po raz pierwszy zobaczyłem, że mają tak krótką przerwę między jednym, a drugim meczem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”