Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 349

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8710
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2009, 14:02

Wilmore pisze:Chyba nie trzeba nic więcej tłumaczyć.
A kiedy zacząłeś? Bo nie zauważyłem.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 lis 2009, 14:09

Jak już wyżej napisali to wszystko zależy od szczęścia w losowaniu i od tego w którym jest się koszyku. Co za durnota i ty ciągłe prawisz o swojej fachowości :haha:
Bo Smuda ma być zbawicielem kadry, cudotwórcą i mesjaszem narodów, ma przyklejoną łatkę i jest przereklamowany, a Majewski nie. Różnica kolosalna.
A pod względem stylu gry wcale obie kadry od siebie nie odbiegają - obie w pierwszych meczach zaprezentowały się marnie i obie nie pokazały tego, czego można się było po nich spodziewać.
Nie atakowanie= Bronienie? Napisze ci może miszczu co ty byś pisał po tym meczu gdyby trenerem był Benhauer.
Rumuni to o 3 klasy lepsi piłkarze niż my, więc sukcesem jest to, że z przebiegu meczu graliśmy z nimi na równi z równym. Tylko dzięki Leo. Murawa była jaka każdy widział, wobec czego taktyka Leo, która polega na długim utrzymywaniu się przy piłce niestety się nie mogła sprawdzić. To, że piłkarze nie walczyli to przecież nie wina Leo? Zresztą i tak dzięki Leo udało się stworzyć dwie setki na koniec, a że Peszko je spierdzielił to chyba nie wina Leo?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 lis 2009, 14:45

Nie atakowanie= Bronienie? Napisze ci może miszczu co ty byś pisał po tym meczu gdyby trenerem był Benhauer.
Rumuni to o 3 klasy lepsi piłkarze niż my, więc sukcesem jest to, że z przebiegu meczu graliśmy z nimi na równi z równym. Tylko dzięki Leo. Murawa była jaka każdy widział, wobec czego taktyka Leo, która polega na długim utrzymywaniu się przy piłce niestety się nie mogła sprawdzić. To, że piłkarze nie walczyli to przecież nie wina Leo? Zresztą i tak dzięki Leo udało się stworzyć dwie setki na koniec, a że Peszko je spierdzielił to chyba nie wina Leo?
Dokładnie. :wink: Wilmore potwierdza regułę że punkt widzenie zależy do punktu siedzenia i zawsze będzie bronił Leo który warsztat miał na poziomie 3 ligi a international level to prezentują wszyscy z Górnika :lol: .I radze wszystkim po prostu nie reagować na jego posty bo on ma swój świat i swoje zabawki i za nic w świecie nikomu nie przyzna racji bo przecież jest trenerem i zajebistym klubie i tylko on zarabia na forum hajs z piłki :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 lis 2009, 17:57

MazurXIII pisze:Zastanawia mnie dlaczego nikt tak nie bronił Majewskiego po pierwszym przegranym meczu...
Ktoś tutaj broni Smude. Druga sprawa kto ma takie jaja, żey starać sie bronić kogoś kto wystawia w wyjsciowym skladzie Iwanskiego czy Polczaka. Choć ja sam pisałem, ze jest lekka poprawa w przypadku "for money" bo stworzyli Polacy sobie jakies sytuacje i kilka razy podali sobie z pomysłem pilke.
W przypadku Smudy zobaczymy jak to bedzie. Kadra naprawde jest taka, że ciezko na nia narzekac jesli chodzi o dostepne personalia na dzisiaj. Było słabo nudno, ale Polacy stworzyli sobie w tym spotkaniu jakies 300-400% wiecej sytuacji niż Polacy w 3 ostatnich spotkaniach u Leo czy Majewskiego. Brakowalo mi wiekszej walki, agresji itd. Jednak cel jest Euro 2012 i jesli w kazdym kolejnym spotkaniu nie bedzie widać lepszej gry, wiekszego zaangazowania... to i Smuda bedzie zbierał razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 lis 2009, 18:38

Należy też wziąć pod uwagę to, że nikt inny, jak Smuda właśnie opowiadał bzdury na temat stworzenia tej kadry od zera w ciągu trzech dni. Smuda dostał nawet pięć ( ;) ) i nie zrobił z nią nic ciekawego.
Nic, bo ciężko oceniać mecz bez stawki zespołu dopiero budowanego, w którym selekcja nie jest przyspieszona ze względu na turniej, w porównaniu o mecz z lepszą Słowenią/Słowacją, które walczyły o awans.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 lis 2009, 19:25

Wilmore pisze:nie zrobił z nią nic ciekawego
Wilmore pisze:Nic
po czym piszesz....
Wilmore pisze:ciężko oceniać mecz bez stawki zespołu dopiero budowanego
[k****] czlowieku przed chwila oceniles :zgon:
Wilmore pisze:Należy też wziąć pod uwagę to, że nikt inny, jak Smuda właśnie opowiadał bzdury na temat stworzenia tej kadry od zera w ciągu trzech dni.
pewien holender opowiadal bzdury na temat zdobycia ME i on w to wierzyl a potem byl tylko bullshit i drewniane domki, brak pilkarzy... a przed turniejem wsyzscy na international level

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 lis 2009, 22:45

Wg. mnie Hamek i Wilmore powinni napisać plan odbudowy/ budowy naszej kadry. Pierwszy napisze zajebisty sklad- drugi zrobi to co potrafi najlepiej napisze niezła bajke, stek bzdur czy jak to nazwać.
Nawet nie bede domagal sie zadnych argumentów.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 lis 2009, 23:30

Piłkarska reprezentacja kraju do lat 23 przegrała w Grodzisku Wielkopolskim 1:2 (1:1) w towarzyskim meczu z Anglią "C", złożoną głównie z piłkarzy występujących na co dzień głównie w trzeciej i czwartej lidze

Drużyna, w której oprócz Janczyka wystąpili także m.in., mający na swoim koncie występy w pierwszej reprezentacji, Mariusz Pawelec, Piotr Polczak i Michał Pazdan oraz piłkarze czołowych drużyny w kraju - Piotr Ćwielong i Adrian Paluchowski - uległa ekipie złożonej głównie z angielskich trzecio- i czwartoligowców.

Bramki dla Anglii zdobyli Chris Holroyd w 33. minucie oraz Matthew Barnes-Homer, który, jak się później okazało, ustalił wynik meczu na kwadrans przed końcem regulaminowego czasu gry.

Polska U-23 - Anglia "C" 1:2 (1:1)
Bramki: Dawid Janczyk (45) - Chris Holroyd (33), Matthew Barnes-Homer (75).
Żółte kartki: Piotr Polczak (Polska); Max Porter, Darius Charles (Anglia).
Sędziował: Dawid Piasecki (Słupsk).
Widzów: 500.

Polska: Adam Stachowiak (35. Rafał Kwapisz) - Mariusz Pawelec, Piotr Polczak, Michał Pazdan, Marek Wasiluk (46. Adam Mójta) - Piotr Ćwielong (77. Piotr Tomasik), Jakub Tosik, Cezary Wilk (46. Łukasz Hanzel), Adrian Mierzejewski (46. Jakub Smektała) - Adrian Paluchowski (59. Krzysztof Janus), Dawid Janczyk.

:lol: :lol:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1546
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 17 lis 2009, 23:37

Magnum pisze:Piłkarska reprezentacja kraju do lat 23 przegrała w Grodzisku Wielkopolskim 1:2 (1:1) w towarzyskim meczu z Anglią "C", złożoną głównie z piłkarzy występujących na co dzień głównie w trzeciej i czwartej lidze

Drużyna, w której oprócz Janczyka wystąpili także m.in., mający na swoim koncie występy w pierwszej reprezentacji, Mariusz Pawelec, Piotr Polczak i Michał Pazdan oraz piłkarze czołowych drużyny w kraju - Piotr Ćwielong i Adrian Paluchowski - uległa ekipie złożonej głównie z angielskich trzecio- i czwartoligowców.

Bramki dla Anglii zdobyli Chris Holroyd w 33. minucie oraz Matthew Barnes-Homer, który, jak się później okazało, ustalił wynik meczu na kwadrans przed końcem regulaminowego czasu gry.

Polska U-23 - Anglia "C" 1:2 (1:1)
Bramki: Dawid Janczyk (45) - Chris Holroyd (33), Matthew Barnes-Homer (75).
Żółte kartki: Piotr Polczak (Polska); Max Porter, Darius Charles (Anglia).
Sędziował: Dawid Piasecki (Słupsk).
Widzów: 500.

Polska: Adam Stachowiak (35. Rafał Kwapisz) - Mariusz Pawelec, Piotr Polczak, Michał Pazdan, Marek Wasiluk (46. Adam Mójta) - Piotr Ćwielong (77. Piotr Tomasik), Jakub Tosik, Cezary Wilk (46. Łukasz Hanzel), Adrian Mierzejewski (46. Jakub Smektała) - Adrian Paluchowski (59. Krzysztof Janus), Dawid Janczyk.

:lol: :lol:
Mam nadzieję, że chociaż rzutów rożnych mieliśmy więcej i wszystkie były wykonane innym sposobem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 lis 2009, 19:29

Mamy za sobą drugi mecz kadry pod wodzą Smudy i pierwsze zwycięstwo. Choć niestety nie ustrzegliśmy się kilku błędów w obronie. Szkoda też niskiej skuteczności, bo ten mecz powinniśmy wygrać wyżej. Podobała mi się gra młodych piłkarzy takich jak Sadlok, czy oczywiście Rybus. Strzelić gola z półobrotu, z dwoma rywalami na plecach to jest jednak coś. A miał również i inne szanse. Trochę gorzej dzisiaj zagrał Kosowski i zawiódł mnie swoją grą Lewandowski. Szkoda również strzału Małeckiego w słupek. Generalnie jednak mecz na plus, ale nad skutecznością i grą w obronie Smuda musi jeszcze z tymi piłkarzami popracować.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8710
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lis 2009, 19:35

emdżej pisze:Podobała mi się gra młodych piłkarzy takich jak Sadlok, czy oczywiście Rybus
Mnie również, w lidze się wyróżniają, więc i na tle przeciętnej Kanady się wyróżniali. Jest nieźle, niedługo powinno być dobrze, a niech na euro2012 będzie bardzo dobrze :P

Na plus też - co mnie trochę zdziwiło - Szczęsny, na pewno lepiej od Kuszczaka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lis 2009, 19:47

cloner pisze:Na plus też - co mnie trochę zdziwiło - Szczęsny, na pewno lepiej od Kuszczaka.
Ja nie wiem jakim cudem bramkarz o takich "umiejętnościach" gry nogami, może grać w takim klubie jak United. Chyba ani razu dobrze nie wybił. Raz na rożny [choć miał mono bitą piłkę od obrońcy], 2 razy płasko, przed linię środkową, raz daleko w trybuny na aut ...
Szczęsny nieźle, nie popełnił żadnego błędu, ale też Kanada specjalnie mu nie zagrażała. 2 proste strzały i raz się wyciągnął. Dobrze, że nie musiał daleko od bramki wychodzić, bo też lubi źle ocenić lot piłki :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lis 2009, 20:36

Ja jestem rozczarowany tym spotkaniem bylo nudne i slabe w wykonaniu Polaków. Jesli Polacy chca zaliczać sie do średniaków w Europie to takim ekipom jak Irlandia Płn., Kanada musza spuszczać regularnie wpierdol. Fakt jest lepiej, bo jeszcze niedawono był problem z wymienieniem kilku podań, a co dopiero ze stworzeniem sobie sytuacji w spotkaniach zarówno o punkty jak i na wakajcach w RPA. Jakies 2 małe kroczki sa zrobione. Fajnie, że młodzi swoja szanse wykorzystali na dzien dzisiejszy- Sadlok, Rybus. Szczegolnie Sadlok mi sie podobał, to zawodnik o profilu jaki uwielbia Smuda i moze napewno liczyć na kolejne powolania. Tragicznie dla mnie wygladała komunikacja, to co sie działo na skrzydlach to wlailo cała taktyke. Rzezniczak i Gancarczyk zakotwiczyli na własnej polowie, a jak juz szli na pomoc skrzydłowym to strzelali albo dosrodkowywali w taki sposob, że rzygac sie chciało. Smuda musi nad tym popracować, bo strasznie to wygladalo dzisiaj. Ostatnia sprawa to nie chcialbym być obronca i miec przed soba Dudke, strzały mial niezłe, ale to jak sie ustawial jak tracił pilki, podawał do rywali to poprostu przekresla go z grona kandydatów, bo to juz ktorys raz z rzedu tak wyglada.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lis 2009, 20:39

Ok, nie zagrali w wielu elementach nawet na tróję, ale przecież zobacz skład, ile młodych chłopaków. To nie Arsenal, że wyjdą 20 - latki i będa klepać rywala przed ich polem karnym :lol: Drugi mecz Smudy, kilku debiutantów, kilku graczy, którzy mają na koncie po 1, 2, czy 3 meczach w kadrze. Trochę wyrozumiałości. Okazji było i tak sporo i ja osobiście jestem umiarkowanie zadowolony - Smuda ma czas przecież.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lis 2009, 22:53

Mecz słaby. O ile popisem ignorancji jest stwierdzenie, że
takim ekipom jak Irlandia Płn
Polska powinna regularnie spuszczać łomot, o tyle faktem jest, że Kanadzie taki los powinien być pisany w starciu z Polakami, jeśli chcemy być europejskim średniakiem. Niestety, nie jesteśmy, kadra jest nadal w dołku (zwycięstwo nic nie znaczy, grając kolejny mecz z Rumunią czy Słowacją przegralibyśmy pewnie do zera znów), bo z rywalem tej klasy tak chaotyczna gra, brak podłączania się regularnego bocznych obrońców, kompromitujące błędy obrońców i Kuszczaka (ktoś jeszcze ośmieszy się stwierdzeniem, że Leo popełnił błąd nie powołując go?).
Jak zwykle słabi byli ci, na których Leo nie chciał z różnych względów stawiać - Kosowski (ach, te jego dośrodkowania), Peszko, Kuszczak. Cóż to za zaskoczenie, że jednak nie mylił się w ich ocenie. :lol:
Na tle tak grającego rywala spodziewałem się po pomocy w takim składzie personalnym dużo więcej - o ile rozumiem błędy Sadloka, o tyle postawa Obraniaka, Dudki, Peszki i Kosowskiego była po prostu słaba jak na Kanadę. Rozumiem, że tak gramy z mocniejszą Rumunią, ale z Kanadą? Kanadą pokonaną przez Macedonię 0:3?
Taktyka jest ciekawa, jak to choinka, choć nie za bardzo mamy do niej piłkarzy, to cieszy konsekwencja w stawianiu na nią przez selekcjonera ( :roll: ) Smudę. Może jednak gracze się przestawią i zaczną w niej grać tak, jak powinni, a nie tak, jak teraz potrafią.
Na wielki plus Szczęsny, Rybus i... chyba nikt więcej, zawiedli najbardziej Dudka, boczni obrońcy i piłkarze kreujący grę ofensywną - choć Lewandowski przynajmniej się starał.
Przypominam - w meczu z Kanadą u siebie powinniśmy na luzie ich ogrywać, a nie momentami drżeć o zwycięstwo.
Żałosne dla mnie jest wycofywanie się rakiem Smudy po porażce z Rumunią z buńczucznych zapowiedzi o dokonywaniu cudów po trzech dniach z kadrą. Niech przyzna się do błędu, albo zamilknie, a nie zaprzecza temu, co obiecywał. :roll:
I wreszcie - ta słabiutka Słowenia, tak rzekomo słabsza od Polaków ( :lol: ) pokonała Rosję i awansowała na mundial.
No ale przecież Polacy są od nich lepsi i dziełem wyłącznie Leo jest to, że nie awansowaliśmy. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”