Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 349

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 gru 2006, 19:55

Z wypowiedzi samego Gago można się dowiedzieć, że niby znacznie poprawił grę w destrukcji podczas tego sezonu. Nie widziałem, nie wiem...można wierzyć na słowo albo nie :P Początkowo kiedy pojawiły się plotki o jego transferze do Realu pisano w prasie, że ma on być konkurencją dla Emersona, dopiero później pojawiło się też nazwisko Gutiego i to o nim teraz częściej się mówi :roll: Trudno powiedzieć czy Fabio zdecydowałby się na grę "na TAK" bo to trochę nie w jego stylu. Tylko taka mała prawda mówi, że taktykę dobiera się pod piłkarzy, a nie na odwrót :roll:

De la Red trenuje z pierwszą drużyną już coraz częściej. Być może Fabio w końcu na stałe przeniesie go do pierwszej drużyny bo i tak w rezerwach gra coraz mniej ze względu na powołania od Capello. Jak już mówiłem powinien wejsć w meczu z Sevillą bo tam pole manewru będzie niewielkie przy braku Momo :roll: Na razie nie chcę oceniać jego gry z pierwszą ekipą, gdyż raz, że grał za mało, a dwa nie miał jeszcze prawdziwego sprawdzianu...może w ten weekend :think:

Jurado zapewne odkupimy jeśli rzeczywiście stałby się kluczową postacią w Atletico. Tylko czy on będzie zainteresowany powrotem na Santiago Bernabeu :roll:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 08 gru 2006, 19:59

To Diarra nie zagra :shock: :( No to nie jestem pocieszony.Środek wygląda dosyć słabo i marnie.Więc myśle że Ruben prawie na pewno zagra.Co do Gago wie ktoś czy potrafi rozgrywać piłke czy to taki typowy DM :?:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 08 gru 2006, 20:00

(L)egionista pisze:ja wogóle zmienił bym ustawienie drużyny ale to chyba nie wchodzi w gre
W drugiej połowie z Dynamo graliśmy 4-4-2 tak że nie ma czegoś takiego, że Capello uparł się aby grać 4-2-3-1 :roll:

(L)egionista pisze:A może Ruben De La Red za Emersona
Ja nie jestem zwolennikiem tego żeby Rubenn grał np. od jutra w podstawowym składzie Realu, ale chodzi mi o to żeby go stopniowo wprowadzać do pierwszej drużyny (na początku wpuszczać na końcówki spotkań i później dawać mu coraz więcej czasu, a nie tak jak teraz, że raz na 2 miesiące zagra 90 min w meczu o nic a później się męczy w SD). Wszystko z umiarem, ale należy im dawać szanse bo na pewno na nią zasługują.

EDIT:
RealFan pisze:Jak już mówiłem powinien wejsć w meczu z Sevillą bo tam pole manewru będzie niewielkie przy braku Momo
A ja coś czuję że zagra nasz klubowy model na środku pola a De la Red zonwu posiedzi na ławie :roll:
RealFan pisze:Tylko czy on będzie zainteresowany powrotem na Santiago Bernabe
Miejmy nadzieję, że za bardzo nie "zżyje" się z kibicami Atletico :roll: Chociaż tak naprawdę to on miał by nie dużo do gadania, bo umowa to umowa, tylko na co był by nam piłkarz który nie chciałby grać dla naszej drużyny..
Ostatnio zmieniony 08 gru 2006, 20:04 przez brylancik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 gru 2006, 20:03

(L)egionista pisze:To Diarra nie zagra No to nie jestem pocieszony
Momo pauzuje za pięc żółtych kartek.
(L)egionista pisze:Co do Gago wie ktoś czy potrafi rozgrywać piłke czy to taki typowy DM
To jest ktoś kto bardziej jest teraz postrzegany jako zawodnik kreatywny, niż DM. Niewiele go widziałem w grze i to mnie denerwuje...nie lubię sie wypowiadać o kimś o kim mało wiem. Spece mówią jednak, że potrafi rozgrywać. Co ciekawe początkowo mówili, że to DM :lol: Jeśli do nas (lub innego klubu) przejdzie to wtedy wszelkie wątpliwości zostaną rozwiane :wink:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 08 gru 2006, 20:04

Właśnie o to chodzi brylancik stopniowo wprowadzać Rubena do drużyny.Ja bym grał systemem 4-4-2 z Ronaldo i Van Nistelrooyem w ataku w środku Guti i Diarra.Oczywiście może to nie wypalić od paczątku graliśmy 4-2-3-1 i przyzwyczajenie do 4-4-2 może troche potrwać, więć moze najlepiej będzie żębyśmy grali taki systemem jakim gramy :wink:

EDIT:
To jest ktoś kto bardziej jest teraz postrzegany jako zawodnik kreatywny, niż DM. Niewiele go widziałem w grze i to mnie denerwuje...nie lubię sie wypowiadać o kimś o kim mało wiem. Spece mówią jednak, że potrafi rozgrywać. Co ciekawe początkowo mówili, że to DM Jeśli do nas (lub innego klubu) przejdzie to wtedy wszelkie wątpliwości zostaną rozwiane
Właśnie równiez go nie widziałem i trudno mi wyrobić zdanie.Jeśli taki kreatywny czyli Guti out :?: czy Emerson :?: Właśnie jestem ciekaw ale jakoś nie wydaje mi się że przejdzie do nas w zimie no mozę się myle :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 gru 2006, 11:12

Dobra. Pora zmienić temat :P

Obrazek Sevilla - Real Obrazek

Mecz kolejki się zapowiada :twisted: W tabeli jesteśmy tylko o punkt przed graczami Juande Ramosa, ale to gospodarze są typowani jako fawpryt spotkania. Nie ma co się dziwić, grają ofensywnie i skutecznie. Mówiło się o kilku kontuzjach w ich ekipie, ale ostatecznie będą mogli zagrać właściwie najsilniejszym zestawieniem, czego nie można powiedzieć o Realu :roll:

Zdecydowanie rzuca się w oczy brak Diarry w środku pola, no i tego początkowo niedocenianego Helguery w defensywie. Do składu wracają natomiast Cannavaro i Guti. Real może mieć największy problem właśnie z zastąpieniem Mahamadou. Malijczyk gra bardzo twardo i jest nieceniony w koncepcji gry Fabio Capello. Kto go zastąpi :?: Tu już się zaczynają domysły bo Włoch nie chce niczego zdradzać. Może Beckham, może De la Red, a może przejdziemy na system 4-4-2 i partnerem Emersona w środku będzie tylko Guti :think: Wielka niewiadoma od strony Capello, którego wyjściowe jedenastki do tej pory były raczej przewidywalne.

Wiadomo, że będzie to szczególny mecz dla Ramosa i Reyesa, ale ten drugi być może jednak nie pojawi się w wyjściowym składzie i na swoją szansę poczeka...trudno powiedzieć, bo Fabio jak zwykle jest tajemniczy.

Ostatni mecz na Sanchez Pizjuan zakończył się zwycięstwem gospodarzy 4:3, a przecież w tamtym spotkaniu to Real prowadził 2:0. Dobitnie pokazuje to jak walecznym zespołem jest Sevilla i jak trudno urwać im punkty na ich terenie (w tym sezonie u siebie nie przegrali). Mecz z poprzedniego sezonu na Santiago Bernabeu również był bardzo zacięty i obfitował w bramki. Ostatecznie skończyło się 4:2 dla Królewskich.

Pomimo, że obie ekipy, a zwłaszcza Real trochę się zmieniły należy znów oczekiwać ciężkiej przeprawy, tylko że teraz niekoniecznie będzie wymiana cios za cios. Osobiście nie przypuszczam, aby zespół z Madrytu chciał się bardzo otworzyć, czego nie czynił w tym sezonie zbyt często.

Moje życznia na ten mecz :?: Oczywiście chciałoby sie zwycięstwa, ale remisem również nie pogardzę. Grunt, to nie przegrać...będzie dobrze...oby :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 gru 2006, 12:02

RealFan nie wiem czy wiesz ale ciekawe sa statystyki tego pojedynku :roll:

Real nie wygrał na Ramon Sanchez Pizjuan od 27 kwietnia 2003...

Dotychczas oba kluby grały za sobą 62 razy z czego Sevilla wygrała 28 razy :!: - 15 razy padł remis a 19 wygrał Real - bramkami 102 - 86 dla Sevilli :roll:

Sevilla w tym sezonie u siebie 6-0-0 :!: :] Bramki - 15- 3
Real poza domem 5-0- 1 :!: :]- Bramki 13 - 4

Hit kolejki, mnie ostatnio tami szlagierem Real zraził do siebie [patrz Mestalla] ale chyba dziś nie może sobie pozwolić na taką defensywną postwe. Bo nawet remis w przypadku zwyciestwa Barcy nic nie daje. Wtedy te odrobione punkty z poprzedniej kolejki nie miały by znacznia. Sevilla ma chyba jakieś kłopoty kadrowe ? też zabraknie kogoś po ich stronie.

Brak Diarry może byś plusem :wink: Przynajmniej dla mnie, bo Fabio nie bedzie miał tego "rygla" na środku i zagra albo 4-4-2 [jak piszecie] albo wymysli cos innego.

Oby mnie ten mecz nie zawiódł bo :evil: :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 gru 2006, 12:12

Zaza - Wiem wiem, że już parę lat u nich nie wygraliśmy. Nie znałem tylko ogólnego zestawienia wszystkich spotkań. Jak widać zawsze byli dla nas ciężkim rywalem :roll:

Co do kłopotów kadrowych Sevilli to niepewny był występ Jesusa Navasa, Luisa Fabiano czy też Escude, Ocio i Dragutinovic. Ostatecznie chyba wszyscy będą mogli zagrać :wink:

Trudno przewidywać jak zagra Real bez Diarry. Tylko jeden DM to już nie po myśli Capello. Zapewne nie będzie grał bardzo ofensywnie, ale też nie tak jak na Mestalla bo łatwo będzie się przejechać :roll: Pozostaje liczyć na zmysł Fabio, w końcu jak dotąd spisuje się nieźle :]
Zaza pisze:Oby mnie ten mecz nie zawiódł bo
Hmmmmmm :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 gru 2006, 12:30

RealFan jeśli Capello uzna ze nikt nie zastapi Diarry to moze zagrac 4-4-2 i w środku Emerson Guti, wtedy nawet atak Ruud Ronaldo jest możliwy, choć bardzie prawdopodobny Robingo i Ruud na szpicy. Pamietaj tez ze Beckham czasem grał na środku pomocy, czyli np. 4-4-1-1 i w pomocy Robinho - Emerson - Beckham - Reyes i Guti z Ruudem przed nimi. A jeszcze Raul. Wiec sam widzisz ze możliwośc ma, tylko pytanie czy Diarre zastąpi pomocnikiem typu Guti, Beckham czy np. obrońca patrz: Helguery.
RealFan pisze:Pozostaje liczyć na zmysł Fabio, w końcu jak dotąd spisuje się nieźle

To aż mnie przestraszyłeś :roll: Czyli musze wierzyc w to że Sevilla szybko otworzy wynik :] Bo wtedy bedzie mecz dopiero ? :P Zmysł nie zmysł, Real grał z Valencją jak beniaminek, i Capello o tym wie, teraz chyba sam wymaga wiecej od siebie :wink: Oby bo to może być naprawde świetny mecz :] I nie mam nic przeciwko by Real wygrał :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 gru 2006, 12:45

Zaza - Helguera w pomocy na pewno nie zagra bo nie ma go w kadrze na to spotkanie. Raz był już w Realu próbowany manewr z Mejią jako DM i nawet nieźle sobie poradził, ale to jeszcze w poprzednim sezonie.

Osobiście postawiłbym na 4-4-1-1 od lewej Robinho-Emerson-Guti-Reyes przed nimi Raul i z przodu Ruud. Raul zagra w tym meczu, nie widzę poprostu innej opcji patrząc na to jakim zaufaniem cieszy się on u Fabio, a przecież jego dyspozycja w tym sezonie nie jest najgorsza...no i strzela w ważnych meczach :]
Zaza pisze:To aż mnie przestraszyłeś
Nie o to do końca mi chodziło, co mogłeś zrozumieć :roll: Meczu a'la z Valencią nie będzie bo raz, że mamy już Gutiego, a dwa, że nie ma Diarry. Efekt :?: Jest ktoś, kto umie spokojnie pokierować grą i nie ma jednego z dwóch przecinaków. Jest mózg kosztem walczaka. Zobaczymy jak to wyjdzie :]

Wiadomo, że Sevilla będzie chciała zaatakować od początku i tylko kwestia czy Real tak jak z Valencią da się całkowicie zdominować czy będzie jednak starał się cały czas odgryzać :roll: Od tego zależy czy ten mecz przypadnie Ci do gustu :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 gru 2006, 13:01

Mecz mi przypadnie do gustu nawet jak bedzie walka wręcz i typowa jatka, nie w tym rzecz, chyba nikt nie oczekuje 12 bramek :roll: Wiesz sam co miałem na myśli. Oby to był naprawde hit tej kolejki, nawet jak Real zagra pomoca o której piszemy powinno być dobrze, bo ja zauważyłeś pikarze beda inaczej predysponowani, oczywiscie nie życze źle Diarze, ale brak tego piłkarza może wymysić na Fabio inna gre. Nie bedzie mógł czekać na Seville i kąsać. Zreszta jak by Navas nie zagrał to też max strata dla Sevilli.

Stawiam 2:1 dla Realu :twisted: ale bardzo bym chciał by to Sevilla otworzyła wynik :]

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 09 gru 2006, 14:02

Jeśli defensywa Realu zagra na poziomie, i przetrzyma ataki Sevilli, to mecz moze sie nam dobrze ułożyć.

Jeśli zagra Meija to czarno to widze w Kijowie dwa gole po jego błędach.

Mimo wszystko myśle ze Capello zagra tylko jednym napastnikiem - Ruud.

Casiilias - Salgado-Ramos-Cannavaro-Carlos - Emerson-Guti-Robinho-Raul-Reyes-Van Nisterlooy

Beckham. Ronaldo na starcie na ławce, nie wierze że grając dobry mecz z słabym Dinamem nagle na Seville zanlezli by sie w pierwszej 11.
Ewentulanie, De La Red obok Emersona kosztem Reyesa.

Real przetrzyma ataki Sevilli zagra z charakterem tak jak w drugich połowach ostatnich meczów to nie przegra, a możę nawet wygra.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 09 gru 2006, 14:03

Dziś bardzo ciężki mecz, Sevilla będzie chciała się zrechabilitować za porażkę w ostatniej kolejce ligowej w Barcelonie. Wszyscy się wykurowali, a miała być taka czystakw Andaluzyjczykach. U nas ogromne osłabienie Momo Diarra, który rozegrałw tym sezonie wszystkie spotkania jakie były możliwe, brak Helguery, który ostatnimi czasy był w świetnej dyspozycji, za to do skłądu raczej napewno powróci Fabio Cannavaro, który narzeka na uraz kostki ale zagra na 90%. Kto zastąpi Momo, nie ma w Madrycie gracza który mogł by to zrobić, moze Emerson wykarze się dzisiaj jak potrafi grać bo jak narazie w cieniu Momo, nie prezentuje jeszcze wysokiego poziomu. Wraca Guti, no i pewnie on bedzie miał podójne zadanie, zapieprzać w defensywie i od czasu do czasu wspomagać Raula w rozgrywaniu. Moze ruszą się skrzydła, bo jak narzie w meczach, gdzie przeciwnicy mają swietne skrzydła nasi skrzydłowi nie istnieją, np. z Valencia, tylko że Sevilla ma fantastyczne skrzydła. W ataku stawiam na Ruuda i mam nadzieje ze coś ukłuje, w zapasie jest Ronadlo głodny gry i udowodnienia Capello, że to on powinen być numerem 1. Ciekawy mecz.

Zaza pisze:Stawiam 2:1 dla Realu
:ok: Nie inaczej :wink:

Awatar użytkownika
McLaren
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McLaren » 09 gru 2006, 14:50

Dziś Real gra w meczu na szczycie, myślę, że będzie ciekawie. Wie ktoś czy jest mecz w C+? :) Co do samego spotkania, mam wrażenie, że to czas, w którym Królewscy muszą udowodnić, że nadal potrafią wygrywać z każdym przeciwnikiem. Na pewno wygrana nad Sevillą zapewniłaby im komfort psychiczny. Ja stawiam właśnie na Blancos. Rozprawią się z Andaluzyjczykami... przynajmniej tak mi podpowiada rozum. Typuję jak jeden z moich poprzedników, 2 - 1.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 gru 2006, 14:58

Dzisiaj to i ja sobie nawet mecz Realu obejrzę :P Akurat zaczyna się po meczu Barcelony a więc zapowiada się wieczór z dobrą piłką :mike:

Tak przewidywalem, że re prognozy odnośnie osłabień wśród gospodarzy to mydlenie oczu. Pewnie zagrają w prawie optymalnym (o ile nie optymalnym) zestawieniu. Akurat po Sevilli wiemy czego się spodziewać. Dużo bardziej ciekawy jestem jak się zaprezentuje Real w konfrontacji z dużo silniejszym przeciwnikiem niż ostatnimi czasy a ponadto bez kluczowego dla Capello piłkarza jakim jest bez wątpienia Diarra. Brak odpowiedniej alternatywy dla Momo sugerowałby, że ustawienie może być lekko zmodyfikowane. Z drugiej strony jednak trudno mi uwierzyć, aby Capello ustawił drużynę bardziej ofensywnie. Prędzej przekwalifikuje jakiegoś obrońcę na dm-a niż wystawi w jego miejsce zawodnika bardziej ofensywnego. Wraca Guti i od niego będzie wiele zależało. Gutek potrafi zagrać naprawdę dobry mecz, ale jego forma jest bardzo niestabilna i dobre występy przeplata ze słabymi. Jeżeli dzisiaj będzie grał słabo to środek pola Królewskich może wyglądać bardzo kiepsko. Emerson to nie jest zawodnik, który mógłby tutaj mieć kluczowe znaczenie. Nie z taką grą jaką prezentuje.

Ja mam odmienne życzenia niż Zaza :P Liczę, że to Sevilla pierwsza strzeli bramkę. Co do ostatecznego wyniku to z punktu widzenia Barcelony najlepszy byłby remis, ale wygrana gospodarzy nie zasmuci mnie :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”