Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 350

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8711
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lis 2009, 23:01

Wilmore pisze:No ale przecież Polacy są od nich lepsi i dziełem wyłącznie Leo jest to, że nie awansowaliśmy. :lol:
Nawet najlepszy trener, jaki kiedykolwiek pracował w Polsce nie dał rady silnym Słoweńcom.
Wilmore pisze:Jak zwykle słabi byli ci, na których Leo nie chciał z różnych względów stawiać - Kosowski (ach, te jego dośrodkowania)
Szkoda, że tak nie pisałeś po meczu z Rumunią, kiedy to Kosowski mijał Rumunów jak dzieci, a dośrodkowania miał bardzo dobre.
Wilmore pisze:zawiedli najbardziej Dudka, boczni obrońcy
Dudka to kaleka, od początku to wiedziałem, zawalił nam mecz na MŚ z Niemcami, później grał już jak a-klasowy piłkarz. Co do Gancarczyka i Rzeźniczaka, to raczej będą - i to co najwyżej - zmiennikami. Kowalczyk na prawej stronie prezentuje się poprawnie, brakuje lewego obrońcy, ale może w przeciągu 2 lat, ktoś się pokaże :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lis 2009, 23:04

Szkoda, że tak nie pisałeś po meczu z Rumunią, kiedy to Kosowski mijał Rumunów jak dzieci, a dośrodkowania miał bardzo dobre.
:shock: Cloner czasem obejrzyj sobie mecze poza naszym krajem. Wtedy zobaczysz co to wrzutka i dobry mecz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lis 2009, 23:06

Bienias pisze:Cloner czasem obejrzyj sobie mecze poza naszym krajem. Wtedy zobaczysz co to wrzutka i dobry mecz.
Nie bardzo mam czas na oglądanie innych lig. Ale dziś obejrzałem mecz Bośni z Portugalią. Takiej indolencji strzeleckiej, jaką zaprezentowali Portugalczycy, to nawet w polskiej lidze nie widziałem. Setki okazji, a tylko jedna przypadkowa bramka. Potrafili nawet z 3 metrów strzelić ponad poprzeczką, ogólnie to słabiutko.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lis 2009, 23:15

Gancarczyk ma być zmiennikiem dla kogo? Dla beznadziejnego z Rumunami Brożka, Kowalczyka grającego na prawej stronie, Dudki dającego ciała na wszystkich pozycjach, Krzynówka emeryta?
Gancarczyk na ten moment jest dla mnie równorzędnym kandydatem do miejsca w pierwszym składzie obok Brożka, sęk w tym, że obaj dają ciała w kadrze jak dotąd. Ale jeszcze się może wiele zmienić.
Tak czy owak na tej pozycji powyżej średniaka nic nie urośnie, a wśród młodych nie widać kandydatów na wartościowych graczy takich, jak Sadlok na środku.
Kosowski z Rumunią zagrał katastrofalnie i potwierdzi Ci to każdy, który ten mecz oglądał na poważnie. Najgorszy nie był, ale jednym z najgorszych - już tak. Ekscytacje komentatorów na jego punkcie mogą wzbudzać tylko pusty śmiech. Bardzo go lubię i mocno w niego wierzyłem, więc choć nie spełnił potencjału, jest przeze mnie nadal wysoko ceniony, ale w obu meczach kadry zagrał po prostu słabo.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 18 lis 2009, 23:23

Meczu nie widziałem, ale nie było Jelenia i wygrywamy. Ktoś miał rację. LEOOOOOOOOOOOOO :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lis 2009, 23:23

Prawdziwy fachowiec z Ciebie! Czemu jeszcze selekcjonerem nie jesteś? A tylko trenujesz dzieciaki na jakimś zadupiu, o którym nawet przyznać się nie chcesz.
Wilmore pisze:Gancarczyk ma być zmiennikiem dla kogo? Dla beznadziejnego z Rumunami Brożka, Kowalczyka grającego na prawej stronie, Dudki dającego ciała na wszystkich pozycjach, Krzynówka emeryta?
Przecież napisałem, czytać nie potrafisz??
cloner pisze:Kowalczyk na prawej stronie prezentuje się poprawnie, brakuje lewego obrońcy, ale może w przeciągu 2 lat, ktoś się pokaże :P
Dla tego, kto się pokaże. Bo Gancarczyk na miejsce w podstawowym składzie nie zasługuje, przynajmniej obecnie.
W Bytomiu, a później w Legii nieźle grał Komorowski, w kadrze też kilka razy (chyba 2 lub 3) się pokazał, teraz niestety ma problemy w klubie, nie gra regularnie i powołania zniknęły.

Dajmy czas Smudzie, Leo pierwsze dwa mecze przegrał (z przeciętną Danią i słabą Finlandią). Później zdobył kilka punktów, bo w wyśmienitej formie byli Smolarek i Matusiak, czyli dwójka napastników, obecnie żaden z graczy ofensywnych nie jest w formie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 lis 2009, 23:25

Wilmore pisze:Kosowski z Rumunią zagrał katastrofalnie i potwierdzi Ci to każdy, który ten mecz oglądał na poważnie.
:shock:
Co piles tudziez brales w czasie meczu?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lis 2009, 23:34

Wilmore pisze:kompromitujące błędy obrońców i Kuszczaka (ktoś jeszcze ośmieszy się stwierdzeniem, że Leo popełnił błąd nie powołując go?).
Kompromitujace zagrania mial chyba lini defensywnej twoj kandydat na przyszlość- Rzezniczak, bo tak ciezko było sie takich dopatrzyć z 3 pozostałych. Jesli chodzi o błedy to popelniane były głownei w środkowej formacji, głownie przez Dudke i czasami Obraniaka.
Akurat mi Obraniaka gra odpowiada, nie powiem, ze powala na nogi, ale gra przyzwoicie. Polacy zaczeli grać w pilke, istnieje chociaz zalazek pilki noznej, rozgrywania jakis akcji, jest jakis rozgrywajacy. I to niekonicznie jest środkowy obrońca. Polacy stwarzaja sobie jakies sytuacje, nawet jak na ostatnie standardy to chyba zgłupieli. Dośrodkowania to jakas masakra, jeszcze z Rumunia Kosa przynajmniej nie walil jako jedyny do Yao Minga, dzisiaj wzial za wzor Błaszczykowskiego czy Brozka i takze dorzucał do nieistniejacych olbrzymow w polu karnym. Moze gra skrzydeł by wygladala lepiej gdyby obroncy sie podłaczali, a tak była padlina.
Peszko zawiodl, mzoe tak, bo to nie jest to co w Lechu, ale strzal mial, sytuacje Lewandowskiemu wypracował, czyli nadal jestem zdania, ze to wiecej niz robil ostatnio Kuba, nie mowiac o Wojtku Ł.

Co do bocznych obronców mam w pamieci Wawrzyniaka, Krzynowka, Komorowskiego, wiec jestem zmuszony do wypowiadania sie w ich kwesti w samych superlatywach.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lis 2009, 23:41

Kompromitujace zagrania mial chyba lini defensywnej twoj kandydat na przyszlość- Rzezniczak
Owszem, jedno.
Ale nie piszę o zagraniach, ale o wszystkich błędach - boczni się nie podłączali do gry, Sadlok walił błąd za błędem.
Akurat mi Obraniaka gra odpowiada, nie powiem, ze powala na nogi, ale gra przyzwoicie.
Wiesz, gdybym nie znał jego potencjału i umiejętności z gry w Lille, to pewnie oceniałbym go podobnie. Tymczasem mamy przeciętniaka na miarę Rogerowego jednego podania na mecz, zamiast dużo lepszego piłkarza z ery gry regularnej w klubie - brak mu minut, co jest powodem tej dyspozycji.
Kosa przynajmniej nie walil jako jedyny do Yao Minga, dzisiaj wzial za wzor Błaszczykowskiego czy Brozka i takze dorzucał do nieistniejacych olbrzymow w polu karnym.
Marnował akcję za akcją. Grał katastrofalnie, notował ogrom strat, dośrodkowywał na przeciwległy aut, tudzież na trybuny za bramką. Co z tego, że fajnie robił wiatr na boku boiska, co pewnie osobom oceniającym grę wyłącznie pod kątem estetyki się podobało, skoro jego efektywność była żenująco niska? Równie dobrze można byłoby grać bez niego - po co robić wiatr, skoro kończy się to stratą.
Co do bocznych obronców mam w pamieci Wawrzyniaka, Krzynowka, Komorowskiego, wiec jestem zmuszony do wypowiadania sie w ich kwesti w samych superlatywach.
Akurat Komorowski sprzed problemów w klubie był piłkarzem naprawdę znacznego potencjału. Wawrzyniak w formie to najlepszy polski lewy obrońca - co mówię ja, nieprzepadający za Legią delikatnie mówiąc - tylko nie pasuje do taktyki Smudy i nie zdziwię się, jeśli nie będzie się na niego stawiać. Zresztą, kiedy on tę formę miał.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 19 lis 2009, 9:17

Wilmore pisze:Jak zwykle słabi byli ci, na których Leo nie chciał z różnych względów stawiać - Kosowski (ach, te jego dośrodkowania), Peszko, Kuszczak. Cóż to za zaskoczenie, że jednak nie mylił się w ich ocenie. :lol:
Na szczęście Smuda nie powołuje tych na których Leo stawiał/ którym stawiał :lol: - Wojtek Ł (ach, te jego dośrodkowania, drybling... on sam nie wie co zrobi za chwilę) Zahorski (cóż to za zaskoczenie, że nie ma go w kadrze)
Wilmore pisze:Taktyka jest ciekawa, jak to choinka, choć nie za bardzo mamy do niej piłkarzy, to cieszy konsekwencja w stawianiu na nią przez selekcjonera ( :roll: ) Smudę. Może jednak gracze się przestawią i zaczną w niej grać tak, jak powinni, a nie tak, jak teraz potrafią.
Zawsze możemy wrócić do 4-5-1 i znowu, co mecz opanowywać środek pola :wink: (mecz ze Słowenią, Irlandią Płn. itp). Może tym razem gracze by się przestawili i zaczeliby grać w tym systemie tak jak powinni...
Wilmore pisze:Żałosne dla mnie jest wycofywanie się rakiem Smudy po porażce z Rumunią z buńczucznych zapowiedzi o dokonywaniu cudów po trzech dniach z kadrą. Niech przyzna się do błędu, albo zamilknie, a nie zaprzecza temu, co obiecywał. :roll:
Niech mnie ktoś uszczypnie! :haha:
Proszę usunąć z tego cytatu "Smude", "Rumunie", "3 dni z kadrą" i mamy obraz pana Tulipana... Ale rozumiem, że Leo ma honor bo się przyznał do błędu :>?
Wilmore pisze:dziełem wyłącznie Leo jest to, że nie awansowaliśmy.
może nie wyłącznie Leo, ale w dużej mierze to jego zasługa :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lis 2009, 9:29

Zahorski (cóż to za zaskoczenie, że nie ma go w kadrze)
Prawda? A tak się wszyscy spodziewali, że Smuda powoła piłkarza z zerwanymi więzadłami. :wink:
(mecz ze Słowenią, Irlandią Płn. itp).
Portugalią, Czechami, Belgią...
Ale rozumiem, że Leo ma honor bo się przyznał do błędu
Nie, Leo to zrobił z Bronowickim, Matusiakiem... I pewnie jeszcze paru się znalazło.
Proszę usunąć z tego cytatu "Smude", "Rumunie", "3 dni z kadrą" i mamy obraz pana Tulipana...
Wreszcie - czy to zmienia jakoś fakt, że Smuda obiecał i obietnicy nie spełnił, teraz szmacąc swoje nazwisko wycofywaniem się rakiem z tych oświadczeń?
Atmosfera wokół Smudy robi się coraz śmieszniejsza:
Prezes Zagłębia Jerzy Koziński twierdzi, że jest na jak najlepszej drodze do załatwienia zgody na pełnienie przez Franciszka Smudę funkcji konsultanta w Zagłębiu Lubin - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
Leo niezatrudniony jako konsultant w Feyenoordzie - źle. Smuda zatrudniony i marnujący czas, który mógłby poświęcić na kadrę - dobrze.
Polska hipokryzja mnie zawsze powalała.
Leo nic nie robił, a mu się obrywało za narodowość, Smuda ma ważny kontrakt i kombinuje, jak tu pracować na dwa etaty, a wszyscy zwolennicy go głaszczą i jego wytryski elokwencji łykają z połykiem.
Jest jeszcze zabawniej, niż spodziewałem się, że będzie za Smudy.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 19 lis 2009, 11:11

Wilmore czy twoim życiowym celem jest ganienie wszystkiego co polskie i wynoszenie Leo na piedestały? Jak już oceniasz Obraniaka, to weź pod uwagę, że w Lille ma problemy z grą, bo nie może się dogadać w sprawie kontraktu. Peszko z Rumunami potrafił w kilka minut znaleźć się dwukrotnie w sytuacji podbramkowej. Musi jeszcze tylko popracować nad ich wykorzystywaniem (jak wszyscy zresztą). Kosowski z lewej strony na pewno więcej pracuje niż Krzynówek. A porównanie Leo i Smudy pracujących na dwa etaty to już mistrzostwo świata. Naprawdę nie widzisz różnicy między taką pracą w Lubinie, gdzie w dodatku może przy okazji obserwować polskich piłkarzy, a lataniem sobie do Holandii?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 19 lis 2009, 11:25

emdżej pisze:Peszko z Rumunami potrafił w kilka minut znaleźć się dwukrotnie w sytuacji podbramkowej. Musi jeszcze tylko popracować nad ich wykorzystywaniem (jak wszyscy zresztą).
Kiedyś Asamoah z Schalke (nie wiem czy tam jeszcze gra) powiedział, że jakby miał wykorzystywać wszystkie szanse jakie ma to by grał w Realu a nie w Schalke. :wink:
emdżej pisze:Naprawdę nie widzisz różnicy między taką pracą w Lubinie, gdzie w dodatku może przy okazji obserwować polskich piłkarzy, a lataniem sobie do Holandii?
Jak się zacięcie broni Holendra to różnicy nie widać.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 lis 2009, 12:56

Pewnie, że Beenhaker się nie mylił w ocenie Peszki i Kosowskiego, udowadniał to na każdym kroku powołując na tą pozycję Łobodzińskiego :haha:
Leo niezatrudniony jako konsultant w Feyenoordzie - źle. Smuda zatrudniony i marnujący czas, który mógłby poświęcić na kadrę - dobrze.
Polska hipokryzja mnie zawsze powalała.
Czy Smuda został zatrudniony? Ten Prezes może sobie gadać, od początku gada iż chce by Smuda został, a Franz jasno mówił, że w zimie odchodzi, więc o czym ty prawisz? Jak do tego oficjalnie dojdzie to przyznam Ci rację, w tej chwili wyciągasz wnioski na podstawie plotek. Opanuj się, mówiłem Ci już, trzymaj nerwy na wodzy, bo z pewnością będzie sporo przykładów za których Smudę będzie można, a nawet trzeba krytykować, ale ty na siłę już chcesz teraz coś udowodnić i się czepiasz tak gównianych rzeczy, że potem jak zdarzy Ci się celnie zauważyć jakiś błąd Smudy i słusznie skrytykować to już nikt Cie na poważnie brał nie będzie(chociaż właściwie już tak jest)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 lis 2009, 12:57

Wilmore pisze:Owszem, jedno.Ale nie piszę o zagraniach, ale o wszystkich błędach - boczni się nie podłączali do gry, Sadlok walił błąd za błędem.
Tatyczne błedy to były podstawa słabych skrzydel, tylko jest jeden argument- bardzo wazny- Ci zawodnicy zagrali na skrzydłach ze soba pierwszy raz i zgrania podczas 3 treningow sie nie wypracuje. Ja błedów Sadloka nie dostrzegalem. Pierwsze 5 minut mial troche niepwenych, ale pozniej grał z wysokim spokojem.
Wilmore pisze:Akurat Komorowski sprzed problemów w klubie był piłkarzem naprawdę znacznego potencjału. Wawrzyniak w formie to najlepszy polski lewy obrońca - co mówię ja, nieprzepadający za Legią delikatnie mówiąc - tylko nie pasuje do taktyki Smudy i nie zdziwię się, jeśli nie będzie się na niego stawiać. Zresztą, kiedy on tę formę miał.
Komorowskiego wszyscy chyba pamietaja tylko z 3 bramek w jednym spotkaniu i to tyle. Co ogladam spotkanie Legii, to robia z niego wiatrak. W ofensywie jest tylko chyba, żeby niweczyć akcje partnerów. O Wawrzyniaku sie wypowiedziałem,, z takim zaowdnikiem, to mozemy bić sie o zwyciestwo z Wyspami Dziewiczymi. Wawrzyniak nei bedzie pasował do taktyki napewno, bo jest techniczna kaleka.
Wilmore pisze:Leo niezatrudniony jako konsultant w Feyenoordzie - źle. Smuda zatrudniony i marnujący czas, który mógłby poświęcić na kadrę - dobrze.Polska hipokryzja mnie zawsze powalała.Leo nic nie robił, a mu się obrywało za narodowość, Smuda ma ważny kontrakt i kombinuje, jak tu pracować na dwa etaty, a wszyscy zwolennicy go głaszczą i jego wytryski elokwencji łykają z połykiem.Jest jeszcze zabawniej, niż spodziewałem się, że będzie za Smudy.
Ja dostrzegam ogromna roznice. Smuda został zaangazowany przez PZPN w momencie kiedy był on trenerem w Zagłebiu. Nikt go tam nie brał, zeby prowadził 2 spotkania i odszedł do kadry. Bardzo dobrze, jesli bedzie trenerem w Lubinie do konca roku, a pozniej do konca sezonu np. konsultantem. W jakis psoob to przeszkadzac bedzie naszej reprezentacji. Smuda budował Zagłebie wg. swojej koncepcji, jakies transfery zima mialy być takie jakie proponował Franz i teraz jakos do konca to powinien pociagnac.
Czekaja Polakow w tym okresie jakies ciekawsze spotkania towarzyskie, czyli ni [ch**] nie powinno to przeszkodzić w pracy Smudy z reprezentacja. Ostatnia psrawa, jesli smuda mialby doradzac np. w Hiszpanii byłbym na nie, ale on bedzie cały rok z nasza Ekstraklasa, nie bedzie jezdzil do Francji przekonwywać zawodników do gry w Rotterdamie, nie bedzie pracował w innym kraju z dala od naszej pilki. nie bedzie myslal kto powinien prowadzić Feyenoord. Konsultant a dyrektor techniczny, sporotowy czy jakie tam stanowisko zajmowal for money to roznica.
I na koniec watpie, zeby to mialo miejsce, a jesli juz to w marginalnym stopniu, po przerwie zima.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”