Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 36

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 mar 2008, 23:44

Martin Pellegrino pisze: Bo Interowi ostatnio takie rzeczy zdarzać się nie mogły.
..seryjnie.
Jak tak, to faktycznie nie mogły. Nikt nie ma pretensji o jednego kontrowersyjnego karnego, gola ze spalonego, żaden sensowny Milanista nie żądał wysłania do więzienia Zampariniego za mecz z Palermo w pierwszej rundzie.
Gorzej, jak to się powtarza.

Szacunek dla Juventusu. Nie spodziewałem się takiego meczu, takiego występu. Inter to jednak Inter, taki wynik na wyjeździe zawsze zasługuje na szacunek.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 22 mar 2008, 23:49

Wilmore pisze:Gorzej, jak to się powtarza.
Mógłbyś podać serię przynajmniej dwóch pomyłek sędziego na korzyść Interu w przynajmniej dwóch kolejnych meczach?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 mar 2008, 23:50

Wilmore dokładnie zresza sytuacja nie była tak kontrowerysjna jak karne Interu po faulach przed polem karnym, których nie było...
poprostu pojedynczy błąd sędziego, który wielkim błędem nie był, ale był i tyle, takie sytuacje akurat to norma bo nie ma kamer i tego 4 sedziego o powtórek, co takie sytuacje by wyjaśniło...
Zresztą czy mecz aż tak bardzo wypaczyły :?: 2 bramka dla JUVe była wynikiem geniuszu duety Alex Treze a nie tego że Inter szturmował i nie miał kim bronić, bo wtedy Inter był raczej w obornie

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 22 mar 2008, 23:54

(L)oczkerson pisze:Wilmore dokładnie zresza sytuacja nie była tak kontrowerysjna jak karne Interu po faulach przed polem karnym, których nie było...

jeszcze podaj reke couto do ktorej sam portgulaczyk sie przyznal
Martin Pellegrino pisze:Mógłbyś podać serię przynajmniej dwóch pomyłek sędziego na korzyść Interu w przynajmniej dwóch kolejnych meczach?

martin dyskutumy jednak obiektywnie przeciez wiadomo ze seryjnie to chodzilo ze zdarzaly sie czesto. i ja nie mowie ze tak nie bylo. fakt byly pomylki na nasza korzysc. ale nie mowmy ze kupywalismy sedziow, bez przesady. za bardzo i tak gnietlismy wszystkich w pewnej czesci sezonu zebysmy musieli sie uciekac do takich sztuczek. poza tym nie wiem czy ktos po tmy co spotkalo juve porwalby sie na takie dzialania chociaz wlochy to wlochy

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 22 mar 2008, 23:59

TS borys IFC pisze:martin dyskutumy jednak obiektywnie przeciez wiadomo ze seryjnie to chodzilo ze zdarzaly sie czesto. i ja nie mowie ze tak nie bylo. fakt byly pomylki na nasza korzysc. ale nie mowmy ze kupywalismy sedziow, bez przesady. za bardzo i tak gnietlismy wszystkich w pewnej czesci sezonu zebysmy musieli sie uciekac do takich sztuczek. poza tym nie wiem czy ktos po tmy co spotkalo juve porwalby sie na takie dzialania chociaz wlochy to wlochy
Moglibyśmy dyskutować obiektywnie gdybyśmy nie zapominali, że jednak ilość pomyłek na naszą korzyść jest dużo mniejsza od tych na niekorzyść. Jedyne o czym się mówi to ręka Couto i faul na Cambiasso z Regginą na granicy pola karnego. Zapomina się o tych 10 czerwonych kartkach w sezonie, też o przynajmniej jednym karnym z dupy dla naszych przeciwnikach no i w końcu o jakimś dziwnie łagodnym usposobieniu sędziów do naszych przeciwników. Każde pierdnięcie Materaca jest karane kartką, a dzisiejsza gra np. Sissoko nie została skwitowana kartką chociaż wejść nieczystych miał od groma.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 23 mar 2008, 0:05

z tym co mowisz trzeba tez sie z pewnoscia zgodzic choc z tych 10 kartek jakas prawidlowa tez by sie pewnie znalazla :P .

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 23 mar 2008, 0:09

TS borys IFC pisze:z tych 10 kartek jakas prawidlowa tez by sie pewnie znalazla
Nie wątpię... chociażby Burdisso z Juventusem w Pucharze... ale nie to jest najważniejsze. Ta przykra statystyka pokazuje, że sędziowie mają różne miary: naszych zawodników można kopać i łamać im nogi, a my nie możemy na nikogo nawet pierdnąć. Ciekaw jestem ile czerwonych kartek zarobili przeciwnicy grając z nami. Nigdy nie widziałem takiej statystyki. Ja osobiście nie kojarzę żadnej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 mar 2008, 0:12

Martin Pellegrino pisze:Ciekaw jestem ile czerwonych kartek zarobili przeciwnicy grając z nami. Nigdy nie widziałem takiej statystyki. Ja osobiście nie kojarzę żadnej.
Drobne pytanie - czy wpadłeś może na to, że oni zwyczajnie nie grają czasem tak brutalnie w meczach z wami, jak Matrix czy Vieira? :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 23 mar 2008, 0:13

Wilmore pisze:czy wpadłeś może na to, że oni zwyczajnie nie grają czasem tak brutalnie w meczach z wami, jak Matrix czy Vieira?
A przeczytałeś to co napisałem przed zadaniem tego pytania?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 mar 2008, 0:15

Martin Pellegrino skończ już wszyscy widzieli że był błąd, kolosalny nie był, ale był. Co jednak nie znaczy że naglę będziesz pisać że Inter jest najbardziej poszkodowanym klubem we włoszech, bo do tej pory Inter zyskiwał wielokrotnie na błędach sędziego (wyliczać nie będę bo mi się nie chce a i temat nie o tym...)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 mar 2008, 0:19

Martin Pellegrino pisze:Ciekaw jestem ile czerwonych kartek zarobili przeciwnicy grając z nami. Nigdy nie widziałem takiej statystyki. Ja osobiście nie kojarzę żadnej.
Camor w Pucharze Włoch :P. Oczywiście zupełnie niesłuszna :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 23 mar 2008, 0:20

(L)oczkerson pisze:Martin Pellegrino skończ już wszyscy widzieli że był błąd, kolosalny nie był, ale był.
Tak, tak wiem...
guru pisze:Zdarza się.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 23 mar 2008, 9:18

(L)oczkerson pisze:Inter zyskiwał wielokrotnie na błędach sędziego (wyliczać nie będę bo mi się nie chce a i temat nie o tym...)
ta... 2 karne raptem i jeden zadecydował o wyniku. a ile razy gracze Interu wylatywali za niesluszne czerwone kartki??? ile razy sedzia odgwizdal nieprawidlowego spalonego zawodnika Interu który wychodzi na czystą pozycje??? ile razy sedzia nie uznal prawidlowej bramki Interu??? jesli w meczach Interu sedziowie komus pomagają to przeciwnikom Interu ale tych bledów na niekorzysc media nie naglasniają pomimo ze bylo ich O WIELE więcej niz tych na korzysc Interu. Jeszcze wmawiają ludziom ze niektóre karne byly niesluszne np. z Parmą pomimo ze Couto przyznal po meczu ze odbil pilke reką to media uznaly jednak ze odbil ją głową. Albo gdy uznali ze karny z Torino byl niesluszny to mi sie smiac poprostu chcialo.

a zeby nie bylo ze nie na temat to powiem ze zawiodlem sie na Burdisso. Nie dosc ze nie trafil z 3 metrów do pustej bramki, a wcale nie byl w jakiejs trudnej pozycji, to jeszcze zaliczyl asyste przy golu Trezeguet.

a i zapomnialem jeszcze dodac ze Balotelli pomimo ze wszedl na ostatnie 9 minut to przez ten czas zrobil wiecej niz Ibra przez caly mecz. A Cruz to nie robil nic tylko taranował rywali

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 23 mar 2008, 9:58

Chuchu pisze:zawiodlem sie na Burdisso.
Ja powiem, że nigdy w niego nie wierzyłem więc jego słaba gra nie jest jakimś niemiłym zaskoczeniem dla mnie.

Chuchu pisze:a i zapomnialem jeszcze dodac ze Balotelli pomimo ze wszedl na ostatnie 9 minut to przez ten czas zrobil wiecej niz Ibra przez caly mecz. A Cruz to nie robil nic tylko taranował rywali
Pisałem przed spotkaniem, że Cruz jest bez formy, ale widać, że Mancio postawił na "nosa" Cruza co się zupełnie nie opłaciło. Brakło Crespo. Pod koniec było sporo wrzutek na pole karne, a co by nie mówić o Ibrahimović'u czy Balotellim to nie grają jakoś fantastycznie głową co jest mocną stroną właśnie Crespo.

Ja zawiodłem się najbardziej na Mancinim. Jego zmiany znów były chybione... szkoda bo można było strzelić w pierwszej połowie dwie bramki i kontrolować spotkanie. Brakło trochę szczęścia... nie pozostaje nic innego jak pogratulować Juventusowi Fariny :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 mar 2008, 12:45

Substytut sedziego potrzebny na wczoraj.

Kilka klinicznych przypadków z forum winna sobie przypomniec wyciaganie wirtualnych tabel, przypisywanie pomocy sedziów tylko Interowi i co pisali gdy okantowali was w Reggio di Kalabria. Nie widziałem tam komentarzy w stylu "zdarza się". I ten argument kibiców Interu jakże podobny to tych waszych dzisiejszych "czy na pewno wypaczył wynik spotkania?". Wtedy odpowiedź była jasna, teraz też jest jasna, tyle że w druga strone.

W drugiej połowie byliśmy słabsi, a w pierwszej sami sobie winni za niewykorzystanie okazji. Jednak bardzo trudno jest mi nie łaczyć wpływu pierwszej bramki na dalsza postawe drużyny. I nie zmienia to faktu, że od Interu oczekuje wiecej. Mancini trzeci mecz z rzędu wykonuje jakies dziwne roszady, przypominajace raczej konwulsje trenerskie. Roberto, ogarnij się! Gro forumowiczów tego forum znalazło sobie kozła w postaci Burdisso - fajno macie w waszym alternatywnym świecie dla rzeczywistego. Halo, około 60% zdrowych zawodników jest bez formy! I uwaga pewnie was zaskocze: to nie jest ich wina i nie zapomnieli jak sie gra w pilkę! Niewatpliwie w obronie brakuje Samuela i Cordoby, ale co zrobić. Własciwie jeden pozytyw jest taki, że wczorajsza porazka może wreszcie bedzie kubłem zimnej głowy dla Maniciniego i ten wraz z zawodnikami wróci na ziemie, konkretnie na boisko, w celu zdobycia scudetto bo nadal liderujemy i to my rozdajemy karty.

p.s na stronach Interu dzieci chca powrotu do ataku Adriano. Desperacja sięgnęła zenitu :D.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”