Tenis - Strona 36

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8714
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lip 2007, 13:20

Wielkie brawa dla mojej ulubionej zawodniczki, czyli Venus :) Wiedzialem, ze ta lepsza siostra wygra Wimbledon, w koncu w Anglii gra jej sie najlepiej. Jej silny serwis w polaczeniu z trawiasta nawierzchnia to moc zabójcza 8)

Brawa takze dla Nadala, ktory podjal walke z Federerem :P I na koniec dla Naszej juniorki. Brawo Ula :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 lip 2007, 15:49

Jutro wielki pojedynek w turnieju WTA w Sztokholmie. Marta Domachowska w 1/8 finału zagra z ... Agnieszka Radwanska. Ciekawe ktora z pan wyjdzie zwyciesko z pojedynku.

W 1 rundzie Marta w trzech setach pokonała Czeszkę Petrę Kvitovą 4:6, 6:3, 6:1. Agnieszka zas pokonała Niemkę Tatjanę Malek 6:2, 6:1.

Co ciekawe w jednej z rund eliminacyjnych Domachowska pokonala siostre Agi, Urszule :P

Bedzie interesujacy pojedynek jutro. Stawiam na Marte 8)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 31 lip 2007, 16:01

cloner pisze:Bedzie interesujacy pojedynek jutro. Stawiam na Marte
Będzie łatwo, szybko i przyjemnie... dla Agnieszki :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 lip 2007, 17:32

Domachowska widocznie budzi sie z letargu :twisted: Oczywiscie bede kibicowac w tym meczu Domachowskiej :love: bo ..... :lol:

roznica na korcie bedzie taka jak roznica pomeidzy biustem jednej i drugiej :smile2: czyli wiadomo :smoke:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2007, 18:22

oj Czesiek ... zgadzam się :D
szkoda, ze Marta sie na jakiś czas 'zapomniała' ale teraz wraca, przez kwalifikacje przebrnęła, teraz pokonała młodą zawodniczkę [wcześniej Ule, oddając jej chyba tylko 3 gemy jesli mnie pamięć nie myli]
Aga pewnie powalczy, żeby pomścić siostre :p

póki co Aga jest faworytką, przede wszystkim nie ma za sobą kwalifikacji.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 lip 2007, 18:41

fieldy pisze:póki co Aga jest faworytką, przede wszystkim nie ma za sobą kwalifikacji.
Nie chodzi nawet o te kwalifikacje. Zwyczajnie gra lepiej w tenisa niż Marta "niewymuszony błąd" Domachowska. Nie wiem jak sytuacja wygląda teraz, ale jakoś zawsze kiedy oglądałem mecze Domachowskiej błędów popełniała zdecydowanie za dużo. Radwańska gra dojrzalej i ma większy repertuar zagrań. Za Martą przemawia tyle, że jest ładniejsza i niestety niewiele więcej :P Jeśli wygra będzie to dla mnie duża niespodzianka.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 lip 2007, 18:43

Marta ! Marta ! Marta !
Ciekawe jaki kursik bedzie na Marte "Cyc" Domachowska :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 31 lip 2007, 19:03

E tam nie wiem co wy tam widzicie w tej Domachowskiej. Brzydka dziewczyna nie jest, z pewnością ładniejsza od Radwańskiej, ale bez przesady. Jeżeli chodzi o jej piersi, to nie wiem, musiałbym sprawdzić jak leżą w dłoniach. :stop:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2007, 19:06

arek_ahig pisze:Jeżeli chodzi o jej piersi, to nie wiem, musiałbym sprawdzić jak leżą w dłoniach.
nie widziałeś ? na bank leżą idealnie :smile2:
Marta jest zajebista i tyle w temacie. Temat niestety dotyczy tenisa, wiec tu przewage ma Aga. Urody obu dziewcząt nie mam zamiaru porównywać, bo Age lubie [jako tenisistke] :smile2:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 31 lip 2007, 19:15

fieldy pisze:nie widziałeś ? na bank leżą idealnie
Widzieć, widziałem, ale nie w pełnej okazałości. A ja tam wiem co ona skrywa pod bluzką? :P Miriam też wydawała sie być fajną dupą (choć mi osobiście niespecjalnie się podobała), a co się okazało każdy wie :suicide: ...

co sugerujesz ? :lol: // fieldy

A nie mówiłem? Agnieszka rozniosła Domachowską. Jednak mama ma rację twierdząc, że cycki to nie wszystko :P

arturo_
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 26 sie 2007, 13:29

Temat troche zamarł wiec wypada go odswieżyc przynajmniej na jakiś czas. :D

Już jutro w Nowym Yorku rozpocznie się ostatni w tym roku turniej wielkoszlemowy US OPEN. Głownym faworytem do zwyciestwa w turnieju panów jest oczywiscie Roger Federer, który stanie przed szansa na zdobycie 12 tytułu Wielkiego Szlema w swojej karierze. Do grona zawodników majacych szanse na zwyciestwo zaliczaja sie takze Serb Novak Djokovic, który w turnieju w Montrealu pokonał Szwajcara oraz nr 2 swiatowego rankingu Hiszpan Rafael Nadal. Faworyt gospodarzy i finalista z ubiegłego roku Andy Roddick moze miec problemy z powtorzeniem wyniku,gdyz juz w 1/4 finału moze trafic na Federera. W turnieju powinni liczyc sie także James Blake- zwyciezca turnieju w New Haven, zeszłoroczny półfinalista Rosjanin Nikolay Davydenko oraz wracający do dawnej formy Australijczyk Lleyton Hewitt.
W turnieju pań sytuacja powinna byc bardziej wyrónana. Faworytkami są napewno nr 1 rankingu Belgijka Justine Henin, zeszłoroczna zwycięzczyni Maria Szarapowa, Serbki Ana Ivanovic oraz Jelena Jankovic, a takze ostatnio nieogladane zawsze groźne siostry Williams.
Trzeba takze wspomniec o polskich akcentach w turnieju. Agnieszka Radwańska po raz pierwszy w swojej karierze została rozstawiona w turnieju wielkoszlemowym (nr 30) i w I rundzie spotka się z Japonką Akiko Morigami. Polskiego zawodnika bedziemy mieli równiez w turnieju panów, a jest nim Michał Przysięzny, który co ciekawe w III rundzie eliminacji pokonał innego Polaka Łukasza Kubota. Przysieżny w swoim debiucie w wielkim szlemie spotka sie Niemcem Michaelem Berrerem. W turnieju wystapi takze debel nasz Mariusz Fyrstenberg / Marcin Matkowski.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sie 2007, 17:18

dziś rusza US OPEN.

nie będzie wielkich zapowiedzi, bo wiadomo, kto wygra u mężczyzn. A u Kobiet ?

klik

kiepskie losowanie miała Aga Radwańska, która już w 3 rundzie [o ile awansuje] trafi na Sharapową.
w I rundzie zagra z Japonką Morigami.

oficjalna strona turnieju: http://www.usopen.org/en_US/index.html

arturo_
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 28 sie 2007, 19:04

Znakomicie rozpoczęła swój udział w US OPEN Agnieszka Radwańska, która bez problemów pokonała Japonkę Morigami 6:2, 6:1 :jupi: . Radwańska popełniła 14 niewymuszonych błedów przy 25 Japonki, zaserwowała 1 asa i nie popełniła zadnego podwójnego błedu serwisowego.
W następnej rundzie Polka spotka sie z Francuzką Virginie Razzano. :D

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 31 sie 2007, 0:08

Agnieszka jak na razie nieźle jedzie z Razzano. Oby tak dalej. Ja po cichu licze i coś mi mówi, że nie będzie też bez szans z Maria w kolejnej rundzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 0:12

ale musiał się odezwać no :? do końca meczu jeszcze troche, nie zapeszajmy, bo ona nie tylko o swoją kase gra :lol:

Włoszka w I rundzie też niczym burza "przeleciała" nawet Aga się zaczęła zastanawiać czy to dobrze, ze z nia zagra. Ale widać Polka jednak daje sobie świetnie radę, powinno się skończyć w 2 szybkich setach.
Co do meczu z Marią, Radwańska przegra. Za słaby serwis, aby powalczyć z Rosjanką.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”