Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 36

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 28 maja 2005, 0:12

Baqu pisze:tymon nic nie musze pisać na Bo znam swoją wartość

jeżeli Ty uwazasz ze Barca gra 3ma napastnikami to gratuluje pomysłu.

prawie każde spotkanie Barca rozpoczynała w wyjsciowej 11 takimi zawodnikami jak

Dinho - E2 i Giuly

E2 gra jako napadzior
natomiast Dinho i Giuly grają jako fałszywi skrzydlowi, gdyż czesto schodzą rowniez do srodka jak i zamieniaja sie pozycjami z obroncami na danej stronie. Poza tym wracaja się do obrony i gry destrukcyjej, czego napastnik czytaj E2 nie robi, lub robi bardzo żadko.

ja natomiast mam nadzieje ze nie jesteś takim koukiem jakim się rysujesz po swoich wypowiedziach.
Tak, Saviola wróci, a Luis Garcia gra nadal w Barçy. Twoja wiedza jest porażająca. A ja jestem 'koUkiem'.

http://www.blaugrana.pl Napisz tam w newsie głównym, że Barça gra jednym napastnikiem, bo tu nie ma tak dużo fanów FCB.

Ide spać.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 28 maja 2005, 0:16

Tymon Jagła (Deco_10) pisze: A kto powiedział, że jak przychodzi Henry, to odchodzi Giuly? Giuly przecież ma być rezerwowym w następnym sezonie.
Chodzi o to, że jezeli pozyskali Ezequerro ktory jest prawym pomocnikiem to chyba nie bedzie on gral na lewej obronie, a na pozycji obecnie zajmującej przez Giuliego, wiec Henry nie może grac zamiast Giuliego, gdyz sa już 2 zawodnicy na tą pozycję, o to mi chodziło, czy tak trudno to zrozumiec ?!

Tymon Jagła (Deco_10) pisze: "Ty chcesz ich wywalić ? to gratuluje głupawego posunięcia, bo ja bym ich nigdy nie wyrzucił." - musisz być nieźle podjarany, żeby nie zauważyć mojej ironii w tej wypowiedzi.

ale jakiej ironii czlowieku do czego ? wiesz kiedy sie stosuje ironię ? Ja wcale nie napisalem , ze chce ich wywalic czy sprzedać a Ty jebnąłes ironią kompletnie nie na temat , jakbys znowu nie zrozumiał co piszę. Wiec napisze Ci jeszcze raz bo czytanie ze zrozumieniem przychodzi Ci strasznie trudno. Nie mamy na tyle dobrych obroncow, zebysmy sobie poradzili z najlepszymi atakami druzyn europejskich, dlatego oprocz Puyola i Marqueza, ktorych uwazam za bardzo dobrych potrzebne sa wzmocnienia, nigdzie nie napisalem, ze nalezy jakiegoś obronce sprzedawać !
Tymon Jagła (Deco_10) pisze: Na koniec, niech Laporta nie wprowadza reklam, a Barça skończy jak Leeds czy Fiorentina i w 2006 roku nie gra w CL. Długi są nieważne, tylko kibic z Polski, który nie wpłacił nawet złotówki w przeciwieństwie do socios (którzy chcieli reklamy), aby nie było reklam. Zresztą na ten temat już wszystko napisałem.
czlowieku ale porownanie tylko lol z Ciebie, do Leeds i Fiorentiny, a pomyslales czasem czy oni mieli cos ok 130000 socios ktorzy regularnie wplacaja kaske ? ze maja niebagatelne przychody od darczyncow i reklamodawcow, sprzedarzy spotkan itp, co Ty w ogole porownujesz, to tak jakbys porownal Wisle krakow do GKS Katowice, pisz sensowie.

jak nie wpłaciłes ani złotówki to żałój bo warto !

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 28 maja 2005, 0:20

Tymon Jagła (Deco_10) pisze: Tak, Saviola wróci, a Luis Garcia gra nadal w Barçy. Twoja wiedza jest porażająca. A ja jestem 'koUkiem'.
słuchaj to nie ja napisałem, że jestem "super miszczem" 8)
Tymon Jagła (Deco_10) pisze: a Luis Garcia w środę świętował zdobycie CL z Liverpoolem i od dawna nie gra już w barwach 'Blaugrany'.
Baqu pisze:przepraszam chodzilo mi oczywiscie o Sergio Garcie
umiesz czytać co Ci napisałem czy nadal nie ?
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:Ide spać.
dobranoc
Niggaz pisze:
Baqu pisze:zauważcie, że Giuly gra jako bardziej prawy pomocnik, ktory czesto probuje dosrodkowywac i wymienia sie pozycjami z Belettim.
i ma w meczu przynajmniej po 3-4 setki. Mógłby strzelać tyle bramek co Eto'o no ale nie gra wcale tak źle więc nie będe się czepiał już. Tylko co z tego, że wymienia się z Belettim? Henry nie może się wymieniać?
moim zdaniem po pozyskaniu Ezeguerro o czym juz pisalem, nie może
a wracajac do "setek" ktorych nie strzela, przypomnij sobie ile E2 nie strzelil, nikt nie jest doskonały.
Niggaz pisze: Ezquerro może być zmiennikiem zarówno dla Eto'o jak i dla Ronniego i Giuly'ego więc to dopiero świetny zakup. Santiago jest jednak tylko jeden więc wszystkich pozycji nie wypełni w jednym meczu.
hmm zgadzam się , że może... ale to graczy, ktory raczej preferuje prawą stronę boiska i na niej grywa. Poza tym zmiennikow dla E2 mamy już wystarczająco dużo, a jak wiesz Dinho raczej sie nie zmienia :)
Ostatnio zmieniony 28 maja 2005, 0:26 przez Baqu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2005, 0:24

Baqu specjalnie dla Ciebie :arrow:
Tymon Jagła (Deco_10) pisze: Fuera Oleguer (który grał nie gorzej niż w Puyol w tym sezonie) i ma być rezerwowym w najbliższym sezonie.

Fuera Sylvinho (na pewno znajdziemy lepszego zmiennika z paszportem UE na pozycji lewego obrońcy).

Fuera Gabri, drewno, jego wina, że jest po kontuzji, z Villarreal grał fatalnie :]

Baqu na prezydenta Barcelony. Będzie gorzej jak za Gasparta.

O ile się nie myle, to Ty chciałeś odejśćia Laporty.

Może jak byś tyle nie jarał to wszystko byłoby w porządku :)
To jest ta ironia Tymona i nie kompromituj się już pisząć o czytaniu ze zrozumieniem bo chyba tylko Ty tutaj nia zrozumiałeś o co chodzi.

Czy jesteś pewien, że Ezquerro to prawy pomocnik? Bo mnie się wydawało, że może z powodzeniem grać jako snajper a także na lewej stronie co często zdarzało mu się w Bilbao. Poza tym Santiago Ezquerro został sprowadzony do Barcy jako rezerowy więc raczej Ludovica ze składu nie wygryzie.
Ale najlepiej to wyszło Ci to zdanie z dochodami Barcy. Wpływy ze sprzedaży spotkań to dopiero coś :lol:
Już jutro Barca sprzeda kolejny mecz :lol:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 28 maja 2005, 0:27

Niggaz pisze: To jest ta ironia Tymona i nie kompromituj się już pisząć o czytaniu ze zrozumieniem bo chyba tylko Ty tutaj nia zrozumiałeś o co chodzi.
tak, ale ironia do czego ?! do czego ironia ?! gdyż ja wcale nie pisałem nic o ich odejsciu do ktorego tymon nawiązał, to może wytlumaczysz mi o co chodzi ?!
Niggaz pisze: Czy jesteś pewien, że Ezquerro to prawy pomocnik? Bo mnie się wydawało, że może z powodzeniem grać jako snajper a także na lewej stronie co często zdarzało mu się w Bilbao. Poza tym Santiago Ezquerro został sprowadzony do Barcy jako rezerowy więc raczej Ludovica ze składu nie wygryzie.
Ale najlepiej to wyszło Ci to zdanie z dochodami Barcy. Wpływy ze sprzedaży spotkań to dopiero coś :lol:
Już jutro Barca sprzeda kolejny mecz :lol:
w Bilbao zdarzylo mu się grać na wielu pozycjach, ale chyba domyslasz się czemu.

poza tym czy ja wszystko musze pisać jak dzieciom, chodzilo mi o wplywy ze sprzedarzy spotkan w TV.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2005, 0:31

Tymon wyliczył Ci wcześniej jak wielu obrońców mamy w kadrze. Ty uważasz natomiast, że nadaje się tylko dwóch (Puyol i Marquez) chcesz dokupić jeszcze dwóch a co zrobić z resztą? Aż takiej rozbudowanej kadry to nam nie potrzeba.
Wiem, że Eto'o sporo marnuje także ale nie o tym mowa dzisiaj.
Ja również idę już spać.
Jeśli będą jeszcze jakieś wątpliwości to się wyjaśni jutro.

PS: nie musisz wszystkiego tłumaczyć jak dzieciom tylko naucz się śmiać z samego siebie. Po prostu sobie zażartowałem bo śmiesznie Ci to zdanie wyszło i tyle. Więcej loooooooozu i mniej baku panie Baqu :wink:

dobranoc

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 28 maja 2005, 0:34

8 obronców to rozbudowana kadra... Niggaz, co Ty chcesz z pięcioma zawojować swiat ?! Chodzi mi o to zeby sprowadzić 2 bardzo dobrych, z którymi Barca wzmocnilaby defensywę, gdyz po meczu z Chelsea widać bylo, iż to ona najbardziej kuleje.

Ja uważam, że do zdobycia LM i znowu mistrzostwa nadaje się tylko 2 z pierwszego squadu
nic nie pisalem o sprzedawaniu innych, wiec skad ta ironia ? nadal mi nie wytlumaczyłes... czekam rano.

pozdr,

p.s.
i pamiętaj, że to wlasnie przez mało rozbudowaną kadrę trzeba było dokupywać Maxiego w zimie ściągać Albertiniego i łatać dziury w obronie, wiec prosze napisz mi czemu nie potrzeba nam rozbudowanej kadry ?!

p.s.II
Niggaz pisze:PS: nie musisz wszystkiego tłumaczyć jak dzieciom tylko naucz się śmiać z samego siebie. Po prostu sobie zażartowałem bo śmiesznie Ci to zdanie wyszło i tyle. Więcej loooooooozu i mniej baku panie Baqu :wink:
chodzi o to, że niektorzy szukają specjalnie takich "kruczków" w wypowiedzi innych a pozniej piszą loool patrzcie jak oni pisze lool z niego itp a że Cie nie znam, sam nie wiem jak sie do tych spraw odnosisz, teraz juz wiem :)

Ficyk
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ficyk » 28 maja 2005, 10:36

Baqu pisze:wątpie zeby Henry latal po prawej stronie boiska, wracal sie i pracowal w destrukcji. Poza tym wlasnie na zmianę dla Giuliego kupili Ezequerro wiec wymiana Giuly - Henry jest już nieaktualna może on wiec zastapić jedynie E2 ( ktory ma w brod zmiennikow ) lub Ronaldinho... sami wybierajcie wszechwiedzący znawcy
w takim razie malo widziales meczow arsenalu, henry to zawodnik ktory bardzo czesto wspomaga kolegow w destrukcji, wyprowadza pilke z glebi pola. i zapewniam cie ze da rade na prawym skrzydle

co do ezquerro, to sprowadzili go jako zmiennika ronniego, na co on sam sie zgodzil, poza tym w bilbao gral na lewej pomocy a nie na prawej

a teoria o jednym napastniku byla niebywala, dawno takiej nie slyszalem :lol:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 28 maja 2005, 11:10

Ficyk pisze:
Baqu pisze:wątpie zeby Henry latal po prawej stronie boiska, wracal sie i pracowal w destrukcji. Poza tym wlasnie na zmianę dla Giuliego kupili Ezequerro wiec wymiana Giuly - Henry jest już nieaktualna może on wiec zastapić jedynie E2 ( ktory ma w brod zmiennikow ) lub Ronaldinho... sami wybierajcie wszechwiedzący znawcy
w takim razie malo widziales meczow arsenalu, henry to zawodnik ktory bardzo czesto wspomaga kolegow w destrukcji, wyprowadza pilke z glebi pola. i zapewniam cie ze da rade na prawym skrzydle

co do ezquerro, to sprowadzili go jako zmiennika ronniego, na co on sam sie zgodzil, poza tym w bilbao gral na lewej pomocy a nie na prawej

a teoria o jednym napastniku byla niebywala, dawno takiej nie slyszalem :lol:
Henry na skrzydle ? Owszem, ale po lewej stronie.

Oczywiście, że Francuz cofa się, walczy i wyprowadza piłkę. Jednak zostanie w Arsenalu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2005, 13:06

Baqu pisze:8 obronców to rozbudowana kadra... Niggaz, co Ty chcesz z pięcioma zawojować swiat ?! Chodzi mi o to zeby sprowadzić 2 bardzo dobrych, z którymi Barca wzmocnilaby defensywę, gdyz po meczu z Chelsea widać bylo, iż to ona najbardziej kuleje.
Uważam właśnie, że 8 obrońców to jest rozbudowana kadra. Jeśli dokupimy jeszcze dwóch to będziemy mieli 10 z czego 2-3 będzie wiecznie poza kadrą. Oczywiście trzeba być przygotowanym na różnego rodzaju absnecje co pokazał ten sezon ale sam Rijkaard powiedział, że wystarczy mu mniejsza kadra (to jego błąd chyba) tak więc nie spodziewałbym się wielu wzmocnień w obronie. Może jeden defensor przyjdzie ale nie więcej. Znowu wracamy do meczu z Chelsea tylko nie wiem po co. Jedno spotkanie i już defensywa do dupy? Najmniej straconych bramek w lidze ale wiem - defensywa do dupy. Defensywa jest dobra kiedy dobrze gra linia pomocy. To od niej bardzo wiele zależy. W meczu z Chelsea to właśnie błędy w środku pola miały duży wpływ na stracone bramki.
Ja uważam, że do zdobycia LM i znowu mistrzostwa nadaje się tylko 2 z pierwszego squadu[/qoute]
Twierdzisz, że tylko Puyol i Marquez się nadają. Belletti już słaby? Podaj lepszego. Oleguer nie gra wcale dużo gorzej od Puyola choć czasem jeszcze popełnia błędy.
nic nie pisalem o sprzedawaniu innych, wiec skad ta ironia ? nadal mi nie wytlumaczyłes... czekam rano.
To nie ja użyłem ironii więc chyba nie do mnie powinno być adresowane to pytanie ale mi się wydaje, że skoro za dobrych obrońców uważasz tylko Marqueza i Puyola a reszta się nie nadaje do pierwszego składu no to fuera. Ale pytaj Tymona jeśli koniecznie chcesz wiedzieć bo ja mogę tylko przypuszczać.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 28 maja 2005, 14:12

mniej baqu panie Baqu - niezly tekst.
a poza tym w wiekszosci kwestii to baqu ma racje.
gramy jednym napastnikiem, eto'o, giuly i ronni na poczatku grali na skrzydlach. pozniej ronni byl ustawiany na srodku, a giuly jako 2gi napastnik. i niech mi nikt nie loluje (do tymona), bo widzialem prawie wszystkie mecze sezonu (poza 3-5). system gry zalezy od skaldu, wiec nie wiem dlaczego sie tak przywioazaliscie do tego 433??? to jest bez sensu, jak przyjdzie henry czy torres, to wcale nie bedfziwe musial grac na skrzydle, tylko razem z e2 w ataku!!! giuly strzela bramki, ale dla mnie i tak jest po bandzie i jest za slaby by grac w kolejnym dream teamie (oby). co do obroncow, to przyda sie ze 2 sensownych. fajnie ze bedzie vB i marquez sie cofnie do obrony. fajnie , ze sa belletti i gio. fajnie ze nazmiany sa sylvinho i gabri. ale nie fajnie, ze na zmiany sa tez edmilson i oleguer. i nikt mi nie powie ze oleguer gral dobrze w tym sezonie (widzialem... patrz wyzej). a edmilson jest po ROCZNEJ kontuzji. trzeba wzmocnien i to silnych. barca jest najlepszym klubem na swiecie i musi miec najlepszych pilkarzy!
co do reklam. ja uwazam, ze reklamy to nie jest bardzo istotna kwestia. o klubie nie swiadczy brak reklam! zastanowcie sie nad tym!
co do ironii tymona, to jest ona po ch... on ciagle wali takie bezsensy. lepiej chyba rozmawiac, niz starac sie byc ironicznym. w tym wypadku, jak i we wielu ionnych, bez ladu i skladu. to zakrawa o cynizm i to w dodatku tez nie podlaczony do niczego. zanim zaczniecie mowic o ironii nauczcie sie jej uzywac!

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 28 maja 2005, 14:16

Niggaz pisze:
Baqu pisze:Ja uważam, że do zdobycia LM i znowu mistrzostwa nadaje się tylko 2 z pierwszego squadu
Twierdzisz, że tylko Puyol i Marquez się nadają. Belletti już słaby? Podaj lepszego. Oleguer nie gra wcale dużo gorzej od Puyola choć czasem jeszcze popełnia błędy.
Jeżeli ogladasz wszystkie spotkania Barcelony to zauwazysz, że Oleguer raz gra dobrze a raz beznadziejnie, chociazby ostatni mecz z Villareal gdzie byl prekursoerm karnego, oraz po jego kiksie stracilismy bramkę, IMHO nie ma go nawet co porownywac do Puyola, który tak głupich błedów najnormalniej w świecie nie popełnia.
Moim zdaniem w Barcie na prawej obronie powinien grać Puyol, to jezeli dobrze pamietasz jego ulubiona pozycja i na niej gra najlepiej. Środek to Marquez + nowy zawodnik ( np Millito ) a lewa strona np Riise i mamy obronę najlepszą w Europie. hm ?
Niggaz pisze:
Baqu pisze: nic nie pisalem o sprzedawaniu innych, wiec skad ta ironia ? nadal mi nie wytlumaczyłes... czekam rano.
To nie ja użyłem ironii więc chyba nie do mnie powinno być adresowane to pytanie ale mi się wydaje, że skoro za dobrych obrońców uważasz tylko Marqueza i Puyola a reszta się nie nadaje do pierwszego składu no to fuera. Ale pytaj Tymona jeśli koniecznie chcesz wiedzieć bo ja mogę tylko przypuszczać.
Wiec jak czegoś nie jesteś pewien to nie pisz mi :
Niggaz pisze: To jest ta ironia Tymona i nie kompromituj się już pisząć o czytaniu ze zrozumieniem bo chyba tylko Ty tutaj nia zrozumiałeś o co chodzi.
bo jak Ty dokładnie nie wiesz o co chodzi, to nie wmawiaj mi, że się kompromituje, gdyż ja dzieki edukacji, która odbyłem na szczęscie wiem co so jest ironia i kiedy ją sie stosuje, a to, iz ktoś nie umie czytać moich wypowiedzi, i sam sobie dopowiada pewne sprawy to już nie moja wina.

Wiec napiszę jeszcze raz : Uwazam, że Marquez i Puyol to pierwszy squad, a brakuje nam jeszcze 2 bardzo dobrych obronców. |Tych co mamy wcale nie uwazam, ze powinno sie wywalic, powinni pozostac i dawac dobre zmiany a przy kontuzjach grac w I squadzie.

pozdr,

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 28 maja 2005, 14:24

Luis Fabiano nowym zawodnikiem Sevilli

Lusi Fabiano podpisał kontrakt z Sevillą na cztery lata. Piłkarz jest bardzo zadowolony, że będzie grał w Primera Division i że znalazł już klub przed letnimi wakacjami. Umowa została już zawarta, ale Hiszpanie muszą uzgodnić jeszcze kilka szczegółów z kontrolowaną przez Romana Abramowicza firmą - Global Soccer Investment, która posiada 75% karty zawodnika. Brazylijczyk kosztował 2 miliony funtów.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 28 maja 2005, 14:26

Baqu pisze:Jeżeli ogladasz wszystkie spotkania Barcelony to zauwazysz, że Oleguer raz gra dobrze a raz beznadziejnie, chociazby ostatni mecz z Villareal gdzie byl prekursoerm karnego, oraz po jego kiksie stracilismy bramkę, IMHO nie ma go nawet co porownywac do Puyola, który tak głupich błedów najnormalniej w świecie nie popełnia.
Moim zdaniem w Barcie na prawej obronie powinien grać Puyol, to jezeli dobrze pamietasz jego ulubiona pozycja i na niej gra najlepiej. Środek to Marquez + nowy zawodnik ( np Millito ) a lewa strona np Riise i mamy obronę najlepszą w Europie. hm ?
nie no stary. jakby puyol gral na prawej stronie, to zaden lewy skrzydlowy nawet nie zblizylby sie z pilka do pola karnego.
pamietaqm mecze jak tam gral, to byla poezja. byl nie do przejscia totalnie. nie bylo zadnych szans na atak z lewej. wlasciwie to go przesuneli na srodek dflatego, ze byla tam dziura, a on byl .... w kosmos. jakby doszedl srodkowy do marqueza, a puyol na prawej to wow. ryj mi sie sam usmiecha jak o tym pomysle. jeszcze tylko ktos na lewej stronie, bo przy taim ustawieniu gio by odstawal, mimo ze jest dobry.
reszta w poscie wyzej, jak ktos nie czytal :roll:

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 28 maja 2005, 14:27

Uciekł z tonącego FC Porto, dobry piłkarz, zobaczymy czy sprawdzi się w hiszpańskiej Primera Division.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”