Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 351

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 07 gru 2013, 19:21

no na pewno to zasługa Guardioli :lol:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 07 gru 2013, 19:22

nie no, pewnie twoja.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 07 gru 2013, 19:23

Gownie to zasluga VanGaala, ktory rozpoczal wpajanie niemcom ze nowoczesna gra polega na operowaniu piłką.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 gru 2013, 19:24

Ebi pisze:bartkubus - to czasem nie Ty założyłeś się o jakieś flaszki z kumplami, że Bayern znów zagra w finale LM? Jeśli tak to nic dziwnego, że piszesz o roznoszeniu Europy
Nie, to nie ja. Ja założyłem się, że Real nic w tym sezonie nie wygra po odejściu Mou.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 07 gru 2013, 19:24

Zaklad masz wiec wygrany.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2492
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 07 gru 2013, 19:45

@bartbuks
Mam rozumiec, ze zaklad dotyczy wszystkich rozgrywek, a nie tylko LM?
Jezeli tak to Sracz znowu mocno wybiega w przyszlosc. Oswiec mnie wiec wizjonerze jaka przewage uzyska Atletico nad drugim miejscem, kto spadnie z ligi, no i powiedz jeszcze kto jako ostatni dostanie w tym sezonie czerwona kartke. Moze nawet jakis hajs bym wygral dzieki twojej pomocy.
Sraczu, moze pora wiec przerzucic sie na Bayern?

Jak dla mnie to prawdziwy sprawdzian Bayernu Guradioli dopiero na wiosne. Nie watpie w sile Bawarczykow, bo bez dwoch zdan graja swietna pilke tylko jestem ciekaw jak wypadna w fazie pucharowej LM. Jak dla mnie polfinal osiagniecie bez problemu, choc Wam oczywiscie tego nie zycze :P

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 07 gru 2013, 20:30

Gratuluję mistrzostwa, niestety kontuzje nas rozłożyły i nie dotrzymamy kroku, a nie oszukujmy się, że Aptekarze są jakimś zagrożeniem dla was. Dodatkowo na wiosnę z Wami i Bayerem gramy na wyjeździe :suicide:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 gru 2013, 21:03

Raczej przedwczesne gratulacje, choć faktycznie Wasza strata juz spora. Zadziwia mnie Leverkusen, jest dość efektywne w lidze - no a najzabwniejsze jest to, ze potrafią zremisować z Bayernem i wygrać z Borussia, a przegrać z Brunszwikiem :P

Szkoda, ze Borussia dzisiaj przegrała. Moglibyśmy nawet świętować mistrzostwo jesieni, a tak trzeba poczekać do przyszłej soboty ;)

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 08 gru 2013, 0:01

Chemik pisze: Jezeli tak to Sracz znowu mocno wybiega w przyszlosc. Oswiec mnie wiec wizjonerze jaka przewage uzyska Atletico nad drugim miejscem, kto spadnie z ligi, no i powiedz jeszcze kto jako ostatni dostanie w tym sezonie czerwona kartke.
Mniej wiesz, dluzej zyjesz. A ze malo wiesz, spore szanse przed toba na dlugowiecznosc.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 08 gru 2013, 0:10

Moofasa pisze:nie no, pewnie twoja.
Heynckesa, a nie Pepa

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 gru 2013, 1:14

FRYDERYK SZOPEN pisze:Bo Guardiola jest wizjonerem, wybitny trener z wybitna osobowoscią, dzis przed Bayernem drzy calutka Europa, bez wyjatku, rok temu takiego strachu nie bylo.
Nie było strachu? Wystarczy sobie przypomnieć, że mecz z Barcą był zapowiadany (ten pierwszy) jako symboliczne przekazanie pałeczki panowania w Europie. Mój znajomy (kibic Barcy), z którym byłem na tym meczu jeszcze przed pierwszym gwizdkiem powiedział, że przeczuwa pogrom Barcy. Dwumecz z Juve (nieco zapomniany przez jeszcze większą miazgę półfinałową czy pierwszej spotkanie z Arsenalem - swoją droga ile krzywdy wyrządzili Europie piłkarze z Emirates tym drugim wygranym meczem :wink: ) także był popisem potęgi ówczesnego Bayernu i co jak co, ale wszyscy drżeli przed Gwiazdą Południa juz wtedy choć droga do triumfu w LM była daleka. Chciałbym tylko dodać, że Bayern od 2010 roku (pierwszy sezon powrotu do ścisłej czołówki Europy - przypomnę, że od 2001 nie było nawet w półfinale tych rozgrywek) ma na rozkładzie MU, Real, Barcę, Juve, Arsenal czy z tych "mniejszych" City, Marsylię, Lyon, Napoli, Romę, Valencię. Pisanie o braku strachu (w zeszłym, megarekordowym sezonie) jest nie na miejscu. Bo pamiętam jak się broniłem przed opiniami (i wśród znajomych i tu na forum), że Triple-Sieger nie jest aż takim potworem na jakiego jest kreowany.

TSD. Wczoraj byłem na imprezie i oczywiście kilka minut trzeba było pogadać o piłce. Kiedy powiedziałem, że Bayern nie jest faworytem LM (dla mnie 3 pierwsze miejsca to Juve, Real i PSG, potem Arsenal chyba a dopiero w okolicach 5-6 miejsca Bawarczycy) zostałem paskudnie, okropnie wyśmiany. Do tego stopnia, że mogłem wyjść z imprezy (oczywiście wszystko na luzie, w końcu znajomi :mrgreen: )

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 gru 2013, 1:58

FRYDERYK SZOPEN pisze:rok temu takiego strachu nie bylo.
Rok temu po prostu nie mówiło się o tym głośno, ale każdy ogarniety fan piłki wiedział że w tej drużynie potencjał jest ogromny. I eksplodował brutalnie gwałcąc w półfinale Barcelonę. Umarł król, niech żyje król. I to mniej więcej od tego momentu Europa zaczęła nie tyle bać się Bayernu, co właśnie przed nim drżeć.
FRYDERYK SZOPEN pisze:Bo Guardiola jest wizjonerem, wybitny trener z wybitna osobowoscią
Z oceną jego wybitności poczekajmy aż zrobi coś z niczego. Aż obejmie klub, w którym nie przyjdzie na gotowe, w którym będzie miał ograniczenia jakie ma 95% trenerów całego piłkarskiego świata i osiągnie z nim sukces. Wówczas będzie można powiedzieć że jest wybitny. Bo z całym szacunkiem dla Guardioli i 10 Pucharów Ligi Mistrzów z Barceloną czy Bayernem nie będzie wartych tyle, co dwa Mourinho z Porto i Interem (głównie z Porto)
Co do wizjonera Guardioli zgadzam się w pełni. Pokazał światu futbol jakiego jeszcze nigdy nie widzieli. Tiki-taka to jego twór, jego dziecko i spuścizna. Będą o nim pisać w podręcznikach, wspominać latami (szczególnie fani Barcelony) Niestety myśl taktyczna Guardioli nie opiera sie na dostosowywaniu do rywala, a na narzucaniu własnego stylu gry. Cytując klasyka - gra się tak jak przeciwnik pozwala. A większość drużyn pozwalała Barcelonie na wszystko, bała się jej. Zapomnieli że to wciąż tylko ludzie i że każda system ma wady.
Wybitną osobowość Pepa wymyślili sobie sobie zaślepieńcy z szalikami Barcelony nad łóżkiem. To również wina prasy, która robiła z Guardioli nadczłowieka. A ludzie pozbawieni własnego zdania i zdolności percepcji łykną wszystko. Kiedyś nawet Hitler był dla wielu wybitną osobowością bo działała PROPAGANDA. Dla mnie Guardiola to zwykły facet który odniósł sukces. Wybitną osobowością można nazwać Fergusona, człowieka który wychował i ukształtował wiele pokoleń graczy. Ci gracze wspinali się później na szczyt, byli jedymi z najlepszych lub zwyczajnie najlepsi. A gdy przyszło co do czego, nie zawahał się pokazać wyjściowych drzwi Beckhamowi pozbywając się tym samym jednego ze swoich najlepszych pilkarzy. Ilu trenerów by tak potrafiło? Klasa, autorytet, jaja jak stąd do Rzymu. A przed Guardiolą jeszcze wiele lat trenerki w których dopiero pokaże ile jest wart. Jako trener i jako człowiek.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 gru 2013, 8:07

Salas11 pisze:nie będzie wartych tyle, co dwa Mourinho z Porto i Interem (głównie z Porto)
Zaraz przyjdzie jakiś fanboy i CI powie, że to Manchester zasługiwał na LM, a Porto prześlizgnęło się po błędach sędziów. :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 gru 2013, 8:35

Ebi pisze: TSD. Wczoraj byłem na imprezie i oczywiście kilka minut trzeba było pogadać o piłce. Kiedy powiedziałem, że Bayern nie jest faworytem LM (dla mnie 3 pierwsze miejsca to Juve, Real i PSG, potem Arsenal chyba a dopiero w okolicach 5-6 miejsca Bawarczycy) zostałem paskudnie, okropnie wyśmiany. Do tego stopnia, że mogłem wyjść z imprezy (oczywiście wszystko na luzie, w końcu znajomi :mrgreen: )
Ja mam wsrod przyjaciol fana BM, ktory w wakacje zalozyl sie z kazdym w naszym towarzystwie(4 osoby) o 2l Jacka, ze Bayern obroni LM. To sie nazywa pewnosc siebie. Jestem skory uznac ze moge przegrac ten zaklad. W Monachium wszystko swietnie funkcjonuje co niewatpliwie jest sukcesem trenera. Grac na wysokim poziomie dluzej niz 12 miesiecy to jest sztuka. Tak wiec licze ze jakas druzyna bedzie miala na tyle duzo szczescia ze wyeliminuje Bayern. Nie oszukujmy sie, ze w chwili obecnej jest ktos lepszy od Bayernu.

Strasznie nie lubie jak ktos pisze dlugie posty a na samym wstepie farmazoni.
Z oceną jego wybitności poczekajmy aż zrobi coś z niczego. Aż obejmie klub, w którym nie przyjdzie na gotowe
Jezeli on w Barcelonie przyszedl na gotowe ( nawet nie wspominam o rezerwach) to polecam ci przerzucic sie na narodowy sport czyli skoki. Mozesz zostac drugim Szaranowiczem :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 gru 2013, 9:47

bartbuks pisze:Zaraz przyjdzie jakiś fanboy i CI powie, że to Manchester zasługiwał na LM, a Porto prześlizgnęło się po błędach sędziów.
A wymień mi choćby jedną drużynę która w ostatnich 10 latach wygrywała LM bez jakiegoś "prześlizgnięcia się" w dowolnej fazie rozgrywek. Raczej takiej nie znajdziesz. Tyle że wypomina się to tylko tym których sukces kłuł w oczy, spędzał sen z powiek :wink:
Bienias pisze:Jezeli on w Barcelonie przyszedl na gotowe ( nawet nie wspominam o rezerwach) to polecam ci przerzucic sie na narodowy sport czyli skoki. Mozesz zostac drugim Szaranowiczem
Nie zdajesz sobie sprawy jak niewiele akurat Twoja opinia mnie interesuje. Spasuj...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”