Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 3507

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 lis 2019, 11:39

No tak, napastnicy za dużo nie strzelają i drużyna przez to nie jest napędzana. Sorry, ale dla mnie to pierdololo i czepianie się szczegółów. Mamy w tym momencie 11 zwycięstw i trzy remisy we wszystkich rozgrywkach, nikt nas jeszcze nie pokonał więc dla mnie może Buffon strzelać jak zajdzie taka potrzeba. Wiadomo, że fajnie by było gdyby napastnicy mieli lepsze staty, ale czy mam być zły gdy wygrywamy i bramki strzelili pomocnicy czy obrońcy? Nie ponieważ wszyscy tworzą kolektyw. Mamy za sobą zaledwie 11 kolejek ligowych i jeszcze cała masa spotkań na poprawę statystyk i gry, która faktycznie nie zawsze jest porywająca

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 03 lis 2019, 11:40

Istotna jest przede wszystkim dobra gra, a tymczasem mamy regularne wymęczone zwycięstwo po gównogrze niczym za Allegriego. Za Sarriego pod tym względem miał być progres którego na razie kompletnie nie widać, bo jeden, czy dwa mecze na wysokim poziomie i po ładnej grze to i za Allegriego się zdarzały, niestety problem w tym, że nie za często.

Nie wiem, czy jest to kwestia tego, że faktycznie potrzeba tego czasu i będzie tylko lepiej, czy może zrobienie grającej kombinacyjnie i nieprzewidywalnie drużyny która w drugiej linii dysponuje takimi tuzami jak Khedira, Bentancur, czy Matiudi jest po prostu niewykonalne i żeby to zmienić konieczne są transfery jakościowych i w miarę kreatywnych pomocników, którzy nie będą mieli problemu z załapaniem o co w tym Sarriball chodzi.

W każdym razie, czas pokaże. Wyniki na razie są wiec można siedzieć cicho, ale styl gry to jak do tej pory jakieś nieporozumienie.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 lis 2019, 11:57

Bezimienny11 pisze:
03 lis 2019, 9:53
Dorabianie do tego zbędnych teorii to głupota autora.
Jakich teorii? Zidane ulatwial zycie Ronadlo konieczniscia gry Benzemy. Allegri zrobil dokladnie to samo z Mandzukieciem. Dlaczego? Poniewaz Ronaldo fizycznie sie zwija. [k****], mowimy o 34-letnim chlopie. Sarri w jednym z pierwszych wywiadow mowil, ze Ronaldo na '9', ale pozniej zmienil spiewke, gdy zobaczyl na treningach jak wygladaja realia. Dzis twierdzi, ze 4-3-1-2 daje mu najwiecej balansu i dobrze. Jednakze trzeba miec klapki na oczach zeby nie widziec, iz CR7 meczy sie nie majac w ataku silnego partnera. Zobaczymy jak to bedzie wygladac dalej, ale na ten moment blizej mi do tego, ze Sarri odwala dobra robote grajac ta kwadratowa pomoca i wyciaga maxa niz do tego, ze nagle Juve zrobi jakis skok jakosciowy. Na to trzeba bedzie poczekac do wiosny, a moze nawet do przyszlego sezonu, gdy letnie okienko transferowe bedzie czasem refkeksji nad przydatnoscia graczy w ujeciu stylu preferowanego przez trenera. Natomiast obraz Juve bylby zupelnie inny juz teraz gdyby napastnicy strzelali i do tego sie slusznie przypierdalam, bo 8+2 to jest [k****] zart.

#DybalaNonSiToca 8)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 lis 2019, 12:06

Co nie zmienia faktu, że sytuacje ma, tylko albo ich nie wykorzystuje (główka z Genoą) albo pali (też z Genoą). O ile pamiętam, to powyższe sytuację plus najgroźniejsza z Torino zostały mu wypracowane przez Dybalę.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 lis 2019, 12:15

Dlatego chcialbym widziec:

Higuain------Dybala
---------Ramsey

lub

Ronaldo-----Higuain
---------Ramsey

I sobie to na spokojnie po kilku meczach porownac. Nie neguje tego, ze kreujemy, bo juz zwracalem na to uwage duzo wczesniej piszac o tworzeniu dosc sporej ilosci okazji na mecz w porowniu do poznego Maxa. Jednakze zawod jest ogromny o ten brak goli. Tu jest problem, a wina rozklada sie na 3.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 03 lis 2019, 12:20

Nie no dawanie czasu trenerowi który dostał w ludzie samograja, to jest obrzydliwe. Sarri co spotkanie mówi o tych samych błędach poczytajcie wywiady, co spotkanie jest mowa o skuteczności, o oddawaniu inicjatywy, błędach we własnym polu karnym. Ciekawe co oni ćwiczą na tych treningach jeżeli co spotkanie mam strach w oczach gdy piłka leci w nasze pole karne.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 lis 2019, 12:21

Gdzie Ty widzisz samograja?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lis 2019, 12:26

myślę akurat, że wygrywanie minimalnym nakładem sił to dobra strategia, Juventus już pokazał w meczach z Napoli i Interem, że jak chce to gra zabójczo, ale w większości meczów nie musi wrzucać wyższego biegu żeby wygrać. Biorąc pod uwagę maraton na początku sezonu i to, że Juventus kluczowe mecze będzie grał na wiosnę to najlepsze wyjście dla klubu.
Sarri nieźle to ułożył, trudno się czepiać, ale jestem ciekaw czy kierownictwo jest tym zachwycone. Mam wrażenie, biorąc pod uwagę działania klubu, że oczekiwali trochę efektowniejszej gry i większej ilości goli żeby zrobić klub atrakcyjniejszym i zyskać większą rzeszę fanów na świecie, a co za tym kolejne fundusze. Na razie ta gra to jednak Allegri bis i postronni kibice raczej nie będą nią porwani. Ale być może jak Sarri dostanie innych piłkarzy to coś się ruszy, nadal gra armią Maxa, którzy mają pewne ograniczenia.
Ciekaw jeszcze co dalej z Ronaldo, na razie nie porywa, znając go to pewnie w kluczowych meczach będzie wymiatał, ale myślę, że Sarri nie dotrzyma swojego paktu i nie sprawi, że Ronaldo osiągnie 40 bramek w sezonie, 30 będzie dobrym wynikiem biorąc pod uwagę jego grę.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 lis 2019, 12:34

Diamen23 pisze:
03 lis 2019, 12:26
myślę akurat, że wygrywanie minimalnym nakładem sił to dobra strategia, Juventus już pokazał w meczach z Napoli i Interem
Sluszna uwaga. Dopislabym jeszcze Atletico, Bayer i Lokomotiv.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6707

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 lis 2019, 12:36

Ja chciałem pogratulować sędziemu bocznemu, który miał jaja i odgwizdał spalonego bez czekania na sygnał z VAR. Co prawda zawodnik Toro spalił ze cztery metry ale sytuacja była dynamiczna.

Co do skuteczności. Gdyby Berna wykorzystał swoje setki to Lecce wyjechałoby z trójką i wszyscy byliby zadowoleni.

Gdyby wykorzystać setki z Genoą to powietrze uleciałoby z nich gdzieś koło 60 minuty. Gdyby nie podać im ręki w postaci kuriozalnego gola to może nawet wcześniej.

Wczoraj tych setek nie było tak dużo, ale mecze z Torino takie są, wyjaśnił to (L)oczkerson już.

Oczywiście to przerysowałem, ale prawda jest taka, że przez brak skuteczności sami nakręcamy rywali. Udało się bronić przez 10 minut? Bronimy następne 10. Dybala w sam na sam trafia w bramkarza? Dawać Panowie, jeszcze 10 minut. Takie mecze trzeba zabijać szybko, ucinać dyskusję i klepać sobie piłeczkę w drugiej połowie, niech trener rywali zacznie już rozpracowywać następnego rywala.

Nie wiem z czego to się bierze, pierwsza z brzegu odpowiedź to forma fizyczna i jakieś mocniejsze treningi w ostatnich tygodniach, ale to jest zawsze dobra wymówka do słabszej gry. Fakt jest taki, że indywidualnie każdy napastnik (może poza Igłą) nie trafia w bramkę.

I tak robi się nerwówka, bo atak pozycyjny leży i kwiczy i naprawdę wystarczy postawić autobus żeby był problem. Rywale nie są głupi. Śmiem twierdzić, że gdyby mecz z Interem był przed nami, to Conte też by postawił zasieki, a nie poszedł z nami na noże.

Tu jest dużo do poprawy jeszcze od czasów Allegriego i najmocniej liczę tu na Ramseya. Sarri ma u mnie dużo zaufania, ale też nie jest tak, że podoba mi się to co widzę.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 03 lis 2019, 13:17

ozob pisze:
03 lis 2019, 12:34
Diamen23 pisze:
03 lis 2019, 12:26
myślę akurat, że wygrywanie minimalnym nakładem sił to dobra strategia, Juventus już pokazał w meczach z Napoli i Interem
Sluszna uwaga. Dopislabym jeszcze Atletico, Bayer i Lokomotiv.
Teraz to możecie się jarać, początek sezonu minimalizm, ale to Sarri wymyślił, jednak za Napoli to wyglądało inaczej i wątpię że on to sobie tak ułożył.

Aby nie było, trzymam kciuki, ale minimalizm Juventusu zawsze wychodził w którymś momencie w sezonie i zdecydowanie to było widać w pucharach.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 lis 2019, 13:27

Jeszcze jest jedna sprawa. Dobra forma bramkarzy drużyn przeciwnych. Ja wiem, że to trochę brzmi jak szukanie wymówki, ale nie można odmówić takiemu Sirigu, że z 22 piłkarzy na boisku to on w największym stopniu zdecydował o wyniku. Zresztą nie tylko on. Z 6 ostatnich kolejek w 4 spotkaniach bramkarze wypadali bardzo dobrze.

-Torino -Sirigu, 1 stracony gol, 10 strzałów w światło bramki, nota na whoscored 8,3
-Genoa -Radu, 2 gole stracone, 11 strzałów, nota 7,4. Błąd przy golu Bonucciego z rożnego, ale miał też dobre interwencje
-Lecce - Gabriel, 1 stracony gol, 4 strzały, nota na 6,9
-Bologna - Skorupski 2 stracone bramki, 10 strzałów, nota 7,8
-Inter - Handanovic 2 stracone bramki, 6 strzałów, nota 6,6
-Spal - Berisha 2 stracone bramki, 10 strzałów, nota 8,5

Dla porównania Inter:
Bologna -Skorupski, 2 gole stracone, 8 strzałów w światło bramki, nota na whoscored 7.0
Brescia -Alfonso, 2 gole stracone, 2 strzały, nota 5,3
Parma -Sepe, 2 gole stracone, 6 strzałów, nota 6,7
Sassuolo, Consigli, 4 gole stracone, 7 strzałów, nota 6,1
JUVE -Szczęsny, 1 gol stracony, 3 strzały, nota 7,0
Sampdoria -Audero, 3 gole stracone, 7 strzałów, nota 6,4

średnia bramkarzy przeciwko JUVE: 1,66 straconego gola na mecz, 8,5 strzałów w światło bramki na mecz, średnia nota 7,58
średnia bramkarzy przeciwko Interowi: 2,33 straconego gola na mecz, 5,5 strzałów na mecz, średnia nota 6,41

Oczywiście mecze są różne, czasem bramkarzom nasi napastnicy dają szanse na interwencje, ale moje ogólne wrażenie z ostatnich spotkań jest takie, że dość często bramkarze wywijają cuda na bramce i myślę że statystyki jakoś tam to pokazują.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 03 lis 2019, 13:53

Bramkarze grali niesamowite spotkania i teraz i za Allegriego, to żadna nowość jest. Paradoksalnie teraz mamy więcej okazji niż za poprzedniego trenera a bramek wcale nie jest więcej. O skuteczność niepokoił się Max, a teraz kolejny trener.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 lis 2019, 16:51

rupert pisze:
03 lis 2019, 7:39
ozob pisze:
02 lis 2019, 20:21
Tyle bylo jebania z tego Lukaku a tymczasem:

1) Dybala - 2 gole i 1 asysta,
2) Lukaku - 9 goli i 0 asyst.
Dybala SA : 2+2 /515 minut - gol / asysta co 129 minut
Dybala LM 2+1/ 99 minut - gol / asysta co 33 minuty

Lukaku SA 9+0 / 898 - gol / asysta co 100 minut
Lukaku LM 0 / 152 minut

Łącznie Dybala 4+3 / 614 minut - gol / asysta co 88 minut
Łącznie Lukaku 9+0 / 1050 minut - gol / asysta co 117 minut
Tymczasem będąc szczegolowym wygląda to tak. Tyle jebania to jest ale z Ciebie jak się sprawdzi.
Uwielbiam to zaslanianie sie minutami. Tymczasem u napstnika sola ziemi sa "shot per goal". I tak w Serie A:

1) Dybala - 3,8 spg,
2) Lukaku - 2,6 spg.

W dodatku zostalo juz tu przyznane, ze Juve kreuje wiecej sytuacji niz Inter.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2412

Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 lis 2019, 16:56

heh ozob sie wyglupil i kombinuje jak by tu odwrocic kota ogonem. podaj jeszcze shot per goal u ronaldo i koncowy wniosek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”