Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 352

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 gru 2006, 14:42

Zaza - Jednak Neil już gra trochę w Premiership i zwykle jest tak, że się pozostaje w tej samej lidze. Pasuje mu brytyjski futbol i to chyba widać, więc po co ma ryzykować i zmieniać otocznie np. na La Liga :roll: Inna sprawa, że mógłby chcieć się sprawdzić.

Czy Real jeszcze raz da szansę Woody'emu to nie mam pojęcia. Wiele będzie chyba zależeć od tego, czy Capello dostanie swojego obrońcę czy też nie. Ostatnio znowu był temat Oguchi Onyekwu, ale on chyba odpada przez limity :roll:

Jak już jesteśmy przy transferach to jakiś czas temu widziałem info, że Real być może włączy się do walki o Jonathana Soriano z Espanyolu. Sam zawodnik nie jest kluczową postacią w swojej drużynie i chcą go mieć u siebie kluby Segunda. Oczywiście żeby nie było miałby on wzmocnić zespół rezerw, a nie pierwszą ekipę :wink:

KamAr
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KamAr » 10 gru 2006, 21:48

Pasuje mu brytyjski futbol i to chyba widać, więc po co ma ryzykować i zmieniać otocznie np. na La Liga

A skąd mogli o tym wiedzieć działacze Realu ściągając go do Madrytu ? Dla mnie ten transfer był dobrym posunięciem, a przenajmniej miał być dobry. "Królewscy" mimo wszystko pokazali, że nie ściągają do siebie tylko wielkich gwiazd, ale też solidnie grających zawodników (no, chyba nikt nie ma wątpliwości, że Woodgate do czasu przejścia do :"blancos" grał na wysokim poziomie).

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 10 gru 2006, 21:52

Zaza ja to znalazłem na transfermarkt i wszedłem w transfery Valenci i było, ze po sezonie za 9 mln zawita Alexis, nie wiem ile w tym prawdy, ale pewnie to kolejna dziennikarska kaczka.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 gru 2006, 23:20

KamAr - Ta zacytowana przez Ciebie wypowiedź nie tyczyła się Woodgate'a tylko Neila :roll: Czytaj ze zrozumieniem na następny raz :P

Toudinho - To musi być "kaczka" bo nażadnej innej stronie nigdy nie spotkałem takiej informacji żeby Valencia była poważnie zainteresowana, a tu nie tylko dobre chęci, tylko nawet sam transfer miałby być załatwiony...nawet podali kwotę :roll:

O Alexisa będzie walka w lecie albo nawet już w styczniu :twisted:

KamAr
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KamAr » 11 gru 2006, 9:37

Wooops :oops:. Przeczytałem tylko ostatnie posty, a wydawało mi się proste, że wypowiadacie się na temat Woodgate'a (też z przeszłością w Premiership :wink:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 gru 2006, 15:35

Toudinho ale wiesz dobrze że gdyby tak było to widział byc coś na innych stronach, bardzie w temacie La Liga :wink: A tam nawet żadko pada nazwa Valencia, ostatnio o Chivu walczą, ale na zasadzie "kto chce Tavano" :wink:

Mnie zaciekawiły wczorajsze słowa Leszka Orłowskiego w sport plusie na temat transferu Gago do Real... Wiecie cos o tym że prezydent Boca startuje w wyborach na prezydenta Argentyny :shock: i mi. dla tego narazie nie ma możliwośc sprzedaży Gago bo fani mu nie wybacza a co za tym idzie wyborczy :shock: i temat transferu w zimie umiera ... Czeski film nikt nic nie wie.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 11 gru 2006, 17:01

Zaza pisze: i temat transferu w zimie umiera
To fakt, ale jeśli nie sprzeda go zimą to nie dostanie za niego złamanego grosza, bo w czerwcu zacznie się walka o Fernando bo bedzie dostepny za free. Wiec moim zdaniem dla klubu lepiej jest sprzedać go zimą za 15-20 mln niz za 6 miesiecy nie otrzymac nic. Na jego miejsce Boca za 15 mln znajdzie 5 grajków, wiec oni mogą tylko zyskać.

Co do Alexisa, to on nas pogrążył stzrelił nam bramke która okazała się zwycieska dla Getafe. Tak jak kiedys Ramos skół nas z wolnego i po tym trafił na SB, ja nie mam nic przeciwko, ale wiem że klub ma inne priorytety no chyba że Fabio go zechce to bedzie miał.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 gru 2006, 20:14

hmmm a pewny jesteś Toudinho że umowa ma do czerwca ? :> Bo w takim razie nawet i te 15 milionów które Real proponuje to za dużo :shock: Przeciesz on nigdy nie grał w Europie a jak w czerwcu bedzie za darmo to bede w szoku jak Real da za niego 15 milionów w zimie... Głupota będzie takie ryzyko, skoro w czerwcu da mu sie z 3 - 4 miliony na reke i jak naprawde sie napalił to wybierze Real i tyle Real.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 gru 2006, 23:40

Toudinho - Chyba się mylisz. Gago ma kontrakt, ale bodajże do czerwca 2008 :think: Cholera już się pogubiłem w tym wszystkim :P Z tego co się orientuję to Boca chce go zatrzymać do czerwca ze względu na Copa Libertadores, po czym mieliby obniżyć swoje oczekiwania finansowe i puścić piłkarza do Madrytu lub gdzieś indziej. Jako, że Real ma już podpisaną z Gago nawet wstępną umowę czy też słownie są ustalone wszystkie jej szczegóły (tym razem w legalny sposób :wink: ) to Królewscy mieliby przewagę. Gdyby Fernando był dostępny w czerwcu za darmo to nikt by się teraz specjalnie nie targował. Ewentualnie Gago podpisałby z nami kontrakt obowiązujący od czerwca i tyle. Problem w tym, że sytuacja jest inna, a Realowi zależy na czasie. Latem byłoby kilka milionów mniej, ale my koniecznie chcemy sprowadzić środkowego pomocnika już w zimie i to Gago jest priorytetem. Tak byśmy poczekali do lata na 100%, ale w rzeczywistej sytuacji możemy tylko trochę zaoszczędzić lecz kwota transferu i tak nie byłaby niska. To dlatego mówi się teraz o takich sumach bo gdyby za pół roku Gago miał koniec kontraktu to Boca dawno by go sprzedała za góra 10 mln z pocałowaniem ręki :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 gru 2006, 0:12

i transfer gago znowu musi poczekac. w zwiazku z sensacynymi wynikami w lidze argentynskiej w ostaniej kolejce

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 gru 2006, 0:27

No własnie Boca przegrało i sami sobie sprawili kłopot, ale kto wie czy to nie efekt tego że co innego mieli w głowie. Już 3 kolejki temu czytałem teksty o tego typu tresci. Copa Libertadores to jedno ale narazie finał ligi najważniejszy :wink:

Dogadać sie z Real może i dogadał teraz ale narazie ma inne zadania. Wiec coraz mniej prawdopodobny jest jego transfer w zimie. A taki był plan podstawowy - Tak jak RealFan pisze umowy zapewne nie ma do czerwca bo wiele klubów by to inaczej rozegrało. Ciekawe czy w sytuacji w któej nie bedzie mógł zasiliś Realu w zimie, Królescy zrezygunją z niego ?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 gru 2006, 8:07

kupia go. ale zdrowo przeplaca. przeciez calderon nie moze sobie pozwolic na kolejne lamanie obietnic

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 gru 2006, 12:05

Ronald ale teraz jesteśmy światkami pełnej asekuracji że strony Calderona, nawet on sam coś mówi na temat tego że obiecuje zrobić co w jego mocy, a nie że Gago już "Królewski" :wink: Inna strategia, to nie dziwi ale dziwić może jak dadzą za niego z 20 milionów, [bo wtedy co to za szukanie talentów ?] i że jeszcze nie zasilił Realu a już spoczywa na nim presja jak na zbawcy :wink: Prasa chyba zapomina że trenerem Real jest Fabio Capello. I że same papiery na gre nie wystarczą. Choć naprawde jestem ciekawy co pokaże w europie i jak Fabio go ustawi na boisku

Dziś widze że AS nie daje za wygrana i upatruje szanse Real w walce o Kake w LM i słabej postawie Milanu - wszystko było by ładnie i naprawde możliwe, tylko czemu tak mało piszą odnoście nowej umowy Rickiego. I to nie jej ważnosci ale momentu podpisania... gdy Corriere, Tuttosport i inne dzienniki pisały "Juve, Milan, Viola i Lazio w serie B" :!: "Upadek Calcio - elita na zapleczu" :wink: A Milan zaproponował mu umowe i Kaka' złozył podpis na tyle lat.

Najbardzie jednak śmieszne sa informacje na temat ojca piłkarza, znów :P jeszcze troche a Real obejmie inną strategia a'la Perez...

Chciał Beckhama - sciągną Carlosa Queiroz'a w pakiecie...
Chciał Robinho - wykorzystał Luxe...

Teraz czas na Ancelottiego ? a może Real sciągnie jako pierwszego brata Kaki ? też ma umowe z Milanem :P

Co ciekawe w tych plotkach nie padają sumy transferu, tylko przekonanie i coś w rodzaju liścia - chyba zbyt osobiscie w Madrycie podeszli do tego. Bo im wiecej zrobią szuma za placami klubu tym mniej mogą zyskać. Szkoda że Real wybrał taka droga bo jak dotąd kontakty między dwoma najbardziej utytułowanymi klubami w europie były na poziomie.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 12:30 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 gru 2006, 12:27

polecam przyjrzenie sie kto jest autorem tego newsa na AS'ie

otoz jest nim niejaki tomas roncero - szef dzialu ds. realu madryt w tej gazecie - koles legenda z ktorego smieje sie pol hiszpanii i pol hiszpanii spiewa o nim piosenke:

"roncero es una puta de cabaret...."

znany jest z tego ze dla niego wszyscy chca grac w realu. pisal juz o przejsciu puyola i umieszczal go w swoich drzewkach ktorych nie powstydzilby sie zaden mlodiciany adept cm'a

powaznie. jest mistrzem. kiedy zdradzil wszystkim ze joaquin marzy o grze w realu - dzien pozniej pilkarz stwierdzil ze nigdy nic takiego nie mowil. ale fama poszla i pozniej wszyscy tak mysleli. dwa lata temu napisal ze eto'o juz jutro bedzie na testach w atletico madryt bo odmowil gry w barcelonie...

nalezy traktowac go z humorem. wlasnie dlatego ze pisal to on nie ma nic o kontrakcie nowym, kasie jaka trzeba zapalcic, etc, etc

co do gago to ciutke pozno zmienil taktyke. teraz nie bedzie juz latwo.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 gru 2006, 12:35

Tego akurat wiedzieć nie mogłem na temat "roboty" Roncero, wiec dobrze że piszesz ! Bo teraz wszystko jasne. Robi co do niego należy. Zreszta ja widziałem to na Włoskich stronach a tam nie było nazwiska autora :wink: ładnie gościa ponosi. Ale jak to sie pisze "źródła zblizone do klubu" :twisted: W tym momencie jest aż za bardzo zbliżony. Dzieki za info :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”