Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 352

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 11 cze 2008, 16:31

ajajajajaj :P Martinie drogi Martinie...zauważ jak to zdanie(zakończone zresztą uśmiechem) różni się od treści ogółu :)
Co do sprawy..to zostawmy chłopaka, dajmy mu nieco wyższy kontrakt..może uczucie przyjdzie z czasem? ;) miłość wszakże skomplikowana jest..
Pozdro

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 13 cze 2008, 11:21

fidelus pisze:Martinie drogi Martinie...zauważ jak to zdanie(zakończone zresztą uśmiechem) różni się od treści ogółu
:warrior: ale o co kaman?

Najpierw był temat Quaresmy, potem Manciniego, a teraz do tej trójki dołączył Joaquin, który miał bardzo słaby sezon w Valencii. Podobno jesteśmy zainteresowani jego kupnem, cena jest dość przystępna bo miałby on nas kosztować 11 milionów euro, ale jakby patrzeć tylko na jego ostatni sezon to nie jest wart tych pieniędzy. Jeśli transfer dojdzie do skutku to trzeba mieć tylko nadzieję, że już tak słaby sezon mu się nie powtórzy.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 13 cze 2008, 11:55

Mamy grać skrzydłami więc teraz media łączą nas z każdym zawodnikiem grającym na tej pozycji, a nóż coś się sprawdzi pewnie myślą sobie :!:

Tym niemniej transfer Manciniego i Quaresmy są prawdopodobne.
Z tym, że Brazylijczyk kompletnie mnie nie przekonuje. Wiecznie kontuzjowany, chimeryczny na boisku i te jego ciągłe problemy kondycyjne, taki piłkarz góra na 60 minut.

Szkoda podobno Deco jednak wybrał Chelsea, Romek miał zaoferować mu 6mln za sezon. Mam nadzieję, że to kolejna plotka w tej sprawie i Portugalczyk jednak wyląduje w Interze. Jak nie to postarajmy się o Rogera, jakiś dobry rozgrywający się przyda :P

fidelus
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fidelus » 13 cze 2008, 15:06

Martin Pellegrino pisze:
fidelus pisze:Nie można wykluczyć, że chodzi mu głownie o kasę..jeśli tak..przychylam się Sero do Twego wyroku;)mimo wszystko poczekałbym jednak z ostateczną oceną
Jeśli chodzi mu tylko o kasę, a będzie grał bardzo dobrze to dlaczego ma spieprzać? Nie jest naszym wychowankiem, zrobiło się wokół niego ostatnio sporo szumu. Jeśli Chelsea chciało wymienić go na Drogbę to chłopakowi troszkę mogło się pomieszać w głowie. Na miejscu Morattiego szybko doszedłbym z nim do porozumienia i zaoferował mu wyższy kontrakt. Z drugiej strony nie bez winy są jego agenci - rodzina, która chce jak najbardziej się nachapać i na pierwszy rzut oka całe to zamieszanie zostało wywołane przez nich.
o to kaman ;)ale zostawmy to...
Temat Joaquina mnie zaciekawił..w dawnej formie byłby naprawdę przydatny...jednakże nasuwa mi się skojarzenie z Farinosem, nawet z Jose Mari..czy był jeszcze ten napastnik z Alaves(zapomniałem jak się zwał)-obaj w Milanie zawiedli..
Wydaję mi się, że Joaquin lepiej czują się na prawej pomocy..tak go postrzegam(mogę się mylić)..dla mnie Mancini i Quaresma są bardziej uniwersalni..co jest dużym plusem...
mimo wszystko Ricardo nie jest wart 40 mln euro...i przez te dywagacje
mój wybór padłby na Manciniego :P
jeśli kasy wystarczy na dwóch..to już inna sprawa..

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 18 cze 2008, 10:04

Pismaki przypisują nam kolejnego skrzydłowego. Jest nim... Cristiano Ronaldo :lol: Argumentują to rzekomą znajomością R7 z Mourinho oraz ich wspólnym agentem. Wrócił także temat Silvy. Valencia odrzuciła oferty Liverpoolu i Barcelony, które dawały 25 milionów ojro. Moratti jest skłonny wyłożyć 30, a Valencia chce za niego 35. Co ciekawe według pismaków jest on alternatywą dla Manciniego :roll: Moim zdaniem Brazylijczyk nie prezentuje poziomu Hiszpana i to on powinien być alternatywą dla Silvy, a nie odwrotnie.

Dodatkowo prasa spekuluje, że Mou będzie chciał sprowadzić kilku Portugalczyków. Na liście są już Quaresma, Carvalho, teraz do nich dołączył Ronaldo i spekuluje się jeszcze o Moutinho. Pamiętając słowa Morattiego, że nie będzie rewolucji tylko kilka wzmocnień i czytając spekulacje na temat kolejnych transferów to aż mi się włos jeży... Zamiast trzech mamy na liście przynajmniej 7 zawodników. Może się nie znam, ale to wygląda na rewolucję, a nie na kosmetyczne korekty.

Ciekawe kogo jeszcze nam przypiszą... Czekam jeszcze na Robinho...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 cze 2008, 10:35

To, ze na liscie jest wielu zawodnikow nie oznacza, ze wszystkich sprowadzicie bo nawet ich pozycje sie czesto dubluja. Mialo byc kilka wzmocnien to tak na pewno bedzie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 cze 2008, 10:55

dokładnie na chwilę obecną wydaje się że Inter będzie szukał 3 wzmocnień
-skrzydłowy (Mancini, Silva, Quaresma C. Ronaldo w kontekście spekulacji)
-środkowy rozgrywający (Deco, Moutinho)
-środkowy obrońca (Carvalho

Choć jak to się będzie miało do systemu taktycznego nie mam pojęcia...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 cze 2008, 11:49

Ja widze to troche inaczej:

- rozgrywajacy: Deco, ktokolwiek byle dobry i nie o nazwisku Lampard
- gracz drugiej linii o charakterystyce ofensywnej lub umiejacy budowac gre do przodu (moze byc nim skrzydłowy): Mancini, Aquliani, Hleb (raczej odpada), ostatecznie Quaresma
- wzmocnienie obrony albo wzmocnienie ataku (gestia Mourinho): nie mam swoich typow. Kazdy zawodnik kupiony przez Inter nie powinien zaniżyć wysokiego poziomu tych formacji

Oprócz tych 3 transferów byc moze zostanie zrealizowany transfer Konko, czyli zmiennika Maicona, który mogłby grać także w pomocy. Wsio.

ps. Nie wierze w Silvy i inne hiszpańskie wynalazki. Miałbyć Capel i tez cisza. Sa to fakty medialne.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 18 cze 2008, 13:29

RealFan pisze:To, ze na liscie jest wielu zawodnikow nie oznacza, ze wszystkich sprowadzicie bo nawet ich pozycje sie czesto dubluja. Mialo byc kilka wzmocnien to tak na pewno bedzie.
To wiem, ale trochę mnie irytuje, że nie mamy konkretnych celów transferowych tylko ciągle jakieś alternatywy...
Babel pisze:rozgrywajacy: Deco, ktokolwiek byle dobry i nie o nazwisku Lampard
Mi się pomysł z Lampardem bardzo podoba. Nie jest to może typ zawodnika, który potrafi przedryblować kilku zawodników, ale piłka szuka go na boisku, a on szuka piłkę ;) Efekt: całkiem spora ilość asyst i bramek strzelanych przez niego.

Babel pisze:Nie wierze w Silvy i inne hiszpańskie wynalazki. Miałbyć Capel i tez cisza. Sa to fakty medialne.
Bardzo podoba mi się gra Silvy. Można wymieniać kolejne gwiazdy z Hiszpanii, które nie sprawdziły się we Włoszech, ale było to dość dawno gdy kluby jednak preferowały bardziej defensywny styl gry. Dlatego zawodnicy pokroju Mendiety, Jose Mariego czy Farinosa nie potrafili odnaleźć się we Włoszech. Notabene ten ostatni został przez Coupera przekwalifikowany z ofensywnego na defensywnego pomocnika... to się chyba musiało źle skończyć.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 cze 2008, 14:02

Lampard jest świetnym, bardzo walecznym piłkarzem, majacym "łatwego" gola. Jednak nie jest to typ zawodnika ostatniego podania, nieszablonowego pasa, który uruchomi Ibre czy Maicona. Nie jest to gracz, który potrafi dostosowac tempo gry do momentu meczu (w Anglii raczej tak sie nie gra), nie jest to także człowiek który uspokoi gre, przedrybluje kilku zawodników, potrzyma troche piłke kiedy potrzeba odrobiny wytchnienia. A to takiego zawodnika nam potrzeba. Walczaków ze swietnym uderzeniem, z umiejetnoscia gry kombinacyjnej lub umiejetnosciami dochodzenia do sytuacji bramkowych to my mamy: Cambiasso, Vieira, Zanetti czy w formie Stankovic. Potrzebny jest lider, który nada nowej jakości tej formacji. Dochodzi do tego aklimatyzacja Lamparda i cena. Nie chce mi sie wierzyć, że Chelsea pozbedzie sie jednego z zawodników tak przywiązanych do klubu.

Z Silva jest podobnie, tez jest graczem wybitnym. Tez przeszkodami (nawet większymi) sa aklimatyzacja i cena. Niestety na lige włoska ma troche słabe warunki fizyczne. Oczywiscie juz pokazał, że mozna sobie z tym radzic, ale nie wyobrażam sobie go przy (mimo wszystko) defensywnym stylu Interu. Przecież za Mou nie bedziemy nagle grali Joga Bonita. On jest stworzony dla stylu hiszpańskiego.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 18 cze 2008, 14:38

Ogólnie widziałbym nasze marcato jak Babel, ale...
- ze słów Morattiego wynika jasno, że priorytetem jest jednak Lampard, Deco to niestety tylko opcja awaryjna
- jeżeli chodzi o skrzydłowych to zakup jednego nie ma sensu bo jednym grać sie nie da - tutaj najbliżej jest transfer Manciniego - średnio mi się to podoba nie ukrywam
- transfer Quaresmy na tą chwilę wykluczony - wczorajsza wypowiedź MM, że kwota jakiej żąda Porto jest absurdalna
- najpierw Branca, a wczoraj Moratti potwierdzili, że Mourinho nie chce sprowadzać napastnika (tutaj bym jednak oczekiwał, że decyzja ta może się zmienić w zależności od stanu zdrowia Ibry)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 cze 2008, 15:25

Dzisiejszy PS sprzedaje nam Boruca. Oferta ma opiewać na 12 milonów ojro, a transfer łaczony jest z osoba Mourinho. Wiadomość kończy się tak, że narrator nie wyobraża sobie by w jednej druzynie razem mogli grać Toldo i Boruc, a gajowy rozpruł wilka i wyciagnał babcie oraz czerwonego kapturka. Cale szczescie.

Ja sie pytam: czy ktos w tej gazecie weryfikuje wiedze piszacych, czy w myśl zasady 'wszyscy mozemy pisac o Borucu w PS, bo kazdy wie wiecej o Borucu anizeli sam Boruc' kazdy moze sobie bajdurzyc w nakładzie na cała Polske? Wstyd takie smiecie zapuszczać.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 cze 2008, 15:35

z polską prasą i wiedzą o Serie A to jest tak marnie że aż się boje jaką szychą mógłbym być w takiej wyborczej :lol:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 cze 2008, 15:52

Po prostu żywią się tym co wydalą zachodnie tabloidy.

Nie są w stanie w żaden sposób tego zweryfikować bo ich wiedza na temat calcio jest zerowa. Nie twierdzę, że zawsze taka weryfikacja jest prosta, ale przykład Boruca to już skrajność.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 cze 2008, 15:55

a co powiesz na to jak redaktor Wyborczej zastanawiał się dlaczego na mecz JUVE z Interem przyszło tylko 26'000 widzów skoro Stadio Del Alpi ma 67'000 :lol:
zapomiał że Del Alpi jest teraz remontowane już 2 rok i JUVE gra na Olimpico, czy może komentator w TV podczas meczu tego nie powiedział :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”