Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 353

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 gru 2009, 18:38

Wilmore pisze:Mierzejewski został powołany ze względu na jego grę na prawej obronie, gdzie w Cracovii radzi sobie nienajgorzej. A bocznych obrońców u nas nie ma wielu.
I tu się zgadzam. Mierzejewski to dobry zawodnik, bardzo silny fizycznie, atletycznie zbudowany, a do tego jak Wilmore napisał, radzi sobie całkiem nieźle.

Bardziej powołanie Robaka mnie dziwi, ja bym powołał w takim razie Tataja, chyba lepszy napastnik.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 20 gru 2009, 15:01

Adrian Mierzejewski powołany - czas umierać!

Coś czuje że Legia po tym śmiesznym turnieju zainteresuje się nim, a Cracovia zrobi interes życia - Legia kupi kolejny chłam :lol:

Awatar użytkownika
Zdybu
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zdybu » 27 gru 2009, 13:31

majac zludne nadzieje, ze cos sie w tej reprezentacji odmieni, dalej wierze, ze cos sie zmieni, bo coz innego poczac :D

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1551
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 sty 2010, 15:53

Jacek Zieliński został asystentem Smudy. Oprócz Zielińskiego Smudzie będą pomagać: Jacek Kazimierski (szkoleniowiec bramkarzy) oraz Hubert Małowiejski (szef banku informacji). Dyrektorem sportowym reprezentacji narodowej został Jan Furtok.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 06 sty 2010, 2:44

No trochę to trwało :mrgreen:

Szkoda, że jednak asystentem Smudy nie został Wałdoch :? Na pewno w przypadku gdyby trzeba kaperować jakiś zawodników dla naszej reprezentacji (szczególnie z Niemiec ale też z zagranicy) to osoba Tomka na pewno mogłaby bardzo pozytywnie na nich wpłynąć w końcu to zawodnik, który spędził dużą część swojej kariery zagranicą w solidnych klubach i wyrobił sobie jak najlepszą renomę...
W sumie nie wiem czemu obie strony się nie dogadały coś słyszałem, że poszło o miejsce zamieszkania Wałdocha podczas jego pracy. On sam chciał mieszkać w Nemczech, PZPN nalegał na Polske. Jeśli rzeczywiście tak było to tym bardziej szkoda bo chyba można było się się jakoś sensownie dogadać i osiągnąć zadowalający obie strony kompromis. A może jak zwykle poszło o kase :think:

Jeżeli chodzi o Zielińskiego to absolutnie mnie jego kandydatura nie przekonuje. Jasne, że nie musi bo to nie ja go wybierałem ani z nim nie będe pracować ale jednak :twisted:
Piłkarzem był na pewno świetnym jak na polskie warunki, bardzo dobry libero, który przez lata konkurował z Tomkiem Łapińskim :mrgreen: Chociaż z drugiej strony jeśli wziąć poprawkę na te wszystkie "ustawianki" z lat 90 i przełomu wieków to jednak może nie aż tak dobrym jakby się mogło wydawać :think: :?:
Jeżeli chodzi o karierę trenerską to "szału" nie ma :mrgreen: no i pamiętam, że cieszył(cieszy :?: ) się niepochlebna opinią niektórych swoich podopiecznych i współpracowników więc nie bardzo wiem czemu akurat on ale skoro Smuda go wybrał :?: W końcu miał możliwość z nim pracować i go dobrze poznać...
Przyznam się, że spodziewałem się kogoś innego. Jest w polskiej piłce parę postaci, może niekoniecznie jakiś z lepszym CV od Zielińskiego ale na pewno bardziej kojarzących się ze Smudą i sądziłem, że po kogoś takiego, sprawdzonego sięgnie Franz.

Jeżeli chodzi o Kazimierskiego to w sumie wybór nie najgorszy ale jednak wydaje się, że mogło być lepiej (Dowhań :?: ). Chwały mu na pewno nie przynosi słynne "testowanie" pokaźniej ilości bramkarzy w Wiśle z którego nie wiele wynikło dobrego dla jego ówczesnego pracodawcy :mrgreen:

Pana Huberta Małowiejskiego zupełnie nie znam pamiętam jedynie, że kiedyś był taki trener Włodzimierz Małowiejski :lol: może to jakaś rodzina :mrgreen: W każdym razie znając PZPN bym się nie zdziwił :P

W sumie największe zaskoczenie to wybór Jana Furtoka na dyrektora reprezentacji. Osobiście mnie to bardzo cieszy bo uważam go za bardzo wartościową osobę, którą bardzo szanuję. Może jego "przygoda" prezesowska z GieKSą nie była taka jak oczekiwaliśmy :twisted: , a końcówka to już wogóle i nie okazał się katowickim Florentino Perezem :mrgreen: ale i tak należy go docenić za to, że wrócił do Katowic nie tyle jeśli chodzi o końcówkę kariery piłkarskiej i pokopanie piłki ale właśnie o stanowisko trenera, a potem prezesa. Mógł zostać(wrócić) do Niemiec i tam spokojnie trenować i bawić się z jakimiś młodymi chłopakami jednego z roczników w HSV czy Eintrachcie. Pamiętam też, że miał propozycję pracy bodajże w Groclinie ale jednak chciał coś zrobić dla swojego klubu nawet kosztem spokojniejszej pracy z mniejszą presja i pewnie większą kasą. Zaryzykował...
Nie wiem ile prawdy w tych pogłoskach, że to stanowisko to "nagroda" za bierność na ostatnim zjeździe PZPN bo w końcu był tam tylko jako gość :?:
Myślę, że jedną z głównych ról Furtoka będzie pośredniczenie pomiędzy "betonowym" PZPN-em i krnąbrnym :mrgreen: Smudą i przekonywanie każdej ze stron o konieczności współpracy i stosowaniu daleko idących kompromisów ku chwale reprezentacji Polski :!:

Trochę się rozpisałem ale co tam w końcu dobro Biało-Czerwonych nie jest mi obojętne :lol:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 06 sty 2010, 11:13

A może jak zwykle poszło o kase :think:
Sam Wałdoch w wywiadzie powiedział, że nie będzie ukrywał, poszło o wynagrodzenie. Nie powiedział jednak ile chciał, a ile chcieli dać działacze. Mam nadzieję, że Tomek nie obrazi się na działaczy, bo on może być ważną postacią w namawianiu młodych chłopaków w Niemczech z polskimi korzeniami do gry dla naszej reprezentacji.

Trenerem bramkarzy zdecydowanie powinien zostać Dowhań, szkoda że Franz nie zdecydował się na niego...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sty 2010, 11:18

Raczej sam Dowhań nie chce ruszać się z Legii i trudno mu się dziwić.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 06 sty 2010, 11:30

Mógłby chyba pracować jako trener bramkarzy w reprezentacji i w Legii

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sty 2010, 11:35

Po co sobie psuć opinię i brać dodatkowe zadania na siebie, nie jest to mu do niczego potrzebne.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 sty 2010, 15:28

Mnie zadna z osob ze sztabu nie powala, nie wiem jakimi kryteriami wybiera sie asystenta, bo np. Lenczyk ma bylego goscia, ktory przepytywal pilkarzy w przerwach polskiej Ekstraklasy, ale i jesli chodzi o trenera bramkarzy czy dyrektora, to slyszalem bardziej konkretne nazwiska. Dyrektorem przeważnie jest postać pozytywnie kojarzona, znjaca jezyki, i taki, ktora swoja osoba coś lajkowi mowi. Jan Furtok, chyba za młody jestem, ale i tak Grenia nie przebił.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 sty 2010, 22:30

Ze względu na liczne kontuzje w zespole FC Koln w zgrupowaniu w Tajlandii nie weźmie udziału zawodnik tego klubu - Adam Matuszczyk.W miejsce Matuszczyka selekcjoner Franciszek Smuda powołał Tomasza Nowaka - obrońcę Polonii Bytom.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sty 2010, 0:47

Ta kadra naprawde mi odpowiadała. Fakt sa pizdowaci bramkarze, ale i tak lepszych w Polsce nie ma i ktos musiał jechac, piszecie, ze Mierzejewski rozegrał udana runde w Cracovi, chwała wam za to, ze ogladacie spotkania tej druzyny. Do reszty mozna miec jakies ale, jednak mozna ich kandydatury jakoś uzasadnić.
Jak zobaczyłem news, ktorego wycinek dał NoName1989 to naprawde, nie wiem co jest k... Wleci zaraz kibic Polonii, napisze jak to fajnie punktowala druzyna Szatałowa, jak to fajny jest Nowak, bo gra wszedzie. Tylko mnie osobiście to koło ch... Jak ktoś jest od wszystkiego to jest tak naprawde do niczego taka prawda.
Nie wiem czy jedziemy tam pograć i coś jednak pozytywnego zrobić w budowie ekipy na euro czy pokazać jak niski poziom jest polskiej Ekstraklasy. Zaraz Smuda zacznie brać na powaznie U-23 i postacie Wasiluka, Paluchowskiego, Ćwielona czy innych wybitnych jednostek z tej druzyny. Za powołania Iwańskiego i Nowaka ma duzy minus u mnie Smuda.

Tak sobie patrząc na tej pomysłz Tajlandia, zastanawiam się dlaczego, takiego czegoś nie wymyslono z RPA przed MŚ. Tam kazda rprezentacja bedzie chciała zagrać powazny mecz towarzyski przed rozpoczeciem mistrzostw, a sa tam najlepsze druzyn świata i z takimi powinna grać Polska. Jedzie Smuda do Tajlandi, to niech bierze nawe 30 zawodnikow i zagra w RPA 3 spotkania w tydzień. Przecież Francja nie bedzie grała 2 dni przed Mundialem, ale Hiszpania moze juz tak. 3 świetne reprezentacje mozna bylo zakontraktować.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 14 sty 2010, 1:12

Tak , ale taniej jest polecieć do Tajlandii i zagrać w eksperymentalnym składzie mecze z jakimiś śmiesznymi zespołami . Silniejszych przeciwników nasz zespół był znalazł na Pucharze Narodów Afryki , mówię tu o takich zespołach jak : Gabon , Benin , Malawi . Moim zdaniem w kadrze powininni znaleźć się napastnicy którzy strzelają gole , czyli Sobiech , Niedzielan , Olszar ( 5 goli ) czy nawet Frankowski , który na pewno nie zaprezentował by się gorzej niż Nowak . Nowak w tej rundzie strzelił 2 gole , a Robak w 1 lidze 8 i też tam nie był najlepszym strzelcem . Do reszty formacji raczej zastrzeżeń nie mam , chyba tylko do powołania Pawełka .

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 sty 2010, 10:45

lukinis131 pisze:czy nawet Frankowski , który na pewno nie zaprezentował by się gorzej niż Nowak
Tylko, że Nowak gra albo jako lewy obrońca (u nas wyjątkowo, ale grał dobrze) albo jako środkowy pomocnik. A Frankowski to typowy napastnik.

Mnie powołanie dla Nowaka też dziwi, są lepsi w Bytomiu, ale ... Smuda szukał kogoś na środek pomocy zamiast Matuszczyka, znalazł u nas i mnie to cieszy.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 14 sty 2010, 14:17

Dla mnie to powołanie jest co najmniej dziwne. Nowak, który w Koronie był czwartym środkowym pomocnikiem, w Polonii grał jako obrońca, zostaje powołany do reprezentacji jako środkowy pomocnik :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”