FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 354

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 12 maja 2007, 13:58

oczywiście nie spodziewałam się porażki takiego rozmiaru. nie miałam możliwości oglądania, ani sprawdzenia wyniku i kiedy kolega wysłał sms-a z wynikiem- byłam przekonana, że to żart. niestety potwierdziło się.
nie mogę się wypowiadać, bo spotkania nie widziałam. skład taki jaki był powinien sobie poradzić. Jorquera, Oleguer, Edmilson i Giuly to gracze rezerwowi, o których postawę obawiam się kiedy wybiegają na boisko, jednak nie do tego stopnia.
mimo to na pewno na grę wpłynęło też wiele innych czynników, o których nawet po obejrzeniu meczu często nie mogę mieć pojęcia, a co dopiero teraz. dlatego nie oceniam. gdybym widziała- może poszłoby parę gorzkich słów, ale nie posunęłabym się do takich pieśni żałobnych. nie na takie zachowanie ze strony kibiców zasługuje klub pod koniec sezonu. wracać do piaskownicy, żeby czasem zabawek nie pozabierali.

tymczasem właśnie prezenty z Barcelony dostałam i od razu humor lepszy ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 maja 2007, 16:35

Valdés, Jorquera, Thuram, Puyol, Oleguer, Gio, Belletti, Zambrotta, Edmílson, Deco, Iniesta, Xavi, Ronaldinho, Messi, Eto'o, Gudjohnsen, Saviola, Ezquerro.
Wiele wskazuje, ze już jutro wróci Deco. Brakuje nadal Motty i MArqueza, wieć pewnie Portugalczy zagra od początku a obok niego w pomocy Xavi i Iniesta. Reszta łatwa do wytypowania Valdes, Gio, Thuram, Puyol, Zambrotta, Messi, Eto'o i Ronaldinho.
Możliwe jest także, że zagra Belletti w miejsce Gianluci, po zmianie z Getafe zaprezentował ogromna chęc walki, czego nie mozna powiedziec o innych. W kadrze jest także Ezquerro :shock:
Mam nadzieję, zę pilkarze wynagrodza przynajmniej trochę porażke z Getafe.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 13 maja 2007, 17:30

Dzis mecz z Betsiem :wink:
zapowiada sie latwo i przyjemnie ale rzadko chwale dzien przed zachodem slonca :) od poczatku spodziewam sie wystepu Deco, Gio i Remixu+Dj Deco by. Mentor :wink: wielka niewiadoma to obstawienie prawej flanki Ula raczej dzis niezagra ale bardzo mozliwe ze od poczatku zagra Belletti ktore osttanio gral... bardzo dawno ? w sumie to niepamietam :think: mimi ostatniej porazki wysokiej porazki z Getafe mysle ze pilkarze sa na tyle zmotywowani krytyka kbicow ze sa w stanie wygrac moze ze 2:0 ? jezeli dzis stracimy punkty mozemy miec straszny problem z wywalczeniem mistrza poniewaz hipermegagalaktyczni sa na fali a nam zostal jeszcze mecz z AM badzmy dobrej mysli :wink:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 maja 2007, 18:04

No wczoraj wygrał Real i Sevilla więc my też musimy zdobyć w zbliżającym się meczu 3 punkty. Jednak lepiej aby w dzisiejszym spotkaniu zwycięstwo było okazałe, bo może to chociaż troche 'pomoże' naszym zawodnikom, chociaż psychicznie....
Po tym co czytłem na BO o tych 'kibicach' którzy w dzień po meczu z Getafe przyszli i wyzywali zawodników to widze że po ludziach można sie wszystkirgo spodziewać.. :roll:
kon2r pisze:zapowiada sie latwo
Tylko dlatego że Betis jest na 15 miejscu ? Fakt, że to już nie ten sam klub który w skłądzie z Joaquin'em pokonywał w LM Chelsea, ale nie raz byliśmy świadkami dobrej gry potencjalnie słabszych klubów, które grały 'o pirtruszke'. Chociaż Betis ma tylko 5 pkt przewagi nad strefą spadkową.

Nie pamiętam ostatniego meczuz Betiem ale coś śiweci mi że był remis albo nasza porażka... I chyba dla nich bramke strzleił Robert.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2007, 18:08

W pierwszej kolejce zremisowaliśmy z Betisem 1:1. W ostatnich latach konfrontacje między tymi ekipami obfitowały w dużo bramek. Nie sądzę, aby dzisiaj tak było, ale to co ostatnio sądzę nijak się ma do wyników, które padają :roll: Nawet nie pokuszę się o prognozowanie wyniku czy przebiegu gry. Moja wyobraźnia okazuje się bez szans w starciu z postawą naszych pupili :roll:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 13 maja 2007, 18:09

Jesienią było 1:1 i to Betis objął prowadzenie. Ja nie przewiduję normalnego zwycięstwa blaugrany. Albo wygracie wysoko i odreagujecie ostanie "miłe" doswiadczenia, albo będzie kolejny dramat .... i na to liczę :)

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 13 maja 2007, 18:10

Moofasa pisze:Nie pamiętam ostatniego meczuz Betiem ale coś śiweci mi że był remis albo nasza porażka.
5:1.... :lol: na naszym stadionie rzecz jasna w tamtyn sezonie :)
Moofasa pisze:Tylko dlatego że Betis jest na 15 miejscu ?
??
kon2r pisze:zapowiada sie latwo i przyjemnie ale rzadko chwale dzien przed zachodem slonca
Moofasa wez czytaj ze zrozumieniem napisalem ze tak sie zapowiada poniewaz jestemy zdecydowanymi faworytami...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 maja 2007, 19:44

O ludzie co za mecz.

Niezle sie wk.... jak w ostatnich minutach prawie stracilismy bramke, gdyby nie Valdes. Moglo byc 1:1, a powinno byc juz przynajmniej ze 3:0 dla nas.

Pilkarze naprawde sie staraja, widac ze pamietaja o meczu z Getafe. Tylko skutecznosc znowu kuleje.

Strzal Eto`o - brak slow :D

W drugiej polowie musza szybko cos strzelic, bo jeszcze jedna taka sytuacja jak z 43 minuty i moje serce moze nie wytrzymac.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2007, 19:47

HT

Skuteczność [']

Gramy naprawdę dobrze. Przyjemnie się to ogląda. Świetnie cały środek. Deco jeden z najlepszych na boisku. Bardzo dobrze również Iniesta. Gio :o W ofensywie świetnie. W obronie musi uważać na szybkiego (i nic poza tym, ale jednak) Odonkora, ale póki co jest dobrze. Eto'o dzisiaj wyprawia niesamowite rzeczy. Wychodzi mu wszystko poza ... strzałami :/ Znaczy się strzały są też niezłe, ale minimalnie niecelne :/ Niech coś wreszcie strzeli bo szkoda tych akcji. Świetną okazję zmarnował także Iniesta :| Betis miał jedną bardzo dobrą okazję po błędzie Thurama :roll: Na szczęście Valdes uratował nam dupy.

Generalnie jest dobrze tylko trzeba zamienić olbrzymią przewagę i kontrolę nad meczem na bramki. Obecny wynik nie jest bezpieczny nawet mimo tego, że Betis ma niewiele do powiedzenia.

Aha, zapomniałbym. Prowadzimy 1:0 po bramce Dinho z karnego :P
Ostatnio zmieniony 13 maja 2007, 20:03 przez Mentor, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 13 maja 2007, 19:50

Thuram pod koniec fajny trick zrobil naszczescie Vujek Valdek stanal na wysokosci zadania
Boska przewrotka Eto'o taka szkoda ze to niewlecialo :(
Beznadziejnie dzis wykanczamy akcje pfuu ostatnio po strzale Iniesty powinno byc juz 1:0 tak samo Eto'o z glowki dobrze ze szybko strzelilsmy bramke pffu Ronnie :P bo z takim wykanczaniem akcji jak dzis moglibysmy miec potem z tym problemy
obrona popelnila kilka bledow
bardzo podba mi sie gra Gio czesto podpina sie w akcje ofensywne i mial kilka ladnych wrzutek
najbardziej boje sie Odonkora mial jeden ladny rajd ale wyladowal za linia boczna... na szczescie :P
pozostaje tylko trzymac kciuki bysmy niestracili jakiejs glupiej bramki
VeB

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 13 maja 2007, 19:52

No Gio szlaeje po prawej stronie razem z Ronaldinho :D Eto'o już wraca do formy, co cieszy i dobrzeby było gdyby taki dobry występ przypieczętował brameczką. Thuram zprezentował sytuację dla Betisu, ale Vales pokazuje że jest mocnym punktem Barcy. Szkoda tych wszystkich sytuacji, ale cóż... Miejmy nadzieje że w drugiej połowie powiększymy naszą zdobycz bramkową, i że ze strzałami będzie lepiej.
trzeba wyjśc i nie myśleć o tym że wygrywamy, trzeba grać jak gdyby był remis :wink:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 13 maja 2007, 20:02

Barcelona jak narazie standard. Bramka w pierwszych minutach, oczywiście Gałka z karnego. Echhh. Dobrze, że za tydzień gracie z Atletico, oni tak łatwo sie nie dadzą :evil: W sumie mógłby Betis jakąś bramkę zdobyć, ale znając życie musiałby się zdarzyć cud.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 maja 2007, 20:08

Zgadza sie Vianuch, standard - u siebie nie przegrywamy. Czego nie mozna powiedziec o Realu niestety.

Jesli nie ogladasz meczu, to wiedz, ze dzisiaj gramy naprawde dobrze. Na skrocie sobie pozniej zobaczysz jak cos.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 13 maja 2007, 20:15

mistyk - nie twierdze, że nie masz racji. No i meczu nie oglądam - nie mam jak :oops: . Ale przyznaj, że scenariusz jest podobny jak w większości waszych meczach ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2007, 20:50

Wpadłem tylko na moment. Idę się nieźle najebać. Właśnie przegraliśmy mistrzostwo najprawdopodobniej. Pojawiły się białe chusteczki.

[']

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”