Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 354

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 cze 2008, 9:54

O transferze Lamparda swoja opinie juz wygłosiłem. Quaresma za 35 + Pele to jakieś żarty. Ktoś za długo na słońcu przebywał. Ricardo nie jest wart 35 milionów, a co dopiero 35 i jednego z najlepiej zapowiadajacych sie środkowych/defensywnych pomocników we Włoszech. Rozumiem wypożyczenie, bo może sobie nie pograć przy dużej konkurencji, ale transfer definitywny? To nie w stylu Mourinho i dalece od mojej wizji Interu.

Mam nadzieje, że z tym Pele do tylko plotki, których o transferach Interu nigdy nie brakowało.

Dejan tez by się przydał, a za swoje zasługi powinien dostać chociaz szanse. Strasznie wkurwia mnie jak po jednym słabym sezonie przylgneła do niego łatka "pokraki". Boli bardziej że pionierami w tego typu nazewnictwie sa ludzie tytułujacy sie mianem kibiców Interu. Jak ma już odejśc - lepiej nie do Juve.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 cze 2008, 10:20

Babel pisze:Dejan tez by się przydał, a za swoje zasługi powinien dostać chociaz szanse. Strasznie wkurwia mnie jak po jednym słabym sezonie przylgneła do niego łatka "pokraki". Boli bardziej że pionierami w tego typu nazewnictwie sa ludzie tytułujacy sie mianem kibiców Interu. Jak ma już odejśc - lepiej nie do Juve.

Bablu ale w lini pomocy trzeba zmian bo jeśli mamy znów mamy mieć "katowanie kibiców Interu meczami Interu" to coś tu jest nie tak. Quaresma nie wart 35 milionów ? może prędzej 25, ale dziś rynek transferowy to nie tylko umiejętności czysto piłkarskie, ale także umiejętność sprzedania człowieka. A Ricardo bez wątpienia takim będzie. Dlatego te 10 milionów nadwyżyki za Portugalczyka szybko się zwrócą. Jestem pewien.

Dla Dejana szacunek za to co zrobił w Interze, ale nadszedł czas na pożegnania niektórych zawodników, a Serb jest jednym z nich. Lepiej nie brać przykładu z Milanu który zbyt przywiązał się do swoich zawodników.

no i jeszcze raz podkreślam. Najbardziej szkoda Pele w tym wszystkim.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 cze 2008, 10:30

Kwestia jest taka, że piłkarz to nie jest mebel który jest rzecza martwa i np. z połamanymi nogami nie bedzie już nigdy niczemu służył i mozna sobie kupic inny. Deki ma potencjał i za swoje osiagniecia zasłużył na poł sezonu szansy na powrot do dyspozycji, przeciez nic na tym nie stracimy. Wg mnie Stankovic jest wart wiecej niż wycenia go Inter. Nie zapominajmy ze Dejan przez praktycznie cały poprzedni sezon walczył z urazami i byc może własciwie przepracowany okres przygotowawczy wystarczy. A zawodników o jego umiejetnosciach jest mniej niż stołów.

Wielkie kluby poznaje się po tym jak traktuja swoich zawodników. A nawet Cesar dostał wiele szans. Jedynie to co przemawia przeciwko Stankovicowi to przyjazń z Mancio i wypowiedzi po jego odejściu. Ale to wydaje sie normalne. Podobnymi wypowiedziami, lojalnoscia z byłym szkoleniowcem wykazali się Julio, Maicon i reszta.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 28 cze 2008, 10:30

Moim zdaniem sprzedaż Stankovica bedize złym posunięciem a sprzedaż do Juve to poprostu głupota. Deki pierwsze 3 sezony mial świetne ale w tym ostatnim męczyły go kontuzje i po nich nie potrafił wrócić do wysokiej formy. Jednak mysle ze tak waleczny i doświadczony zawodnik przyda sie chociazby na ławkę. no bo kto ma siedzieć na ławce?? zadna wielka gwiazda sie na to nie zgodzi. Na zmiane dla Lamparda (jesli jego transfer to prawda) jest Jimenez a Stankovic moze grac na kazdej pozycji w pomocy, nawet na lewym skrzydle wiec tak uniwersalny pomocnik na lawce bylby bardzo przydatny.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 cze 2008, 10:35

Spokojnie zaczekajmy na oficjalne info, ja jednak oczekuję, że kwota będzie mniejsza, a przynajmniej nie włączymy do transferu Pele.

Czy nie jest to stylu Mourinho to nie wiem, ale na pewno nie pasuje do wizji Morattiego, który ostatnimi czasy buduje drużynę za drobne (drobne w odniesieniu do tego co miało miejsce kiedyś).

Natomiast doniesienia w sprawie Lamparda wydają się potwierdzać. Sam piłkarz ponoć jest w Italii na wakacjach i w najbliższym czasie ma podpisać kontrakt.
Ja też Bablu wolałbym bardziej kreatywnego piłkarza, ale to tylko 9 mln :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 cze 2008, 10:46

Mourinho zawsze lubiał miec młodych zawodników w kadrze. Często bardzo podobnych do Pele: Bosingwa (jak grał jeszcze na DM), Obi Mikel, czy Lassane Diarra. Różnie sie układały ich poxniejsze losy, ale generalnie dało sie zauważyć, że liczy na nich w przyszłosci. Tym bardziej, że Pele jest rodakiem Jose i podejrzewam iż bardzo łatwo bedzie mu nawiazac kontakt.

A Lamparda lubie jako piłkarza, ale nie wyobrażam go sobie jako lidera naszej formacji pomocy. Bedzie mnie musiał wyprowadzic z błedu postawa na boisku.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 28 cze 2008, 11:17

Co do zainteresowania Interem młodymi piłkarzami, a wręcz jeszcze wczesnymi juniorami ostatnio się wzmogło. Przykładem tego jest chociażby Inter Campus, który odbył się w ubiegły weekend w Krakowie. Brały w nim udział dzieci w wieku 11-14 lat z Polski, Bośni, Bułgarii, Rumunii, Słowacji i Słowenii. Nie interesowałem się wcześniej takimi rzeczami, ale czy wiecie czy to jest pierwsza edycja tego przedsięwzięcia czy podobne miały już miejsce wcześniej?

Co do Lamparda to ja podobnie jak Babel wyraziłem już swoją opinię o nim i jest ona zupełnie inna od wspomnianego już Babela ;)

Quaresma za 35 baniek + Pele... :/
O ile te 35 baniek mógłbym zdzierżyć bo Quaresma ma dość udane ostatnie dwa sezony w Porto, a klub stać na to by go nie sprzedawać dlatego cena została tak wywindowana. Podobnie jak rzecz się ma z zawodnikami Lyonu. Aulas nie pozwala za grosze odchodzić swoim gwiazdom i ta tendencja zaczyna się przenosić na inne kluby.

Co do Manciniego to chyba faktycznie temat upadł bo Mourinho podobno zaczął się interesować kolejnym ze swoich byłych podopiecznych - Arjenem Robbenem. Nasze kontakty z Realem są raczej dobre i wszystko jest możliwe, ale nie wiem czy warto inwestować w zawodnika, który w ostatnich latach częściej siedział w sali zabiegowej czy na różnego rodzaju rehabilitacjach niż grał w piłkę. Druga opcja, że jest to plota, których ostatnio nie brakowało :)

Co do Stanko to jego sezon nie był zbyt udany, ale należałoby dać mu jeszcze jedną szansę. Nie wiadomo jak do tego wszystkiego podchodzi sam zainteresowany. Być może jest tak, że to Stanko chce odejść dlatego jest tak traktowany, nie wiem. Grunt, że traktowanie tak zasłużonego ostatnimi czasy zawodnika mi się bardzo nie podoba, a jeśli odejdzie do Juve to... aż się boję o tym pomyśleć.

PS: Najbardziej rozwaliło mnie to, że kupiliśmy Del Piero :D

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 28 cze 2008, 11:53

Martin Pellegrino pisze:Nasze kontakty z Realem są raczej dobre i wszystko jest możliwe
Robben to jedna z obietnic wyborczych Calderona, wiec o jego kupnie mozecie raczej zapomniec. Sam Arjen tez nie chce odchodzic, wiec nie ma opcji :wink: Poza tym
jest to plota, których ostatnio nie brakowało :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 cze 2008, 12:04

Babel pisze:Kwestia jest taka, że piłkarz to nie jest mebel który jest rzecza martwa i np. z połamanymi nogami nie bedzie już nigdy niczemu służył i mozna sobie kupic inny

Zgadza się. Inter napewno już niejednemu zawodnikowi pomógł, dał mu tzw. "drugą szansę". Stankovic jest super zawodnikiem, ale nie oszukujmy się czas leci i piłkarze się wypalają. Inter potrzebuje nowych piłkarzy, a Dejan nowych wyzwań.

Martin Pellegrino pisze:Aulas nie pozwala za grosze odchodzić swoim gwiazdom i ta tendencja zaczyna się przenosić na inne kluby.

Czy Aulas faktycznie zapoczątkował tendencję na galaktyczne ceny swoich zawodników ? chyba jednak nie. Natomiast trzeba się pogodzić z życiem i spojrzeć prawdzie w oczy. Jeśli chcesz mieć młodego świetnego grajka musisz płacić. To nie przypadek, że Luka Modric odchodzi ze słabej ligi za bodaj 30 milionów euro. Jeśli dodamy coraz większe zainteresowanie futbolem zwykłych ludzi to automatycznie zyski z zakupów będą większe i ceny za piłkarzy także. Czasy się zmieniają.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 28 cze 2008, 12:46

Osobiście czekam na jeszcze jedną dobrą wiadomość - odnośnie budowy nowego stadionu. Ostatnimi czasy sporo przecieków pojawia się na ten temat więc chyba jest coś na rzeczy klik

Co do Stankovica to uważam, że jeżeli będzie chciał odejść to trzeba mu to umożliwić, byleby nie do Juve. Nie rozumiem niechęci Turyńczyków do tego transferu, bo jeżeli Stanko faktycznie tak nalega na ten transfer jak to jest głoszone w mediach to robi to ze złości na Inter za zwolnienie Mancio, powinniście być zachwyceni. Rozumiem, że kwestie finansowe tylko się nie podobają. Miał słaby sezon, ale to pierwsza taka wpadka Serba od bardzo dawna, a i tutaj należy wziąść poprawkę na przewlekłą kontuzję.

Natomiast jeżeli będzie chciał zostać również trzeba mu to umożliwić, chociaż wygląda na to, że będzie miał bardzo ciężko w nowym Interze Mourinho.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 01 lip 2008, 19:44

po 11 latach gry w druzynie Inter Mediolan, Alvaro Recoba żegna się z klubem. Urugwajczyk wystąpił w 261 spotkaniach w których zdobył 72 gole. Jego umiejętności byly naprawde ogromne i mozna powiedziec ze byl specjalistą od strzelania pięknych bramek. Wiele osób uważa, że gdyby nie jego BARDZO liczne kontuzje bylby jednym z najlepszych zawodników na świecie oraz legendą Interu. Niektórzy nawet twierdzą ze zalicza sie do tego drugiego grona ze względu na przywiązanie do barw klubowych. Ja osobiscie zapamietam go za te piekne bramki oraz walke w pamietnym meczu z Sampdorią kiedy to do 88 minuty Inter przegrywał 0:2 ale głównie dzieki jego wspaniałej grze koncowy wynik to 3:2 dla Nerazzurich :) zresztą strzelil zwycieską bramke w tamtym meczu.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 lip 2008, 21:33

Grande Chino. Zawsze lubiłem tego grajka, ale jako nie pierwszy i napewno nie ostatni nie rozwinął w pełni skrzydeł przez kontuzje. Recoba nie strzelał goli, Recoba strzelał cudne gole. Nie było jednak sensu przedłużać kontraktu wobec takiej konkurencji. Mimo wszystko po zakończeniu kariery piłkarskiej zapraszamy do Interu :!:

Forza

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 02 lip 2008, 16:45

18 lipca nastąpi oficjalna prezentacja nowych koszulek na sezon 2008/09. W tej chwili te koszulki wyglądają tak

Obrazek

ale myślę, że trochę się jednak zmienią :P
Chuchu pisze:Ja osobiscie zapamietam go za te piekne bramki oraz walke w pamietnym meczu z Sampdorią kiedy to do 88 minuty Inter przegrywał 0:2 ale głównie dzieki jego wspaniałej grze koncowy wynik to 3:2 dla Nerazzurich

O tak :)

Wspomnień czar...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 lip 2008, 11:51

Prawdopodobnie tak będą wyglądały koszulki na przyszły sezon.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jest jeszcze jedna wersja.

Obrazek

Podoba mi się takie mało logo Pirelli.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 lip 2008, 18:20

Ta ostatnia wersja podoba mi się najbardziej. Pozostale tez spoko. Zreszta nike nigdy nie schodzi poniżej wysokiego poziomu i jestem spokojny ze godnie zadba o prezencje naszych zawodników.

Zastanawia mnie fakt, bo gdzie slyszałem i kiedys nawet widziałem wersje "czekoladowa" wyjazdowych strojów. Była dość fajna. Nic trzeba z niecierpliwoscia czekac do 18 lipca :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”