FMy - Strona 355

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 16 lis 2006, 15:03

Name: Rafinha
Club: Schalke
Value: £3m
Position: DR/WBR/AMR

Name: Nani
Club: Sporting CP
Value: £3.9M
Position: AMLC

Name: Gael Clichy
Club: Arsenal
Value: £4.1m
Position: DL/WBL

Name: Francesc Fabregas
Club: Arsenal
Value]: £12m
Position: MC

Name: Sergio Aguero
Club: Atletico Madrid
Value: £15m
Position: AMC

Name: Raul Garcia
Club: Osasuna
Value: £5.25m
Position: AMC

Name: Luka Modric
Club: Dinamo
Value: £1.4m
Position: AM RLC

Name: Micah Richards
Club: Manchester City
Value: £6m
Position: D RC, DM

Name: Steven Taylor
Club: Newcastle
Value: £5.25m
Position: DC

Name: Wayne Rooney
Club: Manchester United
Value: £35m
Position: AM/FC

Name: Nuri Sahin
Club: Dortmund
Value: £4.7m

Name: Gerard Pique
Club: Man Utd (започва под наем в Real Zaragoza)
Value: £3.2m

Name: Lionel Messi
Club: Barcelona
Value: £21.5m

Name: Manuel Fernandes
Club: Benfica
Value: £5m

Name: Charles N'Zogbia
Club: Newcastle
Value: £4.9m
Position: AM LC

Name: Yohan Gourcuff
Club: Milan
Value: £4.5m
Position: AM RC

Name: Raul Albiol
Club: Valencia
Value: £5.5m
Position: DC / DM

Name: Aaron Lennon
Club: Tottenham Hospur
Position: AMR

Name: Anton Ferdinand
Club: West Ham
Value: £4m

Name: Silva
Club: Valencia

Name: Andres Guardado
Club: Atlas (Mexico)
Value: £1.7
Position: WBL/AML

Name: Gabriel Agbonlahor
Club: Aston Villa
Value: Around 5m
Position: ST

Name: Jo
Club: CSKA Moscow
Value: £2.5m
Position: ST

Name: Jonathan de Guzman
Club: Feyenoord
Value: £3m
Position: AMRC

Name: Per Ciljan Skjelbred
Club: Rosenborg
Value: £1.8m
Znalezione w internecie, to niby wszystkie wonderkindy w fm, choc np. brakuje Luziao,Lucasa i Higuina

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 16 lis 2006, 16:04

Hej mam problem z FM ktorego mam w pliku .cue i kiedy probuje otworzyc go w deamon'ie wyswietla sie ''Unable to mount image, line is too long'' wie ktos moze jak mozna by ten problem rozwiazac ?

plizzz :wink:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 16 lis 2006, 20:14

no w tym co znalazłeś nie ma bardzo wielu zawodników. Gdzie Walcott i Moutinho !? :) ale takto niektórzy są całkiem dobzi :) Choć Clichy mnie kompletnie nie przekonuje :/ już wole Armanda Traore :)

Micah Richards to moje managerowskie marzenie :D tak jak Sahin i Pique :D

Awatar użytkownika
Fubu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fubu » 16 lis 2006, 20:27

możecie mi poradzić, który z zawodników lepiej spisuje się w lidze angielskiej i strzela więcej bramek?? Chodzi mi o Iaquintę i Huntelaara.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 16 lis 2006, 21:11

w Chelsea to niezbyt oni pograją :P mówie Ci Adriano masz za 35 mln euro :) a Klose za 28 :) hajsu masz jak lodu to ładuj w ludzi tego wartych :) dokup na prawą jeszcze Lahma i skład masz marzenie :)

albo bierz Walcotta za 12 :)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 17 lis 2006, 13:03

Długo już tu nie byłem :/
W FMa (a wcześniej w CMa) gram już od dłuższego czasu, ale nigdy nie udało mi się dojść do tego co trzeba zrobić by mieć w miarę dobrych wychowanków. Z jednej strony trzeba mieć pewnie trenerów z atrybutem "praca z juniorami" na 18+, ale takowych mam zawsze. Jeśli chodzi o trenerów to zawsze staram się zatrudniać takich fachowców, którzy potrafią pracować z młodzieżą. I co? I nic. Żadnego konkretnego wychowanka. Potem wpadłem na pomysł, że to może nie jest do końca rola trenerów, ale scoutów. Przecież młodzież też jest zatrudniana z selekcji. Przychodzi kilkudziesięciu chłopaków, a scouci wybierają tych, którzy wydają się im najbardziej utalentowani z danej frupy. No to jak pomyślałem tak zrobiłem. Zatrudniłem tylu scoutów ile tylko się dało [ich liczba w pewnym momencie przekroczyła 10]. I co? I nic. Jak się mi nikt nie generował tak się nie generuje.
Podane przykłady oczywiście stosowałem w FM2006, ale 2k7 nie zmienił się pewnie pod tym względem nic a nic. Może ktoś z was ma jakąś receptę na dobrą młodzież w zespole. Zapomniałem dodać, że bazę i szkółkę zawsze mam dobrze rozbudowaną.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 lis 2006, 13:16

Martin Pellegrino pisze:Może ktoś z was ma jakąś receptę na dobrą młodzież w zespole.

Ja zawsze robie w ten sposób że ustawiam im trening tak jak pierwszy zespół; czyli dajmy na to 16 letni bramkarz ma swój tok treningu a nie ogólny, potem obrońcy, pomocnicy itd. Zawsze też jeśli gram spotkania Pucharowe i wygrywam juz z 3:0 ( Jak nie wygrywam to w sumie też) wpuszczam jakiegoś dobrego 17-18 latka żeby nabrał doświadczenia, warto też wypożyczać młodych do innych zespołów ( lepiej słabszych) gdyż da im to możliwość częsciej grać w 1 skladzie. Zawsze procentuje to po powrocie zawodnika do klubu. Nie wiem jaki zespół prowadzisz ale ja tak robiłem w ManU grająć w FM 2006 i skutkowało. Jeśli chcesz miec też jakiś wychowanków to nie liczyłbym na Twoim miejscu na role trenerów (choć też jest ona ważna :) ) najlepiej wyślij obserwatora i niech siedzi gdzieś w Afryce przez 2 miesiące szukając młodych. Sam tez mozesz pogrzebać i przekopać FM`a. Ja znalazłem w ten sposób Sobisa, Dahnelberga,Nengomashe. Znakomici wychowankowie. Waro równierz podnosić pensje młodym gniewnym za ich dobrą gre. U mnie zawsze 4/5 18 latków odpadało bo to co przychodziło do klubu to miernota. Zarabiałem więc na nich, sprzedając a potem kupowałem za to innych 15,16 i 17 latków :wink:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 17 lis 2006, 14:13

BaSSu ma racje :) w samej młodzierzówce oni sie nie rozwiną jeśli widac lekkie postępy mozesz ich wziaść do pierwszego skałdu na jakiś puchar ligi albo coś innego :) mam teraz bramkarza w młodzierzówce który ma 17 lat i już gra w reprezentacji Irlandii Północnej ! :D nie długo zamierzam go wziąść jako 3 lub 2 bramkarza mojej pierwszej drużyny :) bo Akinfeeva raczej nie wygryzie :twisted:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 17 lis 2006, 14:13

BaSSu pisze:U mnie zawsze 4/5 18 latków odpadało bo to co przychodziło do klubu to miernota.
I właśnie o tę miernotę mi chodzi. Gram różnymi klubami w różnych ligach. Nieraz mocniejszymi (Inter, Arsenal, Real), nieraz słabszymi (Ascoli, Napoli, Ajax) i nie zdarzyło mi się chyba ani razu aby w moim klubie wygenerowała się jakaś gwiazda. A przecież chociażby taki Ajax, w którym pograłem ładnych parę lat słynie z wychowanków. Nie chodzi mi o wychowanków znalezionych gdzieś w Afryce czy innej Azji. Chodzi mi o takich wychowanków z krwi i kości jak Maldini w Milanie.

stomil olsztyn forever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stomil olsztyn forever » 17 lis 2006, 16:00

Macie moze jakies dobre treningi do FMa 07 :?: Bo ja albo za mocno ich cisne albo za slabo bo statsy sie nie polepszaja a co gorsza .. czasami pogarszaja .. Kupilem mlodych Marcelo i Higuaina zeby sie rozwineli a oni sie pogarszaja :cry: Moglby ktos wrzucic screena ze swoich treningow? :lol:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 17 lis 2006, 23:36

Maldiniego drugiego to już nie wykreujesz :D bo taki to sie trafia raz na 100 lat :D heh spróbuj uprzeć sie na jakiegoś juniora i wystawiaj go na mecze :) to moze będzie drugi Maldini :P

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 lis 2006, 18:17

Martin Pellegrino pisze:Nie chodzi mi o wychowanków znalezionych gdzieś w Afryce czy innej Azji. Chodzi mi o takich wychowanków z krwi i kości jak Maldini w Milanie.

FM nigdy nie będzie (ale jeszcze nie jest) taki realny. Jak tak bardzo Ci zależy to posprowadzaj brazylijczyków na trenerów do zespołu a wywal słabych trenerów. Mi sie pare razy udało tak że zostawiłem sobie paru dobrze obiecujących 17 latków i wystawiałem ich w rezerwach a potem w pierwszym skadzie i byli odkryciami ale to naprawde dużo czasu kosztuje.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 lis 2006, 23:10

Co do młodych wychowanków to o ile w Fm-ie 2007 wielkich osiągnięć nie mam w tym elemencie (bo jak je można mieć po roku) to w "szóstce" grając Legią do 2012 roku wypromowałem z 3-4 roczniki po które zgłaszały mi się najlepsze kluby i dzięki którym zdobyłem 4 razy LM z rzędu i byli gwiazdami mojej Legii jak i rep. (bez oszukiwania rzecz jasna bo jak sie mecze w nieskończoność powtarza to żadna zabawa)
I moja zasada pracy z nimi była prosta
1- jak najlepszy system treningowy udoskonalany do perfekcji dla wąskiej grupy piłkarzy aby mogli rozwijać te elementy które potrzebne są danemu piłkarzowi (def. pomocnik. ofens. pomocnik itp) nie tylko dla seniorów ale tez oczywiście dla juniorów
2- Rozbudowany sztab szkoleniowy z wybitnymi trenerami ( pochłania to mase kasy w takim klubie jak Legia gdy się opłaca najlepszych trenerów an świecie ale to najlepsza inwestycja w FMie 2006
3-Jak najszybsze wprowadzanie piłkarzy do pierwszej drużyny tak aby mieli trening profesjonalny a nie broń boże amatorski czy juniorski
4-Baza treningowa. Bez doskonałych obiektów szkoleniowych ciężko jest "urodzić" piłkarza naprawdę dużego kalibru
PS: a najfajniejsze jest to że jak juz masz taką fabrykę talentów (lub jeśli skupujesz wszystkich najlepszych 16-17 latków i ich rozwijasz) a polskie kluby mają już więcej kasy (bo w menagerze wszystkie kluby się wzbogacają) można takich młodziaków wyporzyczać do najlepszych klubów nie tylko zyskując ich doświadczenie i większe umiejętności ale i kase od 500'000 ojro do nawet 1'500'000-2'000'000 ojro a to jest wielka kasa jak się ma takich 10-15 i sie zdecyduje na puszczenie na rok z dwie trzecie tego bo w twoim klubie i tak byli by w rezerwach a mają umiejętności na grę w najmocniejszych klubach ligi i rep. do lat 21

Co do promowania tworzenia talentów w najepszych klubach na świecie to doświadczenia nie mam, ale myśle ze jest łatwiej jak w Legii

Awatar użytkownika
pluton1993
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pluton1993 » 23 lis 2006, 16:29

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 23 lis 2006, 20:52

żadnen wyczyn :) kilka stron wczesniej dałem screena z wygraną 7:0 z Man Utd