FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 356

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 13 maja 2007, 21:11

carekk pisze:Rijkard dziekujemy dziekujemy
A ja jestem za tym, zeby zostal. Zrobil bardzo duzo dobrego, a po za tym sezon jeszcze nie jest stracony. Co prawda watpie, zeby Madryt oddal lige :? ale Ryj powinien zostac na stanowisku. To zmiany kadrowe wsrod pilkarzy sa potrzebne, a nie wsrod sztabu trenerskiego.

Mecz naprawde dobrze zagrany. W 1 polowie taka Barca jaka chcemy ogladac..no oprocz przestrzelonych set. W 2 oddalismy Betisowi pole gry, czego naprawde nie moge zrozumiec. :?

Krzysztof Jarzyna pisze:kolega z zelem na bramce tez sie nie popisal za bardzo)
Uratowal dupsko 2 razy i wpuscil klopsa :? normalka... :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 maja 2007, 21:14

CZeakm wreszcie na spotkanie, kiedy Eto'o zostanie zmieniony, bo fakt, ze ma problemy z podtrzymywaniem emocji nie powino sprawaić, ze Ryjek robi zamianami więcej złego niż dobrego. Nie wiem po co zmieniać skrzydłowych na DM czy na środkowego napastnika, a zostaje Kameruńczyk, który w ostatnim czasie marnuje sytuacje seryjnie.... Bramka dla Betisu to brmaka Eto'o.
Wiele o Gio, ale to brmka padła przy nieobecnosci Holendra na swojej pozycji.
Trzeba sporej rewolucji i wreszcie kupić napastnika z prawdziwego zdarzenia tak aby w przypadku takiej formy jaka ma Eto'o miał kto grać, bo Saviola mimo mojej sympati jest ogromnym średniakiem, a Eidur to totalny niewypał, który niegdy w życiu nie powinien znaleźć sie w takim klubie, bo nie prezentuje soba nic poza kolorem włosów.
Zmiany mnie dzisiaj kompletnie rozwaliły, tylko Frank ban bez planu B potrafi cos takiego zrobić... Dać kogos poważnego na posade dyrektora sportowego, bo na drugie Juve nie ma co liczyć, a beztalencia niech skupuje kto inny.
Trudno się zebrać po takim spotkaniu i całe szczęscie, ze kolejne spotkanie nie graja na CN, bo kibice nie dadza im zyc. Zreszta po Madrycie będzie jeszcze gorzej...

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 13 maja 2007, 21:16

Berik ja mu tylko podziekowałem za dzisiejsze trafne decyzje jeszcze go nie skresliłem. Ale coraz bardziej zaczynam wątpić w jego zdolnosci. Bo kiedy graja dobrze to jest super ale jak zaczynają sie schody jest bezradny nie potrafi odpowiednio zareagować

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 13 maja 2007, 21:18

Co do Eto'o to gral dobrze. Co prawda przestrzelil pare sytuacji, chyba z 5 :think: ale walczyl, duzo odbiorow i powrotow na swoja polowe. Oczywiscie psioczyc powinnismy, ale nie mozna zwalac na niego za utrate bramki. Bo co? bo popelnil faul??nie badzmy smieszni. To Gio dal dupy , bo nie upilnowal, a Valdes bo nie pokryl krotkiego slupka i krotko mowiac- zeszmacil.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 maja 2007, 21:21

Jarzinho pisze:Trudno się zebrać po takim spotkaniu i całe szczęscie, ze kolejne spotkanie nie graja na CN, bo kibice nie dadza im zyc.
Sadzac po ostatnich wydarzeniach po meczu z Getafe i tak im nie dadza zyc :lol: Treningi moga byc dosc uciazliwe :P

A na BO trwa debata kto jest liderem :lol:

A Wynalazca Rotacji faktycznie dzisiaj dal rade z tymi zmianami. Jak widzialem jak schodzi Ronaldinho i Messi to czekalem tylko na jakies akcje Betisu, bo cos dziwnie bylem przekonany, ze z przodu to Barcelona do konca meczu juz nic nie zdziala. No coz, jego sprawa, moze chcial zeby bylo na koniec sezonu jeszcze ciekawiej :P
Bo co? bo popelnil faul??nie badzmy smieszni.
Bo odszedl od pilki zamiast stac i nie pozwolic szybko wznowic gry. Przy takim wyniku w takim momencie mogl tam stac az by go odsuneli a w miedzyczasie obrona moglaby ustawic sie na spokoju. Chociaz fakt faktem, ze GvB tez sie nie popisal. No i Valdes :lol:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 13 maja 2007, 21:21

Atletico - Barcelona
Barcelona - Getafe
Barcelona - Espanyol
Gimnastic - Barcelona
Recreativo - Real
Real - Deportivo
Saragossa - Real
Real - Mallorca
patrząc realnie to tylko mozna modlic sie za Saragosse ...
Patrzac realnie to jesli stracimy chociazby jeden pkt w pojedynkach ktore nam zostaly to mozemy powalczyc za rok
patrzac realnie jezeli niewywalczymy mistrzostwa to czesc skladu wyleci a czesc bedzie chciala odejsc w sumie to dzisiejszy pojedynek praktycznie o wszytskim przesadzil
Mentor poczekaj na mnie...
:heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft: :heft:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 13 maja 2007, 21:22

No i mamy skutki "zerojedynyzmu" w drugiej połowie. Takie odniosłem wrażenie, że o ile w pierwszej połowie graliśmy świetnie i ciągle atakowaliśmy (skuteczność. tia...) to już w drugiej zawodnicy skupili się dociągnięciu 1:0 do końca. Niby graliśmy piłką, ale bez jakiegoś zaangażowania. I się zemściło :? Zmiany Zambrotty i Ronaldinho dziwne, ale to nic nowego w wykonaniu Rijkarda. Zresztą problem to nie Rijkard tylko to, że po odejściu van Bommela i Larssona tak na dobrą sprawę w ogóle nie mamy już kim straszyć z ławki. Oj, transfery, transfery...
Mistrzostwo się oddala i w tej chwili kwestia jego zdobycia nie jest zależna już tylko od nas, tylko musimy liczyć na potknięcie Królewskich. I to przy niezwykle optymistycznym założeniu że wygramy wszystkie mecze do końca sezonu.

A tak w ogóle, panowie madritistas, to zwiększcie swój spokój :wink: Ja rozumiem, że cieszycie się z lidera, ale wciąż 4 kolejki zostały - nawet jeszcze Valencia może zostać mistrzem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 maja 2007, 21:23

Berik pisze:To Gio dal dupy , bo nie upilnowal, a Valdes bo nie pokryl krotkiego slupka i krotko mowiac- zeszmacil.

Ale Gio także grał dobrze, a Kameruńczyk marnuje sytuacje bramkowe od seryjnie od powrotu na boisko. On jest od strzelania a reszta to ma byc dodatke, a nie odwrotnie... Jest w słabej formie i te kilka udanych zagrań niczego nie zmieni :twisted:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 maja 2007, 21:25

Co sie tak martwicie. przeciez Real gra bardzo slabo za Dona a my na koniec sezonu pokazemy klase i zdobedziemy majstra....pamietacie?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 maja 2007, 21:27

Ja chce, zeby Rijkard zostal. Chociaz jego decyzje dzisiaj rzeczywiscie calkowicie nietrafione. Ciekawy jestem czy podpowiedzial mu Neeskens....

Potrzebne sa zmiany i to bez wzgledu na to czy wywalczymy mistrzostwo czy nie. I to spore bo tak dalej byc nie moze. Niektorzy powinni juz zakonczyc przygode z nasza druzyna.

Mina Rijkard i Puyola mowi wszystko...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2007, 21:37 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 13 maja 2007, 21:37

Krzysiek J. widzę, że dodatkowa przyjemność w obdarzaniu sfrustrowanych blaugranistów WP. Krzysztofie vamos WP :D

Co do wypowiedzi, że niby powinno być 4:0 ... to jakoś szybko zapominacie, że Betis też miał poza golem 2 super sytuacje :P .... no i piłka polega na strzelaniu bramek, a nie posiadaniu piłki i sytuacjach :roll:
Prawda jest taka, że ten mecz dobił Barcelonę dodatkowo mentalnie. Wysoka wygrana mogła wydobyć druzynę z kryzysu po klęsce z Getafe. Natomiast stracony gol w końcówce i remis jeszcze bardziej ją dobije :D

PS. Czy mi się dobrze wydaje, czy wczoraj i dzisiaj decydujace gole padaly w 89' :roll:

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 13 maja 2007, 21:40

Hmm Dopóty piłka w grze... dopóty sami wiecie, ale jak patrzę ostatnio na grę Barcy to zastanawiam się co się stało w Dream Team'em i może jeszcze kiedy to się stało. Cały sezon słyszałem narzekania na grę Real'u, a tu się okazuje, że Wy nie jesteście wcale w lepszej sytuacji. No cóż, co prawda już otworzyłem szampana, ale to tylko na wszelki wypadek, by nie stracić tak cennej chwili jak ta w końcu jesteśmy najbliżej mistrzostwa od paru lat... mam tylko jeden powód do zmartwienia, właściwie cztery - cztery mecze które pozostały Real'owi... jak pokazuje doświadczenie to nigdy nie można być czegoś pewnym.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 13 maja 2007, 23:31

Gracias Frank. Kolejny mecz w tym sezonie, który nam przegrywasz (bo ten remis jest w istocie porażką) swoimi absurdalnymi zmianami. Jak można na 20 minut przed końcem meczu, przed własną publicznością i przy skromnym 1-0 wprowadzać defensywnego zawodnika i grać na utrzymanie wyniku. Czy tak gra Barcelona?
Zawodnicy ponoszą winę w równym stopniu co trener. To jest po prostu żenujące, kiedy ogląda się czołowych piłkarzy świata, zarabiających miliony euro, jak męczą się z wepchnięciem szmacianej do bramki. Autentycznie tego nie pojmuje.
Praktycznie nikt nie zasłużył na jakiekolwiek pochwały. Eto'o czy Iniesta grali dobrze, ale marnowania takich okazji się nie wybacza. Valdes w decydującym momencie musiał zawalić (tradycja). Ronaldinho całkiem przyzwoicie (na plus ambitna walka i bieganie). Messi dzisiaj słabiutko, podobnie Thuram.
Za tydzień gramy na wyjeździe z Atletico, które dzisiaj rozbiło to samo Getafe na tym samym stadionie, na którym tak zhańbiliśmy się w czwartek.
Wniosek: Real na 90% mistrzem. Nie bardzo chce mi się wierzyć, żebyśmy mogli im zagrozić. Mieliśmy tą przewagę, że zależeliśmy tylko i wyłącznie od siebie. Teraz jesteśmy zdani też na Real.Co tu dużo pisać - jesteśmy frajerami.

EDIT: na domiar złego jest już prawie pewne, że od przyszłego sezonu Barca B będzie pogrywać w Tercera Division - co za koszmarny sezon
Ostatnio zmieniony 14 maja 2007, 0:54 przez revan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 maja 2007, 0:09

Mentor pisze:vakabayashi napisał:
tak jak zniknęli Galacticos tak zniknęła dziś wielka Barcelona - Rijkaarda

Za bardzo po Królewsku myślisz. Może kiedyś w Madrycie tak właśnie postępowano. Pochopne decyzje i te sprawy. Po jednym (nie zakończonym jeszcze) nie do końca udanym sezonie nie będzie żadnej rewolucji. Zapomnij o tym i ochłoń trochę bo piszesz dziwne rzeczy
post dotyczył meczu z Getafe a jakże aktualny dziś

patrząc na trzezwo to jak sie mozna dziwić ze Barcelona oddaje mistrza i oddaje puchar Króla jak robi sie podróże a`la Galacticos w srodku tygodnia do Arabii zamiast normalnie trenować :?:

napierw nikt tego nie chciał przyznać ale każdy szeptał ze Barcelona nie trenuje wogóle fizycznie - ze w Katalonii nie ma treningów kondycjnych
nigdy nie było to tak widoczne jak w tym sezonie

moze tak naprawde architektem zeszłorocznego sukcesu Barcelony wcale nie był Rijkaard ale Henk Ten Cate moze trzeba dać temu wiare :?

moze "Ryjek" to nie az tak dobry trener, dzisiejsze jego ruchy zdjęcie Messiego, wejsciem Edmilsona i Savioli świadczyły o jego pogubieniu a i sama drużyna morale ma bardzo niskie

narazie radość dla Realu ale zostały jeszcze 4 mecze jeśli Real wygra z Recre a Barcelona przegra z Atletico Real bedzie mistrzem :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 maja 2007, 1:13

vakabayashi pisze:patrząc na trzezwo to jak sie mozna dziwić ze Barcelona oddaje mistrza i oddaje puchar Króla jak robi sie podróże a`la Galacticos w srodku tygodnia do Arabii zamiast normalnie trenować

Tak napewno wyjazd do Egiptu, czy gdzie tam maił jakis wpływ na grę dzisiaj czy w środe.
vakabayashi pisze:napierw nikt tego nie chciał przyznać ale każdy szeptał ze Barcelona nie trenuje wogóle fizycznie - ze w Katalonii nie ma treningów kondycjnych
nigdy nie było to tak widoczne jak w tym sezonie

I uważasz, że 2 czy 3 lata temu na treningach pracowali nad kondycja, a teraz nie... Raczej to nie jest możliwe. Kiedyś pamiętam w programie 2X45 bodajże Zieliński mowił, ze gdy obserwował kilka treningów Barcy, bedąc na stażu czy czymś tam to zawodnicy głownie szlifowali taktykę, a trening polegał na rozruchu i mini gierce i tak pewnie jest teraz, ale i tak samo było 2-3 lata temu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”