Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 357

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 15 gru 2006, 11:31

vakabayashi pisze: Dostanie po pierwsze czas :arrow: bo tak naprawde nikt go nie zna z przeciętnych kibiców i nikt nad nim balona wymagań nie bedzie dmuchał
Dokladnie. Nikt, poza kilkoma kibicami Barcy pewnie :wink:
vakabayashi pisze: Po drugie ja bym go wypożyczył do np. Villarealu niech sobie chłopak pogra troche w La Liga.
A ja nie. Niemal pewne jest, ze w styczniu odejdzie Cassano, wiec zostana tylko Raul (ustawiany przez Fabio na prawym skrzydle), Ruud i Ronaldo. Gonzalo powinien byc IMO tym czwartym :wink: Nie mozna przeciez wykluczyc, ze ktos z ww trojki nie odniesie kontuzji (odpukac).
vakabayashi pisze: Po trzecie cena jako że to Real Madryt chciał go kupić dość duuża 13mln euro za 19 latka 12meczów - 5 goli w River hmmm :?:
No nie da sie ukryc :roll: Dzisiaj wyczytalem, ze bylo to 12 mln, ale to i tak nie wiele zmienia. Czas pokaze, czy byla to dobra inwestycja.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

1/8 Ligi Mistrzów Real Madryt - Bayern Monachium

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 gru 2006, 14:31

Chyba szlagierowy mecz LM. Dwie wielkie formy, który łącznie wygrały ten puchar aż 13 razy zmierzą się już w 1/8. W bezpośrednich pojedynkach zdecydowanie lepszy jest Bayern, ale ten nie radzi sobie za dobrze w swojej rodzimej lidze gdzie nadal pozostaje w cieniu Werderu. Real po zmianie trenera zaczyna grać nieco lepiej, choć zdarzają się nadal wpadki jak mecze z Lyonem czy Getafe.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2006, 14:41 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 gru 2006, 14:36

Ebi to mógł być coś wiecej napisac :roll: Jakis bilans, sytuacje w tej edycji LM :P A nie tak na odpier.... :wink:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 15 gru 2006, 14:51

Juz pisalem w glownym Ligi Mistrzow ale moge napisac jeszcze raz ;) jak dla mnie najlepszy mecz 1/8 8) w ostatnich latach dwukrotnie na siebie trafiali ;) w sezonie 2000/2001 Bayern pokonal dwa razy Real 4-1 i 4-2 aby w ogolnym rozrachunku wygrac cala edycje LM 8) gorzej bylo 3 lata temu kiedy to pierwszy mecz u siebie Bayern zremisowal 1-1 po kuriozalnej bramce Kahna :? a na wyjezdzie Bawarczycy ulegli 2-0 po bramkach Zidane'a i Gutiego* :? no ale coz to juz historia a teraz jest teraz ;) obie druzyny sie zmienily, w Realu jest nowy trener, wiekszosc kadry zmieniona, w Bayernie tez nowy szkoleniowiec i sklad tez nieco zmodernizowany wiec ogolnie wielka niewiadoma i tym bardziej wieksze emocje zwiazane z tym pojedynkiem :twisted:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 gru 2006, 14:56

spyrczak pisze:Juz pisalem w glownym Ligi Mistrzow ale moge napisac jeszcze raz ;) jak dla mnie najlepszy mecz 1/8 8) w ostatnich latach dwukrotnie na siebie trafiali ;) w sezonie 2000/2001 Bayern pokonal dwa razy Real 4-1 i 4-2 aby w ogolnym rozrachunku wygrac cala edycje LM 8) gorzej bylo 3 lata temu kiedy to pierwszy mecz u siebie Bayern zremisowal 1-1 po kuriozalnej bramce Kahna :? a na wyjezdzie Bawarczycy ulegli 2-0 po bramkach Zidane'a i Gutiego* :? no ale coz to juz historia a teraz jest teraz ;) obie druzyny sie zmienily, w Realu jest nowy trener, wiekszosc kadry zmieniona, w Bayernie tez nowy szkoleniowiec i sklad tez nieco zmodernizowany wiec ogolnie wielka niewiadoma i tym bardziej wieksze emocje zwiazane z tym pojedynkiem :twisted:
W sezonie 2000/20001 Bayern wygrał z Realem 1:0 i 2:1. Mecze , o których opowiadasz miały miejsce wcześniej. Wtedy Real wygrał w rozgrywkach. Dodatkowo trzy lata temu Bayern przegrał nie 2:0, a 1:0 po bramce Zidane'a.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2006, 15:45 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 15 gru 2006, 15:44

Ebi pisze:W sezonie 2000/20001 Bayern wygrał z Realem 1:0 i 2:1. Mecze , o których opowiadasz miały miejsce wcześniej. Wtedy Real wygrał w rozgrywkach. Dodatkowo trzy lata temu Bayer przegrał nie 2:0, a 1:0 po bramce Zidane'a.
Hmmm wydawalo mi sie ze bylo 2:0 po bramkach Zidane'a i Gutiego ale co tam ;) nie mam pamieci do dat i do dokladnych wynikow liczy sie to ze tamten dwumecz niestety Bayern przegral :?

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 gru 2006, 15:54

Możemy sie umówić ze rozmawiamy o tym meczu na stan z dzisiejszego dnia bo do lutego moze sie wiele zmienić tymbardzej że Real ma zamiar sie wzmocnić, zaś Bayernie wiem tyle ze Hargreves tam mocno walczy by móc odejsc

Jakoś ta drużyna sie zacieła po pierwszym doskonałym sezonie Magatha, o ile sie nie myle to i Lucio jest kontuzjowany na jakiś dłuższy czas :?:
Z tego co widze to i problemy z napastnikami są o czym świadczy zaintersownie Luca Tonim, poza tym chyba Podolski tez 3 miesiące kontuzji.

Daniela Van Buytena transfer też chyba nie dokońca sie sprawdził, a pamiętam że belg stanowił o sile HSV. A główną chyba wadą Bayernu to brak prawdziwego następcy Ballacka.

Za to van Bommel, Schweinstaiger grają dobrze, Sangol też no i Kahn dalej ciągnie przyzwoity poziom.

Niech mnie kibice Bayernu poprawią bo moja wiedza o Bundeslidze siadła z dniem odejscia niemieckiej ligi z ramówki Polsatu Sport :wink:

No i jak wyglądają kontuzje :?:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 15 gru 2006, 16:20

vakabayashi pisze:No i jak wyglądają kontuzje
Podolski zdrow 8) Lucio drobna kontuzja to samo Deisler, Ismael powoli juz wraca wiec jest mozliwosc rotacji na srodku obrony i Hargreaves tez niedlugo juz bedzie gotow 8) jedynie dlugie leczenie czeka Scholla ale on nie jest w tym sezonie pierwszoplanowa postacia w zespole wiec nie ma sie czym martwic 8) tak wiec jesli nic przykrego sie nie zdazy to na mecz z Realem bedziemy mieli cala kadre do dyspozycji ;) co do tego zainteresowania Tonim to wynika ono z tego ze mozliwe jest odejscie po tym sezonie Pizarro i Santa Cruza czyli dwoch napastnikow tak wiec Bayern potrzebuje kogos do wzmocnienia sily ofensywnej ;) ale Toni to plany na nowy sezon dopiero ;)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2006, 16:31 przez spyrczak, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 gru 2006, 16:30

Zaza pisze:Ebi to mógł być coś wiecej napisac :roll: Jakis bilans, sytuacje w tej edycji LM :P A nie tak na odpier.... :wink:
Tak sobie zerknąłem przypadkowo do tematów o poszczególnych grupach LM w tym roku i zerknąłem na pierwszy post w temacie. Co widzę? Tylko i wyłącznie wymienione nazwy klubów. Jakoś tam nie miałes pretensji, ale co tam....

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 gru 2006, 16:37

Ebi spoko nie bulwersuj sie :) Chyba wtedy też miałem pretensje ale nieoficlajnie :wink: Bo zrobiłes to jak na czas :roll: Ale nie ma problemu, i tak trzeba było załozyc tematy - Już fani tych klubów w 1/8 rozruszają temat !

Wygra lepszy :] jeden z najbardzie oczekiwanych pojedynków. Wiele sie wyjaśni ... na ławkach trenerskich. Tak mogą zostać te mecze "rozegrane", obecnie szanse oceniam 50 na 50. Będzie jatka :twisted:

tematów ne trzeba było zakładać, a co do ich egzystencji, to wymieniona przez ciebie "rada nadzorcza" zastanowi się jeszcze co z nimi zrobić // jeden z "akcjonariuszy"

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 gru 2006, 16:43

spyrczak no i wiedza sie moja poszerzyła dzieki za info :)

Garść historii

1975/76 Real u siebie 1:1 na wyjezdzie 2:0 Bayern i to niemcy dalej w Pucharze europy

1986/87 Bayern u siebie 4:1 wygrywa na wyjezdzie w Madrycie przegrywa 1:0 a i tak to Monachijczycy dalej w Pucharze Europy

1987/88 tym razem Real ogrywa Bayern 3:2 w monachium zaś w Madrycie Real wygyrwa 2:0

1999/2000 podwójne spotkanie znów dla Bayernu 4:2 wygrali na SB a u siebie 4:1 pożniej drużyny sie spotkały w (chyba pół finale) gdzie Real wygrał u siebie 2:0 zaś na wyjezdzie przegrał 1:2 w tym roku zaś zdobył LM

Pamiętam ten mecz Anelka mający fatalny sezon w Realu strzelił bramke która zadecydowała o naszym awansie

2000/01 znów pół finał 0:1 na Bernabeu dla Bayernu i zwyciestow niemców u sibie 2:1

2001/02 porażka Realu na wyjezdzie 2:1 i zywcietwo i awans na SB 2:0

2003/04 ostatnie potyczka tych dwóch drużyn Real remisuje w monachium 1:1 i wygywa u sibie 1:0 i gra dalej

widać ze mecze mają swoją historie :lol: oj bedzie ciekawie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 gru 2006, 17:07

Jedno z ciekawszych spotkań. Obie drużyny mają bogatą hisporię potyczek między sobą w ostatnich latach, ale teraz są one nie tylko inne w sensie nazwisk, ale też stylu gry (zwłaszcza Real) i mają innych trenerów, a Bayern nawet stadion.

Na pewno Real będzie chciał pierwszy mecz wygrać i możemy zobaczyć trochę inną grę. Może nawet nieco bardziej otwartą :?: Capello będzie chciał jednak wszystko rozegrać po swojemu. Jak wygramy pierwszy mecz to na Allianz Arena Fabio zwróci bardzo dużą uwagę na defensywę. To pewne. Rewanż u siebie jest atutem Bawarczyków, ale to nie to jest najistotniejsze. To tylko niewielka pomoc :wink:

Będzie ciekawie :twisted:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 15 gru 2006, 18:57

vakabayashi pisze: Daniela Van Buytena transfer też chyba nie dokońca sie sprawdził, a pamiętam że belg stanowił o sile HSV. A główną chyba wadą Bayernu to brak prawdziwego następcy Ballacka.
tak dla sprostowania :wink:

Daniel Van Buyten jest jednym z najlepszych zawodnikow Bayernu w tym sezonie, transfer w 99% udany, obecnie jest najpewniejszym naszym obroncom...

odejscie Ballacka do Chelsea to dar od Boga...dla mnie jako kibica Bayernu...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 gru 2006, 20:53

RealFan pisze:Jak wygramy pierwszy mecz to na Allianz Arena Fabio zwróci bardzo dużą uwagę na defensywę. To pewne. Rewanż u siebie jest atutem Bawarczyków, ale to nie to jest najistotniejsze.
Nie wiadomo tez jak Capello podejdzie do pierwszego meczu,, czy odejdzie od dwóch DM i wstawi kolejnego zawodnika do ofensywy, czy też będzie miał zamiar wygrać mecz nie zmieniając ustawienia, bo co do ustawienia środka pola Bayernu to ja nie mam żadnych wątpliwości (no chyba, ze działacze zrobią nam prezent w postaci gwiazdy za 30 mln w zimie), najbardziej obawiam się jednak Ruuda i jego zasady 'dostaw noge' bo taka przypadkowa bramka może zmienić cały mecz, niewiadoma jest również dla mnie nowy nabytek Królewskich Higuaín
(bo wątpię żeby Marcelo występował), cóż zaopwaida sie ciekawy mecz co do tego nie mam wątpilwości
mój typ jak w 1975 :twisted:
1975/76 Real u siebie 1:1 na wyjezdzie 2:0 Bayern i to niemcy dalej w Pucharze europy

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 15 gru 2006, 21:03

vakabayashi troche widac, ze juz nie masz stycznosci z Bundesliga ;).

Realfan pamietasz jak rozmawialismy, ze Bayern z Realem moga sie spotkac, bo juz nieraz bylo tak, ze zwyciezca tej pary wygrywal caly turniej 8). Takie jodlowanie, a tu prosze :lol:.

Jak dla mnie najciekawiej zapowiadajacy sie mecz 1/8 finalu CL. Oczywiscie, to z racji mojego przywiazania do jednego z grajacych zespolow, jednak mysle, ze dla bezstronnego kibica ta konfrontacja bedzie nie lada wydarzeniem.
Pierwsze spotkanie na Santiago Bernabeu odbedzie sie dopiero za ponad 3 miesiace, takze jeszcze o szansach zespolow nie ma co mowic. Na dzien dzisiejszy nie ma zdecydowanego faworyta i wydaje mi sie, ze tak pozostanie az do dnia meczu.
Gomez pisze:odejscie Ballacka do Chelsea to dar od Boga...dla mnie jako kibica Bayernu...
:badziewie:
Akarin pisze:mój typ jak w 1975
Jak dobrze kojarze w '75 w CL Bayern z Realem nie gral :roll:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”