Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 357

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 lip 2008, 21:35

Jedno nie wyklucza drugiego. Zbuduje drużynę czerpiąc garściami z doświadczeń z Chelsea i Porto a wszystko dopasowane do kadrowych mozliwości Interu :P

Tym niemniej Mancini wpisuje się akurat w schemat Chelsea. A jak się już powiedziało A to trzeba powiedzieć B i dokończyć budowę skrzydeł. Tak ja to widzę.

Na marginesie - mam nadzieję, że Adriano gotowy do wykonania swojego zadania bojowego :twisted:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 lip 2008, 21:58

Generalnie to nie o skrzydłowych tu sie rochodzi. Jakbyśmy grali 4-2-3-1, 4-5-1 to brakuje nam ofensywnego pomocnika i nie jest nim Ibrahimovic. Co gorsza przy 4-3-3 jest miejsce tylko dla jednego napastnika i nie może nim być Ibrahimovic. On szuka gry zbyt daleko pola karnego by grac na szpicy. Te wszystkie rozwiazania nie pasuja mi w kontekscie najwazniejszego zawodnika ofensywy - Ibrahimovica.

Chyba, że wypali tak jak z Tottim u Spala, ale Totti to inny piłkarz i dłużej piłka pograc potrafi, i mniej chimeryczny jest, bardziej ruchliwy.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 lip 2008, 22:12

No dokładnie chodzi o Zlatana. Tak jak poprzednio pisałeś możliwe jest ustawienie 4-2-2-1-1 bo chyba o to w gruncie rzeczy chodziło tym 4-2-3-1 z gazzetta.it, jednak jest to możliwe dopóki nie trafi do nas Lampard, wówczas on zajmuję pozycje ofensywnego środkowego pomocnika i nie ma miejsce dla drugiego napastnika. Granie jednym DM raczej należy wykluczyć. Ponadto posiadamy tak bogatą kolekcję napastników, musi to jakoś pogodzić Portugalczyk.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 lip 2008, 20:09

Coś mi się pomieszało wszystko trzy posty temu, bo to jednak dzisiaj startujemy tzn. jutro zaczynamy treningi, ale dzisiaj testy medyczne itd a przy okazji konferencja Mou jak ktoś chce poczytać całość jest dostępna na inter.it -sporo tego jest tam.

W zasadzie wywiad tyczy się wszystkiego od ogólnej wizji futbolu Portugalczyka, poprzez wymagania jakie stawia swoim piłkarzom, rynek transferowy, czy ustawienie jakim chce grać.

Mourinho: "I'm a 4-3-3 man"
"It's my favourtite scheme, with three strikers and three midfielders who give balance to our game"

Ano jako swój najbardziej ulubiony system przedstawił 4-3-3 :P . Ta trójka to mają być napastnicy, z tym, że zaliczamy do nich zapewne skrzydłowych (na inter.it taki Mancini jest zakwalifikowany właśnie do napastników). Powiedział, że np gra Zlatana i Adriano razem to żaden problem przy taki ustawieniu. Mourinho zapowiedział potrzebę zakupu pomocnika, "delikatnie" sygnalizują, że najchętniej widziałby Lamparda.
Bardzo prawdopodobne, że dojdzie do sprzedaży kilku zawodników. Ponownie podkreslił chęć pracy z 22 zawodnikami z pola. Szczególnie zaznaczył, że 6 srodkowych obrońców to bardzo dużo, z tym, że na starcie sezonu bedzie miał prawdopodobnie tylko trzech do dyspozycji.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 lip 2008, 21:00

Lekture wywiadu z Mourinho zaraz nadrobie.

Wracjac jeszcze do skrzydłowych w 4-3-3 to bocznego napastnika/skrzydłowego moze grac nie kto inny jak Mario Balotelli. Gość ewidentnie lubi szukac gry na skrzydłach. Dobry drybling, dośrodkowanie, szybkość. Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt. Ibrahimovica jeszcze widze w ustawieniu z trzema napastnikami, ale Suazo i Cruz wygladaja w tym wypadku na bezużytecznych.

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 16 lip 2008, 21:02

Babel pisze:Suazo i Cruz wygladaja w tym wypadku na bezużytecznych.

moze suazo jako skrzydlowy napastnik? co jak co ale dogonic byloby trudno. moglby narobic troche wiatru na skrzydlach ale oczywiscie tylko jako zmiennik

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 lip 2008, 21:39

Suazo to jest pędziwiatr, ale skrzydła to sie raczej nie bedzie trzymał. Fajnie jakby ten potencjalny skrzydłowy miał dosrodkowanie, a Honduranin takowego nie posiada. Ja juz niczego nie chce antycypować, ani przypisywać nowemu sztabowi --> wstrzymam sie do pierwszych występów.

Ciekawe zdanie Mourinho na temat Stankovica. Generalnie bardzo ceni piłkarza i uważa, że to wielkie wyzwanie doprowadzic go do dyspozycji z Lazio. Troche dziwne, bo w pierwszych sezonach w Interze Deki grał świetnie.No, ale Jose nie musiał ogladac wtedy meczów Interu. O innych zawodnikach wypowiada się równie ciepło, natomiast nie kryje, ze na pewnych pozycjach jest dośc duzo zawodników i do 31 sierpnia może sie wiele wydarzyć. Dość ważne w kwestii obrony. Z jego wypowiedzi wynika, że decyzje w kwestii sprzedaży Burdisso i Rivasa raczej beda odroczone, bo w tej chwili nie sprawni sa aż trzej defensorzy: Samuel, Cordoba, Chivu.

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 16 lip 2008, 22:05

totez mowie ze moglby byc tylko zmiennikiem ;p. jasne ze nie bedzie wrzucal tak jak figo czy mancini ale na pewno jakis tam skill w tej dziedzinie ma. troche jezdziec bez glowy ale ja bym go zostawil. nawet jesli nie wrzucalby jakos czesto i dokladnie to sciagal by nasiebie rywali i moglby go we wrzutkach wyreczyc maicon.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 lip 2008, 22:40

Cesara i Solariego nie ma w składzie na Inter.it. W sumie było wiadomo, że odejdą, ale chyba jeszcze oficjalnie nigdzie przeszli? Solariemu skończył się teraz kontrakt?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 lip 2008, 22:46

Cesar ma wyladowac w Atalancie, ale nie wiem czy juz oficjalnie. Solari jest poki co wolnym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 lip 2008, 15:42

http://inter.it/aas/news/reader?N=29556&L=en&CAT=2
A wiec sa nowe stroje. Skromne, bez wiekszych udziwnien, niepotrzebnego blichtru. Za to jak zwykle z klasą.

Adriano się chyba nie spodobały :lol2: // fieldy

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 18 lip 2008, 16:15

bardzo fajne są domowe. wyjazdowe troche skromne. ale czy mi sie tylko tak wydaje, czy one są na nich troszke za małe?? :D

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 18 lip 2008, 18:15

Mogło być lepiej, mogło być gorzej.

Wyjazdowe próby z ubiegłorocznymi nie przejdą, ale tego się trudno było spodziewać.

Ogólnie skromne, skromnie, ale nawet mi się to podoba. Napewno lepsze to niż ta żółć rażąca w oczy czy jakieś przekątne paski jakimi nas raczono w przeszłości. Tyle co do strojów.

Zaczyna się okres przygotowawczy, ważniejszy dla piłkarzy niż w latach poprzednich bo muszę od zera budować swój wizerunek w oczach nowego trenera. Więc nawet na mecze towarzyskie popatrzę z ciekawością jak trafi się okazja.

Awatar użytkownika
Zlatan8
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zlatan8 » 18 lip 2008, 21:55

Dla mnie okres przygotowawczy jest o wiele ciekawszy niz wszystkie przygotowania do sezonu od kiedy pamietam 8) Mysle ze dla wszystkich tak samo,zresztą wiadomo dla czego.
Uwazam ze przed Interem wspaniala przyszlosc,pilkarze polubili Jose co mozna odczytac po ich wypowiedziach,jest to cos zupelnie innego niz za Manciniego ktory po prostu nie mial jaj
:)
No ale poczekajmy na pierwszy mecz sezonu - ja sadze ze The Special One fantastycznie przygotuje zespol do sezonu i po raz kolejny zdobedziemy scudetto.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”