Liverpool (zbiorczy) - Strona 357

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 lis 2011, 12:37

4 bramki Suareza w meczu przeciwko Chile: http://www.youtube.com/user/RapidHighli ... IYcuo0pnUs

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 lis 2011, 17:06

Bramka Bellamy'ego w spotkaniu z Norwegią:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 lis 2011, 14:56

To prawda ze chodzą plotki by KD miał zastąpić Benitez? Czytalem wypowiedzi fanów MU na forach ktorych bardzo cenie więc pytam bo zapewne Damian ma jakieś info. To co się działo ostatnio na stronie the Reds przemilcze bo tam kazdy zwalniał Kinga, ja bym chciał sie dowiedzieć czy coś jest na rzeczy.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 lis 2011, 17:38

Niewykluczone, że takie plotki faktycznie się pojawiają, ale w szmatławcach typu News of the World czy innym The Sun, których nie przeglądałem i przeglądać nie będę. Póki co osobiście nie spotkałem się z taką informacją w angielskich gazetach. Rafa przewija się jedynie w dyskusjach fanów Liverpoolu, spośród których niewielka część jest za powrotem Hiszpana do klubu. Ja oczywiście Beniteza w Liverpoolu nie chcę i tym bardziej nie chcę przedwczesnego zwalniania Kenny'ego. Żadnych zmian na ławce trenerskiej do końca sezonu.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 lis 2011, 17:44

Głupota i plotka. Nie wierzę, że po zainwestowaniu tak dużych pieniędzy w zawodników pasujących do wizji Kennego i wobec tego, że Liverpool sprawuje się przecież przyzwoicie zdecydowano by się go pozbyć tak wcześnie. To jest zupełnie pozbawione sensu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 lis 2011, 21:02

Władze Football Association w oficjalnym komunikacie przekazały, że Luis Suarez został oskarżony o użycie niestosownych słów pod adresem Patrice'a Evry. Do incydentu doszło po niedawnym spotkaniu ligowym pomiędzy Liverpoolem a Manchesterem United. Napastnik "The Reds" oraz przedstawiciele klubu z Anfield Road od początku zapewniali, że Urugwajczyk jest niewinny, ale angielska federacja ostatecznie postawiła mu zarzuty.

O całym zdarzeniu zaraz po spotkaniu poinformował Evra w wywiadzie dla stacji Canal+. Defensor "Czerwonych Diabłów" przekazał, że Suarez kilkakrotnie obraził go rasistowskimi wyzwiskami. Po takich komentarzach przedstawiciele FA zapowiedzieli, że przyjrzą się sprawie i podejmą odpowiednie środki.

Na razie nie wiadomo, jakie konsekwencje grożą reprezentantowi Urugwaju. On sam od czasu tego incydentu zapewniał, że nie obraził byłego gracza AS Monaco. Takie tłumaczenia nie przekonały jednak Football Association, która zapowiedziała zarazem, że na chwilę obecną sprawa nie będzie komentowana

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 lis 2011, 21:07

Jestem słabo zorientowany w tego typu sprawach. Jaką może dostać karę za obrażenie Czarnucha?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 lis 2011, 21:54

Niech się Evra cieszy, że go nie ugryzł.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 lis 2011, 14:50

Nie wiem czy wiesz Damianie ale slowo Czarnuch jest uważane za rasistowskie,pewnie Suarez powiedzial cos podobnego czego on nie uwaza za rasistowskie .
Czytajac komentarze na stronkach Liverpoolu widze że ludzie zatracili kontakt z rzeczywistoscia,nawet nie będe cytował bo to chore ze tak wielki klub ma takich kibiców.Evra sobie mogl mowic co chciał ,ważne jest to co Mariner napisał w raporcie pomeczowym.Jaka będzie kara? Nie mam pojęcia wiem tylko ze Roo by dostał zawieszenie do konca sezonu za taki numer.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 lis 2011, 19:05

Nie wiem, co ludzie wypisywali pod tym newsem, bo rzadko czytam komentarze, ale raczej nie powinieneś się dziwić, że bronili Suareza. Póki na światło dzienne nie wyjdzie to, co Mariner zapisał w raporcie, również będę stał po stronie Urugwajczyka. Słowa Evry w mediach to dla mnie marny argument do tego, by stwierdzić, że Suarez faktycznie jest winny. Tym bardziej, że to nie pierwsze oskarżenia Evry o rasizm. Wcześniej również kogoś oskarżał, ale nikt nie został ukarany.

Mógłbyś uargumentować tekst o tych kibicach?

Zdarzały się w Premier League przypadki, kiedy zawodnicy byli karani za rasizm?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 lis 2011, 19:11

Tym bardziej, że to nie pierwsze oskarżenia Evry o rasizm. Wcześniej również kogoś oskarżał, ale nikt nie został ukarany.
Puknijcie sie w te głupawe scouserskie główki i skończcie w końcu powtarzać te brednie. No ileż można...Litości, tyle razy była o tym mowa a ci nadal swoje. Evra PO RAZ PIERWSZY kogoś oskarżył o rasizm. Wcześniej czynili to inni (np Phelan mówił, ze Evra był ofiarą rasistowskich ataków na Stamford), a Francuz zawsze siedział cicho.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 lis 2011, 19:13

Daaaamian pisze:Jaką może dostać karę za obrażenie Czarnucha?
Bananem po głowie.

To jest w ogóle jakaś paranoja. Co tam niby było? Suarez powiedział do Evry "negrito" chyba, tak? Naprawdę wielkie halo. Znając jednak FA, jak będą mieli choćby najmniejszy dowód to uwalą Suareza na kilka meczów.

Małecki nie miałby czego szukać na angielskich boiskach :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 lis 2011, 19:18

Są chyba 2 liczące sie serwisy o Was wiec wybacz bo cytowac mi się nie chce.Wynika z tego ze winny jest Evra bo jest z Manchesteru a FA jest uznawana za organizacje ktory pomaga MU :mrgreen:

Słowa Evry to moze marny arument .Jesli tak to czemu FA oskarza Suareza? Czemu Mariner napisało tym w raporcie?.
Evra to bardzo inteligenty facet i przyjemnie sie go słucha ,zreszta tak samo mysle o Waszej 23.Suareza po pokazie gryzienia przeciwnika na powaznie nie biore i mysle ze mogl cos powiedziec nie wiedząc o tym. Teraz sie pojawi w FA i zostana mu pokazane dowody.

Duch- skąd wiesz co powiedział Suarez?Fabregas po latach przyznał sie ze to on rzucił Pizza w SAF :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 lis 2011, 19:23

MGiggs pisze:Duch- skąd wiesz co powiedział Suarez?
http://edition.cnn.com/2011/11/17/sport ... index.html

Wiadomo, że tak naprawdę to ciężko będzie poznać prawdę, no chyba, że obu dolać do piwa veritaserum. Jeśli jednak słówko "negrito" można odczytywać w kilku kontekstach, to tęgie głowy z FA będą musiały się nie lada natrudzić żeby cokolwiek mu udowodnić.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 lis 2011, 22:07

Pare faktow.

Evra po meczu powiedział ze Suarez mowil do niego obrazliwe slowa ale nie chce o tym mowic.Sprawa poszla z kopyta tylko dlatego że sędzia Mariner w protokole o tym napisal, wiec proba wmawiania ze Evra juz kiedys skladal i jest przewrazliwiony jest manipulacja. Gdyby chodzili o kogos mniej ogarnietego myslalbym ze chce wywolac burze, jednak widzac klase i inteligencje Evry jestem innego zdania.

Tutaj odpowiem emdzejowi ktory mnie zacytowal w złotych ustach.Damian byc moze nieswiadomie uzył słowa czarnuch ktore jest słowem rasistowskim i niezbyt miłym, byc moze Suarez tez nie wiedzial jakie słowa wypowiada.Nie chce robic z Sureza rasiste ale jesli cos powiedzial to powinen dostac bana ,przeprosic i po krzyku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”