Sugerowałem się słowami Kristiana Walsha (dziennikarz, ma swoją kolumnę na lfc.tv), który zaraz po całym zajściu z rzekomym obrażeniem Evry napisał:red85 pisze:Puknijcie sie w te głupawe scouserskie główki i skończcie w końcu powtarzać te brednie. No ileż można...Litości, tyle razy była o tym mowa a ci nadal swoje. Evra PO RAZ PIERWSZY kogoś oskarżył o rasizm. Wcześniej czynili to inni (np Phelan mówił, ze Evra był ofiarą rasistowskich ataków na Stamford), a Francuz zawsze siedział cicho.
Jeśli te słowa mają niewiele wspólnego z prawdą i Murzyn faktycznie nikogo nie oskarżył o rasizm, to zwrócę honor. Nie wiem komu, ale zwrócę.Kristian Walsh pisze:Patrice Evra has accused racism of three players before today. All three have been cleared.
To by była najbardziej adekwatna kara do całej sytuacji.Duch pisze:Bananem po głowie.
Wypowiedź Suareza odnośnie tej sytuacji. Najciekawsze ostatnie zdanie. Jeśli jest nazywany w drużynie tak, jak nazwał go Luis, to albo koleś ma przesrane w szatni i biegają za nim z bananami w strojach Ku Klux Klanu, albo oskarżenie Francuza jest całkowicie z dupy wzięte.Luis Suarez pisze:- Nie ma żadnego dowodu na to, że mówiłem do niego coś rasistowskiego. Nie mówiłem nic z tych rzeczy.
- Były dwie części dyskusji, jedna po hiszpańsku, jedna w języku angielskim. Nie obraziłem go. Wyraziłem tylko swoje emocje nazywając go tak, jak nazywają go koledzy z Manchesteru i nawet oni byli zdumieni reakcją.
Ciekawie wypowiedział się również Howard Gayle, który twierdzi, że usilnie walczący z rasizmem Liverpool nie wspierałby Suareza w takim stopniu, gdyby faktycznie nie był przekonany o jego niewinności.
Warto przeczytać to, co wrzucił Duch. Jeśli faktycznie padło słowo "negrito", Suarez powinien się wybronić.Howard Gayle pisze:- Jestem na większości domowych meczów Liverpoolu i pracownicy noszą odznaki „Kick Racism Out of Football” przez cały rok, więc widać, iż jest prowadzona kompania przeciwko wszelkim przejawom rasizmu.
-Nie dostrzegłem ani jednego krzywego spojrzenia lub krzyku.
- Liverpool ma swój wizerunek, musi go bronić. Nie wyrzekliby się go dla Suareza, gdyby oskarżenia były prawdziwe.
Banan na zgodę i po sprawie.