Liverpool (zbiorczy) - Strona 358

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 lis 2011, 22:13

red85 pisze:Puknijcie sie w te głupawe scouserskie główki i skończcie w końcu powtarzać te brednie. No ileż można...Litości, tyle razy była o tym mowa a ci nadal swoje. Evra PO RAZ PIERWSZY kogoś oskarżył o rasizm. Wcześniej czynili to inni (np Phelan mówił, ze Evra był ofiarą rasistowskich ataków na Stamford), a Francuz zawsze siedział cicho.
Sugerowałem się słowami Kristiana Walsha (dziennikarz, ma swoją kolumnę na lfc.tv), który zaraz po całym zajściu z rzekomym obrażeniem Evry napisał:
Kristian Walsh pisze:Patrice Evra has accused racism of three players before today. All three have been cleared.
Jeśli te słowa mają niewiele wspólnego z prawdą i Murzyn faktycznie nikogo nie oskarżył o rasizm, to zwrócę honor. Nie wiem komu, ale zwrócę.
Duch pisze:Bananem po głowie.
To by była najbardziej adekwatna kara do całej sytuacji. :wink:
Luis Suarez pisze:- Nie ma żadnego dowodu na to, że mówiłem do niego coś rasistowskiego. Nie mówiłem nic z tych rzeczy.

- Były dwie części dyskusji, jedna po hiszpańsku, jedna w języku angielskim. Nie obraziłem go. Wyraziłem tylko swoje emocje nazywając go tak, jak nazywają go koledzy z Manchesteru i nawet oni byli zdumieni reakcją.
Wypowiedź Suareza odnośnie tej sytuacji. Najciekawsze ostatnie zdanie. Jeśli jest nazywany w drużynie tak, jak nazwał go Luis, to albo koleś ma przesrane w szatni i biegają za nim z bananami w strojach Ku Klux Klanu, albo oskarżenie Francuza jest całkowicie z dupy wzięte.

Ciekawie wypowiedział się również Howard Gayle, który twierdzi, że usilnie walczący z rasizmem Liverpool nie wspierałby Suareza w takim stopniu, gdyby faktycznie nie był przekonany o jego niewinności.
Howard Gayle pisze:- Jestem na większości domowych meczów Liverpoolu i pracownicy noszą odznaki „Kick Racism Out of Football” przez cały rok, więc widać, iż jest prowadzona kompania przeciwko wszelkim przejawom rasizmu.

-Nie dostrzegłem ani jednego krzywego spojrzenia lub krzyku.

- Liverpool ma swój wizerunek, musi go bronić. Nie wyrzekliby się go dla Suareza, gdyby oskarżenia były prawdziwe.
Warto przeczytać to, co wrzucił Duch. Jeśli faktycznie padło słowo "negrito", Suarez powinien się wybronić.

Banan na zgodę i po sprawie. :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 lis 2011, 22:32

Ten facet ma nazwisko. Żenujące są twoje rasistowskie teksty, ale czego można się spodziewać po ludziach związanych z liverpoolem, którzy uciekają się do nagminnych kłamstw, żeby tylko podważyć wiarygodność Evry.

Gdyby faktycznie było wsio ok to Suarez ogłosiłby wszem i wobec jakich słów użył w tych przepychankach słownych z Francuzem - nic prostszego. Nie bój się o pozycji Evry w szatni, bo o tym że ona jest niepodważalna świadczy fakt, że niejeden raz w tym sezonie wybiegał na boisko z opaską kapitana.

Jeśli ktoś się z kimś kłóci to jasna sprawa, że używając dosyć niejednoznacznego zwrotu nie ma nic dobrego na myśli. Jak ja powiem do ziomka z podziwem"ale skurwysyn", to nie będzie miał mi tego za złe, ale jak tak do tegoż samego jego mościa odezwie się jakiś pajac w kłótni to pewnie chyci w mordę.

ps kiepskie te argumenty tego gayla

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 lis 2011, 23:14

Wiem, dlatego go użyłem. Mało tego - z dużej litery. :wink: Niestety Ty tego nie potrafisz. Jeśli określenie "murzyn" Ci się nie spodobało, to wiedz, że nie jest ono uznawane za obraźliwe i rasistowskie, a odnosi się jedynie do koloru skóry.

Nie boję się o jego pozycję w drużynie. Wiem, że jest tam ważną postacią. Jednak słowa Suareza o tym, że piłkarze United byli zdziwieni reakcją Evry i sami tak do niego mówią, dają do myślenia.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 lis 2011, 23:29

Polecam poczytać komenatarze na lfc.pl. Konkretny polew dzieciarni, jeszcze trochę bym tam posiedział, a sam bym uwierzył, że to jeszcze Evra powinien zostać ukarany :shock:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 lis 2011, 23:50

Skoro piszą tam same głupoty, to po jaką cholerę je czytasz? Później znowu będzie wsadzanie wszystkich kibiców do jednego worka. Na lfc.pl najlepiej czytać same newsy i posty wybranych użytkowników na forum. Ja tak robię i Tobie radzę robić podobnie, jeśli masz zamiar odwiedzać tamtą stronę.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 lis 2011, 0:15

Nie rozumiem tej durnowatej napinki i tych tekstów o Murzynach, bananach i Ku Klux Klanie Daaaamian. Ani to mądre ani śmieszne IMO. Ale może się nie znam.

Komentarze na stronach mnie nie interesują bo na każdej znajdzie się cała masa kretynów.

Daamianie skoro słowa Evry są dla Ciebie wątpliwym argumentem to dlaczego za pewnik bierzesz słowa Suareza o reakcji kolegów Francuza?

Oskarżanie kogoś o rasizm bez powodu zupełnie nie jest w stylu Evry. Jeśli Francuz, który jest uznawany za jednego z inteligentniejszych piłkarzy United, który ma spory autorytet w szatni zarówno MU jak i repry Francji wytoczył tak silne oskarżenie to ciężko mi sobie wyobrazić żeby odnosiło się ono do jakiegoś delikatnego zwrotu, tym bardziej, że Pat w tej lidze gra już kilka ładnych sezonów, do panienek nigdy nie należał a jako pieniacz też się nigdy nie wykazywał. Z drugiej strony mamy Suareza, który w przeszłości potrafił odwalać a w PL w tak krótkim czasie wyrósł na jednego z czołowych oszustów. Nie wydaje mi się także żeby była to jakaś intryga uknuta przez Evrę bo Liverpoolem w tym momencie akurat przejmować się nie musimy i gdyby Francuz chciał w ten sposób kogoś udupić to bardziej bym obstawiał prowokowanie kogoś z City. Oskarżenie Balotelliego o rasizm to byłoby coś :wink:

Mimo wszystko nie mam zamiaru oceniać Urugwajczyka jedynie na podstawie poszlak i cała ta dyskusja jest jałowa bo nie jesteśmy w stanie nic udowodnić Suarezowi o ile sam się do tego nie przyzna a gdybanie mija się w tym momencie z celem.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 lis 2011, 0:49

Pokaż mi, gdzie biorę słowa Suareza za pewnik, to będę kontynuował dyskusję.

Pisząc o Ku Klux Klanie i piłkarzach United biegających za Evrą z bananami nie miałem zamiaru obrażać Francuza, a jedynie w ironiczny sposób odnieść się do wypowiedzi Suareza, który stwierdził, że powiedział do Evry tak, jak mówią na niego koledzy w szatni. Słowo "murzyn" z obelgą nie ma nic wspólnego.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 lis 2011, 1:51

Daaaamian pisze: Jaką może dostać karę za obrażenie Czarnucha?
Daaaamian pisze:Słowo "murzyn" z obelgą nie ma nic wspólnego.
Między czarnuch, a murzyn wg Mnie jest różnica.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 lis 2011, 10:12

Słowo "murzyn" z obelgą nie ma nic wspólnego.
Z rasizmem ma wiele wspólnego, ale oczywiście zależy od kontekstu. Ty w każdym poście podkreslasz kolor skóry jakby to było najważniejsze.

Jakby niezbyt lubiany przez Ciebie czarnoskóry pracodawca np. w Anglii zwracał się do Ciebie "te biały, chodź tutaj", "biały, do mnie!" itd. to rozumiem, że czułbyś się super, extra komfortowo?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 lis 2011, 13:45

Mirek15 pisze:
Daaaamian pisze: Jaką może dostać karę za obrażenie Czarnucha?
Daaaamian pisze:Słowo "murzyn" z obelgą nie ma nic wspólnego.
Między czarnuch, a murzyn wg Mnie jest różnica.
Właśnie dlatego nie usprawiedliwiałem się z użycia słowa "czarnuch".
red85 pisze:Ty w każdym poście podkreslasz kolor skóry jakby to było najważniejsze.
Właśnie chodzi o to, że jest najważniejsze. Gdyby nie było, to nie byłoby całego zamieszania z udziałem Evry i Suareza.
red85 pisze:Jakby niezbyt lubiany przez Ciebie czarnoskóry pracodawca np. w Anglii zwracał się do Ciebie "te biały, chodź tutaj", "biały, do mnie!" itd. to rozumiem, że czułbyś się super, extra komfortowo?
Myślę, że nie przeszkadzałoby mi to. Lubię swój kolor skóry. :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 lis 2011, 15:24

A ja mam pytanie nieco z innej beczki. Jakie były kulisy odejścia z Anfield Sebastiana Leto? Od początku sezonu ten zawodnik przykuł moją uwagę i jak na razie w barwach Panathinaikosu spisuje się znakomicie. W siedmiu meczach ligi greckiej zdobył 10 bramek i zaliczył 3 asysty. A warunki by grać w Premier League z pewnością ma.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 lis 2011, 15:45

Leto miał problemy z pozwoleniem na pracę i klub zdecydował się go najpierw wypożyczyć do Olympiakosu, a później sprzedać do Panathinaikosu.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 20 lis 2011, 16:12

LIVERPOOL: Reina, Enrique, Johnson, Skrtel, Agger, Lucas, Adam, Kuyt, Maxi, Bellamy, Suarez.

Rezerwowi: Doni, Downing, Carroll, Carragher, Henderson, Kelly, Spearing.

Niezły skład, jakbym miał coś zmieniać to może Maxi > Downing? W sumie wszystko się okaże. Powodzenia.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 lis 2011, 16:28

:brawo:

Skład bardzo mi się podoba. Dobrze, że Carragher, Carroll i Downing siedzą na ławce. Pierwszy dopiero wraca po kontuzji (chociaż tak na dobrą sprawę Jamie powinien siedzieć na ławce niezależnie od jego zdrowia), drugi nie miałby szans z pojedynkach powietrznych (a właściwie w jakichkolwiek pojedynkach) ze środkowymi obrońcami Chelsea, a trzeci jest zupełnie bez formy. Ofensywne trio bardzo mi się podoba. Dobrze by było, gdyby Maxi grał za plecami Suareza, a nie na skrzydle.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 20 lis 2011, 16:53

Polecam wszystkim obstawiającym postawić dziś na Liverpool. Suarez i Bellamy pozabijają naszą obronę, a i skład Liverpoolu ogółem prezentuje się naprawdę bardzo dobrze (Carroll, Downing i Henderson wyjebani na ławkę). Nie widzę tego kolorowo patrząc na grę obronną niebieskich...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”