Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 359

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lut 2008, 23:01

guru pisze:
fieldy pisze:Palladino
:|
Brac i nie marudzic :P. Ale za tak klasowego piłkarza to taki Sagna na wymianę to minimum :lol: :P

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 lut 2008, 23:24

maciek_88 pisze:Ale za tak klasowego piłkarza to taki Sagna na wymianę to minimum

Taaaaaak, chyba Wojtek Szczęsny :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 lut 2008, 13:17

Coraz częsciej pojawiają sie informacje [na róznych portalach] o tym, ze Barca chce Hleba.
Dzisiaj agent Białorusina dał jasno do zrozumienia, że Hleb nigdzie się nie wybiera :] . Tak trzymać :wink: !

Ponadto na temat swojej przyszłości w Arsenalu wypowiedział się Gilberto Silva, który... sam nie wie co robić :P . Póki co akceptuje rolę zmiennika, ale dał wyraźnie do zrozumienia, że jeżeli sytuacja nie ulegnie poprawie to odejdzie latem. Coż, swoje lata lata już ma, a skoro nie jest nam niezbędny...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2008, 0:21

Może jednak się Gilberto przyda ... Flamini zagrał niecałe 20 minut w meczu reprezentacji. Kontuzja kostki, oczywiście póki co nie wiadomo jak poważna.
Kontuzje odniósł także Abou Diaby. Clichy zadebiutował [Sagna też grał w kadrze] w reprezentacji Francji. Senderos grał w meczu z Anglią, choć chyba nie cały mecz.
Nicklas strzelił gola, Theo wczoraj strzelił. I to chyba tyle jeśli chodzi o podsumowanie gry naszych w reprezentacjach.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 07 lut 2008, 0:28

fieldy pisze:Flamini zagrał niecałe 20 minut w meczu reprezentacji. Kontuzja kostki, oczywiście póki co nie wiadomo jak poważna.

W najbliższych meczach Premiership powinniśmy sobie bez niego poradzić, ale w meczu z Milanem ( o ile nie zagra) jego absencja byłaby dużym osłabieniem. Szkoda, że odszedł Diarra. Song na PNA, Flamini kontuzjowany, Diaby kontuzjowany, Gilberto ( no właśnie- wyleczył się już?) i nawet Denilson ma uraz (chociaż wolałbym nawet Fabiańskiego na DM). :roll: Djourou sam mówił, że lepiej czuje się na DM, ale... on też ma kontuzje. :zgon:
fieldy pisze:I to chyba tyle jeśli chodzi o podsumowanie gry naszych w reprezentacjach.
... i Fabiańskie rozegrał 45 minut z Czechami. :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 lut 2008, 0:31

guru pisze:Gilberto ( no właśnie- wyleczył się już?)
Wyleczył, co więcej, zagrał dzisiaj cały mecz w reprezentacji Brazylii przeciwko Irlandii :] .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2008, 0:37

Ja szczerze przyznam, że obawiam sie tej kontuzji Flaminiego. Po ostatniej dopiero do siebie doszedł. A jak wpadł to widzieliśmy co się działo w pomocy.
Zostało 13 spotkań do końca ligi, nie możemy sobie pozwolić na strate pkt w meczach z outsiderami. A bez Flaminiego moze być różnie - pewnie przesadzam troche, ale taki już jestem :]

Mecz z Blackburn dopiero w poniedziałek, wiec moze jak nam się poszczęsci to zdąży wrócić. Mniej mnie martwi kontuzja Diaby'ego [choć ta jego skłonność do kontuzji już troche tak]. Przynajmniej sobie Theo pogra.

Na DM pewnie zagra Gilberto, jeśli Flamini nie wróci. Gorzej jak jemu też się coś stanie. Wtedy nie mamy DM :o

Denilson raczej woli chyba grać jako pomocnik [nie DM]. Częsciej angazuje się w akcje ofensywne. Ale i tak jest połamany.
Song ... miejmy nadzieje, że Kamerun jutro odpadnie z Ghaną i wróci do poniedziałku do klubu. Zawsze to jakaś dodatkowy gracz [btw: ładna asysta w 1/4 finału]

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 07 lut 2008, 16:44

W Milanie sytuacja na dziś się poprawiła bo nasz lekarz mówi że zagra w pierwszym meczu zarówno Kaka jak i Pato aczkolwiek wszystko zawsze może się zmienić, zabraknie jedynie Gattuso co jest dużą stratą. Mam nadzieje że u Was też będzie optymalnie ze składem. Arsenal jest o tyle w gorszej sytuacji że przed LM gracie z MU ? A tam odpuszczania nie będzie.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 07 lut 2008, 17:14

A ja chyba gdzieś czytałem, że również Gattuso zdąży na Arsenal. Co do kalendarza to bez dwoch jest to bardzo niefortunny układ, żeby grac dwa tak ważne mecze zaraz po sobie. oby tylko nie bylo kontuzji, z pełna kadrą nie możemy się bać takich wyzwań. Nie ma co się rozczulać, liczę na to, że złapiemy drugi oddech i powróci dyspozycja z wczesnej jesieni.

Awatar użytkownika
mat25
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mat25 » 07 lut 2008, 17:34

Kibicuje Kanonierom od 2000 roku i nigdy nie przestanę:) Uważam że w tym roku wygrają ligę jeżeli kontuzje ich tak bardzo nie będą trapić, :D Zobaczymy jak im pójdzie w meczu z Milanem.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 07 lut 2008, 18:13

Na temat defensywnych pomocników napisaliście już chyba wszystko :wink:
Ja z kolei nie mogę doczekać się powrotu do składu Robina Van Persiego.
Chociaż jak do tej pory pod jego nieobecność spisujemy się z przodu zaskakująco dobrze. W wielkiej formie jest Adebayor. Pozostali napastnicy również nie można powiedzieć że zawodzą. Eduardo po początkowych problemach z adaptacją w nowym środowisku zaczyna pokazywać, że jest to zawodnik na którym można polegać.
Tak czy inaczej brakuje mi w tym sezonie Holendra-napewno by się przydał szczególnie teraz gdy czekają Kanonierów bardzo ważne spotkania(zarówno LM jak i PL)
PS. Mam nadzieje że Adebayor wreszcie odblokuje się jeżeli chodzi o strzelanie bramek w Champions League :D

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 07 lut 2008, 18:30

Bergkamp gdyby grał Van Persie bylibysmy niepokonani , pewnie wygralibysmy wszystkie mecze....
Eduardo gra zajebiście , do Adebayora wreszcie dotarło gdzie ma sie poruszac i dostawia łępetyne/noge kiedy trzeba :D po co Van Persie? koleś jest zbędny, niech się leczy , dosyć sie nagrał.... w ogole o nim nie pamietam i nie interesuje mnie kiedy i czy w ogole w tym sezonie wróci.

nagle kontuzja Flamsa stała sie wielki problemem, winny temu jest Arsene gdyż nie poradził sobie z luksusem posiadania 2 rownorzednych zawodnikow na jednej pozycji. A Diarra wczoraj znowu wymiatał.
Fieldy gdy wypadł wczesniej Flamini to wypadł tez hleb i Cesc wiec nagle zaostalismy bez pomocy.

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 07 lut 2008, 18:46

George Jung pisze:Bergkamp gdyby grał Van Persie bylibysmy niepokonani , pewnie wygralibysmy wszystkie mecze....
To już Ty powiedziałeś :P Doskonale zdaje sobie sprawę że Van Persie to nie jest zawodnik który zapewni zdobycie wszystkich trofeów :lol:
Ja jeszcze z czymś takim się nie spotkałem w piłce nożnej żeby od jednego gracza miało zależeć to jakie wyniki osiąga zespół :twisted:
Po prostu chciałbym zobaczyć Robina z powrotem na boisku i tyle :P
Robin zawsze może też zagrać na skrzydle - tym samym nie zajmując miejsca Adebayorowi czy Eduardo (bądź też sam Chorwat może tam grać)
Idąc Twoim tokiem rozumowania to najlepiej niech będzie jedna "11" która ma grać a reszta niech się leczy albo może zrobić wyprzedaż bo przecież są zbędni jak reszta w dobrej dyspozycji jest...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 lut 2008, 20:44

BERGKAMP pisze:Robin zawsze może też zagrać na skrzydle
Ten wariant odpada, bo niby po co przeduwać Holendra na skrzydło, skoro w napadzie radzi sobie bardzo dobrze? Nie ma sensu na siłę szukać dla niego zastępczej pozycji skoro na jednaj już się w pełni odnalazł :] .

Mnie kontuzja Flaminiego jakoś zbytnio nie zmartwiła, zwłaszcza jeżeli weźmiemy pod uwagę wczorajszą grę Gilberto, która wyglądała naprawdę dobrze (jak na zawodnika który w klubie gra bardzo mało). Mimo wszystko Brazylijczyk jest gwarancją pewnego, dość wysokiego poziomu, poniżej którego zazwyczaj nie zchodzi (no, chyba że gra na stoperze :roll: ).

Do meczu z Milanem jeszcze trochę czasu zostało, na razie musimy skupić się na lidze, które według mnie powinna stać się w tym momencie priorytetem :wink: .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lut 2008, 21:14

Od nowego sezonu zwiększa się liczba graczy powołanych na mecz.
Zamiast 5 rezerwowych, będziemy mieli 7, tak jak na porządną ligę przystało.

Dziś Song pokazał się z bardzo dobrej strony w 1/2 finału PNA. Kto wie, moze od nowego sezonu będzie już bezpośrednim zastępcą Flaminiego [o ile ten zostanie]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”