Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 360

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 17 paź 2009, 13:07

Dziś United - Bolton. Wraca VDS, więc niespodzianek raczej nie będzie. Ba, być może przy odrobinie szczęścia wskoczymy dziś na fotel lidera ;)
ktoś wie co z Rooneyem?

Edit: a jednak, Chelsea przegrała, z Aston Villa 2:1. Jeśli ogramy Bolton mamy lidera ;)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 paź 2009, 11:27

Luźna dygresyjka...

Mówiłem to ponad rok temu i powtórzę to dzisiaj. Jak dla mnie Berbatov > Etoo (ciekaw jestem czy spotka się to z podobnym oburzeniem co wtedy :lol: ). Berba to geniusz, piłkarz jakich na tej planecie wiele nie ma. Piłkarz zdolny niemal do wszystkiego. Potrafi frustrować przez wiele minut, a raz dostanie piłkę i już wiesz za co Ferguson zapłacił tyle pieniędzy. Oglądałem go w Leverkusen, widziałem w Tottenhamie i dziękuję Szkotowi, że mogę oglądać Bułgara z diabłem na piersi.

A Rooney być może zagra z Liverpoolem. Wiele zależy również od jego stanu...jego żony ;)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1383
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 paź 2009, 11:30

red85 pisze:Berbatov > Etoo
W takim razie w samej Premiership taki Bent>all :roll: Jeden lepszy mecz Bułgara z ogórkami i już jest 'najlepsiejsi' na świecie...Berbatov to piłkarz w stylu Ibry,ale co najmniej o klasę gorszy.Koniec i kropka.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 paź 2009, 11:32

Kończ waść. Po jednym meczu nikogo bym nie wywyższał. Berba raczy nas już od dłuższego czasu bajecznymi zagraniami. Jeśli ktoś ogląda mecze to wie, że rozliczanie Bułgara ze zdobytych bramek byłoby głupotą. Ilość sytuacji strzeleckich, które wypracowuje Berba dla partnerów jest zatrważająca :afro: . Flawed geniusz. Koniec i kropka.

Ostatnio mowa była o młodzikach. Zdanie fana Watford na ten temat.
Why Arsenal are always the team that are heralded for their bringing through of youth, or the nurturing of young players, it is United set-up for me that produces top quality year one year, and where the young gunners tend to move to oblivion when they leave the Emirates, the United kids tend to still carve a living at the top levels of the game.

As an outsider looking in I have always felt that a big reason for United's success over the years has been that the core of the team has always been made up of homegrown players. Scholes, Giggs, Neville, move on to the next era to O'Shea, Fletcher, Gibson and in the next coming you have the likes of the Da Silva twins, Welbeck and Tom Cleverley; the latter in particular is a potential superstar in the making and a player who's versatility will give Ferguson an embarrassment of riches.

I'm a Watford fan and we have benefitted a lot from United over the years and Cleverley has arguably been the pick of the bunch. Once again today at the Riverside he struck the winner, his 5th goal of the season already, but his all round game was absolutely immense once again. They say there is a huge gap in class between the Premier League and the Championship, and whilst this is true, the difference between the players is just as vast and there has not been one team that has been able to handle the kid this season and he is absolutely a class apart.

There is no question that Cleverley is going right to the top and Ferguson has a real talent at his disposal that will help United maintain their dynasty in English football. There isn't a chance that Sir Alex will let him fall by the waste side, as not only does his versatility give United a variety of options, but for me he seems like one of the finest young talents to come out of United in years and there is no level to what he can achieve in the game. This isn't an overreaction to a few games in the Championship, hey he proved it for England U21s in the past week and United fans should be getting extremely excited about him, because as I said at the start of the piece that they have potential superstar on their hands here.
http://www.footballfancast.com/blog/man ... king/17580

Zachowując wszelkie proporcje Cleverley przypomina mi Iniestę 8)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 18 paź 2009, 11:41

ogladalem i ogladam ibre, ogladalem i ogladam berbatova i doprawdy nie rozumiem, gdzie widzisz te roznice co najmniej jednej klasy, Mazur. toc to co wyprawia berbatov jest niesamowite, przy jego wzroscie dysponowanie taka dynamika i koordynacja ruchowa, ktora pozwala mu na zagrania bajeczne to cos niecodziennego, podobnie jak u ibry. gdyby tylko kolegow mial skuteczniejszych, to w kanadyjskiej by wygrywal nie strzelajac zadnych bramek.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 paź 2009, 11:57

Wy chyba macie klapki na oczach :D Jak Berbatow pociągnie MU do zwycięstwa w Premiership tak jak Ibra Inter w Serie A to pogadamy...jak na razie to Bułgar jest uważany przez większość jako taki lepszy technicznie,mocno przepłacony Rasiak :lol:
BTW - wasze uwielbienie co do gracza,który nie potrafi nawet pociągnąć własnej reprezentacji do awansu na MŚ,nie istnieje w spotkaniach z rywalami trochę bardziej wymagającymi niż drewna z Boltonu (z najsłabszą obroną w Premiership BTW) przypomina mi casus kibiców Realu i Robinho,kiedy twierdzili,że jest lepszy od Messiego i C.Ronaldo :rotfl:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 18 paź 2009, 12:12

chyba rzecz w tym, ze w mu berbatov, majac takich kompanow, sam zespolu ciagnac nie musi.

a jak poszlo ibrahimovicovi doprowadzenie szwecji do mistrzostw swiata?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 18 paź 2009, 12:22

Rzadko, z wiadomych względów, chwalę czy bronię piłkarzy United, ale teraz, czytając to, co pisze Mazur, muszę się wtrącić.
Mazur pisze:jak na razie to Bułgar jest uważany przez większość jako taki lepszy technicznie,mocno przepłacony Rasiak
Co kryje się pod pojęciem "większość"? :roll:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 paź 2009, 13:25

Spytaj postronnego kibica (nie MU) co sądzi o Bułgarze (i czy go w ogóle kojarzy :lol: ),a zrozumiesz o co mi chodzi.
Co do kompanów Bułgara,że nic nie musi etc. to miejcie odrobinę przyzwoitości i nie bądźcie hipokrytami - mam wam przypomnieć jaki wpływ na waszą drużynę miał pewien metroseksualny Portugalczyk?
BTW - wczoraj w Barcelonie zabrakło Zlatana...i kupa - chyba najgorszy mecz za czasów Guardioli...absencji Berbatowa w MU pewnie nikt by nie zauważył...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 paź 2009, 13:35

Kolejny koncert Mazura :haha:
Spytaj postronnego kibica (nie MU) co sądzi o Bułgarze (i czy go w ogóle kojarzy :lol: ),a zrozumiesz o co mi chodzi.
No właśnie wyżej się dwaj wpisali. Zdradzę Ci w tajemnicy, że jeden to nawet fan Liverpoolu :lol: Rzeczywiście jego to można posądzać o brak obiektywizmu :mrgreen:

Chciałeś chyba napisać, spytaj postronnego fana który widzi MU 2 razy w sezonie w transmisjach TVP.

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 18 paź 2009, 13:42

Kamil232 pisze:Kolejny koncert Mazura :haha:
Kolejny " Klasyk" :rotfl:
Berba w Formie muszę przyznać, mecz oglądałem i powinien mieć 3 asysty gdyby partnerzy wykorzystali.
Vds w bramce i od razu różnica :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 paź 2009, 14:38

Mazur jak zwykle nie zawodzi, ale tak to jest jak sie pisze na temat gracza ktorego sie wdziało 10 razy w fifie 08. Berba to najlepiej podajacy kreujacy gre napastnik na swiecie, co facet ma key passow to sie w glowie nie miesci. Mazur juz jechał po Vidicu, teraz jedzie po Berbie, czas bym usłyszał że HUnter jest lepszym graczem od Bułgara

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 paź 2009, 14:45

Szkoda, ze malo kto uwaza, ze Berba > Eto`o. Koles mial slaby zeszly sezon (co zreszta sam przyznal), w kluczowych meczach Ferguson sadzal go na lawce, a bramek strzelil tyle co kot naplakal. Ale co tam, proponuje posunac sie jeszcze dalej i Berba > Messi. W tym sezonie mecze bardzo dobre przeplata ze slabymi, szczegolnie na poczatku sezonu. Wystarczy jednak jedna bramka polprzewrotka i znowu jest super :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 paź 2009, 14:57

Odpisywanie Mazurowi nie ma żadnego sensu, więc do jego wypowiedzi odnosił się nie będę. Ale w dyskusji o formie i umiejętnościach chętnie zabiorę głos. Absolutnie zgodzę się ze stwierdzeniem, że nie ma wielu takich graczy na świecie jak Berbatov. Dysponuje naprawdę niesamowitą techniką, opanowaniem i przeglądem pola. Wprost genialne są jego piłki, zagrywane jakby od niechcenia. I uwierz mistyk, że nie piszę o jego bajecznej technice dlatego, że oddał kilka strzałów nożycami. Ale dlatego, że widzę setki innych jego zagrań, przy których wychodzi wyszkolenie techniczne. Nie jestem jednak w stanie porównywać Berby z Eto'o, bo to jak dla mnie zupełnie różni gracze. Kameruńczyk jest chyba bardziej typowym napastnikiem. Być może łatwiej rzeczywiście zobaczyć cechy wspólne między Berbatovem, a Ibrahimovicem.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 paź 2009, 15:10

Zlatan to jednak ścisła czołówka świata, Berbie nieco jeszcze brakuje. Szwed ma lepsze wykończenie akcji, lepiej gra głową, jest silniejszy, lepszy strzał. Berba z kolei ma nieco lepsze podania i nieco lepiej kreuje grę(Ale Zlatan jest praktycznie równie w tym dobry). Tak jak wspomniałem na początku wg. mnie Bułgar jest gorszy od Szweda, zresztą jak wspomniał Mistyk ostatni sezon miał średni, niech zagra teraz świetny sezon to wtedy porównania do Zlatana będą adekwatne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”