Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 37

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Pawel
Moderator
Moderator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel » 28 wrz 2005, 19:52

co z tego że stać ich na wielomilionowe zakupy jak liga niemiecka jest mało atrakcyjna dla zawodników z Serie A, Primera Division czy Premier League...
nawet wymienieni przez Ciebie zawodnicy wątpie czy by chcieli grać w Niemczech...

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 28 wrz 2005, 20:22

Widać właśnie jaki jest poziom moderatorów na tym forum... Nie obrażając paru. Paweł własnie widać po twoim poscie jaka jest twoja wiedza na temat Bundesligi, lepiej sie nie wypowiadaj...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 28 wrz 2005, 20:44

Pawel pisze: liga niemiecka jest mało atrakcyjna
napewno bardziej atrakcyjna od koslawej serie a, gdzie na mecze(except Milano) przychodzi srednio 20 tys ludzi :lol:

Tommason, Gronkier, VdV, Makaay- czys cos ci to movie Pawle :lol:
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2005, 14:21 przez Gomez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 28 wrz 2005, 20:51

Gomez pisze:
Pawel pisze: liga niemiecka jest mało atrakcyjna
napewno bardziej atrakcyjna od koslawej serie a, gdzie na mecze(expect Milano) przychodzi srednio 20 tys ludzi :lol:

Tommason, Gronkier, VdV, Makaay- czys cos ci to movie Pawle :lol:
Gomez z tym milanem troche przesadziłes chyba ci sie z Juve pomyliło...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 wrz 2005, 20:58

Gomez pisze:napewno bardziej atrakcyjna od koslawej serie a, gdzie ...
... w walce o mistrzostwo liczą się conajmniej 3 ekipy przez co rozgrywki same w sobie są atrakcyjne. W Bundeslidze natomiast na dobrą sprawę liczy się jedna drużyna a kilka innych coś tam próbuje walczyć, ale bez większych szans. W Europie też się nie liczą (poza Bayernem).

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 28 wrz 2005, 21:46

napewno bardziej atrakcyjna od koslawej serie a, gdzie na mecze(expect Milano) przychodzi srednio 20 tys ludzi

:?: :rotfl2: :stop: :wow:

20 tys. ludzi ? Nawet założmy jeśli, to co z tego ? Wydaje mi się, że liga azerska jest lepsza od hiszpańskiej, bo na meczu jest więcej ochroniarzy :lol:.Czy będziesz się dalej upierał przy poziomie Bundesligi ? To co powiedział Nygga to jedno, a popatrz na osiągnięcia klubów w LM.Nie chodzi mi o konkretne trofea, tylko jak sobie radzą niemieckie kluby.Oprócz Bayernu, który odpadł w 1/4 finału raczej nikt tam, ani nie wywalczył, ani nie pokazał.

VdV to zawodnik, który musem chciał odejść z Ajaxu, znaleść przystań w Hamburgu i stamtąd szukać klubu na zachodzie.HSV zgłosiło się pierwsze, ma ciekawy zespół i zaproponowało mu dużo kasy to poszedł.

Tomasson nie chciał widocznie być żelaznym rezerowowym w Milanie i postanowił pojechać do Stuttgartu, gdzie grałby w pierwszym składzie i pod okiem włoskiego trenera.Z tego co pamiętam, nie miał wielkiego wyboru.

Makaay zrobił dobrze, bo poszedł do zespołu liczącego się w Europie, który ma wielkie szanse na końcowy triumf.W Depor za jego kariery szczytem był bodajże 1/4 finału.O € nie wspomnę ...

Awatar użytkownika
Pawel
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel » 29 wrz 2005, 10:32

nie napisałem tego bo nie lubie Bundesligi... tylko taka jest prawda bardziej atrakcyjnymi od niemieckiej ligi są Primera Division, Serie A czy Przemieship! wątpie żeby Henry czy Adriano przeniesli się do Schalke Stuttgartu czy nawet Bayernu :?

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 29 wrz 2005, 14:20

wazi pisze: Gomez z tym milanem troche przesadziłes chyba ci sie z Juve pomyliło...
except means procz :wink:

Awatar użytkownika
wazi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 01 paź 2005, 20:01

Bayern wygrał z Wolfsburgem 2-0. Bramki Santa Cruz i Lucio (majsterszyk). Przez plage kontuzji wystąpił mocno eksperymentarny skład. W bramce Dreher trzeci bramkarz, na lewej obronie zagrał S'steiger, nie jest to dla mnie zaskoczeniem bo juz kilka razy zagrał a pod nieobecnosć Lizy i Owena Magath musiał go wystawić. Na defensywnym zagrał Jeremis, wieczny rezerwowy...ale chyba sie już przyzwyczaił. Za Ballacka zagrał Karimi. Do ataku wrócił Roque. Karimi nie zagrał jakiegoś wspaniałego meczu zagrał poprawnie, Magath zmienił go za Scholla i była to świetna zmiana. Scholl wniósł dużo ożywienia do gry bawarczyków. Bramka Lucio wspaniała jak na obrońce, Lucio zapędził sie pod bramke Wolfsburga dostał podanie na wolne przedpole od Guerrero, Lucio minął bramkarza i z bardzo ostrego kąta, prawie zerowego( Ala Brożek) strzelił gola i ustanowił wynik. Ogólnie Bayern zrehabilitował sie za porażke z zeszłego tygodnia. Może gra nie zachwyca w pełni ale liczą sie trzy pkt. Bardzo mnie cieszy bramka Santa Cruza ponieważ ktoś z napastników musi wziąc odpowiedzialnośc na siebie, Makaay zgubił forme z początku sezonu, licze na to, że Roque bedzie strzelał jak na zawołanie.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 16 paź 2005, 2:05

Dzisiaj po bądź co bądź kontrowersyjnej decyzji Michaela Weinera z tym karnym Bayern tylko zremisował z Schalke 1:1 i stracił fotel lidera Bundesligi. Doprawdy nie wiem, gdzie sedzia dopatrzał się przewinienia, moze i bylo lekkie wytrącenie, ale gdyby za takie coś dyktować karne to mielibyśmy ich po 5 lub 6 w każdym meczu.

Ale Bayern sam jest sobie winien. Mógł prowadzić ze 3:0 i mieć spokój. Makaay nadal tam nie funkcjonuje jak należy, Karimi też wyszedł sam na sam i chciał przedryblowac Rosta, co było delikatnie mówiąc głupim pomysłem. Bayern zapłacił za swoją pasywność, choć lepiej by było gdyby za pasywność trzeba było płacić sprawiedliwymi decyzjami sędziego, a tak dzisiaj nie było. Demichelis został ukarany czerwoną kartką, sytuacji nie widziałem, bo byłem tak zły za ten karny, ze mi sie już patrzec nie chciało, ale z tego co czytałem, to według niektórych zasłużyl najwyzej na żółtą.

Najbliższy mecz już we wtorek. Wielki hit, chyba najciekawszy mecz tej kolejki Ligi Mistrzów Bayern Monachium - Juventus Turyn. Wreszcie obejrze w TV (transmisja na TVP1), choć Polsat Sport woli pokazywać Barcelona - Panathinaikos. Gdyby Bayern prezentował taką formę jak w sierpniu to o wynik byłbym spokojny, jednak teraz twierdze, ze jest sprawą otwartą. Oczywiście mam nadzieje, ze wygra Bayern ale będzie niezwykle trudno. Może pomoże super obiekt Allianz-Arena. Na taki mecz z pewnością Bawarczycy zmobilizują się, zagrają na 200% swoich możliwości, ale podobnie postąpią piłkarze Bianconerrich. Obawiam się tylko o poziom widowiska, jeżeli żadna z drużyn nie strzeli szybko bramki to może się okazać słaby mecz. Obie drużyny raczej skoncentrują się bardziej na obronie niż na ataku, a to niestety nie gwarantuje niczego dobrego.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 16 paź 2005, 11:03

Dzisiaj po bądź co bądź kontrowersyjnej decyzji Michaela Weinera z tym karnym Bayern tylko zremisował z Schalke 1:1 i stracił fotel lidera Bundesligi. Doprawdy nie wiem, gdzie sedzia dopatrzał się przewinienia, moze i bylo lekkie wytrącenie, ale gdyby za takie coś dyktować karne to mielibyśmy ich po 5 lub 6 w każdym meczu.
chyba nie oglądałes tego meczu dokładnie, Schalke nalezał sie wczesniek karny , po tym jak faulował Ismael :P według mnie mecz zakonczył sie sprawiedliwym remisem

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 16 paź 2005, 11:45

remis to sprawiedliwy wynik.... :lol: chyba cos ci sie pomylilo, co z tego ze w drugiej polowie smerfy przewazaly jak nie oddali strzalu ktory mogl zagrozic Kahnowi(Bayern choc cofniety mial 3 bardzo dobre okazje w 2 polowie, nie mowiac o 1 w ktorej juz mogli rostrzygnac spotkanie)

a ta cala menda weiner jak zwykle gwizdze karne z kapelusza i czerwone niewiadomo skad

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 16 paź 2005, 11:45

luk1208 pisze:chyba nie oglądałes tego meczu dokładnie
Masz racje, nie oglądałem go w ogóle, ponieważ miałem swój mecz. Oglądałem natomiast skróty oraz ostatnie 10 minut na żywo i widziałem wiele kontrowersyjnych decyzji sędziego, szczególnie z tym karnym w 92. minucie. Faulu Ismaela akurat tam nie pokazywali, może był.

Ale i tak remis niesprawiedliwy, Bayern miał zdecydowanie wiecej sytuacji :!:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 16 paź 2005, 12:02

Ciekawe jak Bayern poradzi sobie z Juventusem [; Co wy fani Bayernu sadzicie o wtorkowym meczu, jestescie optymistami ?

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 16 paź 2005, 22:56

Gomez - na dobrą sprawe to Bayern zdobył gola nie prawidłowo wiec to oni powinni sie cieszyc ze sedzia slepy :P A co do tej przewagi to jezeli są tacy dobrzy to mogli wykozystac choc jedną okazje i mecz by wygrali,
a co do karnego dla Schalke to powinien byc ale wczesniej :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”