Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 37

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 paź 2005, 14:24

Szkoda Brożka.Jemu przydałoby się ogranie w meczach o punkty.Dziwi że Janas nikogo nie powołał.Przecież możliwea jest sytuacja gdzie Polacy zmuszeni będą atakować.Saganowski ostatnio w formie, Niedzielan strzelił bramkę, jescze zostaje Piechna którego popisy strzelecie wzbudzją podziw nawet patrzac na poziom naszej pomaranczowej ekstraklasy
pozdrawiam

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 05 paź 2005, 22:25

Do meczu z Anglia coraz bliżej. Najpierw jednak mecz towarzyski z Islandią, dobrze, że mecz ten sie odbędzie bo odpowie na kilka zagadek związanych ze składem. Bramka: pewne - Boruc, pr. obrona raczej też - Baszczyński, środek obrony - pierwsza zagadka Kłos czy Jop, dugim stoperem będzie Bąk, l. obrona: Janas chyba postawi na Rząse, prawa pomoc: Smolarek (jest w bardzo dobrej formie i jeśli Janas zadecyduje inaczej to będzie to raczej niespodzianka), środek pomocy: Sobolewski, dalej drugi śr. pomocnik - tu chyba największa bolonczka trenera Janasa Radomski jest kontuzjowany więc zagrać mogą albo Kaźmierczak albo Mila. Wydaje mi się, że obaj zagrają z Islandią a na Anglie jezeli będziemy potrzebowali remisu to wyjdzie Kaziu a jeśli będziemy mięli zapewniony awans to wyjdzie Mila. Dalej - l. pomoc: Krzynówek ale po kontuzji chyba nie wytrzyma całego meczu więc Kosa też zagra, w ataku Rasiak i Żuraw :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 paź 2005, 0:00

Na sportcom.pl wyczytalem ze gudjohnsen nie zagra z Polską i Szwecją bo pauzuje za kartki .

Czy kartki obowiazuja tez w meczach towarzyskich ??

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8764
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 paź 2005, 8:20

kaczy pisze:Na sportcom.pl wyczytalem ze gudjohnsen nie zagra z Polską i Szwecją bo pauzuje za kartki .

to zle napisali :lol:

w meczach towarzyskich moze grac kazdy, niezaleznie od tego ile otrzymal kartek (zoltych, czerwonych) w meczach eliminacyjnych :)

pozdro

Awatar użytkownika
frazer
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: frazer » 06 paź 2005, 8:24

cloner pisze:
kaczy pisze:Na sportcom.pl wyczytalem ze gudjohnsen nie zagra z Polską i Szwecją bo pauzuje za kartki .

to zle napisali :lol:

w meczach towarzyskich moze grac kazdy, niezaleznie od tego ile otrzymal kartek (zoltych, czerwonych) w meczach eliminacyjnych :)

pozdro

Szkoda już myślałem że nie będzie grał no cuż trudno z gudjonhsenem czy nie islandia i tak przegra z polską ok. 4-1 optymistą jestem. :wink:

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 06 paź 2005, 8:30

A to nie prawda!
Nawet gdyby zawodnik miał 10 czerwonych kartek mógłby grać :wink: !
Tak więc Gudjohnsen zagra!

EDIT:
cloner pisze:to zle napisali Laughing

w meczach towarzyskich moze grac kazdy, niezaleznie od tego ile otrzymal kartek (zoltych, czerwonych) w meczach eliminacyjnych Smile
Cholera! Zawsze mnie ktoś musi wyprzedzić :lol:
frazer pisze:Szkoda już myślałem że nie będzie grał no cuż trudno z gudjonhsenem czy nie islandia i tak przegra z polską ok. 4-1 optymistą jestem. Wink
Raczej realistą... :lol:
Pozdro.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 paź 2005, 9:03

hmmm z moich ifo wynika, że napastnik Chelsea niezostał powołany - to i nie może zagrać - a nawet jak zagra to powstrzyma go Jop, którego forma podobno rośnie z meczu na mecz.
Boruc już pokazał, że umie grac na wyspach. ktoś mówił, że Boruc sobie nie poradzi bo gra źle na przedpolu [chyba Tomaszewski] a tu proszę, Boruc ratuje zespół od porazek i zachowuje często czyste konto.
Rooney się obija zamiast trenować - to dobry znak dla nas :lol:
Obrazek
tak naprawdę to piłką dostał - może jego temperament trochę osłabnie.
Żuraw już trenuje na pełnych obrotach. Niepewna sytuacja jest z Arkiem Radomskim. MOże Kosowski lub Mila zagrają - sam już nie wiem, podobno Mila świetnie wolne uderza na treningu. A może wystąpi Kaźmierczak - przynajmniej bysmy zaskoczyli rywali, a potrafić uderzy - co wszyscy w lidze widzieli

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 06 paź 2005, 14:15

Mariusz Jop, ponoć jest w wyśmienitej formie. Napewno Janas spróbuje go w meczu z Islandią, ja nawet był bym za, żeby zagrał z Anglią w pierwszym skłądzie obok Bąka. Jest dobrze zbudowany, byłby jak znalazł przeciwko wyspiarzom. Jak wy myślicie ?? Podoła ??

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 06 paź 2005, 15:12

wazi pisze:Mariusz Jop, ponoć jest w wyśmienitej formie. Napewno Janas spróbuje go w meczu z Islandią, ja nawet był bym za, żeby zagrał z Anglią w pierwszym skłądzie obok Bąka. Jest dobrze zbudowany, byłby jak znalazł przeciwko wyspiarzom. Jak wy myślicie ?? Podoła ??
Wg mine podoła. Jest w gazie i na pewno jest w lepszej formie niż Kłos. Może zatrzymać Anglików.
Wyrobił się w tej lidze rosyjskiej bo z gry w Wiśle to pamiętam go jako zupełnie przeciętnego obrońce :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 paź 2005, 15:19

Ja na meczu z Islandią spróbował bym Kaźmierczaka w parze z Sobolewskim.Mila w pierwszym składzie na Anglie odpada, Radomski cos narzeka na zdrowie wiec pasuje zrobic przegląd kolejnego zastępcy Szymkowiaka.Tymbardziej gdzie ogrywać młodych zawodników jak nie na meczach z przeciwnikami pokroju Islandii
pozdrawiam

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 paź 2005, 16:21

frazer pisze:Szkoda już myślałem że nie będzie grał no cuż trudno z gudjonhsenem czy nie islandia i tak przegra z polską ok. 4-1 optymistą jestem.

To jest przeciez mecz towarzyski ! Wiec dobrze ze Gudjohnsen gra , przeciez prznajmniej bedzie jakis przeciwnik . I wogule kibice na Legi mieliby choc z tego i satysfakcje ze zobacza pilkarza Mistrza Angli .

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 06 paź 2005, 19:37

Ja mysle ze najlepiej jakby Janas na mecz z Islandia wystawil taka samo pierwsza jedenstke jaka wystawi na mecz z Anglia. Problem jest tylko z tym kogo postawic na miejsce Mirka Szymkowiaka. Szkoda ze on nie moze zagrac. Mariusza Jopa nie wystawialbym jednak do pierwszej "11". Wolalbym go posadzic na lawce i zeby weszedl w drogiej polowie. Mysle ze powinien zagrac z Anglia.
Co do przeciwnika to mysle ze Islandia to jest jedna z najlepszych druzyn na przygotowanie sie do meczu z Anglia. Maja podobny styl gry, chociaz ze sa gorsi technicznie. A co do Eidur Gudjohnsen, to podobno nie otrzymał powołania na mecz z Polska. Wie ktos czy to prawda?
Pozatym sedzia meczu bedzie Stanisław Suchina z Rosji.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 paź 2005, 22:51

No znajac blyskotliwa mysl trenerska mysliwego, to zagra Sobolewski z Radomskim :? a Smolarek siadzie sobie na lawie, bo przeciez Kosowski i Krzynowek sa nie do ruszenia, a szkoda bo Jacek to niestety ostatnio ma forme ale w kuchni do ciastek... chcialbym zeby wyszedl Kazmierczak z Sobolewskim. Jezeli chodzi o Mile to dobrze, ze ma bialo-czerwona koszulke, bo tylko tak da sie poznac z kim on gra. nie licze na jakas nagla eksplozje formy, chociaz pewnie znajda sie tacy, ktorzy powiedza, ze on umiegrac na wyspach, bo przeciez kiedys strzelil bramke ManCity z wolnego... a Kamierczak - mlody, bedzie chcial sie pokazac, czyli mozemy liczyc na gryzienie trawy, a tez juz cos tam umie. jak dla mnie - Kazmierczak zamiast Mili albo nie daj Boze, Radomskiego.
Obrona - tu nic nie wymysli, nie powolal Adamskiego (dla mnie jednak duzy blad) wiec znow nas uraczy wirtuozeria Tomusia Rzasy, Jop raczej pewniak, Bak i Baszczynski tez.
Ciekawa sprawa jest w ataku - Zurawski oczywiscie bez watpliwosci, natomiast drugi - Rasiak czy Franek? sam sie zastanawiam, bo Rasiak nie gra, Franek gra ale w 2 lidze. wliczajac do tego wrodzona niechec mysliwego do Franka, sklonny jestem powiedziec, ze zagra Rasiak. chyba tez bym wolal zobaczyc jego na boisku.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 paź 2005, 23:08

Niestety podobnie jak Jarzyna uważam, że Krzynio zagra bez względu na absolutny brak podstaw ku temu. Ebi od pewnego czasu nie schodzi poniżej dobrego poziomu i śmiało można mu ufać, ale problem tkwi w tym, że on chyba nie jest ziomem Janasa. No a Kosowski jak to Kosowski - dostanie szansę. Chyba tylko wózek inwalidzki mógłby go odsunąć od kadry. Pewnie będzie starał się szarpać na flance, ale wielkich korzyści bym się nie spodziewał. Akurat Islandia to dość przeciętny przeciwnik, ale martwię się o mecz z Anglią. W sobotę chcę zobaczyć taki skład jaki wybiegnie 12 października. Sebastian Mila to już w ogóle się nie nadaje na Angoli. Przecież jak Rooney na niego spojrzy to się Miluś nogami nakryje. Lampard czy Gerrard wybiją mu piłkę z głowy.
W obronie raczej bez zmian i chyba nia ma tutaj innych opcji. SWPower (o ile zagra) to zrobi z Rząsy taki wiatrak, że mu się nogi połamią.
W ataku chcę zobaczyć Żurawskiego (coś strzeli Angolom) i Rasiaka. Niech się posypią wióry to w razie porażki będą chociaż trwałe ślady walki. Franek może wejść w czasie meczu i walczyć o przetrwanie z Solem.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 06 paź 2005, 23:13

Muszę się tu zgodzić z Krzyśkiem Jarzynką...co do środka pomocy..uważam, że powoływanie Radomskiego jest tak samo wielką kichą, jak powoływanie Lewandowskiego...Środek powinien zostać obsadzony przez Sobolewskiego(fighter, walczy do końca no i te wślizgi..mmmm) i tym razem przez Kaźmierczaka..niech pokaże co umie..a umie dużo...bardzo dużo..ile on może mieć lat..chyba z 23..a gra jush bardzo dobrze...co do ataku to koło Żurawskiego dołożyłbym jednak..hmmm..boję się, żeby Ci angielscy herosi nie naruszyli Franka..to takie małe, ale z drugiej strony szybkie.. za to Rasialdo chyba troche by sie lepiej z tymi roslymi typasami sprawowal...no nie wiem..na celność oka myśliwego to nie ma co liczyć..slyszałem, że dawno nic jush nie ustrzelił...chyba mu sie karabin rozregulował...ale kto wie , kto wie..
Pozdrawiam...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”