Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 37

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 23 mar 2008, 12:52

Akurat brak żółtej kartki dla Sissoko aż tak bardzo mnie nie dziwi (ja bym mu dał kartkę bodaj jeszcze w pierwszej połowie) ze względu na sędziego.
Z regularnie sędziujących (przynajmniej 10 spotkań) tylko jeden sędzia ma w zwyczaju pokazywać mniej kartek niż Farina, którego średnia wynosi raptem 3,9 kartki na mecz - więc wczoraj i tak sporo kartek pokazał :)
To tylko tagi drobiazg - z resztą Nedved też kilka razy był koszony równo z murawą a kartka pojawiła się przy tych faulach tylko jedna.
Zupełnie się nie zgodzę z tym, że sędzia niesprawiedliwie dzielił kartkami.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 23 mar 2008, 12:58

Babel pisze:pisali gdy okantowali was w Reggio di Kalabria. Nie widziałem tam komentarzy w stylu "zdarza się".
Prosze Cie, nie porownuj tych dwoch sytuacji do siebie. Wczorajszy spalony, ale nie jakis kolosalny ktorego sedzia nie mogl nie zobaczyc,do sytuacji gdzie sedzia nie dyktuje 2 ewidentnych karnych, i gdyby jednego z nich podyktowal pod koniec meczu po rece w polu kanrym, nie byloby kontry i spowodowanego przez Sissoko karnego.

I tak bylismy wczoraj lepsi, a gdyby Alex sie tak nie napalal moglo sie to skonczyc na 4-0, bo watpie czy przy takim wyniku Inter by jeszcze walczyl zeby strzelic.
Za co dostal wczoraj Legro kartke?
Faul Burdisso na Mauro nie byl taktyczny? Sedzia mogl go wyrzucic spokojnie...jak nie w tej, to w innej sytuacji. Juz tak nie placzcie ze jestescie wielce poszkodowani.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2008, 13:01 przez ossy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 mar 2008, 13:06

hrabi pisze:
Babel pisze:Gro forumowiczów tego forum znalazło sobie kozła w postaci Burdisso - fajno macie w waszym alternatywnym świecie dla rzeczywistego. Halo, około 60% zdrowych zawodników jest bez formy!
Ja nie nazwalbym go kozlem ofiarnym, ale tylko dlatego, ze to nie jego wina, ze Mancini na niego stawia, mimo ze regularnie zawodzi w tym sezonie. Zreszta wedlug mnie Burdisso powinien wyleciec wczoraj z boiska za faule ;p
Dobrze, że Ty o tym wspomniałeś a nie ja, ale mnie zaciekawiła jedna sytuacja i chciałbym żeby ktoś się do niej odniósł.

Bo wydawało mi się, że bodajże w 2 połowie Del Piero uwolnił się z opieki Burdisso i gdy mu uciekał, to z tego co widziałem Argentyńczyk mu wywalił z łokcia w twarz... Faulu nie było a mnie się jeszcze wydawało, że Burdisso był ostatnim obrońcą... Z chęcią bym zobaczył tę sytuację, bo nie jestem przekonany na 100%

Od razu zastrzegam, że ja tu nie próbuję umniejszac tego gola ze spalonego (chociaż nie wiem czy muszę to pisac, to forum a nie strona główna...). Chciałbym po prostu jeszcze raz zobaczyc tę sytuację.

Aaa, że Sissoko nie dostał kartki już w połowie to pewnie on sam nie wie jak to się stało :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 mar 2008, 13:19

Babel pisze: wczorajsza porazka może wreszcie bedzie kubłem zimnej głowy
Babel tylko się tam nie potopcie, bo w ostatim czasie się to juz z 5 kubłów wylało się wam na głowę :P

A co do zajścia Del Piero-Burdisso to mi też się wydawało że dostał ręką w twarz, łokciem nie, ale dostał napewno.

PS: a zwróciliście uwagę że tak koło 75-80 minuty było słychać "OLE" przy każdym podaniu JUVE (czy to kibice Interu się tak cieszyli czy przypadkiem byli na stadionie tifossi JUVE :?: :P )

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 23 mar 2008, 13:37

Hmm... jeśli mówimy o tej samej sytuacji (bet365 :( ) to Del Piero został odepchnięty ręką a nie uderzony łokciem ;)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 mar 2008, 13:44

No i dlatego właśnie się tutaj spytałem, bo niedokładnie się przyjrzałem i sam nie wiedziałem jak to dokładnie wyglądało.

Przy okazji, Zlatan-Giorgio w pojedynkach łokciowych 1:1 :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 23 mar 2008, 14:01

Hmm... jeśli mówimy o tej samej sytuacji (bet365 Sad ) to Del Piero został odepchnięty ręką a nie uderzony łokciem Wink
co nie zmienia faktu, ze czerwona kartke powinien obejrzec, za faul na Camorze :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 mar 2008, 17:24

ossy pisze:Prosze Cie, nie porownuj tych dwoch sytuacji do siebie.
No jasne nie ma co porównywac, w końcu jedna sytuacja dotyczy Juve, druga Interu. Zreszta nie chce zaczynac jałowej dyskusji. Równoczesnie dobrze bez gola Camoranesiego mogliście strzelic poźniej pięć innych. Tyle, że przy stanie 0-0 równoczęsnie dobrze to gol Maniche mógłbyć tym decydującym. Starajcie się miec troche obiektywności i nie pisac o "wpierdolu" czy tak jak JP o "upokorzeniu" Interu. Byliście lepsi, ale nie zawsze lepszy musi wygrywac, a nas pozbawiono szansy na dobry rezultat przez błedna decyzje. Jż widze wpisy gdyby było na odwrót.
(L)oczkerson pisze:Babel tylko się tam nie potopcie, bo w ostatim czasie się to juz z 5 kubłów wylało się wam na głowę
Czasami potrzeba 5 kubłów aby kogoś, aby wyrwał sie z letargu.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 mar 2008, 17:26

Babel pisze:Gro forumowiczów tego forum znalazło sobie kozła w postaci Burdisso - fajno macie w waszym alternatywnym świecie dla rzeczywistego. Halo, około 60% zdrowych zawodników jest bez formy

Burdisso formy szuka cały sezon (może nawet cały pobyt w Interze jest w jego wykonaniu conajwyżej przeciętny) więc nie powinno być do niego wielkich pretensji ... ale chwila co on w takim razie robi jeszcze na San Siro ? Rozumiem gdy grał na boku mogło mu iść gorzej jednak i w przypadku gry na środku ciężko dopatrzyć się plusów (potyczki z silniejszymi przeciwnikami to już miazga).

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 mar 2008, 17:32

Tylko zauważam, że ta przypadłość nie dotyczy tylko Nicolasa, a teksty że jest beznadziejny to tylko pomeczowa frustracja. Ubiegły sezon w jego wykonaniu był świetny. Jak dla mnie jeśli chodzi o potencjał Top 10 środkowych obrońców grajacych w Italii. Ale to tylko mojej zdanie i pewnie sie nie znam, bo patrze szerzej niż perspektywa kilku ostatnich spotkań.

Forza Inter!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 mar 2008, 18:20

Babel pisze: Ale to tylko mojej zdanie i pewnie sie nie znam, bo patrze szerzej niż perspektywa kilku ostatnich spotkań.

No dobra Babel jak masz czas to wymień mi te sezony z wykonaniem Burdisso aby klasyfikować go w Top 10 ... potencjał to jedno, ale wykorzystanie go to drugie i tu dochodzimy do tego pułapu, że u Burdisso z tym ciężko. Zresztą zobacz, że nawet poprzedni sezon który miał faktycznie udany (kto poza Adriano go u nas nie miał ? ) to i tak ustępował Matrixowi i Cordobie. W tym mamy obrót o 180 stopni i Nicolas gdy tylko gra zawodzi, a już napewno nie można przytoczyć choćby jednego występu jako szczególnie udanego. A wczorajsza asysta przy bramce Trezegueta tak mi utkwiła w pamięci, że będzie teraz musiał strzelić 5 bramek z przewrotki aby zmazać plamę ;)

Niesprawiedliwym było by jednak winić tylko Argentyńczyka, bo Matrix też daje dupy. Trzeba wytykać błędy, a takimi są niewątpliwie ostatnio dwaj nasi środkowi obrońcy. Dlatego najbardziej martwi perspektywa najbliższych spotkań z tą parą w tyłach.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 23 mar 2008, 20:13

a nas pozbawiono szansy na dobry rezultat przez błedna decyzje
Hmm... mooocno przesadzasz.
Sam pisałem w komentarzach, że do naszej wygranej bardzo mocno przyczynił się ten błąd sędziego. Być może nawet nie błąd ale wielbłąd (jeśli Treze dotknął piłki a wydaje mi się, że tak było). Bo do tego czasu mecz był dla mnie idealnie na remis. Dopiero później Inter się odsłonił (bo musiał) a Mancini zrobił idiotyczną zmianę (tego akurat robić nie musiał - ale i by nie zrobił gdyby nie błąd sędziego) i od tego czasu Juve niemal dominuje na boisku.

Jednak bez przesady z tym pozbawianiem szansy. Inter przegrywał 1-0 mając ponad pół godziny gry na własnym boisku :)

Awatar użytkownika
Filip
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Filip » 24 mar 2008, 19:29

Fakt..spalony był tylko co z tego?! Tyle razy w tym seoznie mieliscie prezenty od sedziego ze jestescie w szoku ze raz arbiter mogl pomylic sie na niekorzysc interu?

inter gral beznadziejnie i moga tylko dziekowac ze nie skonczylo sie to totalnym upokorzeniem na Meazza.

FORZA JUVE !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”