Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 37

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lip 2008, 22:37

Dos Santos gra na lewym skrzydle.... na tą pozycje został ściągnięty...
Tak też w sparingach jest ustawiany.

Byc moze ja nie pamietam zadnego jego wystepu w Barcelonie na lewym skrzydle. Jesli grał to jako zastepca czy zmiennik Messiego na prawej stronie napadu. Choc moze i potrafi sobie radzic dobrze na lewym. Oby z lepszym skutkiem niz na prawej w Blaugranie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 lip 2008, 22:45

No w Barcelonie grał na prawej, jednak Ramos widzi go z drugiej strony boiska. Po odejściu Malbronque'a prawdopodobnie można się spodziewać, że Lennon zostanie.

Ciekawe czy transfer Arshavina się potwierdzi. Jeśli tak to ciekawe czy dalej będą się starać o Pawlljuczenkę... być może Juande liczy na współpracę jak w reprezentacji ^^
Jeszcze niech se Zirkova ściągną, ale to by było przegięcie :D

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 30 lip 2008, 22:47

Jarzinho pisze:ja nie pamietam zadnego jego wystepu w Barcelonie na lewym skrzydle.
To pamięć Cię zawodzi :P :wink: Santos zagrał ze 4 spotkania na lewej stronie ataku w Barcelonie :wink:

OT

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 sie 2008, 2:55

We are delighted to announce that we have reached agreement with Blackburn Rovers for the transfer of David Bentley.

The England international made 133 appearances for the Ewood Park side - scoring 21 goals - after initially joining on loan from Arsenal in August 2005, the move being made permanent in January 2006.

The 23-year-old has now won six senior England caps after previously representing his country at B, Under-21 and Under-20 level.
Cena to 15 mln. L i może wzrosnąć do 17 mln. L.
Co ciekawe 50% tej sumy idzie dla Arsenalu bo takie coś klubu ustaliły gdy ten przechodził do Rovers.

Ponadto kolejny wygrany sparing, znowu 5:1... ostatnio Bent strzelił 4 gole, teraz strzelił 3.... rozkręca się chłopak.

Ciekawe czy Transfery Rosjan się potwierdzą... jeśli tak to Berbatov odejdzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sie 2008, 9:50

Sammyy pisze:Co ciekawe 50% tej sumy idzie dla Arsenalu bo takie coś klubu ustaliły gdy ten przechodził do Rovers.
:smile: własnie i nawet jak David sobie mówi, że jego serce należy do Spurs ... mnie to pasuje. Te 8 mln to rekompensuje, będzie kasa na pomocnika.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 sie 2008, 10:33

Albo i na kilku... biorąc pod uwagę, że trenerem jest Wenger to można się spodziewać i z 5 młodzików :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sie 2008, 10:41

5 młodych graczy już przyszło, teraz pora na kogoś bardziej doświadczonego do pomocy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 sie 2008, 11:13

fieldy a pojawiają sie jakieś konkretne nazwiska :?:

nie // fieldy

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 sie 2008, 11:14

fieldy pisze:5 młodych graczy już przyszło, teraz pora na kogoś bardziej doświadczonego do pomocy.
Jeśli ktoś przejdzie to pewnie Inler... no, ale dobra nvm. Nie ten dział :D

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 sie 2008, 11:23

A jeśli mowa o Tottenhamie :lol: to ogólnie bardzo dziwią mnie ruchy Juade Ramosa, on Seville prowadził bardzo rozsądnie i powoli budował mocną drużynę, potrafił wypatrzec klasowego gracza wartego małe pieniądze, a teraz jego ruchy w polityce tranferowej są zupełnie inne, tak jakby w Anglii można było tylko kupowac graczy bez opamiętania i za wielką gotówkę :roll: No i jeszcze fakt że Tottenham dokonuje teraz rewolucji kadrowej (jeśli przyjdą Ruscy i odejdzie Berba) co nigdy w piłce nie było dobrym pomysłem, w szczególności ze Ramos najprawdopodobniej sprzeda gracza, który mógł byc fundamentem zespołu (mówie o Bułgarze oczywiście)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 sie 2008, 11:28

Z tym, że w Sevilli cudów gdy obejmował zespół od niego nie oczekiwano. Mógł spokojnie budować teamu, co mu się udało. Na transfery też dużej gotówki nie miał. Tam jak ktoś odchodził za grubą kasę to, albo sprowadzano młodzika za grosze, albo wprowadzano kogoś ze szkółki, albo ściągano alternatywę za free.

Tutaj niestety z miejsca od niego oczekuje się sukcesów, nie będzie miał roku czy dwóch na zbudowanie zespołu. Ponadto tutaj sporo tej kasy ma. Zresztą za Keana i inne Chimbondy Spurs wyciągnęli pewnie gdzieś z ~40 mln. ojro, jak odejdzie Berba to za niego dostaną mniej więcej tyle samo i transfery (wliczając Rosjan) wyjdą na niewielki minus.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sie 2008, 11:34

Krótko mówiąc, jak Spurs nic znaczącego nie wygrają w tym sezonie to Ramos zostanie zwolniony ? Czy ile czasu dostał ?

Tak, wiem Carling Cup wygrali, jednak czy wystarczy trofeum gdzie rywale grają rezerwami ? Na mistrza imo Spurs nie ma co liczyć. W Pucharze Anglii też najlepsi nie odpuszczają.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 sie 2008, 11:50

Owszem ma teraz większą gotówkę, ale przecierz Tottenham nie miał tak tragicznej kadry by robic tak z miejsca rewolucje. Czy nie mógł najnormalniej w świecie doprowadzic do 2 duzych transferów i nie pozbywac się Berbatova czy Keana :?: Już nie wspominając o tym że nie uważam kupno Pavluczenke za 15 mln funtów za dobre rozwiązanie, za taką, albo i mniejszą gotówkę można znaleźc gracza jednak pewniejszego (poza anglią oczywiście, np. taki Huntelaar czy nawet Guiza) a zamiast Modrica za 25 mln mógł się zakręcic za VdV...
Narazie to mam wrażenie że Ramos się zadławił gotówką i szaleje a tymczasem silną drużynę lepiej budowac rozsądnie i powoli, o czym kto jak kto, ale Ramos powinien wiedziec :wink:
PS: Czy zarząd Kogutów naprawdę myśli że w rok czy 2 dociągnął do najściśleszej czołówki :?: :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 sie 2008, 12:45

fieldy pisze:Krótko mówiąc, jak Spurs nic znaczącego nie wygrają w tym sezonie to Ramos zostanie zwolniony ? Czy ile czasu dostał ?
Tego to ja nie wiem... jednak na paru stronach czy forach można wywnioskować, że kredyt zaufania dostał ogromny bo może sprzedać kogo chce i kupić kogo chce. Oczekiwania też są ogromne. Jednak czy zostanie zwolniony gdy np. nie zakwalifikują się do pucharów to Ci odpowiedzieć niestety nie mogę.
(L)oczkerson pisze:Owszem ma teraz większą gotówkę, ale przecierz Tottenham nie miał tak tragicznej kadry by robic tak z miejsca rewolucje. Czy nie mógł najnormalniej w świecie doprowadzic do 2 duzych transferów i nie pozbywac się Berbatova czy Keana Question
Z Keanem sytuacja była taka, że on naciskał na transfer. Przynajmniej z tego co ostatnio wywiad był można tak wywnioskować: "L'pool to wspaniałe miejsce, chciałem tu zawsze grać od dziecka bla bla bla...".
(L)oczkerson pisze:Narazie to mam wrażenie że Ramos się zadławił gotówką i szaleje a tymczasem silną drużynę lepiej budowac rozsądnie i powoli, o czym kto jak kto, ale Ramos powinien wiedziec Wink
Ja mimo wszystko jednak wstrzymał bym się z osądami do przynajmniej połowy sezonu. Nie ma co z góry przesądzać, że coś zrobiono źle, a coś dobrze. Czas na rozliczenia będzie, póki co jeszcze za wcześnie.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 01 sie 2008, 12:55

(L)oczkerson pisze: czy nawet Guiza
No Guiza w szczególności, tym bardziej że przeszedł do Fenerbahce ;)
(L)oczkerson pisze:a zamiast Modrica za 25 mln mógł się zakręcic za VdV...
Czy ja wiem? Mnie sie tam bardziej Luca podoba. Nie jest taki cfaniako jak Rafcio, a nie ustepuje mu w niczym praktycznie. Jedyny aspekt to warunki fizyczne, ale i VdV nie jest jakimś koksem.
Sammyy pisze:Przynajmniej z tego co ostatnio wywiad był można tak wywnioskować: "L'pool to wspaniałe miejsce, chciałem tu zawsze grać od dziecka bla bla bla...".
Łee, jakby naciskał to by nie poszedł za tak wielki szmal ;). A dlaczego tak powiedział? Wszyscy grajkowie, ktorzy przechodzą do wielkich klubów tak mówią ;). Nawet Czerwony Diabełm Mascherano :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”