Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 361

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 lut 2010, 21:15

Ja tam nie znam Kuszczaka, żeby o nim mówić jako o człowieku, a myślę, że ambitni zawodnicy to raczej plus niż minus.
To wychodziło w trakcie zgrupowań, o czym też pisałeś. Co innego terminowanie u VdS, a co innego, gdyby Holender odszedł i Kuszczak grzał ławę za Fostera - wtedy zacząłby się cyrk. Kuszczak ma wyrobioną markę człowieka z przerostem ambicji i pewności siebie, znakomicie to się sprawdza, gdy broni w takim WBA i jest żelaznym numerem 1, ale gdy mamy wybór - albo Kuszczak i pionek, albo wyrównana rywalizacja o pozycję numer 1, to wybór Kuszczaka jest nie na miejscu. Tyle że to jest Smuda - tu poziom sportowy ma niewiele do gadania, wszystko podporządkowane jest pozycji Kuszczaka, co jest absurdalne. Kuszczak obok Fabiańskiego i Boruca do kadry się nie nadaje, jeśli w ogóle zechciałby przyjechać na zgrupowanie.
O Wasilewskim ciężko coś mówić bo w Lechu nie miał po drodze ze Smudą i jestem ciekaw czy Franz zmieni do niego nastawienie.
Wątpię - wszystko będzie zależało od pierwszej rozmowy Smudy z Wasilewskim po dojściu tego drugiego do zdrowia i od stopnia wazeliniarstwa tego drugiego. Znając Smudę nie zdziwiłbym się, gdyby Wasyl w razie dojścia do formy i tak nie dostawałby powołań, a my oglądalibyśmy na prawej obronie talent Mierzejewskiego.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 lut 2010, 21:19

Jesli ktos chce zobaczyc skrot meczu Stoke City - Arsenal, w roli glownej Lucas Fabianski :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8641
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lut 2010, 21:23

Wilmore 19 grudnia 2009 roku, tłumaczący zasadność powołania Mierzejewskiego pisze:Mierzejewski został powołany ze względu na jego grę na prawej obronie, gdzie w Cracovii radzi sobie nienajgorzej. A bocznych obrońców u nas nie ma wielu.
Wilmore 15 lutego 2010 pisze:Mierzejewski to pomyłka.
Nie próbujcie z nim dyskutować, to nie ma najmniejszego sensu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 lut 2010, 21:44

Nie próbujcie z nim dyskutować, to nie ma najmniejszego sensu.
Różnicę między powołaniem na zgrupowanie ligowców, a powołaniem na zgrupowanie najmocniejszej kadry po przeciętnym występie w Tajlandii widzisz, czy mam Ci wyjaśnić dopiero? :lol:

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 15 lut 2010, 23:17

Bo Fabiański jest lepszym bramkarzem, który nie stroi fochów? Stwierdzam to z przykrością, bo od dawna bardzo w Kuszczaka wierzyłem, ale Fabiański jest nie tylko od niego lepszym piłkarzem, ale też lepszym człowiekiem, który na zgrupowaniach nie robi cyrków
Nie wiem po czym wnioskujesz ze raz Kuszczak stroil fochy ,dwa co sprawia ze uwazasz Fabianskiego za lepszego czlowieka , trzy co sprawia ze uwazasz go za lepszego bramkarza ? Tymbardziej ze koles zastepujac VDSa bronil bardzo pewnie i naprawde nie mozna bylo mu nic zarzucic, co rowniez docenili kibice uznajac go 3 graczem grudnia . Sadzisz ze lepszy jest Fabianski ktory nie potrafi wygryzc ze skladu slabiutkiego Almunie , w dodatku jebie takie klopsy jak kolega w linku powyzej pokazal ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2010, 11:26

Nie wiem po czym wnioskujesz ze raz Kuszczak stroil fochy ,dwa co sprawia ze uwazasz Fabianskiego za lepszego czlowieka , trzy co sprawia ze uwazasz go za lepszego bramkarza ?
1. Wypowiedzi np. Hoeka na temat Kuszczaka i wypowiedzi samego zainteresowanego na swój temat.
2. Wypowiedzi tegoż Hoeka i ludzi z Arsenalu na jego temat, jego zachowanie w Arsenalu.
3. Jego występy w kadrze na tle występów Kuszczaka.
Sadzisz ze lepszy jest Fabianski ktory nie potrafi wygryzc ze skladu slabiutkiego Almunie , w dodatku jebie takie klopsy jak kolega w linku powyzej pokazal ?
Kolumbia - pierwszy przykład z brzegu - każdemu, najlepszemu bramkarzowi nawet (Buffon niedawno) przydarzają się klopsy. Taki zawód.
Chciałbym w kadrze Kuszczaka, ale nie na obecnych zasadach - że będzie albo on i Przyrowski, albo dwóch dobrych bramkarzy, bo Kuszczak nie lubi konkurencji i rozniesie zgrupowanie, jeśli w słabiutkiej kadrze (co innego ManU) usiądzie na ławce. Bo jaki sens ma trzymanie w kadrze Przyrowskiego? O tyle dobrze, że on jest w niej tylko ze względu na stan Szczęsnego, ogrywałby się ktoś młody chociaż.
To naprawdę takie trudne do zrozumienia? :wink:
Najlepszym na teraz rozwiązaniem jest duet Fabiański-Kuszczak.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lut 2010, 14:26

Dajcie sobie spokój. Leo powiedział, że Kuszczak taki jest to Wilmore to uznaje za pewnik i nic i nikt nie zmieni jego zdania.
To nic, że w Hercie kupe czasu przesiedział na ławcę i o fochach nic słychać nie było, to nic, że w WBA również na początku siedział i przegrywał rywalizacje z Houltem, ale zacisnął żeby i udało mu się wskoczyć do składu i o fochach nikt nie słyszał, to nic, że był okres, że to Foster w United był nr. 2 na początku tego sezonu , Kuszczakowi wieszczono odejście, grzał ławę pod Anglikiem i zacisnął żeby i udowodnił, że to on zasługuje na miano zastępcy VDS i również o fochach nikt nie słyszał. Ale co to właściwie ma za znaczenie? we wszystkich klubach się na nim nie poznano, tylko Leo to zrobił :lol:

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 16 lut 2010, 15:12

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/polacy ... omosc.html

Przeczytaj. Ja tu nie widze nic , co pozwalaloby mi twierdzic ze Fabianski > Kuszczak jezeli chodzi o postawe i charakter. No chyba ze uznac jego ogromna ambicje za wade . Co do aspektu sportowego sa na podobnym poziomie mniej wiecej , z tym ze Kuszczak ostatnio poparl swoja pozycje 1 bramkarza repry dobrymi wystepami w lidze , dlatego na chwile obecna TK>ŁF .

Jedyne z czym idzie mi sie z toba zgodzic to to ze Przyrowski w kadrze to juz naprawde porazka...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2010, 15:26

No chyba ze uznac jego ogromna ambicje za wade
Oczywiście, że jest to wada. W momencie, gdy Kuszczak nie znosi konkurencji w kadrze i żąda wystawiania go na pozycji numer 1. Tylko i wyłącznie ze względu na to powołany został Przyrowski - czyli żaden konkurent dla Kuszczaka - a nie Fabiański czy Boruc. I to jest smutne, bo skoro Smuda już daje piłkarzom włazić sobie na głowę, to jak najgorzej wróży na przyszłość.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 16 lut 2010, 15:52

Wybacz ale twoja historia brzmi conajmniej niewiarygodnie , watpie abys mial informacje z 1szej reki znaczy od trenera ,samego zainteresowanego. Kuszczak nigdy nie zadal wystepow w 1 jedenastce , czy to grajac w Hercie, WBA czy MU. Nie pamietam nawet zeby trul dupe w momencie kiedy w jako pierwszy bramkarz wystepowal slabiutki Foster. Owszem bywal zawiedziony , min po tym jak po serii dobrych wystepow zastapil go mozna powiedziec z marszu VDS , ale to normalna sprawa . Mogl tez byc zawiedziony brakiem powolan do kadry . Ale jak on sam przyznaje - mobilizuje go to tylko do dalszego treningu . Chlopak ma silny charakter, nie poddaje sie i chyba to najbardziej , oprocz umiejetnosci wplywa na jego powolania , Franek lubi takich ludzi .

Nie skomentuje rowniez tego ze Smuda daje sobie wlazic na glowe ...

Ogolnie rzecz biorąc - bez odbioru.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lut 2010, 16:10

co po porównań z Kuszczakiem to trudno oceniań Fabiana bo głównie siedzi na ławce, jutro bedzie okazja go zobaczyć, bo zagra z Porto na wyjeździe.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 lut 2010, 16:13

To, że Kuszczak jest ambitny i że powołania mu się należały to jest sprawa oczywista. To, że to on bronił w LM, to, że to on powinien dostać szansę kiedy sie Boruc szmacił to także sprawa oczywista. To, że Leo uwielbiał dupowłazów, którzy po porostu byli w 7 niebie jak dowiedzieli się, że są w kadrze i siedzieli cicho, bo mieli świadomość, że przy żadnym innym trenerze takiego licznika by nie nabili to także było oczywiste. Kiedy zamiast Ciebie szanse dostają zawodnicy słabsi, beztalencia bez nawet szacunku w naszej Ekstraklasie to nic nadzwyczajnego, że na nazwiska Kuszczak, Jeleń, Wichniarek, Brożek Holender reagował jak reagował. A co ci zawodnicy musieli czuć jak w kadrze w kolejnych spotkaniach byli tacy a nie inni a w klubach zostawali - Głowacki, Brożek, Jeleń, Majewski, Kowalczyk, Gancarczyk itd.
Dzisiaj wiem, że Kuszczak jest numerem jeden i jestem z tego zadowolony, bo mu się należy. Na całe szczęście nie jest gościem z wazeliną i całe szczęście bedzie miał jaja, żeby odpowiadać na pytania i brać na siebie odpowiedzialność, tak jak to w kadrze Holendra niewielu potrafiło.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 lut 2010, 16:23

Wybacz ale twoja historia brzmi conajmniej niewiarygodnie
Tak, a Przyrowski jest zamiast Boruca czy Fabiańskiego, czy jakiegokolwiek innego bramkarza lepszego od niego w kadrze przez przypadek. :lol:
Dzisiaj wiem, że Kuszczak jest numerem jeden i jestem z tego zadowolony, bo mu się należy. Na całe szczęście nie jest gościem z wazeliną i całe szczęście bedzie miał jaja, żeby odpowiadać na pytania i brać na siebie odpowiedzialność, tak jak to w kadrze Holendra niewielu potrafiło.
Pomijając bzdury o wazeliniarstwie u Leo (jeśli tam to zauważyłeś. gdy to nie istniało, to ciekaw jestem, co powiesz teraz, na kadrę Smudy :lol: ) jedno pytanie mam - uważasz, że lepszym rozwiązaniem jest powołanie Kuszczaka i pionka obok niego zamiast dwóch bardzo dobrych bramkarzy, którzy byliby zdolni do rywalizacji?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 lut 2010, 17:05

Abstrahując od całej tej dyskusji o bramkarzach, to mam jedno pytanie:
SexyBitch pisze:Wybacz ale twoja historia brzmi conajmniej niewiarygodnie , watpie abys mial informacje z 1szej reki znaczy od trenera ,samego zainteresowanego. Kuszczak nigdy nie zadal wystepow w 1 jedenastce
Rozumiem, że ty masz informacje z pierwszej ręki (od trenera, czy samego zainteresowanego) o tym, że tych występów nie żądał? I nie chodzi mi już o to czy było tak, czy inaczej, ale nie używaj w dyskusji bezsensownych argumentów.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 16 lut 2010, 17:54

Ok , przepraszam , zbij mnie zlinczuj juz nie bede.

Gdyby tak bylo juz dawno bylby wyjebany z MU , a jeszcze wczesniej z WBA . Takie postawienie sprawy jest bardziej prawdopodobne niz teoria spiskowa mowiaca ze Kuzcak wchodzi na głowe Smudzie.

Takie sformulowanie argumentu ci sie podoba czy dalej nie tatusku ? :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”