O futbolu na luzie... - Strona 3604

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2460
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 17 lut 2016, 22:28

Ramos jest idiotą.

ed: czemu Digne to "Diń"? Nie ogarniam tego języka, od dawna myslałem, że "Dińje".

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 17 lut 2016, 22:31

dwumecz zamkniety
szkoda ze sedzia ktory nawet niezle sedziowal poplenil druzgocacy blad i nie dal karnego romie przy 0-1 bo moglo sie to skonczyc roznie.

dwoch rewnazow z dzis nie ma co nawet ogladac.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 lut 2016, 22:32

Gent się nie poddaje i słusznie!

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 17 lut 2016, 22:36

jaki ten Perotti jest słaby. #genoastyle

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 17 lut 2016, 22:37

Roznice zrobil Ronaldo i jego przeblysk. Gdyby nie on byloby pewnie 0-0, bo spotkanie samo w sobie stalo jedynie na przyzwoitym poziomie.

EDIT: Moze rzeczywiscie byl ten karny dla Romy? :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lut 2016, 22:59

rekinho pisze:mnie sie najbardziej podobało kiedy w pierwszej połowie zagarnał leżąć piłkę ręką i nie dostał żółtej kartki, wyjątkowy piłkarz, każdy inny by dostal
Messi nie za takie rzeczy nie dostawał tylko z powodu nazwiska.

Też mi się w trakcie transmisji wydawało, że sędzia mógł tam dać karnego po wślizgu Carvajala.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 17 lut 2016, 23:06

Teraz po powtorkach mysle, ze karny nalezal sie Romie. Szkoda, bo Rzymianie zasluzyli na brameczke, ale jak pisalem wczesniej w tych decydujacych momentach czegos braklo.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 17 lut 2016, 23:06

Messi nie za takie rzeczy nie dostawał tylko z powodu nazwiska.
nie licytujmy się, sam doskonale sobie zdajesz sprawę z tego, jak ulogowo jest traktowany w tym sezonie ronaldo, ktory spokojnie łącznie ponad 6 meczów bana powinien wyłapac :wink:

jese to niełzy dzik - myslalem, że to ronaldo tak szturmuje przy bramce, poszedł ja tajfun

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 lut 2016, 12:15

Lewandowski jest idiotą. Odrzucać drugi raz możliwość pójścia do Madrytu to jak odrzucić możliwość nocy z Miss Świata bo się ma Miss Polski.

Z całym szacunkiem dla Bayernu to są o stopień niżej w hierarchii światowej od Realu/Barcy w tym momencie. I nie wyskakiwać mi z wynikami. Pod względem marketingowym Bayern jest niżej. Real i Barca to największe kluby na świecie, które znają nawet dzieci w Afryce pracujące za banana. To szczyt szczytów futbolowego świata. Osobiście gdybym był piłkarzem, znakomitym i zrealizowałbym swoje marzenie z kajtka czyli granie w United to jakby zgłosiła się Barca czy Real głęboko bym się zastanowił czy tam nie iść.

A i jestem w stanie sobie wyobrazić jak Lewy przyćmiewa CR7, zresztą Madryt potrzebuje lepszej odpowiedzi na Neymara/Suareza/Messiego niż Benzemy czy Bale i tym kimś mógłby być Lewy.

Do tego transfer w okolicach 100 mln euro zapisanie się na stałe w historii futbolu. No [k****] same plusy. Jedynym minusem jest to, że no jednak od CR7 byłby niżej w hierarchii a w Bayernie jest już praktycznie numero uno. Chociaż Niemcy to NIemcy zawsze będą ciągnęli takiego Mullera, żeby był przed Polakiem. Ale też Portugalczyk już ma 31 lat, za 2 lata kto wie jak to będzie wyglądało, a Lewy będzie miał 3 dychy i może być najważniejszym piłkarzem największej marki futbolowej na świecie.

Nawet nie ma o czym gadać jak nie przejdzie do Realu to będzie sobie pluł w brodę do końca zycia, prędzej czy później to do niego dojdzie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 lut 2016, 12:47

Lewandowski jest idiotą. Odrzucać drugi raz możliwość pójścia do Madrytu to jak odrzucić możliwość nocy z Miss Świata bo się ma Miss Polski.
mocne słowa :roftl3:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 lut 2016, 12:59

Beka beki. :rotfl:

Pod wzgledem sportowym to Barca, Real i Bayern to ten sam poziom. Kasa jaka może wyciagnac zawodnik we wszystkich klubach jest wielka. Ale jezeli juz mowa o trakrowaniu pilkarzy przez klub, to Real wyraznie odstaje na niekorzysc.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2016, 13:03 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 164

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 lut 2016, 13:01

League pisze:
mocne słowa :roftl3:
Dziwisz się, zważywszy kto jest ich autorem :lol2:

Swoją drogą, jak dalece można nie dostrzegać prostego faktu, że żeby Lewandowski mógł pójść do Madrytu, abstrahując już od tego, czy faktycznie jest taka oferta, czy też nie jest to wyłącznie gra Kucharskiego dla zdobycia większej kasy dla siebie i swojego zawodnika przy przedłużce kontraktu, to musi być jeszcze do tego zgoda Bayernu na to wszystko? A kontrakt ważny do czerwca 2019 r., tak dla przypomnienia (i dla przypomnienia również casusy Ballacka, który musiał grać do końca, czy Kroosa, którego Bayern sprzedał na rok przed końcem kontraktu). Do tego proponuję włożyć między bajki teorię, jakoby klub dostający 100 mln euro za zawodnika miał z automatu te 100 mln (znów abstrahując, tym razem od tego, że Real czy inny klub by taką kwotę spłacał w ratach...) na transfery innych zawodników, bo z uwagi na kwestie księgowo-podatkowe by nie miał (wziąwszy pod uwagę to, że Lewy przeszedł za darmo, Bayern musiałby sporą część oddać niemieckiemu fiskusowi).

No, ale co tam, grunt, że nasi rodzimi "znafcy" futbolu już mają wizję najdroższego piłkarza świata, na dodatek Polaka :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 lut 2016, 13:07

Co to [k****] ma do rzeczy na co Bayern przeznaczy hipotetyczną kasę? Gówno mnie to obchodzi i nie ma nic do tego co napisałem. Znalazł się po raz enty "znafca".

Pisałem tylko i wyłącznie o chęci zawodnika. Lewandowski powinien dać sygnał, że chce iść do Madrytu i cisnąć Bayern. A Ci oczywiście mogą go chcieć zatrzymać, ale już wiele klubów chciało zatrzymać swoich graczy a im się nie udawało wobec protestów gracza etc. Fakt Bayernowi udało się paru graczy przetrzymać, ale znowu to nie ma nic do rzeczy do tego co napisałem.

Pisałem, że Lewandowski powinien wyrazić chęć pójścia do Madrytu i być zdeterminowanym by tego dopiąć. Nic więcej nic mniej. A i trzeba pamiętać, że Lewy wobec nich zachował się fair, wtedy odrzucił lepsze oferty np. z Madrytu by pójść do Bayernu bo dał słowo. Teraz nie powinni mu oni robić problemów by odejść do większego klubu. Oczywiście jeśli mają odrobinę honoru o co patrząc na wyczyny prezesa Honessa i narodowość może być ciężko. Ale powinni się cieszyć, że taki ktoś jak Lewy zaszczycił ich swoją obecnością przez 2 lata. Starczy.

To tyle w tej kwestii "znafco".

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 lut 2016, 13:12

De Gea to ma naprawdę chyba depresję że nie dane mu bylo dołączyć do Realu i musi się kisić na peryferiach futbolu :ozob:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 lut 2016, 13:20

No tak zaraz wyjdzie, że napisałem, że Bayern to peryferia futbolu.

No ale chcecie się bawić w ten sposób proszę bardzo.

Z całym szacunkiem United to większa marka na świecie niż Bayern :smoke:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”