Może i jest, co nie zmienia pozycji w hierarchii czysto futbolowej, a to w tej chwili o wiele ważniejsze choćby dla takiego Lewandowskiego.Kamil232 pisze:Z całym szacunkiem United to większa marka na świecie niż Bayern
Powtarzam, bo chyba nie rozumiesz czego napisałem (patrząc na twoje wyczyny na tym forum to zresztą nie nowość) - Lewandowski ma kontrakt do 2019 r. i jest to umowa dwustronna (czyli wiąże obie strony, bo chyba też tego nie rozumiesz). Nie ma też w nim klauzuli odstępnego i nikt mu nigdy nie obiecywał, że będzie mógł odejść przed końcem kontraktu (tak jak to zrobił Watzke jeszcze w Borussii).Kamil232 pisze:Co to [k****] ma do rzeczy na co Bayern przeznaczy hipotetyczną kasę? Gówno mnie to obchodzi i nie ma nic do tego co napisałem. Znalazł się po raz enty "znafca".
Pisałem tylko i wyłącznie o chęci zawodnika. Lewandowski powinien dać sygnał, że chce iść do Madrytu i cisnąć Bayern. A Ci oczywiście mogą go chcieć zatrzymać, ale już wiele klubów chciało zatrzymać swoich graczy a im się nie udawało wobec protestów gracza etc. Fakt Bayernowi udało się paru graczy przetrzymać, ale znowu to nie ma nic do rzeczy do tego co napisałem.
Pisałem, że Lewandowski powinien wyrazić chęć pójścia do Madrytu i być zdeterminowanym by tego dopiąć. Nic więcej nic mniej. A i trzeba pamiętać, że Lewy wobec nich zachował się fair, wtedy odrzucił lepsze oferty np. z Madrytu by pójść do Bayernu bo dał słowo. Teraz nie powinni mu oni robić problemów by odejść do większego klubu. Oczywiście jeśli mają odrobinę honoru o co patrząc na wyczyny prezesa Honessa i narodowość może być ciężko. Ale powinni się cieszyć, że taki ktoś jak Lewy zaszczycił ich swoją obecnością przez 2 lata. Starczy.
To tyle w tej kwestii "znafco".
Wplątanie w to Hoenessa to już po prostu parodia, ale dobrze pasuje do poziomu twoich postów (poziom bruku). Jak widzę, to jeszcze może i agitację polityczną i jakieś kwestie narodowe chcesz włączać do futbolu? No tu już w ogóle trudno szukać dobrego określenia - byłoby owszem niejedno, ale jakoś nie chce mi się dostawać WP za dyskusję z tobą, bo żaden z ciebie dyskutant
Zresztą pisałem już wcześniej i zdania nie zmieniam - te wszystkie akcje z PSG czy z Realem to jest gra Kucharskiego i Barthela na jak najszybsze wyciągnięcie z Bayernu większych pieniędzy - dla piłkarza pensji, a dla nich fee za przedłużkę kontraktu do 2021 r. Co prawdopodobnie ostatecznie im się uda osiągnąć.