O futbolu na luzie... - Strona 3605

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 162

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 lut 2016, 13:32

Kamil232 pisze:Z całym szacunkiem United to większa marka na świecie niż Bayern :smoke:
Może i jest, co nie zmienia pozycji w hierarchii czysto futbolowej, a to w tej chwili o wiele ważniejsze choćby dla takiego Lewandowskiego.
Kamil232 pisze:Co to [k****] ma do rzeczy na co Bayern przeznaczy hipotetyczną kasę? Gówno mnie to obchodzi i nie ma nic do tego co napisałem. Znalazł się po raz enty "znafca".

Pisałem tylko i wyłącznie o chęci zawodnika. Lewandowski powinien dać sygnał, że chce iść do Madrytu i cisnąć Bayern. A Ci oczywiście mogą go chcieć zatrzymać, ale już wiele klubów chciało zatrzymać swoich graczy a im się nie udawało wobec protestów gracza etc. Fakt Bayernowi udało się paru graczy przetrzymać, ale znowu to nie ma nic do rzeczy do tego co napisałem.

Pisałem, że Lewandowski powinien wyrazić chęć pójścia do Madrytu i być zdeterminowanym by tego dopiąć. Nic więcej nic mniej. A i trzeba pamiętać, że Lewy wobec nich zachował się fair, wtedy odrzucił lepsze oferty np. z Madrytu by pójść do Bayernu bo dał słowo. Teraz nie powinni mu oni robić problemów by odejść do większego klubu. Oczywiście jeśli mają odrobinę honoru o co patrząc na wyczyny prezesa Honessa i narodowość może być ciężko. Ale powinni się cieszyć, że taki ktoś jak Lewy zaszczycił ich swoją obecnością przez 2 lata. Starczy.

To tyle w tej kwestii "znafco".
Powtarzam, bo chyba nie rozumiesz czego napisałem (patrząc na twoje wyczyny na tym forum to zresztą nie nowość) - Lewandowski ma kontrakt do 2019 r. i jest to umowa dwustronna (czyli wiąże obie strony, bo chyba też tego nie rozumiesz). Nie ma też w nim klauzuli odstępnego i nikt mu nigdy nie obiecywał, że będzie mógł odejść przed końcem kontraktu (tak jak to zrobił Watzke jeszcze w Borussii).

Wplątanie w to Hoenessa to już po prostu parodia, ale dobrze pasuje do poziomu twoich postów (poziom bruku). Jak widzę, to jeszcze może i agitację polityczną i jakieś kwestie narodowe chcesz włączać do futbolu? No tu już w ogóle trudno szukać dobrego określenia - byłoby owszem niejedno, ale jakoś nie chce mi się dostawać WP za dyskusję z tobą, bo żaden z ciebie dyskutant :blow:

Zresztą pisałem już wcześniej i zdania nie zmieniam - te wszystkie akcje z PSG czy z Realem to jest gra Kucharskiego i Barthela na jak najszybsze wyciągnięcie z Bayernu większych pieniędzy - dla piłkarza pensji, a dla nich fee za przedłużkę kontraktu do 2021 r. Co prawdopodobnie ostatecznie im się uda osiągnąć.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 lut 2016, 13:36

Co za koleś. Cristiano Ronaldo wiązał kontrakt z United, Garetha Balea z Tottenhamem, Zinedine Zidane z Juventusem, a Manuela Neura z Schalke. Co to [k****] za gadki.

Jak zawodnik jest zdeterminowany żeby odejść to w 9 na 10 przypadkach do tego doprowadzi. Łapiesz czy może piłką interesujesz się od 2-3 lat i jedynym przykładem jest dla Ciebie casus Lewego z BVB?

I powtarzam po raz trzeci. Mówię tylko o tym by Lewy podjął decyzję, że czas iść wyżej i z determinacją się tego planu trzymał. Wszystko. Czy to oznacza 100% powodzenie transferu? Nie.

Reszty nie skomentuje szkoda czasu na ciebie niemcu.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 lut 2016, 14:46

a moze lewy po prostu woli grać w lepszej drużynie, polaku?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 lut 2016, 14:52

Zdaje się, że ostanie starcie między obiema ekipami zakończyło się masakrą Bayernu.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 lut 2016, 15:13

świetny argument.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 lut 2016, 15:14

A jak chcesz inaczej obie strony porównać?

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 18 lut 2016, 15:20

może w taki, że BM to klub z TOP4 od dobrych kilku lat, a MU od Fergusona jakiegokolwiek TOPU nie widziało? :blow:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 lut 2016, 15:25

Kamil232 pisze:A jak chcesz inaczej obie strony porównać?
jak chcesz to zaraz znajde jakis mecz sprzed kilku lat, ktory rm przejebał z jakimis ogorkami i bede udowadniał, ze ogórki lepsze bo w ostatnim starciu pokonali królewskich

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 lut 2016, 15:29

W takim razie Juve>Real>Bayern. :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2397
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 lut 2016, 15:32

Lewandowskiemu w Bayernie może być wygodnie. Jest w pełni zaaklimatyzowany w Niemczech i sukcesy ma właściwie gwarantowane, bo trudno sobie wyobrazić, by ktoś był w stanie pokonać Bayern na krajowym podwórku. Nie mają godnego rywala do mistrzostwa. Transfer i odejście z wygodnego gniazdka to też ryzyko.

Z drugiej strony jasne, że pod pewnym względami transfer do Realu Madryt lub Barcelony byłby dla niego krokiem naprzód. Bayern to też bardzo duży, renomowany klub posiadający silny, niezwykle konkurencyjny skład. Jednak pod względem popularności i wizerunku marketingowego te dwa kluby (Madryt i Barcelona) są obecnie wyraźnie przed całą resztą nawet trochę niezależnie od wyników sportowych. Szanse na bycie w top 3 złotej piłki też by po takim transferze wzrosły właśnie ze względów marketingowych. Posiadanie łatki być może najdroższego piłkarza w historii tego sportu (albo top 3) również zrobiłoby sporo. Na pewno po takim transferze Lewandowski mógłby liczyć na jeszcze lepsze kontrakty sponsorskie i gdyby po transferze nadal prezentował bardzo wysoki poziom sportowy przez kilka sezonów, historycznie byłby zapamiętany bardziej niż zostając w Bayernie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 lut 2016, 17:33

Kamil232 pisze: Z całym szacunkiem United to większa marka na świecie niż Bayern :smoke:

może i marka ale finansowo bo sportowo bliżej do west hamu niż Bayernu

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 lut 2016, 18:33

rekinho pisze:
Kamil232 pisze:A jak chcesz inaczej obie strony porównać?
jak chcesz to zaraz znajde jakis mecz sprzed kilku lat, ktory rm przejebał z jakimis ogorkami i bede udowadniał, ze ogórki lepsze bo w ostatnim starciu pokonali królewskich

Ja pierdole. No to na jakiej podstawie wnosisz, że Bayern jest rzekomo lepszy piłkarsko od Realu. Zdałem proste pytanie. Spotkali się niedawno półtora roku temu Bayern dostał wpierdol. Rok temu obie ekipy doszły do półfinału. Ty wyskakujesz z tekstem, że Bayern lepszy na jakiej podstawie?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lut 2016, 18:44

Po odejściu Carlo są słabsi.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832