Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 362

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 lip 2008, 17:37

Witamy Sulleyka :]

Nie wiem czemu ale trochę przypomina mi Essiena ... może mu dorówna ?

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 28 lip 2008, 20:57

El-Polacco pisze:nie ociężały, bo widać na pierwszy rzut oka, że zgubił dobrych parę kilo
Co nie zmienia faktu, że to nei jest skrzydłowy ;). Wysunięty napastnik, ewentualnie napastnik 'jeden z dwóch'.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lip 2008, 21:10

Jesli zawodnik o charakterystyce Lamparda był niezbedny Mourinho do realizowania taktyki 4-3-3 to Sulley Muntari wydaje sie alternatywa chyba najbliższą ideałowi z dostepnych. Alternatywa z bardzo duzym potencjałem i szansami na rozwój, alternatywa 7 lat młodsza od wzorca i co wiecej alternatywa która wypłyneła we Włoszech wiec i problemy z aklimatyzacja odpadaja. Brawa dla działaczy za kolejne bardzo rozważne wzmocnienie. Przewiduje, że bedziemy mieli z Sulleya wiele pociechy. Cieszy, ze nie wracamy do skupowania hurtowo tak zwanych gwiazd. Sulley - numer zoobowiązuje!

Teraz juz raczej trzeba nastawic sie na pożegnania. Typuje Dacourta i Crespo. Byc może jeszcze Suazo jak przyjdzie Quaresma. Choć Portugalczyk wydaje mi się zbedny. Juventus raczej ma inne problemy jak Stankovic, a zainteresowania innych nie widac, wiec pewnie i Deki zostanie.

gaudat
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gaudat » 28 lip 2008, 22:17

Gratuluje transferu :wink:
Muntari to taka ciut gorsza wersja Essiena. Powinien dobrze się sprawować. Mimo wszystko uważam ze potrzebujecie raczej kogoś bardziej kreatywnego, bo na skrzydło na prawdę klasowym zawodnikiem jest tylko Mancini, a Cambiasso czy Zanetti IMHO asami rozegrania nie są.
Niedługo TIM cup - napinka będzie leciała :lol: Zalezy tylko kto wygra :D pewne jest jedno - wygrani będę kozaczyć a przegrani utyskiwać na sędziowanie :D
pozdro

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 30 lip 2008, 8:47

No i stało się, zostaliśmy z jednym środkowym obrońcą, mało komfortowa sytuacja :lol:
W każdym razie trzeba zaczekać na diagnozę w sprawie Materazzego i wtedy ewentualnie zastanowić się na transferem defensora. Nie można dopuścić do sytuacji aby pomocnicy grali na środku obrony.

Wczorajszy sparing przyniósł jednak również sporo pozytywów. Napewno do takich należy zaliczyć grę naszych nowych nabytków - zarówno Muntari jak i Mancini zaprezentowali sie bardzo pozytywnie. O ile spodziewałem sie tego po Ghańczyku, który do sezonu przygotowuje sie zdecydowanie dłużej od reszty zespołu to Brazylijczy autentycznie zaczyna mi imponować, oby potwierdził tą formę w sezonie. Jeżeli tylko będą omijały go kontuzje może być jednym z najważniejszych piłkarzy ofensywy. Tak sobie pomyslałem, że jednak Quaresme można odpuści, co za duzo to niezdrowo :P

Również sporo ciepłych słów można powiedzieć o innym Brazylijczyku Adriano. w porównaniu do pierwszego sparingu jest gigantyczny postęp. Bardzo aktywny, cofajacy sie po piłkę, również pokazał sie dobrze w pojedynkach biegowych, groźny przy stałych fragmentach, dobrze sie ustawiał, w przeciwieństwie do Crespo cały czas był pod grą, znacznie gorzej wyglada natomiast zwrotność - nad tym elementem musi jeszcze sporo popracować.

Duzo pracy jeszcze czeka Mourinho, ale spokojnie mamy jeszcze trochę czasu :wink:
No i oby kontuzjowani zaczeli powoli wracać bo z tym jest teraz największy kłopot.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 30 lip 2008, 9:46

to co Rivas ma też kontuzję ? Wydawało mi się, że był zdrowy, a tu na Tim Trophy nas nie uraczyłswoją obecnością. Chyba, że działacze coś kombinują i go sprzedać chcą a w zamian tego brazylijczyka sprowadzić.

Co do wczoraj: na pewno najlepszym na boisku w tych dwóch meczach byl Maicon. Ładnie zagrał Mancini (dużo dryblingów udanych i kilka niezłych piłek), Muntari, Dacourt, Adriano, i tak jak przewidywałem Suazo - błędem byłaby sprzedaż tego zawodnika, to już lepiej Crespo niech gdzieś opchną, mimo ,że go lubię to jednak dwóch lisów pola karnego nam w kadrze wystarczy.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 lip 2008, 11:07

Co powiecie na temat Adriano ? Mnie wczoraj zaskoczył, nawet bardzo. Prezentował się na poziomie, walczył próbował i nie brakowało mu szybkości. Jeszcze może być pożytek z Brazylijczyka. Ciekawe czy sam się wziął do pracy czy Jose na niego jakoś podziałał.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 lip 2008, 12:00

orzeu pisze:Co do wczoraj: na pewno najlepszym na boisku w tych dwóch meczach byl Maicon
to ja chyba inne widowisko ogladalem , Maicon z Juve tragedia same straty glupie faule , ja bym powiedzial ze najslabsze nasze ogniwo w meczu z Juve , z Milanem bylo juz lepiej , ladnie sie z Figo uzupelniali , na + Adriano , Mancini i Figo . Cambiasso ma jak na razie za duzo zadan w defensywie przez co nie bierze udzialu w grze ofensywnej no ale narazie jest to zrozumiale , napewno widoczna jest poprawa w wyprowadzaniu akcji chlopaki graja bardziej kombinacyjnie niz za czasów Manciniego , poprawic gre w srodkowej strefie boiska , na skrzydlach i powinno byc dobrze , cieszy mnie to ze chlopaki przynajmniej biegaja za pilka a nie graja statycznie jak to mialo miejsce w ostatnim sezonie

Forza INTER !!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 lip 2008, 12:18

Maicon z Juve tragedia same straty glupie faule , ja bym powiedzial ze najslabsze nasze ogniwo w meczu z Juve
17-letni Rossi robił go jak chciał :P ogólnie młokos świetny mecz zagrał :D
A co do Interu to na mnie chyba najlepsze wrażenie jednak Adriano zrobił, owszem to nie jest jeszcze ta forma jaką miał i miec powinien, ale czasu ma sporo i jest na dobrej drodze..
Cambiasso ma jak na razie za duzo zadan w defensywie przez co nie bierze udzialu w grze ofensywnej
No jak grał na środku obrony :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 lip 2008, 12:31

Cambiasso wczoraj grał środkowego obrońce, więc trudno oczekiwać aby miał mało zadań w defensywie.

Sytuacja w defensywie martwi, ale jak wroci Chivu, Samuel czy Cordoba bedzie wygladało to zdecydowanie lepiej. Teraz tylko pytanie czy sprowadzamy jeszcze obrońce czy dajemy sobie siana i jakoś sobie poradzimy. Jesli chodzi o gre to zastrzeżenia do drugiej linii, bo jak dla mnie za mało wspomagała formacje ataku i wydaje sie, że dwa, trzy podania wypuszczajace skrzydlowych i oni by coś wykombinowali. Tak momentami bili głowa w mur. Nie mam pretensji o bramke, bo Cuchu i Nicolas stali w linii tylko razem z Iaquinta i to bardzo dobre podanie było. Karne z Milanem wykonywane były dramatycznie, poza strzałem Adriano oczywiscie.

Widac, że Juventus byl w najwyzszej dyspozycji z drużyn uczestnicacych w tym miniturnieju. Inter dopiero zgrywa sie i co sam Mourinho podkreslał ciezko trenuje, wiec jestem spokojny i wczorajszy wystep niezle rokuje na nowy sezon. Bardzo podobała mi się cheć i pewność gry do przodu przez cały czas trwania gry.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 30 lip 2008, 12:46

Babel pisze:Bardzo podobała mi się cheć i pewność gry do przodu przez cały czas trwania gry
Czego efektem byl zerowy dorobek bramkowy :P Turniej jak turniej. Zadnych pochopnych wnioskow wyciagac nie mozna. Niemniej jednak okazuje sie, ze nie taki Inter zly jak go maluja:P NIby ma swietnych zawodnikow, wspaniala kadre, a przygotowania do sezonu zaczal stosunkowo niedawno, ale jak sie sprezymy i pokazemy wole walki jak w zeszlym sezonie to jest duza szansa, ze to my bedziemy cieszyli sie ze scudetto.
Tak jeszcze gwoli uzupelniena. Strasznie irytowal mnie u was Maicon. Nie potrafil okielznac swojej frustracji wynikajacej z nieumiejetnosci poradzenia sobie z naszymi zawodnikami, szczegolnie z mlodym Rossim. Pozytywnie z kolei Adriano, ale szcegolnie mnie to nie martwi. Sezon letni jeszcze dlugi, Ronniego nie ma, to chlopaczysko nie ma z kim poimprezowac. Mam nadzieje, ze niedlugo sie to zmieni.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 lip 2008, 12:48

(L)oczkerson pisze:Cytat:
Cambiasso ma jak na razie za duzo zadan w defensywie przez co nie bierze udzialu w grze ofensywnej

No jak grał na środku obrony Razz

czemu wyrywasz zdania z kontekstu ? a nie zacytujesz calego zdania co napisalem ?

jeszcze kilka słów o Muntarim , dobrze ze mamy kogos takiego bylo go pelno w meczu z Milanem biegal szarpal strzelal , karny swoja droga ale jak zrozumie o co chodzi Mou to bedzie to swietny zakup , bardzo podobaly mi sie jego wslizgi w pelnym biegu ktore byly czysciutkie , ogólem nie ma co dramatyzowac , zle funkcjonuje pomoc co zaznaczylem wczesniej ... i jeszcze 2 sprawy warte poruszenia , czy u nas w druzynie jest ktos kto oprócz Figo i Mario umie dosrodkowac ? bo naprawde zenujaco to wyglada , to samo tyczy sie rzutów wolnych . Druga sprawa to strzaly z dystansu nie wierze zeby nie umieli strzelac , Muntari pokazal ze potrafi , ale juz Jimenez czy Stanko to totalna zenada o ile jeszcze Chilijczyk zagral poprawnie to te strzaly bardzo ale to bardzo kuleja , musza to dopracowac

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 lip 2008, 19:47

Macie jakieś kontuzje w składzie? Bo, jak wiecie, 5 sierpnia Franz Beckenbauer Cup na AA. Sprawdzam czy w pełbym składzie przyjedziecie :wink:
Luca najprawdopodobniej nie zagra, tak samo kilku innych piłkarzy, niestety.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 lip 2008, 20:41

kontuzji ci u nas nie brak , napewno bez srodkowych obronców przyjedziemy , bo plaga kontuzji ich dopadla jedynie Burdisso sie uchowal niewiadomo co z Matrixem , a Rivas sam nie wiem czemu nie gra , tak wiec napewno srodek obrony bedzie najslabsza formacja

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 lip 2008, 20:48

U nas atak też nie najlepiej sie ma, środkowi pomocnicy też nie za bardzo, więc chyba nie wykorzystamy waszego prezentu :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”