Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 364

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 22 gru 2006, 22:16

vakabayashi pisze:Hmmm... ironizujesz a tak naprawde munidial miał duuuzy wpływ na poszczególnych graczy i ma nadal np. na Cannavaro pamietaj ze gracze ci grali praktycznie 2 razy w tyg co tydzien non stop mi by to juz zbrzydło Wink
Oczywiście, że ironizuję ;) Ale odnosiło się to do wypowiedzi rkoeman'a, który jednynie w ten sposób skwitował moją wypowiedz na temat wielu innych piłkarzy, nie tylko Zambro czy Canny ;) Oczywiście, że mundial ma wpływ, czasem mniejszy, a czasem większy ale mundiale nie są przyczyną niepowodzenia Włochów w Hiszpanii na przestrzeni kilku lat. Nie można powiedzieć, że wszystkim przeszkadzały mundiale. Wspomniałeś też, że ogólnie za granicą Włochom nie idzie i to jest prawda. Najlepiej czują się u siebie ;)

Na pewno jest jeszcze za wcześnie na ocenę Canny czy Zambro, jednak historia pokazuje, że naprawdę niewielu się udaje. O ile Zambro może coś pogra, to Canna ma już swoje lata i w jego przypadku może być ciężej. Uważam, że w Hiszpanii nie będą prezentowali się tak dobrze, jak w Italii, bo tak mi podpowiada historia, rozsądek i doświadczenie. Obym się mylił, bo dużo zawdzięczam tym piłkarzom i dobrze im życzę ;)
vakabayashi pisze:Cassano kompletnie zawiódł we włoszech
To nie do końca tak... Cassano jest bardzo honorowy... Kiedy grał, to był naprawde świetny, przez wielu do dziś jest uważany za nadzieję włoskiej piłki (jeśli się nawróci). Później coś mu się nie spodobało, chciał podwyżek, odszedł Capello, Cassano nie chciał przedłużyć umowy, zaczął strzelać fochy itp M.in. dlatego został odsunięty od składu, ale talent ma i umiejętności nie można mu odmówić. Jedynie, profesjonalizmu, chęci i rozumu ;)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 22 gru 2006, 22:50

nie kolego. napisales cos o pilkarzu ktorego nie ogladasz. a to wystarcza by uznac ze nie masz pojecia o czym piszesz.

napisales tez ze wszyscy wlosi lepiej radza sobie u siebie. a ja wymienilem pilkarzy ktorzy przecza twojej tezie. wiec tu tez sie mylisz.

postawiles teze - doskonale wiem o co ci chodzilo ale nie umiales tego przedstawic - a ja ja obalilem wymieniajac 2 graczy.

zrobilem to w 2 celach - bawi mnie jak ktos nie umie sie precyzyjnie wyrazic oraz bawo mnie ocena pilkarza ktorego sie nie oglada.

skoro go nie ogladasz to na jakiej zasadzie mozesz twierdzic ze gra gorzej niz we wloszech?

i konczac watek - polecam sprzwdzenie w jakiej formie sa pilkarze ktorzy grali do konca na mundialu. z druzyny wloch, francji, portugalii czy niemiec. co niejako pokaze cie dlaczego canna na razie gra w kratke
Ogólnie mozemy powiedziec ze włosi sobie nieszczegolnie radzą w hiszpanii ( poza italią też średnio)
vakabayashi - przypomnij sobie wlochow grajacych w anglii.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 gru 2006, 0:26

rkoeman pisze:napisales tez ze wszyscy wlosi lepiej radza sobie u siebie
maestro pisze:Większość piłkarzy (są wyjątki)
maestro pisze:Oczywiście, że są wyjątki, co zaznaczyłem
maestro pisze:Wiesz, zawsze znajdą się wspomniane przeze mnie 'wyjątki'
Nie wmawiaj mi, że coś napisałem, jeśli tego nie zrobiłem :roll:

rkoeman pisze:a ja wymienilem pilkarzy ktorzy przecza twojej tezie. wiec tu tez sie mylisz.
Wymieniłeś piłkarzy, którzy grali dobrze w Hiszpanii, ale nie lepiej, niż we Włoszech. Wymieniłeś Vieriego, który szczyt formy osiągnął w Interze, wymieniłeś Coco i Zambrotte od miesiąca :!: Który przez kilka lat prezentował najwyższy światowy poziom w Serie A.
rkoeman pisze:doskonale wiem o co ci chodzilo ale nie umiales tego przedstawic
Przedstawiłem to najlepiej, jak się tylko dało. Wyłożyłem Ci na tacy konkretne nazwiska, nawet troche liczb podałem... szkoda, że to dla Ciebie za mało, ale nic już na to nie poradzę.
rkoeman pisze:- a ja ja obalilem wymieniajac 2 graczy
Rzeczywiście, 2 graczy, to przytłaczająca większość, obalająca moją tezę :roll: Jestem Ci w stanie przyznać rację jedynie co do Coco. Ewentualnie Zambrotty, który początek w Barcy miał zaledwie przeciętny (nawet trochę go widziałem w akcji, czytałem opinie kibiców i nie zachwycał, co z resztą sam chyba przyznałeś) ale skoro twierdzisz, że od miesiąca 'wymiata', to wierzę Ci na słowo, bo rzeczywiście ostatnio nie miałem okazji przyjrzeć mu się bliżej, więc w tym przypadku zwracam honor :) ale tylko od miesiąca :P
Nie przekonałeś mnie, moją tezę popiera ZNACZNIE większa liczba piłkarzy, do których Ty nawet nie zechciałeś się odnieść...
Proponuję zakończyć, bo ja mam swoje zdanie, a Ty swoje i chyba się do siebie nie przekonamy... Dobrej nocy życzę :)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 23 gru 2006, 0:49

zambro gra dobrze od miesiaca... ciekawe. bardzo ciekawe

szkoda ze dalej nie rozumiesz dlaczego sie do ciebie przyczepilem. wypunktowalem ci to a ty dalej swoje

bo nikt nie twierdzi ze pilkarze wloscy zawsze grali w hiszpani dobrze i lepiej niz na polwyspie apeninskim. bo tak nie bylo. nie bylo jednak tak ze nie grali dobrze o czym napisalem. vieiri nigdy nie gral tak dobrze jak w atletico madryt. nawet w interze

EDIT - wielka prosba. chcesz ze mna dyskutowac to nie rob edita w postach. mozesz dac mi warninga, bana ale nigdy nie edytuj moich postow. z prostej przyczyny. nie lubie tego, nie podoba mi sie to, uwazam to za przesadny pokaz sily. wiec chcesz dyskutowac w normalny sposob - odpowiadaj badz priw. zadne inne zabawy z editami nie wchodza w gre

pzdr
Ostatnio zmieniony 23 gru 2006, 14:35 przez rkoeman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Geralt
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Geralt » 23 gru 2006, 14:17

Ale mam tu jedno zdanie do kibiców Chelsea i Barcelony. Zacznijcie krytykować Real jak wasze kluby wygrają 10 razy LM. Jak nie to spadać. Poza tym większość kibiców Barcelony i Chelsea pojawiło się po mistrzostwie dla tego klubu, ale nie sztuką jest kibicować, kiedy klub wygrywa. Sztuką jest pozostać kibicem mimo gorszych chwil ukochanego zespołu. Na szcęście w Realu coś drgneło i obiera odpowiedni kurs kupując zawodników mlodych i perspektywicznych.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 gru 2006, 14:31

Bo jak wiadomo nie powinno się krytykować 'klubu milionlecia' kiedy ten gra wielkie nic i generalnie rozmienił się na drobne :lol2: Ocknij się człowieku. Historia nie ma żadnego wpływu na to czy krytyka jest dozwolona czy też nie.
Geralt pisze:Poza tym większość kibiców Barcelony i Chelsea pojawiło się po mistrzostwie dla tego klubu
Łatwo jest generalizować. Też potrafię. Większość kibiców Realu pojawiła sie po ostatnich sukcesach tego klubu i wielkich transferach Pereza.
Fajnie?
Geralt pisze:Na szcęście w Realu coś drgneło i obiera odpowiedni kurs kupując zawodników mlodych i perspektywicznych.
Genialna polityka wręcz. Wydać około 40 mln euro na trzech (Marcelo, Gago, Higuain) młokosów z Ameryki Płd. a wychowanków olać ciepłym moczem. W Madrycie jak widać nic się nie zmienia.

bbaros
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bbaros » 23 gru 2006, 15:16

Niggaz pisze:Bo jak wiadomo nie powinno się krytykować 'klubu milionlecia' kiedy ten gra wielkie nic i generalnie rozmienił się na drobne :lol2: Ocknij się człowieku. Historia nie ma żadnego wpływu na to czy krytyka jest dozwolona czy też nie.
gdyby ten klub nie grał nic to nie pokonałby pewnej druzyny w lidze, zapomniałem jej nazwy... ale ty jej chyba kibicujesz.
Niggaz pisze:Łatwo jest generalizować. Też potrafię. Większość kibiców Realu pojawiła sie po ostatnich sukcesach tego klubu i wielkich transferach Pereza.
Fajnie?
tu sie z toba zgodze, ale ja kibicuje Krolewskim od 1995 takze są wyjątki.
Niggaz pisze:Genialna polityka wręcz. Wydać około 40 mln euro na trzech (Marcelo, Gago, Higuain) młokosów z Ameryki Płd. a wychowanków olać ciepłym moczem. W Madrycie jak widać nic się nie zmienia.
czyzby przemawiała przez ciebie zazdrosc? Duma Katalonii za to kupuje Islandczyka który nic wielkiego do druzyny nie wnosi. Widac w tym twoim klubie tez cos szwankuje... przeciez macie tylu wpsanialych wychowankow o la boga :D

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 23 gru 2006, 15:32

bbaros pisze:Duma Katalonii za to kupuje Islandczyka który nic wielkiego do druzyny nie wnosi. Widac w tym twoim klubie tez cos szwankuje... przeciez macie tylu wpsanialych wychowankow o la boga :D
Mes que un lol... Jeśli nie widzisz różnicy między transferem zawodnika mającego stanowić uzupełnienie składu i pozyskanego w miejsce rezerwowego jokera Larssona a kupowaniem niesprawdzonych w Europie smarkaczy i obarczaniem ich od ręki ciężarem przywrócenia dawnej świetności klubu to nie pogadamy raczej.

bbaros
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bbaros » 23 gru 2006, 16:13

Janio pisze:
bbaros pisze:Duma Katalonii za to kupuje Islandczyka który nic wielkiego do druzyny nie wnosi. Widac w tym twoim klubie tez cos szwankuje... przeciez macie tylu wpsanialych wychowankow o la boga :D
Mes que un lol... Jeśli nie widzisz różnicy między transferem zawodnika mającego stanowić uzupełnienie składu i pozyskanego w miejsce rezerwowego jokera Larssona a kupowaniem niesprawdzonych w Europie smarkaczy i obarczaniem ich od ręki ciężarem przywrócenia dawnej świetności klubu to nie pogadamy raczej.
o ile się nie myle to jeszcze nie dawno Realowi zarzucano że kupuje tylko wielkie gwiazdy. teraz gdy kupuja mlodych i perspektywicznych zawodnikow tez zle... ale prosze panstwa to nie podoba sie tylko kibica Barcy... dziwne jakies kompleksy panowie? jak dla mnie to wy mocecie sobie kupowac tuzinami tych Skandynawow. pozdro

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 gru 2006, 16:16

bbaros pisze:teraz gdy kupuja mlodych i perspektywicznych zawodnikow tez zle...

Młodych i perspektywicznych to kupuje Arsenal. Za góra 5 milionów Euro. Nie za 20. To jest podstawowa różnica. Real wyrzuca kasę w błoto, bo za znacznie mniejsze pieniądze mogliby kupić kto wie czy nie lepszych graczy, oni wolą medialność.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 23 gru 2006, 16:42

bbaros pisze:przeciez macie tylu wpsanialych wychowankow o la boga Very Happy
i jest to najszczersza prawda dlatego właśnie my teraz nie musimy kupować za 40 mln nie sprawdzonych graczy z Ameryki Płd. tylko możemy obserwować w spokoju rozwój ich umiejętności na hiszpańskich boiskach, podkreślę, hiszpańskich. Oni są już zaznajomieni ze stylem gry, z tym jak sie powinno poruszać na hiszpańskich boiskach a Higuainy i Gagi i Mercele nie mają tego atutu.
bbaros pisze:gdyby ten klub nie grał nic to nie pokonałby pewnej druzyny w lidze, zapomniałem jej nazwy... ale ty jej chyba kibicujesz.
Gdyby ten klub coś grał to przez 3 lata chociaż zbliżyłby się do jakiegoś tytułu. A ta drużyna którą pokonał ma jedną jedyną porażkę w lidze w tym sezonie, a proszę powiedz mi jak tam Real chyba ostatnio jakąś trójkę dostali, co ?
bbaros pisze:Duma Katalonii za to kupuje Islandczyka który nic wielkiego do druzyny nie wnosi.
ten Islandczyk strzelił już 5 bramek w lidze dodając do tego reszte goli w różnych rozgrywkach ma ich około 10 więc chyba nie jest aż tak źle jeśli chodzi o piłkarza który nie jest nominalnym napastnikiem.[/img]

bbaros
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bbaros » 23 gru 2006, 17:02

RóżA pisze:
bbaros pisze:teraz gdy kupuja mlodych i perspektywicznych zawodnikow tez zle...

Młodych i perspektywicznych to kupuje Arsenal. Za góra 5 milionów Euro. Nie za 20. To jest podstawowa różnica. Real wyrzuca kasę w błoto, bo za znacznie mniejsze pieniądze mogliby kupić kto wie czy nie lepszych graczy, oni wolą medialność.
tak Arsenal to wspaniały przykład... powiedz mi ilu Anglikow wybiega średnio w podstawowej 11 tego klubu? kto jak kto ale kibic Arsenalu nie powinien wypowiadać sie negatywnie o polityce transferowej innych klubów. to juz Chelsea jest lepsza bo jej trzon stanowią Anglicy a nie jak w Arsenalu mieszanka z całego świata...zenada jak dla mnie. Real przynajmniej ma jakiś wychowanków a to że kupuje młodych graczy z Ameryki Pld to nic zlego.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 gru 2006, 17:05

bbaros pisze:powiedz mi ilu Anglikow wybiega średnio w podstawowej 11 tego klubu?

A co to ma do rzeczy? Nic. Skoro przepisy tego nie zabraniają to nie widzę żadnego problemu.
bbaros pisze:jak kto ale kibic Arsenalu nie powinien wypowiadać sie negatywnie o polityce transferowej innych klubów.

Rzecz ma się podobnie o osobie nie mającej pojęcia o czym pisze.
bbaros pisze:Real przynajmniej ma jakiś wychowanków a to że kupuje młodych graczy z Ameryki Pld to nic zlego.

Arsenal nie ma wychowanków. Wszyscy są kupowani.
Poza tym nikt nie napisał że to jest coś złego, tylko głupiego. A między tymi dwoma słowami jest spora różnica.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 gru 2006, 18:19

bbaros pisze:tak Arsenal to wspaniały przykład... powiedz mi ilu Anglikow wybiega średnio w podstawowej 11 tego klubu? kto jak kto ale kibic Arsenalu nie powinien wypowiadać sie negatywnie o polityce transferowej innych klubów. to juz Chelsea jest lepsza bo jej trzon stanowią Anglicy a nie jak w Arsenalu mieszanka z całego świata...zenada jak dla mnie. Real przynajmniej ma jakiś wychowanków a to że kupuje młodych graczy z Ameryki Pld to nic zlego.

Zobaczymy ile tych wuychowankow Real bedzie mial za dwa- trzy lata. Stawiam, ze zostanei Iker i byc moze Raul. Niestety prawda jest okrutna Real nie potrafi sobie wychowac pilkarzy. Real moze miec 20 wychowankow, co z tego skoro sa nimi zawodnicy typu Pavon, Mejia, Minambres, Borja itp. To raczej zawodnicy do załatania kadry, a nie do gry na swiatowym poziomie.

Polityka transferowa jest komiczna, przeplacaja za kazdego zawodnika :twisted: Robinho, Gago, Higuain. Przeciez to mlodzi zawodnicy a ile kosztowali 60 mln czy 70.
Nigdy nie bede pochwalal polityki takze Arsenalu, tylko oni potrafia kupowac zawodnikow, mozna powiedziec za GROSZE. Ile kosztował Arsenal zawodnicy typu Theo, Ade, Cesc[*] Kolo, van Persie, Flamini, Eboue. Pewnei dobrze dobrac to Arsenal kupuje 4-5 zawodnikow o takim samym talencie badz wiekszym niz Real jednego.
bbaros pisze:czyzby przemawiała przez ciebie zazdrosc? Duma Katalonii za to kupuje Islandczyka który nic wielkiego do druzyny nie wnosi. Widac w tym twoim klubie tez cos szwankuje... przeciez macie tylu wpsanialych wychowankow o la boga
Co to mail oznaczyc, bo nie potrafie zrozumiec, komplement, ironia, czy moze krytyka.
Chcesz porownania wychowankow Barcy i Realu, wiesz mi nie warto.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 gru 2006, 20:57

Oj coś Ci nie poszło bbaros, ale to nic. Zdarza się. Następnym razem postarasz się bardziej.
bbaros pisze:gdyby ten klub nie grał nic to nie pokonałby pewnej druzyny w lidze, zapomniałem jej nazwy... ale ty jej chyba kibicujesz.
Wooooooooooooooooow. Ekstra. Moc merytoryczna Twojego argumentu (argumentem tym jest wymienienie jednego spotkania) jest tak silna, że jedyny argument z mojej strony o podobnej mocy to chyba mecz Realu z Recreativo :roll:
Jeżeli jesteś zadowolony z gry Realu to nie wiem kto tu jest dziwniejszy. Ty czy bbaros :think:
bbaros pisze:Duma Katalonii za to kupuje Islandczyka który nic wielkiego do druzyny nie wnosi. Widac w tym twoim klubie tez cos szwankuje... przeciez macie tylu wpsanialych wychowankow o la boga
Na dodatek Ci wychowankowie grają pierwsze skrzypce w drużynie :olaboga: Valdes, Puyol, Xavi, Iniesta, Messi czy Oleguer :olaboga: Co się stało się?
Chyba nie zrozumiałeś czegoś bardzo prostego. Nie wiem w jakiej formie można to przedstawić, abyś ogarnął. Spróbuję tak:
Real Madryt pompuje spore pieniądze w szkolenie młodzieży. Real Madryt ma zdolną młodzież. Real Madryt olewa zdolną młodzież bo woli wydawać grube miliony na wynalazki z Ameryki Płd.

Gudjohnsen nic nie wnosi :> Ja zauważyłem na jego koncie 9 bramek i 4 asysty. Kto w Realu może się poszczycić takim dorobkiem? Chyba tylko Wasz najlepszy\najdroższy napastnik urodzony tego samego dnia co Patrick Kluivert.
BTW: data urodzenia to chyba najbardziej zajebisty punkt w CV Ruuda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”