AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 364

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 lut 2008, 15:48

Czytalem dokladnie ta sama wersje co Mete.Berlusconi zablokowal podobno te transfery.
W przypadku Toniego nie mogl zawazyc Pato bo walka o Wlocha rozegrala sie duzo wczesniej niz pozyskalismy Brazylijczyka.Wloska prasa pisala ze mielismy z nim juz podpisana wstepna umowe.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 lut 2008, 16:00

Z tego co pamiętam to Ancelotti dzwonił do Francka, kiedy ten już był po rozmowach z nami i próbował go jeszcze na ostatnią chwilę przekonać do transferu do Milanu.
Z Lucą to najprawdopodobniej tak było, że Berlusconi zablokował transfer. No i dobrze, bo dzisiaj Luca gra tam gdzie powinien :glass:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lut 2008, 16:55

podobno Kalac doznal dzis kontuzji na treningu i niewiadomo czy zagra z Arsenalem.jak nie zagra to bedzsie swietnie.Fiori na bramce a moze wtedy Gallianiego powolaja na lawke :)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 926

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 17 lut 2008, 17:01

Spokojnie, Kalac da radę, do środy się wykuruje, choćby miał grac na zastrzykach. :) nie po to siedział tyle na ławie, żeby teraz z powodu palca przepuścić swoją wielką szansę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 lut 2008, 17:02

Chlopaczek pisze:Berlusconi zablokowal podobno te transfery.
True, my bad, coś musiałem sobie pomylić.
mete pisze:podobno Kalac doznal dzis kontuzji na treningu i niewiadomo czy zagra z Arsenalem.
Zasłona dymna?
Nawet jeśli, to uraz prawego palca nie jest niezwykle groźny - można zastosować blokadę w przypadku lżejszej kontuzji, bramkarz będzie miał lekki dyskomfort psychiczny, ale za to będzie mógł grać - wszystko jest lepsze od Fioriego w pierwszym składzie ;)
Coś wiadomo, co z Didą? Bo na razie nic nie potwierdzono w kwestii jego kontuzji.
Więc jeszcze się może okazać, że będziemy mieć w składzie Kalaca z Didą. Oby :!:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 lut 2008, 17:04

Nie widze problemu.Bedzie bronil lewa reka skoro doznal kontuzji palca prawej.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 lut 2008, 17:11

Po sezonie jestem pewien transferów. Opuści nas kilku graczy, kilku nie gwarantuje nam tego czego byśmy wymagali i nie ma za bardzo kim grać w przodzie przy kontuzjach. Drogba będzie do brania, trzeba będzie go złowić.

Kalac zagra na 100%, jestem tego przekonany. Musiałby złamać rękę.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 17 lut 2008, 19:46

FT Napoli [1 - 3] Empoli

21' [0 - 1] N. Pozzi

37' [1 - 1] D. Mannini

46' M. Zalayeta F. Piccolo

65' [1 - 2] N. Pozzi

74' M. Domizzi

81' [1 - 3] A. Budel
Miła wiadomosc dla fanow talentu Pozziego , Kolejne 2 bramki na trudnym terenie :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 lut 2008, 19:55

Brawa dla Pozziego ze strzela.Ja jednak nie jestem do niego jakos przekonany.Powatpiewam ze kiedys bedzie stanowil o sile ataku Milanu.
Poza tym nie wiem dlaczego ale przypomina mi biegajaca topole.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 17 lut 2008, 20:09

Pozzi doznał groźnej kontuzji w meczu z Napoli i został zniesiony na noszach. Wstępnie podejrzewa się nawet zerwanie więzadeł krzyżowych ale na oficjalny komunikat przyjdzie troche poczekać...

A co do ławki, która skrzywdziła Didę, nasłałbym na nią Mentora. Z prysznicem sobie poradził przecież... :lol:

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 17 lut 2008, 20:26

maestro pisze:Pozzi doznał groźnej kontuzji w meczu z Napoli i został zniesiony na noszach. Wstępnie podejrzewa się nawet zerwanie więzadeł krzyżowych ale na oficjalny komunikat przyjdzie troche poczekać...
o matko (i córko :P)...co to się dzieje. Szkoda Nicoli :cry:
maestro pisze:A co do ławki, która skrzywdziła Didę, nasłałbym na nią Mentora. Z prysznicem sobie poradził przecież... :lol:

No ja nie wiem...ławka to nie prysznic :P Chociaż znając Mentora to on sobie z wszystkim potrafi poradzić :P

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 18 lut 2008, 3:45

No właśnie szkoda wielka, bo jakby nie patrzeć jego kariera rozwija się bardzo szybkim tempie. Szkoda również dla Empoli, bo to ich najskuteczniejszy gracz, który mógł zagwarantować utrzymanie. Strzelił gola z półobrotu lewą nogą, po czym upadł na boisko i złapał się za prawą. Koledzy nawet myśleli, że świętuje gola, a tu taki zonk, nie wznowił już gry. Mam nadzieje, że wstępne opinie lekarzy przesadzone i nie będzie tak źle. Na włoskich portalach pewnie już piszą coś konkretnego ale ja nie czaje włoskiego :-(

http://seriea.pl/index.php?strona=news&artykul=105913

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 926

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 18 lut 2008, 13:38

UWAGA HIT:

"Dida oglądał razem z kolegami mecz na ławce rezerwowych i kiedy po pierwszej połowie wstał, aby udać się do szatni nagle zamarzł i nie był w stanie się ruszyć. Po kilku minutowym nieudanym masażu pleców Didy poproszono o nosze i zniesiono bramkarza Rossonerich."

:pogrzeb: :pogrzeb: :pogrzeb: :pogrzeb: :pogrzeb:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 lut 2008, 16:11

Dida to ma jednak pecha ostatnio. Najpierw piorunujące uderzenie kibica Celticu, a teraz zamarznięcie ( :shock: ) na ławce rezerwowych.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lut 2008, 16:38

Zico_FCI pisze:Dida to ma jednak pecha ostatnio.
Biednemu zawsze wiatr w oczy ;)
Jak w lecie wyleci z Milanu i napisze po latach biografie "Dotyk Boga", albo coś innego w patetycznym stylu, to na pewno powie, że wszystko przez zły los, a tak naprawdę on był zawsze wielki, tylko los go źle doświadczył. ;)
Włoska La Gazzetta dello Sport informuje, że AC Milan odprawił z kwitkiem konkurencję (ze strony Juventusu) i zawarł ustną umowę z obrońcą Romy Matteo Ferrari'm. Włochowi w czerwcu kończy się kontrakt ze stołeczną drużyną, a negocjacje z dotychczasowym pracowawcą utknęły w martwym punkcie. Prasa w Italii podaje, że Milan przekonał już zawodnika do podpisania 4-letniej umowy, jednak wszystko do tej pory ma charakter jedynie ustnego porozumienia między stronami. Przybycie urodzonego w Algerii 11-krotnego reprezentanta Italii na San Siro będzie latem możliwe za darmo, dzięki prawu Bosmana. 28-letni Matteo Ferrari ma za sobą występy w wielu włoskich zespołach, w których przebywał najczęściej na wypożyczeniu (będąc własnością Interu Mediolan), sporo spotkań rozegranych w barwach Romy oraz krótki epizod w Evertonie.
Oby to się potwierdziło, ale nie uwierzę, póki nie zobaczę - choć LGDS jest i tak nie najgorszym źródłem.
To byłby świetny transfer - odchodzi ze środka pola Maldini i zapewne Simic, a na ich miejsce przychodzi jeden, ale dobry, Ferrari. Dokooptować do niego jeszcze Marzorattiego lub Darmiana i na tej pozycji możemy być spokojni o dobry poziom na lata. :)
Marcos Evangelista Cafu, który gra w serie A od jedenastu lat (Roma siedem, Milan cztery), od następnego sezonu będzie najprawdopodobniej piłkarzem ukraińskiego Arsenału Kijów. Prawy obrońca, dwukrotny mistrz świata, który w czerwcu skończy 38 lat, ma już przygotowany kontrakt na rok z opcją przedłużenia na kolejny w razie pomyślnej współpracy z zespołem.

Cafu miał wyjechać do ojczyzny już latem ubiegłego roku. Przedłużył jednak umowę z Milanem na kolejny sezon i na pewno będzie to jego ostatni na włoskiej ziemi.
Tak! :D
Carlo Ancelotti przyznaje, że Alexandre Pato może nie zagrać z Arsenalem oraz dodaje, że Nelson Dida doznał kontuzji, siedząc na ławce rezerwowych.

"Seedorf będzie dostępny. Jestem tego pewny, ale jeśli Pato uda się wyleczyć, to zrobi to w ostatniej sekundzie. Dida doznał kontuzji pleców, co jest dość poważnym problemie." - powiedział trener.

Brazylijczyk opuścił stadion po przerwie, kiedy zorientował się, że nie może podnieść się z ławki rezerwowych.
To nie są pozytywne wieści, o ile Dida może być nieprzydatny, o tyle Pato może się okazać niezbędny, jeśli Inzaghi nie zaskoczy jutro skutecznością (choć w LM gra super).
Agent Ronaldo ujawnił, że kilka dni po fatalnej kontuzji piłkarza, Milan zaoferował przedłużenie jego kontraktu.

Rozmowy w tej sprawie zaczęły się jeszcze przed nieszczęśliwym meczem z Livorno i można było myśleć, że po incydencie Milan wycofa się z rozmów, ale agent powiedział, że nic takiego nie będzie miało miejsca.

Będzie to z pewnością duża motywacja dla piłkarza, który według chirurgów bardzo będzie jej potrzebował jeśli chce kiedykolwiek jeszcze zagrać w piłkę zawodowo.
A więc jednak. Mimo dobrych ruchów w postaci stawiania na Paloschiego, Pato, ściągnięcia perspektywicznych Gourcuffa czy nawet Grimiego po raz kolejny Milan udowadnia, że słowem "rozsądna" ani "logiczna" nie można określić ich polityki transferowej.
Kretyńska decyzja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”