Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 366

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 mar 2010, 15:26

cloner - tu akurat niesłusznie zwracasz na to uwagę. To co pogrubiłeś w pierwszej wersji Wilmore uważa za bzdurę. O czym świadczy pierwsze słowo w tej wypowiedzi, które wyciąłeś. Jego wypowiedź jest więc konsekwentna.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2010, 15:32

emdżej pisze:To co pogrubiłeś w pierwszej wersji Wilmore uważa za bzdurę
Wilmore pisze:To znaczy nie to, że Polska to są pionki
Czyli to zdanie Wilmore uważa za bzdurę - ok.
Wilmore pisze:tylko to, że dostosowują się do nich ze względu na jakieś podlizywanie się.
A tu skoro użył stwierdzenia "tylko to" oznacza, że Wilmore tłumaczy o co tak naprawdę chodzi.

Jeśli źle rozumiem to niestety wracam do podstawówki :cry:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 mar 2010, 15:41

Jeśli źle rozumiem to niestety wracam do podstawówki
Wracaj, prędko.
emdżej to rozsądnie wytłumaczył.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2010, 15:49

No [k****] głupi jestem i [ch**]. Wytłumaczcie mi jak małemu dziecku.
Polska to są pionki. Bułgaria tłumaczy, że chcą blisko od lotniska zagrać i Polska się podporządkowała. Zachowanie jakby do Bangladeszu miała przyjechać gwiazdorska Brazylia i wszyscy się dostosują, byle mecz się odbył
Bułgarskie gwiazdy nie mogą sobie przejechać 111km z Kielc do Krakowa, to od razu im się trzeba podlizać i grać na klepisku.
Te dwa cytaty mają takie same znaczenie. Polska się podporządkowała i podlizuje się Bułgarii.

A później tłumaczenie:
To znaczy nie to, że Polska to są pionki, tylko to, że dostosowują się do nich ze względu na jakieś podlizywanie się.
Że Polska nie jest pionkiem, tylko dostosowuje się ze względu na podlizywanie się.
To żadne podlizywanie się.
A tu odwrotnie.

Maturę kupiłem, nudziło mi się to poszedłem na studia, prywatne więc kolejny papierek kupiłem, teraz nabijam się z innych, zadowoleni???
:rotfl:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 mar 2010, 15:55

Maturę kupiłem, nudziło mi się to poszedłem na studia, prywatne więc kolejny papierek kupiłem, teraz nabijam się z innych, zadowoleni???
Może nie, bo to nie fair, ale tłumaczy to wiele.
A teraz
jak małemu dziecku.
:
Polska to są pionki. Bułgaria tłumaczy, że chcą blisko od lotniska zagrać i Polska się podporządkowała. Zachowanie jakby do Bangladeszu miała przyjechać gwiazdorska Brazylia i wszyscy się dostosują, byle mecz się odbył :roll:
Nie pamiętam, czyj to cytat. Skomentowałem to słowem "bzdura", z dalszym tłumaczeniem, że bzdurą nie jest fakt, że Polska to pionki, ale insynuacja, że Polska się podlizuje Bułgarii i idzie na ustępstwa bez sensu, "jakby do Bangladeszu miała przyjechać gwiazdorska Brazylia".
Gdybyś nie wyciął w swoich cytatach zdania "Bzdura." poprzedzającego mój wywód, to może byś to zrozumiał bez kłopotów, a nie wchodził w takie rozważania. ;) Wbrew temu, co założyłeś, na treść zdania może wpływać nie tylko to, co ono w sobie zawiera, ale też to, co zostało powiedziane po, czy jak w tym przypadku - przed.
Mam nadzieję, że teraz to będzie dla Ciebie jasne, a moderatorów proszę o usunięcie tej dyskusji, bo tylko zaśmieca temat. ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 mar 2010, 15:55

Wilmore pisze:
Polska to są pionki. Bułgaria tłumaczy, że chcą blisko od lotniska zagrać i Polska się podporządkowała. Zachowanie jakby do Bangladeszu miała przyjechać gwiazdorska Brazylia i wszyscy się dostosują, byle mecz się odbył :roll:
Bzdura. To znaczy nie to, że Polska to są pionki, tylko to, że dostosowują się do nich ze względu na jakieś podlizywanie się.

bzdura, słowo klucz., czyli to które pominąłeś w cytacie.

wg Wilmore'a bzdurą nie jest to, że Polska to sa pionki, tylko to, że niby się podlizuje.
a moderatorów proszę o usunięcie tej dyskusji, bo tylko zaśmieca temat. ;)
moze niech zostanie, zeby była jasnosc:
No [k****] głupi jestem i [ch**]. Wytłumaczcie mi jak małemu dziecku.
:lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2010, 16:04

wg Wilmore'a bzdurą nie jest to, że Polska to sa pionki, tylko to, że niby się podlizuje.
Bzdura.
Wilmore pisze:Bzdura. To znaczy nie to, że Polska to są pionki, tylko to, że dostosowują się do nich ze względu na jakieś podlizywanie się.
W tłumaczeniu: "Bzdura. Polska to nie są pionki, Polska tylko dostosowuje się ze względu na podlizywanie" - zapytajcie prof. Miodka.
Źle sformułowane zdanie i tyle mam do powiedzenia.

PS idę szukać jakiejś taniej-szybkiej magisterki, wypada przed nazwiskiem mieć ten mgr :haha:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 mar 2010, 17:13

jordan20 pisze:czy naprawde trzeba zmieniac komus pozycje (kowalczyk,rybus,dudka, teraz albo peszko albo blaszczykowski) i kazac mu grac na pozycji,na ktorej nigdy nie gral,zle sie czuje
Skoro Kowalczykowi zdarza się w Rosji grać na prawej, to nie widzę powodu, grał już u Smudy, może fantazji i euforii swoją grą nie sprawiał, ale solidnie się zaprezentował. Duet Peszko - Błaszczykowski, nie wiem czy jak by zmierzono Peszce w ostatnim spotkaniu minuty na lewym skrzydle czy nie byłyby sporo większe od tych spędzonych na "nominalnej pozycji".
Mnie się osobiście bardzo podoba te ustawienie czy za ofensywny czy za defensywne to wychodzi zawsze w praniu, oby tylko był pomysł w grze, żeby tworzone sytuacje, żeby to sensownie wyglądało patrząc z boku na to.
Dla mnie ani Muraś ani Majewski nigdy nie byli ofensywnymi pomocnikami, przynajmniej nie tak jak np. Obraniak. Może i Maja gra tak teraz w Anglii, ale w Polsce tak nie grał, a szczególnie w momencie kiedy jego osoba zaczynała być docenianą w Grodzisku. Spodziewam się, że ustawienie będzie przechodzić z 4-5-1 na 4-3-3. Nie ma żadnego lewego obrońcy choć dla Dudki to żadna nowość o już grał na każdej pozycji w defensywie, a na lewej chyba najwięcej. Ogólnie nie jest źle z tym składem obwiałem się że może znaleźć się Iwański czy jakiś Mierzejewski.

Co do Furtoka tak jak pisałem, nie widziała mi się jego osoba na tym stanowisku, różne historie chodziły o jego poczynaniach w Tajlandii. Mam nadzieje, że następny to będzie ktoś kto dla mnie będzie wyglądał bardziej poważnie od niego- Mielcarski, Koźmiński czy łączony wcześniej Smokowski.

Na koniec murawa, jest tragiczna, że Polonia w meczu z Lechem powinna zostać ukarana, że nie doprowadzili boiska do stanu, w którym można pograć na szczeblu ekstraklasy. W Lubinie także była jakaś plaża.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 03 mar 2010, 21:20

chciałbym coś napisać o meczu ale pierwsze co mi się nasuwa na myśl to zdecydowanie Peszko do zmiany, Kowalczyk zresztą też nie gra dobrych zawodów

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 mar 2010, 21:25

Dokładnie Peszko bardzo słabo. Szkoda tej sytuacji na 2:0 bo to chyba on dobijał. Powinien podnieść delikatnie piłkę i Polacy zagraliby na dużym ludzie w drugiej połowie. Brawa dla Kuby za 1 bramką, chyba najbardziej dziś walczy.
Co do gry Bługarów to nie stwarzają jakiegoś wielkiego zagrożenia, grają przeciętnie. Ich największa okazja po rzucie rożnym z tym że tam zawalił Majewski moim zdaniem bo nie uciekł do przodu, gdyby to zrobił 2 Bługarów byłaby na spalonym. Chociaż pilnował słupka... trzeba oglądnąć powtórkę żeby to jednoznacznie stwierdzić czy miał czas uciec i zostawić rywali na spalonym.

Kuszczak dziś też średnio pewnie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 mar 2010, 21:29

Peszko na tej pozycji to pomyłka. Majewski również, obaj będą grać o wiele lepiej inaczej ustawieni. Z taką Bułgarią wygrać nie jest trudno, dziś to gwarantuje błysk jednego piłkarza, a zespół wygląda nieźle, a zdecydowanie lepiej będzie, gdy dzięki decyzjom trenera nie będzie Polska grać w 9 z dziurą w środku pola. Drugiego piłkarza ustosunkowanego defensywnie w środku pola i nawet Majewski się przebudzi na takiej pozycji.
In minus też Kowalczyk, ale to nie jego wina też, na lewej stronie musi ustąpić miejsca Dudce na ten moment. A sensownego prawego obrońcy na razie brak. Ciekawe, jak tam zaprezentowałby się Dudka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 mar 2010, 21:31

Najlepsi Szczęsny i ten drugi na początku, że Kuszczaka jedną z najsilniejszych stron jest gra nogami, bo w Anglii przyzwyczajony i że Berbatow znany jest z waleczności :)

Kuszczak pomylił się fatalnie, ale na szczęście Bebra nie trafił. No, ale ładnie podał do Lewandowskiego, który asystował przy golu, więc niech będzie, ze nie będę sie czepiał :P Kuba fajnie gra, Murawski sporo walczy. Podoba mi się też Glik, w przeciwieństwie do Kowalczyka, choć ten miał dobry początek jak skrzydłem ze 2 akcje przeprowadził.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 mar 2010, 21:35

Peszko słabo, ale usprawiedliwieniem dla niego nie jest, ze gra w środku bo to mimo wszystko nie jest nowa pozycja dla niego. Majewski przeplata dobre zagrania z nie udanym przyjęciem czy faulem. Kowalczyk z piłką przy nodze to duże zagrożenie(dla nas), ale ma dzisiaj taką asekurację, ze tylko patrzeć a bramka dla Bułgarów padnie właśnie tą stroną.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 03 mar 2010, 21:44

wg Engela kolor strojów naszych piłkarzy to ukłon w stronę kibiców z Konwiktoskiej którzy są gospodarzami dzisiejszego spotkania, szkoda tylko ze Ci sami kibice skandują "ITI spier...", więc może kolor zielony byłby bardziej odpowiedni? :rotfl:

Śmieszy mnie Szczęsny który przy każdej okazji krytykuje Kuszczaka (druga sprawa że bramkarz MU sam daje mu ku temu powody) ciekawe jak komentowałby gdyby w bramce stał jego syn?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 mar 2010, 21:48

szkoda tylko ze Ci sami kibice skandują "ITI spier...",
Dziś na stadionie poleciało "zawsze i wszędzie Polonia j****a będzie", więc to raczej nie oni są na stadionie. ;)
EDIT: Tak, tak, nie przeczytałem całej wypowiedzi i myślałem, że odnosi się do tego, co powiedział Szczęsny. ;) Mój błąd. ;)
Ostatnio zmieniony 03 mar 2010, 22:00 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”