O futbolu na luzie... - Strona 3659

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 mar 2016, 22:14

No sumie przydałby się w Interze. :wink:

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 09 mar 2016, 22:16

sickstick pisze:Chelsea zostawia dziury w obronie jakby ich Wenger prowadził
Gdzie masz Zoumę i Terry'ego? Daj spokój, przecież na środku grają tragiczny cały sezon Ivanović i równie fatalny Cahill, a Azpilicueta na prawej obronie ostatni raz grał w 2013 roku (to już nie jest jego nominalna pozycja).
Professor Chaos pisze:tak znika Chelsea
Raczej Costa. Obrona obroną, ale straciliśmy najlepszego (obok Hazarda) zawodnika w tym meczu.

Swoją drogą, szkoda, że Brycht nie ukarał przedwcześnie żółtą Fàbregasa. Na tych samych zasadach już po 15. minutach na boisku nie grałby Matuidi.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 mar 2016, 22:16

Obrona Chelsea momentami dramatyczna. Azpilicueta niby na wiele po swojej stronie nie pozwalał ale jak przyszło co do czego to albo spóźniony albo zaspał i dwie bramki przy jego asyście. Przerażający jest zjazd jaki zanotował Ivanović, gość jest karykaturą siebie z przeszłości w tej chwili.

Chelsea ani w Paryżu, ani dzisiaj nie gra złego meczu, PSG jest po prostu bardziej konsekwentne. Paryżanie też dziś w pierwszej połowie w obronie i środku pola byli niepewni, Bayern i Barca w formie, pressingiem mogliby ich dziś zniszczyć. Na Chelsea póki co starczyło, zobaczymy na kogo wpadną dalej.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 mar 2016, 22:16

Ja tam liczę, że zobaczę kiedyś duet Król Zlata - Lord Bendtner :P To byłoby coś.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 mar 2016, 22:18

Część kibiców opuszcza trybuny w 75 minucie, zajebiści "kibice" :rotfl:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 mar 2016, 22:22

Korki w Londynie. :wink:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 mar 2016, 22:26

W sumie piłkarze też już tacy osowiali. Trzeba 3 bramek, mają ze 20 minut, swoją publikę ale wiary żadnej. To jest kolejna rzecz, po walorach czysto piłkarskich, której brakuje angielskim ekipom w stosunku do drużyn z Premier League sprzed kilku lat. Jakaś wola walki, piana na pyskach do ostatniej minuty i determinacja. Liverpool w Stambule, MU wielokrotnie czy nawet Chelsea to były drużyny, które zawsze do końca wierzyły i walczyły niezależnie od okoliczności czy wyniku. A tu już po emocjach, PSG mogłoby równie dobrze dograć mecz grając w dziadka.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2397
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 mar 2016, 22:27

BTW ten sezon dobitnie pokazuje jak przeciętnym piłkarzem jest Pedro. Zabrali go z otoczenia tiki-taki oraz kilku genialnych kolegów i Pedro zginął zupełnie, nie potrafi wnieść wartości dodanej, zrobić różnicy. Jakieś znaczenie mogą mieć czynniki aklimatyzacyjne, ale ogólnie jego postawa nie dziwi mnie ani trochę.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 mar 2016, 22:33

Tomusmc pisze:Część kibiców opuszcza trybuny w 75 minucie
Każdy chce się załapać na taryfę u ozoba. Z pierwszej ręki się dowiedzieć, co słychać w Polsce :)
Ostatnio zmieniony 09 mar 2016, 22:33 przez Duch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 mar 2016, 22:33

Kluchman pisze:BTW ten sezon dobitnie pokazuje jak przeciętnym piłkarzem jest Pedro. Zabrali go z otoczenia tiki-taki oraz kilku genialnych kolegów i Pedro zginął zupełnie, nie potrafi wnieść wartości dodanej, zrobić różnicy. Jakieś znaczenie mogą mieć czynniki aklimatyzacyjne, ale ogólnie jego postawa nie dziwi mnie ani trochę.
Też o tym pomyślałem. Jest grupa piłkarzy idealnie dostosowana do okoliczności, drużyny i systemu gry. Pedro był takim gościem dla Barcelony. Jestem przekonany, że w Arsenalu, MU, Liverpoolu czy City nie wyglądałby dużo lepiej niż w Chelsea.

Ładny rollercoaster w Chelsea. Wciąż aktualny mistrz Anglii ale sezon już praktycznie przegrany. Kadra niby bardzo mocna i kompletna na papierze ale na dobrą sprawę nowy trener dostaje pogorzelisko bo widać, że taki Fabregas czy Ivanović powinni już grać w MLS albo Chinach. Do tego taki Hazard, który był katalizatorem drużyny a cofnął się w rozwoju i sprawia wrażenie jakby był większym najemnikiem niż Costa. Lamparda już nie ma, Terry, który trzymał szatnię odchodzi. Szykuje się w lecie przebudowa nie tylko kadrowa ale i mentalna jak w MU po odejściu Fergusona.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 09 mar 2016, 22:36

Chyba nikt jeszcze nie pisał - Eboue wraca do Premier League :) Podpisał kontrakt do końca sezonu z Sunderlandem.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 09 mar 2016, 22:42

dzis najlepszy na placu motta. podanie na 1-2 warte 100 mln euro w zlocie. czuc ten oddech la masi w jego grze, uwielbiam go ogladac gdy jest w formie. dzis byl.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 09 mar 2016, 22:44

FRYDERYK SZOPEN pisze:dzis najlepszy na placu motta.
Prędzej Trapp. Motta w pierwszej połowie niepewny, a Niemiec wyjął trzy kapitalne strzały.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6197
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 mar 2016, 22:46

Morrow pisze:
Kluchman pisze:BTW ten sezon dobitnie pokazuje jak przeciętnym piłkarzem jest Pedro. Zabrali go z otoczenia tiki-taki oraz kilku genialnych kolegów i Pedro zginął zupełnie, nie potrafi wnieść wartości dodanej, zrobić różnicy. Jakieś znaczenie mogą mieć czynniki aklimatyzacyjne, ale ogólnie jego postawa nie dziwi mnie ani trochę.
Też o tym pomyślałem. Jest grupa piłkarzy idealnie dostosowana do okoliczności, drużyny i systemu gry. Pedro był takim gościem dla Barcelony. Jestem przekonany, że w Arsenalu, MU, Liverpoolu czy City nie wyglądałby dużo lepiej niż w Chelsea.
A mnie sie wydaje że gra Pedro nie różni się wiele od Alexisa, z tą różnicą że chilijczykowi siądzie co 4 strzał. Pedro często wchodzi w niezłe pozycje strzeleckie ale zawsze spartaczy. Gdyby umownie - co 4 strzał był dobry, to miałby sezon z naprawdę godnymi statystykami. Z drugiej strony sam gram nieco w piłkę i myślałem w czasie meczu o tym, że to nie jest normalne żeby spieprzyć tak wiele piłek.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 09 mar 2016, 22:47

co do pedro, to on zaczal staczac sie juz w barcelonie. pedro z pierwszych sezonow na camp nou, a pedro z ostatniego to inny zawodnik

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”