FMy - Strona 367

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 07 sie 2007, 11:35

Nie rozumiem po co ten off topic. Jeden drugiemu wjeżdża na ambicję, a w temacie dalej pustki. Chyba już tylko ja screeny wrzucam. Chętnie bym popracował na jakiejś stronce z FM'em.

Kiedy wychodzi nowy ? Bo tego mam ( niestety ) pirata. Ale kupie oryginał. Zobaczę czym sie różni. Ceny tez nie są jakieś wygórowane. Około 100 zł za grę w którą gra się niemalże w każdym wolnym czasie ? Ja tam na to idę

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 07 sie 2007, 14:39

Akarin masz kolejną osobę aby się po wyżywać.

Do Loczek - czy jak grasz masz jakieś dziwne utrudnienia czy wszystko jest ok?? Koło wieczora wrzucę parę screenów.Bo chwilowo nie mam czasu.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 sie 2007, 15:25

Loczek pisze: Około 100 zł za grę w którą gra się niemalże w każdym wolnym czasie ?
mniej, dużo mniej o ile masz jakąś poprzednia wersję Fma :wink: można zamówić na gram.pl jeśli zarejestrowałes jakaś swoją wcześniejśz grę z seri FM, za około 20 zł mniej + zamówić darmową przesylkę kurierska (płacisz za to wszystko 'wirtualnymi pięniędzmi'). Ja tak zamówiłem Fm 2007 i dostałem dzień przed polską premirą :wink:
Sir Keano pisze:Akarin masz kolejną osobę aby się po wyżywać.
dziękuje, to jakaś zorganizowana akcja?

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 07 sie 2007, 16:33

Sir Keano pisze:Jakie według was taktyki najlepiej się sprawdzają osobiście z autopsji najlepiej szło mi na 4-4-2 z wariantem ofensywnych skrzydłowych.
Ja gram 6-ty sezon Portsmouth cały czas ustawieniem 4-5-1, a dokładniej to 4-1-2-2-1... w tej taktyce potrzebny jest przedewszytkim napastnik z pierwszej półki u mnie jest nim Cesar Delgado... reszta składu też powinna być na tyle moca, aby walczyć o puchary w mocnych ligach... jutro dam pare zrzutów... 8)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 07 sie 2007, 20:37

Nie rozumiem trochę pojecia - jaka taktyka jest najlepsza, jakie ustawienie jest the best. Przeciez tak naprawde kazdy gra innym ustawieniem. Jeden preferuje bardziej defensywne, drugi wystawia 3 napastnikow. Ja gram klasycznym 4 4 2, z bocznymi pomocnikami wysunietymi, z bocznymi obroncami wlaczajacymi sie do ataku. Srodkowy pomocnik ofensywny i defensywny. Stoperzy u mnie graja w taki sposb, ze Pique jest najlepszym srodkowym w Premiership, a Vidic strzelil najwiecej bramek jako obronca. WYpracowalem ta taktyke metoda prob i bledow. Ustawiam kazdemu zawodnikowi indywidualne opcje i jakos mi idzie. Na wyjazdach gram z jedym napastnikiem, u siebie z dwoma, a jak mam mecz w pucharach to i z trzema. Czasami gram z klasycznym libero ( Vidic ) a czasami z tylko 3 obroncami.
Ale zawsze, ale to zawsze defensywny pomocnik ( w moim wypadku Carrick ) jest plastrem na najlepszego pilkarza przeciwnika. I wygrywam :wink:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 07 sie 2007, 20:47

Ja sobie obecnie troche pogrywam w FM, Porto dokładnie. Obecnie 5 sezon, jak narazie idzie mi dosć dobrze, przynjamniej w mojej opini, regularnie zdobywam mistrzostwo kraju, 3 razy Puchar Krajowy, 2 razy LM, raz Superpuchar Europy i raz klubowe MS.Budzet mam na poziomie 75 mln euro, na transfery 25 mln. Według jakiegos tam rankingu jestem drugim najlepszym klubem na swiecie i chyba 14 najbogatszym oraz najlpszym trenerem w historii ligi portugalskiej:)

I jakieś screeny dla loczka:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i jeszcze Millan, tak dla porównania
Obrazek

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 08 sie 2007, 9:26

Jak widać narazie niemam spektakularnych osiągnięć, ale wszytko stoi na dobrej dordze... 8)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 sie 2007, 10:32

Kiedy nie było jeszcze Football Managera, w czasach kiedy prym wśród graczy wiódł legendarny Championship Manager na jednej z niemieckojęzycznych stron znalazłem 3 pliki, w których były wszystkie facepacki. Pliki zajmowały bagatela po 150 MB ( gdybym poszukał na płytach, pewnie bym znalazł ). I tutaj rodzi się pytanie do was. Znacie jakąś stronę, z której mogę pobrać pliki z facepackami ? Nie chodzi mi o polskojęzyczne, bo na tych dobrych plików jest jak na lekarstwo. Nie chcę ściągać do każdego zespołu osobnego pliku, bo do samej ligi angielskiej zajęłoby mi to przy neostradzie cały dzień, a i noc pewnie bym zarwał, na co pozwolić sobie nie mogę. Jeśli macie podobne rarytasy bardzo proszę o podzielenie się ze mną. Z gory dziękuję i pozdrawiam was, drodzy fmmaniacy

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 09 sie 2007, 11:06

Ja tam zawsze zlewam na face pilkarzy ... nóż widelec mi się jeszcze niespodoba i bede mial do niego neichec tak jak do drzymonta :wink:

Ale poszukuje logo paków tych herbów do wszystkich teamów i strojów. Równiez pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 sie 2007, 13:24

Sir Keano pisze:Ale poszukuje logo paków tych herbów do wszystkich teamów i strojów.
do FMa?
jeśli tak to

:arrow: http://www.sortitoutsi.net/
tu jest wszystko

Awatar użytkownika
davciol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: davciol » 09 sie 2007, 13:58

Jest jakis update na ten sezon? Bo jakos nie mialem okazji dawno grac w '07, a 01-02 zaczyna mi nie wystarczac, choc pewnie zajaram sie troche 07 i wroce do 01-02 :D

Awatar użytkownika
Baszczu_Inter
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baszczu_Inter » 10 sie 2007, 0:17

Ja preferuję grę słabymi klubami, o statusie półzawodowym, występujące w niższych ligach. Niedawno zacząłem grę 2 ligowym duńskim FC Hjorring (odpowiednik naszej 3 ligi). Teraz startuję z 4 sezonem i jestem już w Lidze Mistrzów. Perspektywy na przyszłość są, także nie pozostaje nic innego jak grać i - mam nadzieję - wygrywać :)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 sie 2007, 13:56

Ja gram trzeci sezon Legią Warszawa. Inwestuje tylko w talenty bo nie stać mnie na dobrych zawodników. Powiem wam jedno, jak grałem zawsze Manchesterm, Realem, Milanem czy jakąś znaną marką nie było problemu z wprowadzeniem swoich ustawiem i poleceń dla stylu gry. Żeby wykreować gre Legii poświęciłem treningowi indywidualnemu poszczególnych zawodników masę czasu. I okazało się że na marne. Zawodnicy grali coraz gorzej i tracili kondycję mimo że ustawiałem na średni trening. Tak samo ciężko ich przestawić na nową formację i nie daje nic szkole taktycznie, choć ostatnio jakies efekty widać. Gram 4-4-2 i tak samo jak u Loczka boczni obrońcy i ofensywni pomocnicy mają za zadanie rajdy z piłką. Są tez znaczne problemy z niektórymi zawodnikami jeśli chodzi o kartki-gram argresywnie ale zawodnicy mający aresje na 5-6 są najbardziej niebezpieczni w drużynie i zgraniają same kartki gdzie gracze z większymi atatami (jesli mozna tak to nazwac) agresji nie atakują tak często. Mimo to talenty (wrzuce screeny) robią swoje i dzięki temu gram w pucharze UEFA-teraz mam 1/4 finał z Manchesterm (zobaczymy) i pierwsze miejsce w lidze oraz gram w pucharach. W tamtym sezonie zajęłem 3 miejsce w lidze, mistrzostwo Polski zdobyłem ale UEFA zakończyło się fiaskiem. Szukałem w internecie jakiś porad ale są one bardzo kiepskie i musze prowadzić klub metodą prób i błędów. Sprawia to większą frajdę niż dowodzenia mocarstwem i myślę że mam szanse zrobić z Legii potęge. Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe strony z poradami taktycznimi to bede wdzieczny.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 17 sie 2007, 2:01

davciol pisze:Jest jakis update na ten sezon? Bo jakos nie mialem okazji dawno grac w '07, a 01-02 zaczyna mi nie wystarczac, choc pewnie zajaram sie troche 07 i wroce do 01-02 :D
http://cmrev.com/newsroom/wiadomosc/2452.html

Z poniedzialku.

Awatar użytkownika
davciol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: davciol » 18 sie 2007, 11:00

Mam male pytanie, gral ktos kiedys w Premier Manager'a? Bo wlasnie nie wiem czy to sciagac ;) Wiem ze po angielsku, ale w CM'a tez sie kiedys gralo po angielsku :D Jakie wrazenia?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”