Ogólna dyskusja o polityce - Strona 367

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 13 maja 2014, 0:26

Ja 36% Gowin, 29% Korwin. Reszta daleko w tyle.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 maja 2014, 0:29

czarny samael pisze:Ten GW jest niezły, ale tamten był dokładniejszy w kilku znaczących względach.
Głównie dlatego, że latarnik miał zaledwie 3 odpowiedzi, a tamten więcej, no i latarnik stricte europejskie sprawy i bardzo techniczne rzekłbym, a EU Vox ogólne.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2617
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 13 maja 2014, 3:15

Bez zaskoczenia, największa zgodność z KNP i Ruchem Narodowym. Łącznie z Gowinami to jedyne partie na które jest sens teraz głosować.
Załączniki
euvox.jpg
euvox.jpg (20.81 KiB) Przejrzano 437 razy

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 13 maja 2014, 6:41

Magnum pisze:
czarny samael pisze:Ten GW jest niezły, ale tamten był dokładniejszy w kilku znaczących względach.
Głównie dlatego, że latarnik miał zaledwie 3 odpowiedzi, a tamten więcej, no i latarnik stricte europejskie sprawy i bardzo techniczne rzekłbym, a EU Vox ogólne.
To, że nie ma "trudno powiedzieć", powoduje że czasem E+ i RN, czy SP i SLD mają "nie mam zdania" i zgadzasz się z obiema opcjami. Zgadzam się również co do technicznej strony tego testu.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 maja 2014, 10:48

Czarny Samuelu a spotkałeś Rostowskiego w Toruniu ? Ostatnio przechadza się szeorką i nagabuje ludzi , do mnie chciał podejśc ale mu uciekłem :)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 13 maja 2014, 11:31

Jeszcze nie :-) Ale chętnie bym z nim pogadał :boruta:

I tak tutaj Zwiefkę promują na maksa, choć ja z kampaniami na zasadzie "plakat na KAŻDYM słupie" się nie zgadzam (jeszcze ten z PiS tak robi), bo wydaje mi się że ludziom obrzydza się kandydatów.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 maja 2014, 15:01

Strasznie głupie te testy.

Po pierwsze dotyczą spraw zdecydowanie poza kompetencją Parlamentu Europejskiego (abstrahują w ogóle od jego realnej mocy sprawczej), czy nawet ogóle kompetencją całej UE w jej obecnym kształcie prawnym. Po drugie z poważnych problemów, które zdecydowanie są wielowymiarowe np. aborcja robią jedno proste pytanie. Po trzecie część pytań jest kompletnie bez sensu np. o emigrantów zarobkowych do Polski - już widzę te masy, które przyjmują naszą kulturę i tożsamość za możliwość życia pod światłymi rządami naszego Słońca Peru :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 maja 2014, 23:54

:roftl3: :roftl3: Adamek mistrz

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 maja 2014, 0:02

Adamka to dzisiaj Prokop z Wellman całkowicie ośmieszyli na żywo w śniadaniówce. Pytali o najprostsze rzeczy, a ten nie potrafił złożyć jednego sensownego zdania :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 maja 2014, 20:44

- Jako monarchista jestem zwolennikiem pozbawienia wszystkich prawa wyborczego. Wówczas rządziłby król wybierany z bożej łaski. - Jak jest potrzeba, to ktoś taki się znajdzie - zaznaczył, dodając, że on sam nie mógłby nim być, bo jest za stary.

Wyraził opinię, że kobiety mają o kilka punktów niższą inteligencję niż mężczyźni. - Jest to obiektywne, nie ma o czym dyskutować - powiedział Korwin-Mikke.
D
zieje się tak dlatego, że jak się wyraził, ktoś musi wychowywać dzieci. - Kobieta chce mieć faceta, który jest od niej wyższy, silniejszy i inteligentniejszy - stwierdził Korwin-Mikke.
:rotfl4: Tak się polityki nie robi...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 maja 2014, 20:47

Przecież Korwin-Mikke od zawsze ma swój świat, ale takich ludzi potrzeba żeby było bardziej kolorowo ;) nie mówię o dopuszczeniu jego partii do władzy oczywiście. Ma swoje zdanie chłop i nie boi się o tym mówić dlatego ma zwolenników :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 maja 2014, 20:52

Ja chce Korwina w sejmie, bo jego wypowiedzi z mównicy będą internetowymi hitami przez kilkadziesiąt lat, tłumaczone na kilkadziesiąt języków. Poza tym będzie pewnie opozycją, która nie będzie miała najmniejszej władzy (nie dogada się z innymi opozycjonistami?), ale w rządzących będzie strzelał jak wyborowy snajper. Korwin jest dla mnie parodystą polskiej sceny politycznej, ale fakt że mimo to otwarcie przyznaję że ma mój głos, mówi dosadnie jakie mam zdanie o pozostałych polskich politykach.

Raz zebrał u mnie dużego minusa - za porównanie paraolimpiady do 'szachów dla idiotów'.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1507
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 15 maja 2014, 21:27

No ale przecież dobrze powiedział. Igrzyska czy inne zawody sportowe są aby wyłonić najsilniejszych, najszybszych itp. A co to za zawody kiedy ludzie nie są w pełni sprawni i nie mogą się zbliżyć do wyników ludzi sprawnych? Jak to mawia JKM czemu nie ma ligi koszykarskiej dla ludzi do 160 cm wzrostu? A porównanie, o którym napisałeś, to głębsza myśl nawiązująca do tego właśnie, że idioci w szachach też by nie wygrali ze zdrowymi ludźmi, bo nie są na tyle inteligentni. Mam nadzieję, że wyjaśniłem rozumnie. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 maja 2014, 22:51

Ja chce Korwina w sejmie, bo jego wypowiedzi z mównicy będą internetowymi hitami przez kilkadziesiąt lat, tłumaczone na kilkadziesiąt języków.

W 2011 dla beki na Palikota, teraz dla beki na Korwina, a poźniej dla beki dla kogoś innego i narzekanie na stan kraju. Ja tam osobiście nie mogą pojąc takiego podejścia do wyborów. Może to zabrzmi patetycznie, ale jeśli ktoś nie działa aktywnie np. społeczenie to jest to jedyna droga w jaki sposób może jakoś wpłynąc na losy tego kraju, a tu urządzanie sobie beki. Dla mnie to niepowazne.

Swoją drogą również nie powazne uważam głosowanie na Korwina. Spora wiekszość jego haseł to utopia. I o ile oczywiście rzecz jasna wolę go w sejmie z hasłami prawicowymi i przynajmniej walką z polityczną poprawnością niż Palikota, komunistów z SLD czy PO, ale patrząc jak spora liczba osób marnuje głos dla beki czy wierząc w utopię na niego co może skutkować utrzymaniem władzy przez PO jest dla mnie nie do przyjęcia, swoją drogą również jak jego prorosyjskośc.

Wypowiedzi takie jak te http://www.wprost.pl/ar/439483/Korwin-M ... w-Majdanu/ to żenada. Czekam aż ujawni kto w Polsce szkolił teorrystów :lol: Zostało 2 tyg kampanii, może się doczekam, czy jak zwykle chciął błysnąc. I to ma być rzekoma jak ktoś napisał wyżej jedyna partia na która warto teraz głosować? Bez żartów.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 maja 2014, 23:22

Ja osobiście nie byłem w tak czarnej dupie od kiedy ukończyłem 18 lat jak teraz. Żadna partia do mnie nie przemawia, a zdążyłem się nauczyć, że Ci na których głosuję jak większość tworzą później dla mnie barierę, że na nich patrzeć nie mogę i żałuję, że zagłosowałem. Nie wiem co zrobię w przyszłych wyborach. Pójdę i zagłosuję źle to będę pluł sobie w brodę, nie zagłosuję to będzie mowa, że mój głos mógł zmienić ten kraj. Niestety w batalii o stołek pozostaje jak zwykle PiS i PO, a na nich nie mam zamiaru nawet spojrzeć więc mój głoś tak czy inaczej za dużo nie da bo z kim będą mieli koalicję to już mi koło dupy lata, każdy jest taki sam

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”