Ogólna dyskusja o polityce - Strona 368

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 maja 2014, 0:32

Dajcię wreszcię tę ankiete plis. Zobaczymy jak Korwin prowadzi w sondażach. Kto głosuje na SLD ? Gdzie w ogóle podział się chlopaczek ... :(

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 maja 2014, 0:33

amil widzę obawia się kolorytu na mównicy i niczego więcej, ja byłbym za to optymistą:

Absolutnie. Już dawno mówiłem, żę Korwin powinien być w sejmie, choćby w miejsce komuszków, którzy już dawno powinni przejść do lamusa historii. Dobrze ich podsumował wczoraj Cejrowski. Ktoś kto był wysoko w partii, która służyła obcemu mocarstwu powinien mieć zakaz udziału w życiu publicznym podobnie jak np. to było w Niemczech w przypadku Nazistów po 2 wojnie światowej.

Korwin ma szczególnie duże zasługi w wyśmiewaniu lewackich dziwactw i rzekomeej "nowoczesności" i za to należy mu się szacunek. Ale jak wspomniałem z niepokojem obserwuje jego zbyt częste prorosysjkie tezy. Sorry, ale ja w momencie zawieruchy wojennej gdy Putin pluje na mój kraj bredząc, że szkolił jakiś terrorystów z Majdanu, nie chciałbym, żeby jakikolwiek Polski polityk wychodził na mównicę i mówił tak wielce czcigodny Władimir Putin ma rację mam dowody, że w Polsce szkolono terrorystów. Sądzę, że to jest jasne jak słońce. I takimi tekstami u mnie Korwin się całkowicie dyskwalifikuje.

A i najbardziej obawiam się widma koalicji PO-SLD rządzącej tym pieknym krajem. Chyba tego nie trzeba nikomu uarguemntowywać. I bez bajek o RN czy Korwinie który robi nagle po 40% jedyną siłą, która może temu zapobiec jest PIS i uważam, że każdy o konserwatywnych/antykomunistycznych poglądach, chcący oczyszczenia kraju (pomijając sferę gospodarkI o czym już zresztą kiedyś pisałem, że jej nie potrzeba ideologii, a oczyszczenia z różnej maści kretaczy i załatwaiczy)powinien w tym momencie oddać głos na PIS.

A i swoją drogą próżno szukać kogoś bardziej zasłużonego w rozliczaniu komuchów i czyszczeniu służb z byłych sługusów Moskiewskich niż Antek Macierewicz. Wspomniana choćby w zacytowanym przez Ciebie fragmencie lista Macierewicza i rozwiązanie WSI.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 maja 2014, 1:26

Pamiętacie Andrzeja spod krzyża ?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 maja 2014, 3:21

Sytuacja jest taka, drodzy koledzy, że jestem za wolnością wszelaką - co się niektórym nie podoba, bo wolność ta tyczy się też zawierania równoprawnych związków przez ludzi o orientacji seksualnej z rodzaju HOMO oraz wolności decydowania o aborcji albo eutanazji na korzyść przepisów liberalnych. Ale też nie taka stereotypowa lewica, bo ja tam przeciwko KKK nic nie mam i niech sobie marsze swoje robią, wolność słowa w pełni. Jeśli nie ma pokrzywdzonego (fizycznie ALBO psychicznie w postaci uzasadnionego poczucia zagrożenia zdrowia/życia albo poważnego utrudnienia życia) to nie ma przestępstwa, więc dlaczego za hajlowanie pod pomnikiem ofiar na Majdanku chcecie karać? To rodzice są od wychowania a nie państwo.

No ale ta wolność to się też tyczy gospodarki czyli tzw. kapitalizmu prawdziwego. Wobec tego - na kogo ja mam głosować? O ile w ogóle mogę, w końcu za granicą mieszkam i niektórzy chcieli mi to prawo głosu odbierać.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 16 maja 2014, 7:19

Magnum--->

Z Twojego opisu wychodzi Partia Libertariańska. Ja mam podobnie, tyle że uważam że tacy ludzie jak są w RN, KNP, czy w dużej części PiS to ludzie mową dyskryminujący innych ze względu na cechy, które ci mają od urodzenia. A za wzywanie do dyskryminacji należy wg mnie karać. Ksenofobia, szowinizm, homofobia, czy rasizm są oznaką najgorszego sortu ludzi, więc ja na 100% zagłosuję na Europę + Twój Ruch, którzy się temu sprzeciwiają i są za większą integracją z Europą.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 maja 2014, 8:10

I bez bajek o RN czy Korwinie który robi nagle po 40% jedyną siłą, która może temu zapobiec jest PIS i uważam, że każdy o konserwatywnych/antykomunistycznych poglądach, chcący oczyszczenia kraju (pomijając sferę gospodarkI o czym już zresztą kiedyś pisałem, że jej nie potrzeba ideologii, a oczyszczenia z różnej maści kretaczy i załatwaiczy)powinien w tym momencie oddać głos na PIS.
A ja powiem, że każdy chcący realnej zmiany powinien zagłosować na Korwina :boruta: Wszyscy inni już byli i co realnie zmienili? Nic. Tak to można gadać w nieskończoność.

Polecam rozmowę z właścicielami firm małych i większych. Że rzekomo tylko krętacze są problemem ? Dobre! A ja myślałem, że przerośnięta do granic możliwości biurokracja, kontrola goniąca kolejną kontrolę (w mojej firmie mamy specjalne pomieszczenie dla tych, co przeprowadzają kontrolę i niemal co tydzień, ktoś tam siedzi :D ) itd. Jestem skłonny powiedzieć, że to właśnie takie utrudnienia w prowadzeniu działalności powodują uaktywnienie się krętaczy i załatwiaczy.

PS A nawiasem to z kim PiS zrobi koalicję ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2014, 10:18

macie ankiete, nie dałem tych regionalnych, bo tylko 10 opcji można dać.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1507
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 16 maja 2014, 10:20

Od razu zagłosowałeś?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2014, 10:21

nie mogę ci na to pytanie odpowiedzieć, ankieta jest anonimowa ;)

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 16 maja 2014, 10:22

Ja tylko pytam czy głosowałeś od razu po zrobieniu ankiety :mrgreen:

:P // fieldy

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 16 maja 2014, 10:41

Magnum pisze: No ale ta wolność to się też tyczy gospodarki czyli tzw. kapitalizmu prawdziwego. Wobec tego - na kogo ja mam głosować? O ile w ogóle mogę, w końcu za granicą mieszkam i niektórzy chcieli mi to prawo głosu odbierać.
Jeśli pytasz o prawicę to KNP. Tu masz ich program http://nowaprawicajkm.pl/info/program-w ... borczy-knp
Oczywiście, że możesz głosować za granicą http://info.pkw.gov.pl/glosowanie-za-gr ... anica.html

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 16 maja 2014, 10:50

Magnum pisze:Wobec tego - na kogo ja mam głosować? O ile w ogóle mogę, w końcu za granicą mieszkam i niektórzy chcieli mi to prawo głosu odbierać.
Najbardziej Ci pasuje Partia Libertariańska, ale za granicą się głosuje na listę warszawską, a tam się nie zarejestrowali ;)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 16 maja 2014, 13:02

raf2 pisze:
Magnum pisze:Wobec tego - na kogo ja mam głosować? O ile w ogóle mogę, w końcu za granicą mieszkam i niektórzy chcieli mi to prawo głosu odbierać.
Najbardziej Ci pasuje Partia Libertariańska, ale za granicą się głosuje na listę warszawską, a tam się nie zarejestrowali ;)
Więc zostaje E+TR. :-)

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 16 maja 2014, 13:04

no nie wiem czy Magnum tak jak TREP nakazuje chce się wyrzec Polskości ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 maja 2014, 13:22

Keres pisze:Oczywiście, że możesz głosować za granicą http://info.pkw.gov.pl/glosowanie-za-gr ... anica.html
Zgłoszenia dokonuje się najpóźniej w 15. dniu przed dniem wyborów, tj. do dnia 12 maja 2014 r. (poniedziałek)
No to se zagłosowałęm : :brawo: :lol:

Za 1,5 roku najwyżej.
Keres pisze:Jeśli pytasz o prawicę to KNP.
Nie interesują mnie te łatki. Zagłosowałbym na tego, z kim się najbardziej zgadzam. :)

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”