Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 369

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 05 sty 2007, 17:19

Sory że post pod postem ale jako że jest to zupełnie inna sprawa (a poprzedni już edytowałem) mam nadzieję że zostanie mi to wybaczone ;)

Chodzi o to że zbankrutowała firma BenQ Mobile, właściciel m.in Siemensa. Jak wiadomo BenQ jest sponsorem realu bodajże na najbliższe 3 sezony za całkiem fajną kasę. Nie wie może ktoś czy umowa zostanie rozwiązana czy może zostanie to załatwione w jakiś inny sposób?

http://nt.interia.pl/telekomunikacja/wi ... ile,854109
Ostatnio zmieniony 05 sty 2007, 17:20 przez brylancik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 05 sty 2007, 17:19

brylancik pisze:Z tym że na dzień dzisiejszy Helguera jest naszym najlepszym stoperem :roll: bo to co robi Cannavaro woła o pomstę do nieba
Dobrze piszesz - "na dzien dzisiejszy". IMO latem jego czas w Realu dobiegnie konca, a Krolewscy sprowadza nowego stopera. Jesli Pedja zdolalby kupic jakiegos pilkarza juz zima, to tez pewnie Ivan poszedlby w odstawke. Capello nie widzial go przeciez w skladzie, a korzysta z jego uslug raczej z koniecznosci.
BenQ zbankrutowal :?: Pierwsze slysze, ale nawet jesli to prawda, to w kontrakcie pewnie sa stosowne klauzule. Jesli mialoby dojsc do zmiany sponsora, to Real raczej dlugo by nie szukal :wink:
Ostatnio zmieniony 05 sty 2007, 17:23 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 05 sty 2007, 17:23

brylancik pisze:A.. i jest plotka że Real oferuje 40mln euro za oglądanie na co dzień symulującego C.Ronaldo Razz

Z pocałowaniem ręki byście go przyjęli, bo w tym sezonie gra jak z nut, no może jeden mecz mu nie wyszedł tak jakby chciał na śląskim :P .
brylancik pisze:Z innej beczki to dzisiaj na fioletowej stronce wyczytałem że niby zarząd Realu sporządził taką prowizoryczną listę zawodników którzy są do pozbycia się po sezonie. Są tam min. Guti, RvN, Helguera, Carlos i Raul. Laughing

A skądś to wzięli na fioletowa stronkę czy z głowy? Bo nie bardzo mi sie wydaje, żeby Raul tak jak sam to pokazałeś emotą.

Niedawno coś pisali, że Mata z Realu B miałaby za darmo przejść do Barcy, lecz niestety nie było tak jak sądziły hiszpańskie gazety i ojciec Maty spotkał się z przedstawicielami Barcy po to aby dopiąć przejście Jefreya (chyba) z Realu B do Barcy B. Napisane zostało również że Real i Barca parę lat temu zawarły pakt o nie wykupywaniu sobie wychowanków, o czym powiem szczerze już zapomniałem, ale uważam że to dobrze żeśmy nie przekroczyli tego paktu, bo potem takie rzeczy mogłyby się dziać w drugą stronę.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 05 sty 2007, 17:29

krzychu212 pisze:
Z pocałowaniem ręki byście go przyjęli, bo w tym sezonie gra jak z nut, no może jeden mecz mu nie wyszedł tak jakby chciał na śląskim :P .
Na pewno znalezliby sie w klubie zwolennicy tego transferu. IMO jednak to tylko kolejna plota, wynikajaca z tego, ze Becks ciagle nie podpisal nowego kontraktu. Prasa szuka po prostu jego nastepcy i po Riberym przyszla kolej na Portugalczyka. Gdyby Real byl nim tak bardzo zaiteresowany, to probowalby go sprowadzic juz zeszlego lata, gdy po mundialu byl sklocony z Rooneyem i myslal o opuszczeniu MU.

A jesli juz zeszlismy na temat wychowankow, to Javi Garcia wypadl z gry na minimum 6 tyg. w skutek kontuzji kostki :roll:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 05 sty 2007, 17:40

makis pisze:Na pewno znalezliby sie w klubie zwolennicy tego transferu. IMO jednak to tylko kolejna plota, wynikajaca z tego, ze Becks ciagle nie podpisal nowego kontraktu. Prasa szuka po prostu jego nastepcy i po Riberym przyszla kolej na Portugalczyka. Gdyby Real byl nim tak bardzo zaiteresowany, to probowalby go sprowadzic juz zeszlego lata, gdy po mundialu byl sklocony z Rooneyem i myslal o opuszczeniu MU.

Aż dziwne że jeszcze nie było wspomniane nic o Jesusie Navasie z Sevilli, bo jak wszyscy wiedzą stosunki na linii Real - Sevilla sa bardzo dobre, Del Nido lubi troche ograbić Real :P ale jeśli już by kogoś mieli kupowac to wg mnie jest to idealny gracz jak dla blancos. Młody, doświadczony w PD, błyskotliwy, Hiszpan same pozytywy.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 sty 2007, 17:47

brylancik pisze:Sory że post pod postem ale jako że jest to zupełnie inna sprawa (a poprzedni już edytowałem) mam nadzieję że zostanie mi to wybaczone ;)

Chodzi o to że zbankrutowała firma BenQ Mobile, właściciel m.in Siemensa. Jak wiadomo BenQ jest sponsorem realu bodajże na najbliższe 3 sezony za całkiem fajną kasę. Nie wie może ktoś czy umowa zostanie rozwiązana czy może zostanie to załatwione w jakiś inny sposób?

http://nt.interia.pl/telekomunikacja/wi ... ile,854109
jest jeszcze jeden problem - sam siemens zostal oskarzony o wspieranie rezimy saddama i ma miec duze problemy z tym zwiazane - lapowki, przekrety w programie ropa za zywnosc, nielegalne umowy - wszystko to powoduje ze real musi sie jakos wycofac z tej umowy by nie tracic na wizerunku

bo bankrut-saddam vs unicef nie wyglada dobrze ;)

co do gry w lyonie to nie moge sie z toba zgodzic - diarra gral jako ostani pomocnik przed linia obrony i mial zadanie czysto defensywne. essien natomiast bardziej przypomina takiego deco. a lyon gra bardzo podobnie do barcy jezeli chodzi o pomoc. jeden dm asekurujacy obrone i 2 pomocnikow ktorzy bronia i atakuja rozgrywajac pilke

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 05 sty 2007, 19:14

bo bankrut-saddam vs unicef nie wyglada dobrze
Myślę że jeśli mieli by wypłacić te 100 baniek to nikomu by nie przeszkadzało. ;) Swoją drogą to jeśli byśmy mieli wymieniać firmy które w jakiś sposób były związane z osobą Saddama to by powstała długa lista (może byśmy się nawet na UNICEF natknęli :lol: ).

co do gry w lyonie to nie moge sie z toba zgodzic - diarra gral jako ostani pomocnik przed linia obrony i mial zadanie czysto defensywne. essien natomiast bardziej przypomina takiego deco. a lyon gra bardzo podobnie do barcy jezeli chodzi o pomoc. jeden dm asekurujacy obrone i 2 pomocnikow ktorzy bronia i atakuja rozgrywajac pilke
Wiem o co chodzi. Mało drużyn gra w ogóle w środku tak defensywnie usposobionymi piłkarzami jak Real (zazwyczaj jeden z nich to taki Xabi Alonso - gość który potrafi również rozegrać piłkę). Chodzi mi o to że przyszedł Gago, który najprawdopodobniej będzie grał w parze z Diarrą albo Emersonem, a nie jest on typowym DMem, bardziej swoją grą przypomina Essiena. W tym momencie jeśli z przodu będzie grał Guti będzie to bardziej przypominało "lyonowski środek pola", że się tak wyrażę ;)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 sty 2007, 21:20

pytanie czy macie pilkarzy ktorzy bezbolesnie przejda na 4-3-3 bo tylko wtedy taki srodek pola ma sens. capello mowil ze byc moze bedzie tak gral i dalej nie probuje. a szkoda bo to jedyna sluszna droga jezeli chce sie polaczyc urode gry ze skutecznoscia. emersona na lawie nie posadzi - tego jestem pewien. diarry tez nie koles jest lepszy od dzieciaka z argentyny. gago bedzie wiec rywalizowal z gutim badz czasem z raulem. tyle ze wg mnie rywalizacja taka zdrowa nie bedzie bo nie od dzis wiadomo ze hiszpanie z relau trzymaja ze soba i staraja sie rzadzic w szatni.

jak pisalem wiele razy - nic dobrego w relau nie bedzie sie dzialo dopoki ktos nie wywali raula, gutka, helguery, salgado i carlosa. bez nich mozna pomyslec o budowaniu wielkiej druzyny bo baza jest - swietny bramkarz, niezla obrona, diarra, rvn, reyes - ale jezeli beda grac tak slabi (albo slabi ostatnio) pilkarze jak raul, gurti i inni to krzyzyk na droge

a co do siemensa to afera jest grubsza i pisze od tym od 3 dni prasa niemiecka. nie jest to jakies leciutkie powiazanie a rzecz po ktorej siemens dlugo sie nie podniesie. stad proba realu majaca na celu poszukac nowego sponsora. co nie dziwi bo nikt nie chce byc kojarzony z czyms takim - przeciez wiadomo ze nie jest wina realu ze tak sie stalo

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 06 sty 2007, 0:08

było nie było to pośrednio można podpiąć pod Real
chodzi mi o "starego" Figo i jego przejście do Arabii...
taka mnie w związku z tym naszła refleksja-że dla mnie był, jest i pozostanie w pamięci sprzedawczykiem chciwym na kasiorę, przykre to, ale prawdziwe, i chodź doceniałem jego wkład sportowy w Real, to nigdy nie zaakceptowałem go jako Madridiste, bo jak można go było takowym uznać, jak dla pieniędzy, przeszedł z obozu jednego odwiecznego rywala do obozu drugiego? to przecież pytanie retoryczne...
już wtedy wyrobiłem sobie o nim zdanie jako kogoś kto zamiast źrenic ma symbol dolara...
a to co było później w jego karierze tylko to potwierdziło
dla mnie liczy się honor i przywiązanie nad profity fianasowe, dlatego Raul ponad wszystko, dlatego szacunek (chociaż nie lubię) dla del Piero, czy Maldiniego oraz paru innych
pozdrawiam

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 sty 2007, 0:25

dlatego ja jako kibic barcelony bronilem raula i zawsze go szanowalem. i szanuje dalej.

przypomne tylko ze figo przed przyjsciem do barcelony podpisal rownoczesnie dwa konrakty we wloszech bo chcial dostac jak najwiecej kasy. skonczylo sie na tym ze nie mial prawa tam grac przez kilka lat

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 06 sty 2007, 1:33

No cóż Figo leciał na baksy i trzeba to przyznać. Graczem jest wspaniałym, bo chyba nikt nie śmie podważać jego umiejętności wzór skrzydłowego, fenomenalnie wkręcał w ziemię przeciwników, no ale tak naprawde nie ma żadnego klubu w sercu, spokojnie mogl isc do Sportingu, byc królem, mieszkac w ojczyznie wybral pieniadze, ktorych ma juz multum. Nie powiem jeśli chodzi o styl gry moj ulubiony piłkarz moze dlatego ze lubie skrzydłowych, grajacych taka pilke.

De la Red prawdopodobnie w obliczu przyjscia F.Gago odejdzie najblizej mu do Saragossy, choć Getafe tez się stara. Oczywiscie w gre wchodzi wypożyczenie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sty 2007, 11:03

Toudinho pisze:Oczywiscie w gre wchodzi wypożyczenie
Bądź transfer definitywny z opcją pierwokupu i klauzulą, że nie może on zostać sprzedany do Barcelony :o

rkoeman - 4-3-3? Dałoby się to zrobić. Nie wiem jaki byłby tego efekt, ale samo w sobie jest to możliwe. Bardziej mi się tu oczywiście widzi pewne upodobnienie do systemu Barcelony. I tak np.

-----------------v. Nistelrooy---------------
Robinho-------------------------------Reyes
---------------Gago-------Guti?-------------
----------------------Diarra-----------------
Carlos---Cannavaro---Helguera---Ramos
--------------------Casillas------------------

Da się to zrobić, tylko pozostaje pytanie czy tym wysuniętym napastnikiem przy takim systemie powinien być akurat Ruud, czy też ktoś grający nieco inaczej: Raul, Higuain, Mata :?: No i Guti na środku w parze z Gago co miałoby być dziwnym odpowiednikiem pary Deco-Iiniesta. Dziwnym bo do zawodnika o tej charakterystyce bardziej pasowałby już De la Red :P Problem byłby jeszcze z miejscem dla Cicinho, kiedy powróciłby do zdrowia bo bardziej pasowałby mi on tutaj na prawyej stronie za Reyesa, a nie Sergio :roll: Takie ustawienie da się zrobić, trudniej byłoby je wprowadzić w życie, aby wszystko funkcjonowałó jak należy :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 06 sty 2007, 13:53

Cicinho jeśli zostanie u nas będzie solidnym rezerwowym mogącym zastąpić Jose lub Sergio.Moze tez pokusić się o walke w pierwszym zespole bo ma ku termu predyspozycje, choć ta kontuzja pokrzyzowała mu plany. Chciałbym aby Beckhs nie podpisał kontraktu i odszedł w zapomnienie. Ja bym Rubena wypozyczył do Getafe, raz że się ogra w PD i będziemy wiedzieli na co go stać i w przyszłym sezonie spokojnie mozna by było wymienić go za Gutiego. Chciałbym też aby lista odpadków była prawdziwa. Nie będe płakał za Ruudem, za Raulem, Salgado, Carlosem Ronaldo czy Gutim, swoje juz dla klubu zrobili i moga spokojnie odejść. Na ich miejsce napewno się ktoś znajdzie. No i w klubie chyba trzyma ich nadal sentyment, skoro mozna było wywalić Figo, Makelele, Moro to po co trzymać innych starych gwardzistów którzy już wrecz wszytsko osiągneli, ale x lat temu.

Ciekaw jestem czy Fabio da szansę Juan'owi Mata.

Martwi mnie też fakt że Fabio nie stawia na Diarre, no ale na to nie mamy wpływu.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 sty 2007, 14:01

RealFan - tyle ze to co wkleiles ty, jezeli dobrze zrozumalem twoja 'choineczke' nie ma nic wspolnego z taktyka barcy :D bo klub moj gra 3 napastnikow bez rozroznienia na lekko cofnietych napastnikow badz skrzydlowych :P

Awatar użytkownika
Mimek_DLC
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mimek_DLC » 06 sty 2007, 14:31

Już jutro Deportivo - Real na Riazor. 15 lat bez zwycięstwa Realu na Riazor. Oby klątwa się nie złamła 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”