Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 370

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 lut 2008, 2:51

Magnum pisze:Odbiegając od tematu Eduardo -
Arsenal Crossbar Challenge Very Happy

Chyba każdy kibic Arsenalu widział to milion razy. :roll:
Obrońca Birmingham City Martin Taylor, który w sobotnim meczu angielskiej Premier League z Arsenalem brutalnie sfaulował Eduardo da Silvę, nie może czuć się bezpieczny. Pod jego adresem tysiące chorwackich kibiców wystosowały groźby - także ostrzeżenia o możliwym zamachu na jego życie.
Wstrząśnięci niezwykle brutalnym zagraniem Taylora Chorwaci założyli nawet specjalną stronę internetowej, na której wyrażają swoje nastroje i zamiary wobec obrońcy Birmingham. Wśród niezbyt poważnie brzmiących gróźb znalazły się także budzące niepokój ostrzeżenia treści "natychmiast zakończ karierę, albo cię załatwimy".

Menedżer drużyny z St Andrews Alex McLeish uważa, że życie Taylora nie jest zagrożone. Podkreśla także, że jego podopieczny sam stał się poniekąd ofiarą w tej sytuacji. - Martin korzysta z pomocy psychologa, również jego żona jest zdruzgotana. Wśród krytycznych opinii otrzymują jednak także słowa otuchy - powiedział McLeish. - Po meczu rozmawiałem z Martinem i był zdruzgotany. Powiedział mi, że przeraził go skutek jego niefortunnego wślizgu i nawet gdyby sędzia nie pokazał mu czerwonej kartki i tak sam opuściłby boisko - dodał szkocki menedżer.
To jest już przesada. Podobna sytuacja miała miejsce po pamiętnej kontuzji Cecha. Wtedy kibice Chelsea grozili Huntowi.
RóżA pisze:Ale jest też i dobra wiadomość- wraca Robin Very Happy . Ciekawe jak długo zajmie mu powrót do optymalnej formy... mam nadzieję że bardzo krótko Krzywy .
W meczu z Milanem na pewno nie zagra. Nawet jestem z tego zadowolony. Liga jest ważniejsza i nie ma co ryzykować w takim meczu. Poza tym Robin, który nie grał w piłkę przez kilka miesięcy nie na wiele się zda w meczu z Milanem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 lut 2008, 6:36

guru pisze:Chyba każdy kibic Arsenalu widział to milion razy. Rolling Eyes
nie każdy :P wlasnie mi to kolega pokazal wielki niby kibic arsenalu zdziwiony ze to widzi pierwszy raz :D to wrzucam moze akurat ktos to zobaczy na nowo.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 lut 2008, 14:00

Obrazek

Wklejam dla tych którzy chcieli dożywotniej dyskwalifkacji Taylora. Jak widać jest wiele takich fauli, tylko nogi wytrzymują. Eduardo też już nie ma co się dziwić dlaczego nie ma pretensji do Taylora.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 lut 2008, 14:08

Po niemieckich portalach chodzi plota, jakoby Flamini podpisał kontrakt z Juventusem. Wiadomo coś szerzej na ten temat :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lut 2008, 14:15

Czytałem o tym dzisiaj.
Flamini może latem odejść za darmo. Cały czas niby prowadzi rozmowy i mówi, ze chce podpisać nowy kontrakt.

Ale kto go tam wie ... nie zdziwię się specjalnie jak odejdzie.

Na jego miejscu bym został. Juve go już od dłuższego czasu obserwuje, ale po co im nowy DM ? Mają kilku graczy na tą pozycje. U nas ma pewne miejsce w składzie. A w Juve ?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 lut 2008, 14:18

Ty się mnie nie pytaj. Ja już nie wiem jaką taktyką oni chcą grac... Chyba, że zarząd zamierza zrobic czystki z Tiago, Almironem itd itp.

Tylko co my w tej chwili mamy takiego do zaoferowania czego nie da mu Arsenal...

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 27 lut 2008, 14:30

Kamil232 pisze:Również życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia.

Jestem zniesmaczony niektórymi komentarzami innych kibiców na temat jego kontuzji. Cieszą sie ponieważ zwieksza to szansę Polski na ME. Coś nieprawdopodbnego, mi nawet ani przez sekundę przez myśl nie przeszło, że dzieki temu United będzie łatwiej zdobyć mistrzostwo, czy tez Polsce wygrać na ME. Jedynie o czym pomyślałem, to że w spotkaniu z Birmingham ta kontuzja i czerwona kartka może paradoksalnie pomóc gospodarzom a zaszkodzić Arsenalowi. Ale o tym żeby sie z tego cieszyć... już kalkulować na ludzkiej tragedii ile to może nam dać? szkoda słów.

Wracaj Eduardo!
Mi oczywiscie pierwsze co przyszlo na mysl to auć ! a chwile po tym ze Polakom bedzie latwiej :D, ale to nie zmienia faktu ze bardzo mi szkoda Eduardo.
majer13 pisze:[
A tak poza tym wielki szacunek dla tego zawodnika w dzisiejszym wywiadzie wyznał iż nie ma żalu do Taylora gdyż takie rzeczy w piłce się zdarzają. Dla mnie po po prostu pełen profesjonalizm, naprawdę życzyć mu szybkiego powrotu do zdrowia.
A co mial innego powiedziec ? Przeciez to pilka nozna, takie rzeczy sie zdarzaja. Malo prawdopodobne ze Taylor chcial mu krzywde zrobic, choc byli tacy juz co specjalnie kosili.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 29 lut 2008, 18:14

Robin powrocil do treningów!!! :D
Jak mnie to cieszy niesamowicie, uwazam ze van Persie to jeden z najbardziej utalentowanych pilkarzy na Świecie...
Szkoda tylko ze Boss nie zaryzykuje wystawienia go we wtorkowym meczu z AC Milanem. Robin nawet bez formy to zawsze Robin, potrafi znakomicie uderzyc z wolnego, jest napastnikiem łowca goli i zawsze moze stzrelic jakas bramke nawet z niczego. Wielkrotnie Adebayor podkleslal ze brakuje mu RvP bo gra mu sie z nim znakomicie!
Chociaz jezeli przeczekanie tego jednego meczu ma gwarantowac dalsza gre Robina w tym sezonie bez zadnych urazow, to ide na to w ciemno i van Persie'go nie zabieram na San Siro!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lut 2008, 18:24

Mial zbyt powazny uraz. Wystawienie teraz van Persiego byloby nieporozumieniem. Sam zawodnik tez nie bylby zadowolony z takiego postepowania klubu, bo zwyczajnie by sie bal. On nie tylko nie zagra z Milanem, ale nie bylbym tak do konca przekonany czy zagra w najblizszym meczu ligowym. A jesli juz to pewnie nie za dlugo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 lut 2008, 19:24

Robin już dawno się wyleczył, tylko przez ostatnie tygodnie pracował nad formą. Wenger go nie wystawi, bo nie chce ryzykować kolejnego odnowienia urazu. Od 5 miesięcy nie gra w piłkę [oprócz 45 minut z Tottenhamem, gdy odnowiła mu się kontuzja]. Wenger wyciągnął widać wnioski i jak Robin nie będzie na 110% gotowy - to nie zagra.
I bardzo dobrze.
Wraca Diaby, Rosicky pewnie też wróci na Milan [mam taką nadzieje], a z Milanem na San Siro prawdopodobnie zagramy 4-5-1, wiec jeden Ade wystarczy. I Nicklas na ławce.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 29 lut 2008, 23:19

Rosicky nie wrocil i prawdopodobnie jeszcze dlugo...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 lut 2008, 23:35

Rosicky nie wrocil i prawdopodobnie jeszcze dlugo...
Skąd wiesz?

Jutro gramy u siebie z Aston Villa. Mecz trudny, ale w końcu gramy u siebie i nie można sobie pozwolić na ponowną stratę punktów, bo MU odrobił ostatnio 2 punkciki. Skromne 1:0 i będę zadowolony. :wink:

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 01 mar 2008, 1:32

ddworakk pisze:Rosicky nie wrocil i prawdopodobnie jeszcze dlugo...
O Proroku uniżeni forumowicze pokornie błagają Cie abyś zdradził źródło swej mocy :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 mar 2008, 8:56

Tomas ma dziś nie zagrać, ale jeśli chodzi o Milan, to już po pierwszym meczu Wenger mówił, że ma szanse wrócić.
Licze, że się uda, jak nie - trudno. Niech wróci na ligę, jak bedzie w 100% gotów, bardziej się przyda.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 01 mar 2008, 10:59

szkoda Rosicky'ego, na pewno by im sie bardzo przydal. a skoro nie zagra Eduardo i Van Persie, to maja bardzo oslabiona ofensywe. Bo nie wyobrazam sobie Bendtnera i Adebayora grajacych razem w linii ataku na San Siro. mozna bylo zobaczyc w ostatnim meczu ligowym, ze nie potrafia za dobrze, ze soba wspolpracowac. zreszta nic dziwnego, maja podobne warunki fizyczne...jak myslicie, zagraja jednym napastnikiem, czy moze jednak Bendtner zagra z Adebayorem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”