Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 370

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sty 2007, 14:41

rkoeman - Nie podoba Ci się moja "choineczka" :> :( Reyes i Robinho mieliby oczywiście być takimi odpowiednikami Ronaldinho i Messiego, choć oczywiście nie do końca. Nie widzi mi się skopiowanie taktyki Barcelony, a zmodyfikowanie jej pod kadrę Realu co chyba zrozumiałe :] Bo są podobieństwa jak choćby dwójka mózgów asekurowana przez DM'a, czy właśnie charakterystycznienie usposobieni, że tak się wyrażę boczni napastnicy :P

Nie może tu być jednak sytuacji, że w środku zagra duet Diarra-Emerson, z tym, że jeden pełniłby właśnie typową rolę pivota, a drugi grałby tuż przed nim, jak Capello próbował to zastosować parę razy w tym sezonie. Takie coś w połączeniu z 4-3-3 niezależnie od jego formy = kaplica :pogrzeb:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 sty 2007, 14:46

Reyes na prawej pomocy? Ciekawe. Grywał już na tej pozycji, ale czy było to dla niego korzystne :roll: Nie wydaje mi się. Jose zdecydowanie lepiej sprawuje się na lewej pomocy, głównie ze względu na doskonałą lewą nogę :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 sty 2007, 15:00

RóżA - Właśnie ta lewa noga byłaby tu dużym atutem. Mógłby schodzić do środka robiąc dużo miejsca po prawej stronie dla defensora czy też zwyczajnie uderzać na bramkę. Już nawet w tym sezonie grywał po prawej stronie i na pewno nie był zły. Jeśli Real miałby grać 4-3-3 to zdecydowanie takie ustawienie Reyesa byłoby korzystne. Ewentualnie on może grać po lewej, a po prawej Robinho. Beckham nie pasuje do tej taktyki i koniec :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 sty 2007, 15:05

Z tym schodzeniem do środka to nie głupi pomysł, ale w takiej sytuacji nieco gorzej mogłoby być z dośrodkowaniami czy podaniami :wink: Ja skłaniałbym się bardziej do opcji Reyes na lewej a Robinho na prawej.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 06 sty 2007, 16:00

Z tym schodzeniem do środka to nie głupi pomysł, ale w takiej sytuacji nieco gorzej mogłoby być z dośrodkowaniami czy podaniami Wink Ja skłaniałbym się bardziej do opcji Reyes na lewej a Robinho na prawej.
Śmiem twierdzić że Reyes najlepsze swoje mecze w tym sezonie zagrał właśnie na prawej flance. Mając po lewej Robinho wchodzi jeszcze dodatkowo opcja wymiany pozycji podczas meczu. A co do dośrodkować to na kogo miały by być one skierowanie? Ruud lepiej się spisuje dokłądając nogę niż głowę ;) Ew. Higuain ale nie wydaje mi się żeby on sobie szybko wywalczył miejsce w składzie.

Toudinho pisze:Nie będe płakał za Ruudem, za Raulem, Salgado, Carlosem Ronaldo czy Gutim
Zgadzam się ze wszystkim ale nie z wywaleniem Gutiego. Jak by nie było to większość zwycięstw w tym sezonie było w dużej mierze jego zasługą, a jak już go brakowało to styl naszej gry wołał o pomstę do nieba :roll: Niby przymierza się Gago na jego pozycję ale zobaczymy co z tego wyjdzie bo przecież Riquelme miał być jeszcze większym talentem a wiadomo jaki pożytek miała z niego Barcelona. Poza tym jest jeszcze kwestia braku zmienników, sam Gago (pod warunkiem że weźmie na siebie ciężar gry całego zespołu), nie da radu grać na jednym, wysokim poziomie przez cały rok, a na transfer Kaki nie liczę :lol: . Chciałbym oczywiście żeby swoją szansę dostał Mata ale on nie jest typowym rozgrywającym, raczej takim mediapunto. Za resztą nie będę tęsknił, chociaż nie wyobrażam sobie Raula w innym klubie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 sty 2007, 16:09

brylancik pisze: A co do dośrodkować to na kogo miały by być one skierowanie?
Właśnie na Ruuda. W Manchesterze nie raz pokazywał że doskonale gra głową.

Muszę się przyznać że nie obserwowałem gry Reyesa w tym sezonie, sugerowałem się raczej wcześniejszą grą w Arsenalu czy nawet Sevilli. Tam zdecydowanie częściej grywał albo na szpicy albo na lewej flance :]

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 06 sty 2007, 16:30

Fabio podal sklad na jutrzejszy mecz z Depor:
Obrazek
Jak widac w skladzie sa Gago, Higuain i Marcelo. Do La Coruni nie jada ani Roberto Carlos (kontuzja), ani Raul Bravo (decyzja trenera), co sprawia ze bardzo prawdopodobny jest debiut Marcelo :wink: Wiele mowi sie rowniez o tym, ze szanse dostanie Gago, ktory mialby zagrac kosztem Emersona. Jak bedzie, przekonamy sie juz jutro :wink:
Nie wiem tylko jak zostanie rozwiazana sprawa z paszportami, bo jesli dobrze licze 4 pilkarzy nie ma paszportu UE (Diarra, Robinho, Gago i Marcelo).

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 sty 2007, 17:31

ciekawi mnie jedno - i to mocno

diarra, robino, gago i marcelo nie maja paszportow unijnych. prawda to? wydaje mi sie ze tak. a jezeli to prawda to jest pewien zasadnmiczy problem. w rozgrywkach ligi hiszpanskiej nie moze byc w kadrze zespolu wiecej niz 3 graczy spoza unii. w calej kadrze. nie tylko meczowej czy na boisku.

wiec naprawde czegos tu nie rozumiem.

ps - naprawde chcialbyc na terenie na ktorym real nie wygral od 15 lat dzieciaka z amaryki pld na lewej obronie od poczatku meczu? z druzyna ktora oparla swoja gre wlasnie na grze skrzydlami? :D

EDIT - widze ze tez o tym napisales. i jeszcze raz ogladajac co napisales dochodze do wniosku ze marcelo mogl zostac powolany po prostu na wyjazd by potrenowac z reszta w do skladu zgloszony nie bedzie. innej opcji nie widze

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 06 sty 2007, 18:14

rkoeman pisze:naprawde chcialbyc na terenie na ktorym real nie wygral od 15 lat dzieciaka z amaryki pld na lewej obronie od poczatku meczu? z druzyna ktora oparla swoja gre wlasnie na grze skrzydlami? Very Happy

To tak jakby ktos Ciebie zapytal o Messiego, rok temu.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 06 sty 2007, 18:25

rkoeman pisze:diarra, robino, gago i marcelo nie maja paszportow unijnych. prawda to? wydaje mi sie ze tak. a jezeli to prawda to jest pewien zasadnmiczy problem. w rozgrywkach ligi hiszpanskiej nie moze byc w kadrze zespolu wiecej niz 3 graczy spoza unii. w calej kadrze. nie tylko meczowej czy na boisk
Gago ma paszport bodajże włoski więc nic się nie dzieje

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 sty 2007, 22:46

brylancik pisze: Niby przymierza się Gago na jego pozycję ale zobaczymy co z tego wyjdzie bo przecież Riquelme miał być jeszcze większym talentem a wiadomo jaki pożytek miała z niego Barcelona.

Z tym ile kosztował Juan Roman, a ile Gago. Nie rozumiem wogole w jakim celu dodałes tutaj jego osobe.. Barca sporo na nim nie stracila, a i tak nadal uwazany jest za świetnego zawodnika.

Co do Gago to ma on włoskie korzenie, ale paszport mia ldostac dopiero w kwietniu... Naprawde ciekaw sytuacja, moze Marcelo ma portugalski paszport.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 06 sty 2007, 22:57

Jarzinho pisze: Nie rozumiem wogole w jakim celu dodałes tutaj jego osobe

Bo jako zawodnik w Blaugrana się nie spełnił. Odżył gdy odszedł do "Zóltej Łodzi" i tam się wykreował na jednego z najlepszych rozgrywających. Był kreowany na wielkiego bożysza, a się nie spelnił Gago to byc moze nowy Redondo, i nie wiemy czy się spełni. Dlatego min przytoczył tu Romana.

Jarzinho pisze:Z tym ile kosztował Juan Roman
W sumie 10 baniek piechota nie chodzi, ale w porównaniu z Javierem był tani. :lol:

Jarzinho pisze:Marcelo ma portugalski paszport
Marcelo ma paszport polsatu :lol: :wink: .

Jarzinho pisze:Co do Gago to ma on włoskie korzenie
Owszem i ma włski paszport, który wyrobił w przyspieszonym tempie. Jego matka jest włoszką...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sty 2007, 0:46

Toudinho pisze:Bo jako zawodnik w Blaugrana się nie spełnił. Odżył gdy odszedł do "Zóltej Łodzi" i tam się wykreował na jednego z najlepszych rozgrywających. Był kreowany na wielkiego bożysza, a się nie spelnił Gago to byc moze nowy Redondo, i nie wiemy czy się spełni. Dlatego min przytoczył tu Romana.

A co ma piernik do wiatraka, czy jakis kibic cos wspominal o nim i go porownywal z Gago. Czy nie potraficie pisac posta nie zaczepiajac o Barcelone, jakies kompleksy. Jak mozna porownywac zowodnika za 10 mln i za 27 do tego, Riquelme został odsprzedany prawie za rownowartosc, czy byl tak głosno zpaowiadany, moze. Jednak to nie Barcelona ma nowego Ronaldinho, nowego Puyola, teraz nowego Redondo, zreszta porownac na dzien dzisiejszy Gago do Fernando tak tak jakby nie szanowac Redondo Inna sprawa, ze skoro zaowdnik wg. ciebie kreowany na bozyszcza kosztował zaledwie 10 mln to kim jest Robinho, Gago, Diarra. :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 07 sty 2007, 1:38

Jarzinho pisze: A co ma piernik do wiatraka, czy jakis kibic cos wspominal o nim i go porownywal z Gago.
Chodziło mi o to że Roman przechodził do Bercelony jako przyszły lider środka pola i co by nie było nie sprawdził się. Przytoczyłem go bo obaj grają na podobnej pozycji i obaj są Argentyńczykami. :roll:

Jarzinho pisze:nowego Puyola,
:lol2:
Jarzinho pisze:Czy nie potraficie pisac posta nie zaczepiajac o Barcelone, jakies kompleksy.
Czy przytoczenie nazwiska byłego gracza Barcelony przez kibica Realu zawsze musi być napinką? :roll:
Jarzinho pisze:zreszta porownac na dzien dzisiejszy Gago do Fernando tak tak jakby nie szanowac Redondo
Nikt ich nie porównuje. Nawet sam Fernando mówi że obaj mają podobną wizję futbolu ale jako zawodnicy się różnią. Redondo grał bardziej z tyłu.
Jarzinho pisze:wg. ciebie kreowany na bozyszcza kosztował zaledwie 10 mln to kim jest Robinho, Gago, Diarra.
Bardzo dobrymi i perspektywicznymi zawodnikami którzy stanowią o sile naszego zespołu. Jedni wydają 10mln na zawodnika który w zupełności się nie sprawdza, a inni dwa razy tyle na kogoś kto pomaga wygrywać mecze. Poza tym to jeśli się nie mylę to Robson miał być "nowym Pele" a nie "nowym Ronaldinho". Jeśli już to odpowiedzią Realu na Ronaldinho.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 sty 2007, 2:59

brylancik pisze:Chodziło mi o to że Roman przechodził do Bercelony jako przyszły lider środka pola i co by nie było nie sprawdził się. Przytoczyłem go bo obaj grają na podobnej pozycji i obaj są Argentyńczykami.
Czy przytoczenie nazwiska byłego gracza Barcelony przez kibica Realu zawsze musi być napinką?

CZy Riquelme to jedyny Argentynczyk nie liczac Gago..
brylancik pisze:Bardzo dobrymi i perspektywicznymi zawodnikami którzy stanowią o sile naszego zespołu. Jedni wydają 10mln na zawodnika który w zupełności się nie sprawdza, a inni dwa razy tyle na kogoś kto pomaga wygrywać mecze.

Ile razy wygrał Real z Gago w skladzie Chlopka jeszcze nie zagral a juz pomaga, juz jest nowym Redondo i stanowi o sile zespolu. Z całym szacunkiem, ale nie wiem czy Robinho stanowi o sile Realu, przynajmniej ja od 1,5 roku tego nie dostrzegam. Czy Barcelona straciła na Riquelme...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”