Korona Kielce (zbiorczy) - Strona 38

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 28 lip 2006, 23:21

deltinho pisze:A czasem Veselin Djokovic nie doszedł jeszcze do Korony ;) Ciekawi mnie bardzo jak Kielczanie będą się prezentować, zwłaszcza w przodzie. Czy uda im się zastąpić Piechnę? Zobaczymy.
Arka może być lepszym zespołem niż była w poprzednim sezonie. Zmiany kadrowe nie powalają na kolana, ale osoba trenera Stawowego gwarantuje przyzwoity poziom.
Owszem doszedł. Dzięki za przypomnienie, już dopisałem.
Sam jestem ciekawy jak będą prezentować się w ataku bo w chwili obecnej jest to najsłabsza formacja w naszym zespole. Teoretycznie.
Bo w praktyce może być zupełnie inaczej w co głęboko wierze :wink:
Trener Stawowy ? Moim zdaniem to on jest największym wzmocnieniem mimo wszystko przeciętnej Arki. Trzeba pamiętać, że w Arce gra Kielczanin ( co ciekawe mieszkał przez lata na moim osiedlu) którego nazwisko brzmi Sobieraj, a imie Krzysztof :wink: Jest to dobry pomocnik, który wyróżniał się w poprzednim sezonie w barwach klubu z Gdyni.
Mój typ na jutro ?
0:2.

Przewidywane składy :

Arka: Witkowski – Sokołowski II, Jawny, Sobieraj, Jakosz – Nawrocik, Przytuła, Ława, Wróblewski – Dziedzic, Niciński

Korona: Mielcarz – Golański, Hernani, Djoković, Cichoń – Bonin, Hermes, Zganiacz, Kaczmarek – Klatt, Robak
Ostatnio zmieniony 28 lip 2006, 23:34 przez Marco Van Basten, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 28 lip 2006, 23:30

Widzę, że Arka baaardzo ofensywnie - w obronie Sokołowski. Pomoc to napadzior Nawrocik, bardzo ofensywnie usposobieni Ława i Wróblewski. Do tego dwóch zawodników w lini napadu i pamysły na gre Stawowego. Może być ciekawie. Choć trzeba przyznać, że Korona ma bardziej wywnoważoną (atak<--->obrona) pomoc co może być kluczem do zwycięstwa. Liczę na kilka bramek :)

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 29 lip 2006, 13:37

Marco_Van_Basten pisze:Trzeba pamiętać, że w Arce gra Kielczanin ( co ciekawe mieszkał przez lata na moim osiedlu) którego nazwisko brzmi Sobieraj, a imie Krzysztof Wink

Czyli ty też mieszkasz na Barwinku :)
Marco_Van_Basten pisze:Sam jestem ciekawy jak będą prezentować się w ataku bo w chwili obecnej jest to najsłabsza formacja w naszym zespole. Teoretycznie.
Ja mam tylko nadzieje , że nie będziemy liczyć minut bez strzelonej bramki ... Ja jestem jednak optymistą , i myślę że wygramy 1:0 Kaczmarek 74 ;)

A co do naszego starego herbu , to nie wiadomo czy przez parę pierwszych kolejek , piłkarze nie będą grać z logiem Kolportera , bo to herb został zmieniony za późno i UMBRO już chyba uszyło stroje z tym nieprawidłowym . Ciekawy jestem czy wiadomość o powrocie do starego herbu , doszła już do mediów i czy będą go używać .

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adek_17 » 29 lip 2006, 14:09

Scyzoryk pisze:Ja mam tylko nadzieje , że nie będziemy liczyć minut bez strzelonej bramki ... Ja jestem jednak optymistą , i myślę że wygramy 1:0 Kaczmarek 74

Wydaje mi się, że do powrotu Gajtka, pomocnicy jednak podołają zadaniu i przejmą ciężar strzelania bramek. Bonin i Kaczmarek już nie ras strzelali ważne gole, ale nie zapominajmy o Robaku, który mimo że nie był w zeszłym sezonie podstawowym napastnikiem to jak tylko miał okazję do gry to zostawiał pozytywne wrażenie. No i przyszedł jeszcze Kowalczyk, ale powiem szczerze, że nie mam pojęcia czego się spodziewać po tym napastniku.
Jestem jednak dobrej myśli i postawiłem w STS-ie 2 :).
Pozdro

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 29 lip 2006, 19:05

Trener Wieczorek zaskakuje po raz kolejny.
Na trybunach zasiedli : Klatt, Rutka i Cichoń.
Zaskakujące jest również zestawienie ataku.
Z przodu zagrają Robak z Boninem (prawy pomocnik).

Trzeba także odnotować, że na ławce zasiada Maciej Kowalczyk (nasz nowy nabytek), który już został zatwierdzony przez PZPN i jest gotowy do gry.

EDIT :
0:1
16 minuta gol Grzegorza Bonina.
Brawo

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 29 lip 2006, 23:29

3:0
bramki: Grzegorz Bonin (17), Marcin Robak (71), Paweł Golański (77).
takiego łatwego zwycięstwa się nie spodziewałem , szczególnie , że Arka grała dobrze w sparingach , a tu niestawiła żadnego oporu . Martwiłem się o skuteczność a tu 3 do przodu :)

P.S Nasz poprawny stary herb był już na koszulkach :) bardzo dobrze .

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 06 sie 2006, 9:08

Kadra na mecz z Wisłą Płock :

Bramkarze: Maciej Mielcarz, Łukasz Załuska.

Obrońcy: Robert Bednarek, Veselin Djoković, Paweł Golański, Hernani, Sławomir Rutka, Marek Szyndrowski

Pomocnicy: Grzegorz Bonin, Tomasz Brzyski, Marcin Kaczmarek, Aleksander Kwiek, Hermes, Paweł Sasin, Mariusz Zganiacz

Napastnicy: Marcin Klatt, Maciej Kowalczyk, Marcin Robak.

Do meczowej 18 powracają Sławomir Rutka i Marcin Klatt, którzy mecz z Arką oglądali z trybun. Powraca również Tomasz Brzyski, który pauzował z powodu żółtych kartek.
Mecz rozpoczyna się o 18.
Jak zwykle oczekuję efektownej gry i zwycięstwa. Chociaż Wisła w pierwszym swoim meczu z Lechem zaprezentowała się dosyć dobrze.
Jednak spotkania u siebie rządzą się swoimi prawami i to nasi zawodnicy zejdą z boiska w chwale zwycięzców :wink:
Mój typ 3:1.
Licze na pierwszą bramke Klatta w naszym zespole (o ile Wieczorek da mu dzisiaj zagrać).
Pozdrawiam.

Ps. Dzisiaj inauguracja ligi w Kielcach. Obecność na stadionie przy ul. Ściegiennego obowiązkowa. Ja będe. A Ty ? :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 sie 2006, 20:42

Korona prowadzi z Lechem 1:0 ale bramka to :shock: :lol: Wrzuta z lewej flanki - Klatt głową w słupek... pika wychodzi w pole - w Kotorowkiego on ją łapie i ... łapie powietrze bo mu wpada do bramki :shock: Rozwalił mnie ...

Ale Korona masz przewage - gra lepiej - już kilka mieli okazji takich klarownych, prowadzą gre.

Kaczmarek na 2:0 :!: Jak snajper poszedł do końca :] :twisted: Kotorowski :roll: Wasielweski ... Płacą za błedy :]

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 21 sie 2006, 10:03

Wisła-Korona 2: 0

W pierwszej połowie KOrona grała całkiem dobrze , mogliśmy nawet strzelić bramkę po główce Golańskiego i strzale Sasina , ale Wisła też miała okazje gdyby piłka nie odbiła się od Golańskiego był by gol . W II połowie Wisła już zdecydowanie przeważała , nie stworzyliśmy groźnej sytuacji , gole dla WIsły padają po ogromnych błędach kieleckiej defenzywy , najpierw nie upilnowali Brożka , potem w Radovanovic strzyelil bramke mimo tego ze byl jedynym pilkarzem Wisly w polu karnym , a pilkarzy Koronz wokol niego bylo chyba z 5 ...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 sie 2006, 21:29

Marcin K. z Korony spowodował wypadek drogowy

Napastnik Korony Kielce Marcin K. nie pojechał dziś z zespołem na sobotni mecz do Szczecina z miejscową Pogonią. Minionej nocy rozbił samochód przy ul. Rajtarskiej w Kielcach. Prowadzony przez niego peugeot 307 zaklinował się między słupkami ograniczającymi przejazd. Piłkarz zgłosił się na policję dopiero rano. Podczas badania o godz. 7:30 stwierdzono w jego organizmie prawie promil alkoholu.

- Marcin K. twierdzi, że nie prowadził samochodu pod wpływem alkoholu, a dopiero z powodu stresu spowodowanego wypadkiem wypił dwa piwa. W tej sprawie powołany zostanie biegły, który stwierdzi, czy wersja podana przez piłkarza jest prawdziwa. – poinformował zespół prasowy Komendy Miejskiej Policji w Kielcach.

- Jesteśmy oburzeni, ale musimy zbadać sprawę. Oficjalne stanowisko klubu zostanie przedstawione jutro po rozmowie z piłkarzem – powiedział rzecznik prasowy Korony Maciej Topolski.
Czyli co Klacik to taki gagatek - skoro napastnik (bo tak to jeszcze kaka pasuje) :?: dopiero jak jakas tragedia sie stanie zaczna myslec - przyklad Dudki czy Brozkow :roll:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 25 sie 2006, 13:17

czeher ale musiał być nadupcony skoro od 2 do 7 mu został jeden promil :lol:

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 25 sie 2006, 13:40

czeher pisze:
Czyli co Klacik to taki gagatek - skoro napastnik (bo tak to jeszcze kaka pasuje) :?: dopiero jak jakas tragedia sie stanie zaczna myslec - przyklad Dudki czy Brozkow :roll:
albo Kaczmarczyk :roll:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 25 sie 2006, 14:27

M@rkus pisze:Kaczmarczyk
nie gra taki w Koronie. Co najwyżej Kaczmarek. Już od wczoraj wiadomo, że chodziło o Klatta, który za swoją świetną gre i zachowanie poza boiskiem został oddelegowany do Legii. Tam przynajmniej będzie miał z kim pić. Zaprzyjaźni się z Eltonem i Drink Team gotowy. Nie jest to jakiś wirtuoz piłkarski, więc nie będe za nim tęsknił. Żegnaj Marcin :lol2:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 25 sie 2006, 17:14

Rozwalił samochód na ulicy Rajtarskiej czyli w sumie nie daleko odemnie sąsiednie osiedle Baranówek . Ciekawe tylko z kim pił ,ale napewno się tego nie dowiemy :) Wrócił z Krakowa z meczu rezerw z Hutnikiem ... i chyba tak bardzo się cieszył z tego remisu , że az wpadł pomiędzy dwa słupki a potem wypił dwa piwa i zgłosił się na policję ... :lol: co za debilna wymówka ... .

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 28 sie 2006, 12:03

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37358,wid, ... caid=12393

Svitlica hymm moze to i nie głupie rozwiązanie a wie ktoś ile on ma teraz lat ? Potrzebny nam doświadczony napastnik tylko Svitlica chce sporo kasy 200 tys Ojro to około 65 tys zł miesięcznie ... dotego cholera go wie w jakiej jest formie . Ale tonący i brzytwy sie chwyci .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”