Pytania Techniczne - Strona 38

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 27 lip 2006, 11:23

Mam problem- niechcacy nacisnalem przy przy jednym z uzytkownikow 'ignoruj'. Nie wiecie jak to odkrecic, bo wcale nie chce go ignorowac :P.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lip 2006, 12:41

klikasz jeszcze raz na funkcję ignore - a później wybierasz listę ignorowanych i tam przy pomocy przycisku "x" usuwasz tego nieszczęśnika z twojej listy ignorowanych

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 lip 2006, 23:41

Panowie kupilem sobie plytki 800MB i 870MB ...

Jak mam pozmieniac opcje w Nero 6.3.1.26 zeby moc nagrywac plytki o tych rozmiarach????

Pomozcie bo jestem zielony w tym a nie chce nic popsuc

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 30 lip 2006, 23:42

Nic nie musisz zmieniac. Nagrywaj jak zwykle. Tyle ze tym razem mozesz wpakowac odpowiednio 800 i 870 megabajtow danych.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 lip 2006, 23:50

A ktos mi powiedzial ze trzeba pozmieniac opcje bo sciezki sie roznia czy cos w tym stylu.....

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 31 lip 2006, 0:16

Ja nic zmieniac nie musialem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2006, 8:30

zależy jaką masz nagrywarkę - niektóre nie obsługują w ogóle płyt 800 MB.
A inne obsługują bez problemów.
Jendo jest pewne - jak chcesz nagrać audio - to każda nagrywarka obsłuży 800 MB bez problemów,

Uchi_ pisze:Nie wiem czy ktos zrozumial moje wypociny, ale musi sie znalesc taki ktos, ktory na dodatek zna rozwiazanie zagadki ( Fieldy ? ).Dziekuje z gory...
już pędze na gg :D
Ostatnio zmieniony 31 lip 2006, 12:30 przez fieldy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

ta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 31 lip 2006, 11:14

Dzien dobry - mam problem... :(

Ostatnimi czasy podlaczylem sobie dysk ze starego kompa do nowego, ale musialem to zrobic tylko w miejsce CD-R, ktorego notabene ( :rotfl: ) i tak nie uzywam ( obrazy ).Ostatnimi czasy byl mi jednak strasznie potrzebny, wiec staralem sie odlaczyc, i podlaczyc na tej samej zasadzie jqk wczesniej podlaczalem HDD.Najpierw mi nie czytalo w ogole CD-R w windowsie, a przy tarcie w BIOSie natrafialem na taki problem :

Disk boot failure, please insert system disk and press enter.

Zaczalem sie bawic kabelkami, podlaczajac inne, ale to tez nie daje efektu.No i tak pozostaje bez kompa, bo poprostu nie wiem co mam zrobic zeby skanowanie NVIDIA w biosie przebieglo dobrze.Ciagle ten sam blad, pomozcie mi bo juz chooi strzela :(.Nie wiem czy ktos zrozumial moje wypociny, ale musi sie znalesc taki ktos, ktory na dodatek zna rozwiazanie zagadki ( Fieldy ? ).Dziekuje z gory...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 lip 2006, 18:50

Panowie pytalem ostatnio ale nikt mi za bardzo nie pomogl tzn konkretnie...

Chce ustawic Nero 6.3.1.26 tak abym mogl nagrywac plytki 800Mb i 870Mb...

Mam nagrywarke LG GSA 4163B.... Prosze pomozcie bo sam nie orientuje sie za bardzo a nie chce nic zwalic!!!!!!

Dzieki

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 31 lip 2006, 19:20

bartbuks
A próbowałeś już wogole nagrać takową plytke bez jakichkolwiek ustawień :?:
nie ma czegoś takiego jak ustawianie Nero pod rodzaj plytki , chyba że moja o CD /DVD to sie zmienia jaką chcesz nagrać ale nie jeśli chodzi o rozmiar :!:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 03 sie 2006, 21:07

Znacie moze jakies dobry program za pomoca ktorego mozna w latwy sposob zmniejszyc "wage" pliku graficznego naprzyklad w formacie .jpg bez widocznego spadku jakosci obrazu???:>

P.S. ACDSee juz probowalem :P

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 03 sie 2006, 21:47

bartbuks pisze:Panowie pytalem ostatnio ale nikt mi za bardzo nie pomogl tzn konkretnie...

A próbowałeś zrobić jak pisał krako :?: Bo to, że Nerka pokazuje, że pliki sa na "czerwonym" polu jeszcze nic nie znaczy - to można zmienić w Plik-->Preferencje-->Ustawienia Ogólne

A jakby nie działało, to spróbuj tak:

Wchodzisz w Plik-->Preferencje-->Ustawienia Zaawansowane i zaznaczasz "Zezwalaj na overburning w trybie Disc-At-Once". W "Maksymalny rozmiar CD:" wpisz "99" (chodzi o minuty) i daj "OK"
Przed nagrywaniem (tzn. po pokazaniu Nerce jakie pliki mają się znaleźć na CD i kliknięciu na "nagrywaj") musisz zmienić tryb na Disc-At-Once (w zakładce "Zapis") i potem spróbuj nagrać płytę.

Ja mam tak ustawione w wersji 6.1.3.25 i 800 nagrywa, a mam starszą niż ty nagrywarkę CD-ROM. Natomiast nagrywania 870 nie próbowałem.

Napisz, czy pomogło

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 sie 2006, 22:37

iceald pisze:
bartbuks pisze:Panowie pytalem ostatnio ale nikt mi za bardzo nie pomogl tzn konkretnie...

A próbowałeś zrobić jak pisał krako :?: Bo to, że Nerka pokazuje, że pliki sa na "czerwonym" polu jeszcze nic nie znaczy - to można zmienić w Plik-->Preferencje-->Ustawienia Ogólne

A jakby nie działało, to spróbuj tak:

Wchodzisz w Plik-->Preferencje-->Ustawienia Zaawansowane i zaznaczasz "Zezwalaj na overburning w trybie Disc-At-Once". W "Maksymalny rozmiar CD:" wpisz "99" (chodzi o minuty) i daj "OK"
Przed nagrywaniem (tzn. po pokazaniu Nerce jakie pliki mają się znaleźć na CD i kliknięciu na "nagrywaj") musisz zmienić tryb na Disc-At-Once (w zakładce "Zapis") i potem spróbuj nagrać płytę.

Ja mam tak ustawione w wersji 6.1.3.25 i 800 nagrywa, a mam starszą niż ty nagrywarkę CD-ROM. Natomiast nagrywania 870 nie próbowałem.

Napisz, czy pomogło

wczesniej wlasnie tak robilem i tylko 800 MB mi wypalalo a 870 MB nie...
pokazywalo ze za malo miejsca na dysku. wiec sam juz nie wiem.... ale dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 03 sie 2006, 22:44

Ostatnio przestał mi działać głos w GG. Tak bez niczego nagle przestał. Próbowałem juz przeinstalowywać, zmieniać w ustawieniach na inny sygnał itp. ale nie działa. Jak by ktoś wiedział co trzeba zrobić to byłbym bardzo wdzięczny.

EDIT:

Już nieaktualne :P

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 06 sie 2006, 12:51

Poszukuje strony gdzie byłyby opisane transfery W Premiership do dnia dzisiejszego.

Chciałbym aby to było w formie ,że byłby podany zespół i żeby było podane kto przyszedł , kto odszedł

Z góry dzięki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”