Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 38

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 paź 2015, 19:12

Wyśmiewaj lewice,lewaczków,wspieraj ultra lewicowy program :rotfl: Panowie skoro jesteście prawicowi ,lewactwo Wam śmierdzi to raczej pomysły z 500 zł na dziecko powinny być wysmiewane na starcie,dla mnie to hipokryzja.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 19:14

A ja powiem tak skończymy już z tym socjalizmem jak tylko państwo wspiera pewne dziedziny. Robi to bo ma w tym żywotny interes i powinno robić. Nigdy w życiu mojej zgody np. na likwidacje Edukacji państwowej nie będzie. Korwinowskie wolny rynek załatwi jest mało poważne. Przyjdą Niemcy albo Ruscy z ogromną kasą wybudują szkoły i to oni mają edukować młodych Polaków? Bądźmy poważni.

Na tym forum jak ktoś już słusznie zauważył istnieje niemal kult Korinowskiego liberalizmu. Oczywiście jak najwięcej wolności gospodarczej dla szarego obywatela jak najniższe podatki. Jestem za likwidacją podatku dochodowego, jestem za likwidacja przymusu emerytalnego. O zdrowiu jestem gotów do dyskusji, bo po prostu przekonują mnie argumenty jednej i drugiej strony.

Ale nie o wszystkich dziedzinach ma decydować wolny rynek. Państwo Polskie ma swoje interesy i ma je wspierać i nad nimi czuwać. Jedną z takich dziedzin jest na pewno przedłużenie gatunku narodu czy edukowanie postaw młodych członków narodu. Koniec końców jesteśmy wszyscy Polakami jednym społeczeństwem mamy tworzyć wspólnotę, państwo a nie każdy sobie rzepkę skrobie. Postawa każdy sobie rzepkę skrobię nie potrzebuje państwa Polskiego, można być wtedy równie dobrze Niemcem, Ruskiem czy Anglikiem.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 paź 2015, 19:23

Kamil232 pisze:Ale nie o wszystkich dziedzinach ma decydować wolny rynek. Państwo Polskie ma swoje interesy i ma je wspierać i nad nimi czuwać. Jedną z takich dziedzin jest na pewno przedłużenie gatunku narodu czy edukowanie postaw młodych członków narodu. Koniec końców jesteśmy wszyscy Polakami jednym społeczeństwem mamy tworzyć wspólnotę, państwo a nie każdy sobie rzepkę skrobie. Postawa każdy sobie rzepkę skrobię nie potrzebuje państwa Polskiego, można być wtedy równie dobrze Niemcem, Ruskiem czy Anglikiem.
Amen!

Warto dodac, że gdyby we wszystkich państwach istniał wolny rynek, to nie byłoby przeszkód aby zrobic to w Polsce. Jednak w sytuacji gdy biznesy robi się jeżdząc z politykami w delegacje to wprowadzenie tego co proponuje Korwin to prosta droga do łatwiutkiej kolonizacji tych resztek polskości która mamy w rękach.

Dlatego tak samo mozna podejść do kopalń. Jasnym jest, że prywatny inwestor lepiejby się tym dobytkiem zajął. Jednak jak tym prywatnym inwestorem ma być Niemiec (czy Duńczyk, Francuz obojętnie) blisko związany z tamtejszym rządem to godzi to bezpośrednio w polski inters narodowy. To samo z kolejami, energetyką, pocztą słowem ze wszystkimi strategicznymi obszarami gospodarki. Nie możemy pozolić na dalsze kolonizowanie ''tegokraju''. Nawet gdyby miało to oznaczać socjalistyczne posunięcia władzy.

Ja juz 3 albo 4 lata temu spierałem się tu z Kluchmannem o zasadności takich projektów jak ten 500+ argumentując, że tak fatalny przyrost demograficzny zmusza do radykalnym posunięć.

Z tego co się orientuje to w Anglii benefity są jednym z głównych czynników decydującym o wysokiej dzietności tamtejszych Polek. Jesli PiS twierdzi, że państwo stać na zrobienie czegos takiego nad Wisłą, to z uwagi na okoliczności jestem za.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 29 paź 2015, 19:28

Obrazek

Grupa szturmowa, Towarzysku Towarzysko.

Magnum, Ozob.

Zdajecie sobie sprawę kogo teoretycznie macie zamiar popierać ? :pogrzeb:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 paź 2015, 19:36

Dzietność poprawi się od razu kiedy

- bedą większe wyplaty
- tańszy koszt mieszkań(w iralndi wynajecie fajnego domku z ogródkiem to połowa najnizesz wyplaty)

Podoba mi sie że wysmiewacie lewice ale kiedy trzeba ratować Polske bierzecie mega lewicowy program. :pinokio:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 19:39

Czyli nie wiadomo kiedy. Perspektywa kilku letnia o ile nie kilkunasto letnia. A teraz jest szansa dać coś co znacznie pomoże rodzicom i jestem przekonany, że pomoże w wielu osobom o decyzji o kolejnym dziecku.

Zresztą nigdy nie byłem specjalnym fanem korwinowskiego liberalizmu. Moje poglądy gospodarze są centroprawicowe.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 paź 2015, 19:42

Tak trochę zmieniając tory dyskursu na ulubiony temat Kamila. :mrgreen:

http://www.kufel.pl/pelnykufel/1782/wed ... ryminacja/ :rotfl4:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 paź 2015, 19:44

MGiggs pisze:Podoba mi sie że wysmiewacie lewice ale kiedy trzeba ratować Polske bierzecie mega lewicowy program.
Moge pisac tylko za siebie. Nie biore mego lewicowego programu. Pisałem, że z uwagi na fatalną demografie jestem skłonny zaakceptowac pomoc państwa by te demografie poprawić. Juz kilka lat temu w tym temacie takie postulaty zgłaszałem czyli na długo zanim PiS miał to w swoim programie.

Po za tym jestem zdania, że w obecnym świecie strategiczne sektory gospodarki powinny byc w rękach Polskich. Najlpeiej by było gdyby to były ręce prywatne blisko związane z rządem i ręce patriotyczne (nie takie jak te Kulczyka) ale z uwagi na to, że w Polsce najbogatsi śa w wiekszości typami podejrzanymi to tez jestem w stanie zaakceptować fakt, że bedą one w rękach państwa. Przynajmniej do czasu gdy bedziemy mieli tak jak w Niemczech np bardzo patriotyczną klase biznesową, która bez zgody rządu kierującego się tylko i wyłącznie interesem narodowym nie zrobi niczego co by w ten interes godziło.

Takie czasy. Fajnie by było wrócic do złotego wieku w hisorii ludzkości czyli do wieku XIX w tym względzie ale wszyscy wiemy, że to nierealne.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 19:45

No i Amen. Podpisuje się.
A idź z nimi :won:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1564
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 29 paź 2015, 19:46

:roftl3:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 19:49

Uwaga obniżam poziom.

Fakty po faktach Anita Werner. Ile razy ją widze zastanawia mnie czy jako niezbyt wysokich lotów aktorka zrobiła karierę dziennikarską z racji swojego talentu czy z racji tego, że tak powiem lekko mówiąc była uprzejma dla Kamila Durczoka i jego ciała? :think:

Poziom znowu podnoszę.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 29 paź 2015, 19:55

Nic nie rozumieta. Becikowe i dzietnosc ( plus te 500 zl na dziecko) to wymyslanie już wymyslonego prochu. Najpierw zajebiemy to rodzicom w podatkach na sume 600 zl a pozniej oddamy 500 i 100 przepierdolimy na redystrybucje. Czyli de facto kazdy jest biedniejszy w tym kraju a dzietnosc i tak nie wzrosnie. Przeciez to chyba oczywiste.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 paź 2015, 19:57

w wielkiej Brytanii benefity idealnie sie sprawdzają jako zachęta do rozmnażania się wsród Polaków. To czemu nie miałoby tak samo byc nad Wisłą? To tacy sami Polacy jak Ci co wyjechali.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 29 paź 2015, 20:00

Mi sie wydaje ze Polacy tam po prostu lepiej zarabiają, bo gospodarka wydajniejsza bo dzieki kapitalizmowi wyrobili nad nami 100 lat przewagi. I dlatego ze maja wiecej pieniedzy w kieszeniach to maja wiecej dzieci. Chociaz to tez nie takie proste. Bo ogolnie biedota miala duzo dzieci czyli tak zwani proletariusze od Proles.

Dzieci dlatego ze panstwo im daje to maja tylko [k****] podludzie . Tak sie zachowuje muzulmanskie menelstwo. Dzieci na pieniadze robic :roftl3:

A nawet jesli, to zasada pozostaje ta sama. Najpierw zabrac 600 pozniej oddac 500 i przejebac 100. I PO KIEGO GRZYBA ?
Ostatnio zmieniony 29 paź 2015, 20:01 przez myhalek_acm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 paź 2015, 20:01

Myhalek, czemu ty wszystko widzisz w czarnych barwach? Nie przypominam sobie ani jednej rzeczy, którą byś pochwalił. Zawsze jest źle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”