Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 38

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 01 sie 2008, 13:13

(L)oczkerson pisze:zamiast Modrica za 25 mln mógł się zakręcic za VdV...
Modric do 4:4:2 bardziej pasuje od VdV jeśli Ramos tak chce grac poza tym trochę mnie łamliwy jest :wink:

Co do Berbatova. Oddanie go byłoby bardzo ryzykowne. Strata dwóch podstawowych napastników w jednym okienku transferowym :roll:
Nawet jakby Ramos kupił w dwupaku Arszawina i Pawluczenke (tak, wiem, że grają w róznych klubach) i na nich postawił w ataku liczac na zrozumienie z reprezentacji to i tak byłoby to duze ryzyko

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 sie 2008, 16:13

(L)oczkerson pisze:Owszem ma teraz większą gotówkę, ale przecierz Tottenham nie miał tak tragicznej kadry by robic tak z miejsca rewolucje.

Narazie Ramos sprzedaje ogromnych przecietniakow. Tainio, Malbranque czy Chimbonda to nie sa grajkowie, ktorzy moga dać to czego oczekuja wąłdze, kibice czy trener. Jedyna strakta to Robbie, za reszta kibice raczej nie beda płakać.
Jol naskupowął sporo grajkow, ktorzy czyms zablysneli w poprzednik druzynach, tylko nie potrafili pozniej przeskoczyć. Jeszcze lekka wymiana powinna być w lini obronej, bo tam sporo grajkow, ktorzy mi nie pasuja do walki o 4, bo mysle, że mimo wszystko to jest cel Spurs. UEFA to raczej ma być minimum. Stalteri, Gardner, Rocha to chlopaki, ktorzy zajmuja tyylko miejsce, a pozytku z nich wiekszego nie ma. Choc z innej strony kontruzje w Tottenhamie to ogromna zmora, ale wierze, że Ekotto wroci i pogra na poziomie z Lens.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 sie 2008, 16:38

Gardner już w Hull City... Stalteri chyba też już szuka sobie nowego pracodawcy. Rocha zostanie ze względu na Woodego i Kinga... obydwaj lubią się leczyć. Zresztą w sparingach Zokora ostatnio na stoperze grał :)

Co do Ekotto to może być problem... jest Bale, jeszcze sprowadzony niedawno Gilberto... no, ale Kameruńczyk w formie to niezły grajek ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 sie 2008, 19:37

Sammyy pisze:Co do Ekotto to może być problem... jest Bale, jeszcze sprowadzony niedawno Gilberto... no, ale Kameruńczyk w formie to niezły grajek

Jest jeszcze Koreańczyk Lee. Bale moze pograć wiecej w pomocy, u Jola mimo wszystko tak grał. Ekotto spokojnie moze grac i na środku, wiec Dawson, King, Woody, Kaboul, Ekotto powinno starczyć.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 02 sie 2008, 12:10

coś mi się zdaję że Ramos nie poukłada zespołu na czas, ponieważ za dużo było tych zmian personalnych w Tottenhamie. Na papieże są silniejsi niż Arsenal, ale Arsenal to już kompletny zespół,poukładany i grający ładna piłkę od lat. Wątpię żeby Koguty wygryzły kogoś z "wielkiej czwórki", są po prostu na to za słabe, może za kilka sezonów.

Ramos ma duży komfort przy zakupowani zawodników, o wiele większy niż w Sevilli, ale co za dużo to nie zdrowo. I sam się przekona w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 sie 2008, 12:45

Ja tam bym się bał stwierdzenia, że kadrowo są silniejsi.
Poza lepszym bramkarzem nie mają nikogo kto przewyższał by klasę graczy AFC. Reszta jest teoretycznie na słabszym bądź w kilku przypadkach na zbliżonym poziomie.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 03 sie 2008, 10:31

za takimi zespołami jak Arsenal czy Liverpool przemawia doświadczenie, więc Tottenham musiałby wznieść się na wyżyny żeby im odebrać to 4 miejsce, bo 1 i 2 miejsce jest poza zasięgiem Tottenhamu 8)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 sie 2008, 10:52

A czy za Chelsea sprzed pięciu lat również przemawiało doświadczenie? Nie wydaje mi się. Wystarczyły pieniądze. Podobnie może być z Tottenhamem :] .

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 03 sie 2008, 14:03

Tylko teraz rywale są dużo silniejsi niż gdy Chelsea włączała się o walki o wyższe czele w lidze i to jest zasadnicza różnica 8)

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 03 sie 2008, 15:02

Ja uważam, że nie tylko 1 i 2 miejsce jest poza zasięgiem Tottenhamu. Poza ich zasięgiem jest Top 4. Ta drużyna będzie walczyć z Boltonem, Evertonem, Aston Villą czy Portsmouth o niższe lokaty i nawet to nie jest pewne. Nie są w ogóle zgrani, to że kupuję graczy za ogromne pieniądze o niczym nie świadczy. Bentley? Przecież to nie jest gracz który będzie prowadził ich do zwycięstwa, tak jak Adebayor ubiegłego sezonu, czy Ronaldo. Stracili swojego kapitana. Nawet jeśli przyjdzie Arshavin to też nie zacznie od razu ładować do siatki. Co roku tak jest. Co roku ktoś ma wejść szturmem na czoło tabeli a jak się okazuje potem nic z tego nie wychodzi. Kiedyś Newcastle, teraz Tottenham.

Modrić => 21 mln Euro
Bentley => 20 mln Euro
Gomes => 12 mln Euro

Za 21 mln Euro to Arsenal może mieć Huntelaara.

Na czym się skończy? Na walce o Puchar Uefa jak co roku. Ten zespół wymaga jeszcze sporo pracy i to wciąż nie tak półka na której ustawieni są giganci Premiership które w ubiegłym sezonie podbiły Champions League. Przypomnijcie sobie jak długi czas Koguty siedziały na dole tabeli. Zespół ten ustawiłby ma równi z Espanyolem, Saint Etienne, HSV Hamburg, Fiorentiną, Celticiem. Tak jak mówiłem... to tylko moje zdanie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 sie 2008, 17:00

Zespół ten ustawiłby ma równi z Espanyolem, Saint Etienne, HSV Hamburg, Fiorentiną, Celticiem. Tak jak mówiłem... to tylko moje zdanie.
No oczywiście, że Twoje zdanie, ale wystarczy przeanalizować zestawienia wymienionych przez Ciebie zespołów, żeby dojść do wniosku, że Spurs to klasa wyżej.

W poprzednich sezonach SPursi nie mieli w ogóle defensywy. Teraz jeśli King, Woodgate, Bale, czy Hutton będą zdrowi, to jestem przekonany, że Tottenham sporo namiesza.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 03 sie 2008, 19:59

jestem przekonany, że Tottenham sporo namiesza.

Tez tak myślę w sparingach prezentują się nieźle myślę że jeśli Ramos ich dobrze ustawi to naprawdę stać ich na walkę co najmniej z Arsenalem ;)
Hanni pisze:Ta drużyna będzie walczyć z Boltonem, Evertonem, Aston Villą czy Portsmouth

drużyn które wymieniłeś Tottenhamowi dorównać może chyba tylko Everton ;) Ale Ty kibicujesz Arsenalowi i jesteś w stanie w ślepo powiedzieć że drużyna która w tym sezonie może was wygonić T4 nie będzie może nawet w stanie powalczyć o PUEFA :D

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 03 sie 2008, 20:04

majer13 pisze:Ale Ty kibicujesz Arsenalowi i jesteś w stanie w ślepo powiedzieć że drużyna która w tym sezonie może was wygonić T4
Jeśli już, to was także 8) Napisałem, że to moje własne zdanie.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 03 sie 2008, 20:25

Nie jestem kibicem Arsenalu ani Liverpoolu( chyba każdy widzi na załączonym obrazku), ale sądzę,ze Tottenham odstaje doświadczeniem od tych drużyn i to może okazać się kluczowe. Chociaż zgodzę sie z moimi poprzednikami,że Tottenham jest w stanie pomieszać trochę w lidze i ten sezon może być dla nich inny niż poprzedni, bardziej udany zapewne. Po dokonaniu tylu wzmocnień każdy zespół potrzebuje czasu,aby się ze sobą zgrać co zaowocuje w przyszłości sukcesami na arenie krajowej i międzynarodowej. Ale sądzę że w tym sezonie nie osiągną nic więcej poza piątym miejscem w lidze :D :D :D :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 03 sie 2008, 20:56

Hanni pisze:Jeśli już, to was także Cool

Tylko Ja nie piszę że Spursi ro cioty i nie mają szans z nami ;)Co do Kogutów jeśli Ramos zdąży zgrać zespół do października to wtedy Tottenham może naprawdę sporo namieszać :D Zespół ma aspiracje i możliwości żeby dostać się do T4 lecz musi to pokazać na boisku bo może być powtórka rozgrywki a to Tego w Londynie by nie chciał może poza kibicami The Blues i Kanonierów ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”