Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 38

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2005, 18:43

Baqu pisze:z jednym z czym się w tej wypowiedzi nie zgadzam to to, iż grają w taki sposob jaki im odpowiada... moim zdaniem nie graja tak. Popatrz jak sam napisales "Eto bardziej na szpicy. Ronaldinho lubi sobie pobiegać wszędzie i schodzić do środka a Giuly prawa strona i też zejścia do środka." dokładnie tak graja a to jest już ustawiony schemat, który jest sztywny i ściśle okreslony. Wiec wyglada mi na to tak ze w pierwszym zdaniu coś piszesz, a w drugim sobie zaprzeczasz, gdyz jednak dajesz dowody na to gdzie są schematycznie ustawieni dani zawodnicy.
Pisząc o tym schemacie gry miałem na myśli to, że nie zostało to raczej (moim zdaniem) narzucone przez Rijkaarda lecz sami zawodnicy jakby dali do zrozumienia, że tak będą grać ale kiedy przeciwnik zagra w taki sposób, że ograniczy możliwości takiej gry to Ci trzej zawodnicy są w stanie zagrać inaczej. Eto'o nie musi grać na szpicy i często zdarza mu się uczestniczyć w akcjach już we wcześniejszym etapie. Nie będe się rozpisywał jak dokładnie bo napewno wiesz o co chodzi. Ronaldinho to w ogóle jest w stanie grać bardzo nieszablonowo i trudno powiedzieć o nim, że będzie grał dokładnie tak a nie inaczej. Giuly nie wydaje mi się już tak uniwersalny więc na tej pozycji szukałbym ewentualnego wzmocnienia jeśli już miałoby ono być. Podsumowując ten wątek sądze, że nie jest to schemat stały i ściśle określony.
Millito ? Coloccini ? kazdy z nich to ok 10 $
po sprzedarzy Savioli oraz Riquelme chyba chociaż na jednego wystarczy...
Pieniądze w tym wypadku pewnie nie stanowią problemu chociaż po Riquelme i Saviola kroci bym się nie spodziewał. Milito jest jak najbardziej osiągalny i to chyba niezłe wyjście. Coloccini z tego co pamiętam to niedawno opuścił Milan na rzecz Deportivo i nie wiem czy tak od razu jest chętny na kolejną przeprowadzkę ani czy jest na tyle dobry aby wypełnić ewentualną lukę po Puyolu.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 29 maja 2005, 10:26

Wczoraj dowiedziałem się że Robinho został powołany do kadry...co oznacza, że niedokończy rozgrywek CL...jego przejście jest co raz blizsze :)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 29 maja 2005, 10:35

Figo11 pisze:Wczoraj dowiedziałem się że Robinho został powołany do kadry...co oznacza, że niedokończy rozgrywek CL...jego przejście jest co raz blizsze :)
Naprawde wierzysz ze Robson przejdzie teraz do Realu ?? Nie da rady. Pezydent jasno powiedzial ze Robinho odejdzie najwyzej po MŚ 2006 wiec jeszcze jest czas :P
Niggaz pisze:
krzychu212 pisze:Mam nadzieje że do Realu NIE przejdzie Robinho :D . Bo to by było duże wzmocnienie dla drużyny ze stolicy Hiszpanii. Del Horno podobno do Chelsea a Ramos może do Barcy co :?: :D
Jeśli chodzi o Robinho to sprawa ta ciągnie się już od bardzo dawna i sam nie wiem co o tym myśleć. Pewnie na ostateczne decyzje poczekamy jeszcze z miecha :? Szanse na to, że młody Brazylijczyk przejdzie do Realu są jednak dość duże moim zdaniem. Drugie wyjście jest takie, że wcale nie zmieni klubu.
Po co natomiast Sergio Ramos w Barcy? Czy to nie jest przypadkiem prawy obrońca? (serio pytam bo może się myle już w tym wszystkim) Jeśli to prawy obrońca to w Barcy nie jest potrzebny. Jest całkiem niezły Belletti który napewno nie będzie grzał ławy oraz Puyol który może grać na prawej. Jeśli już szukać wzmocnienia obrony to na środek albo ewentualnie na lewą stronę no chyba, że Gio jest w stanie jeszcze grać na przyzwoitym poziomie.
Sergio Ramos to moim zdaniem stoper, srodkowy obronca a jeo klub chce za niego 30 mln wiec Duma Katalonii bedzie musiala glebiej zajze c do portfela :P

POZDRO

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 maja 2005, 11:16

Ludzie nie mieszajcie Barcy do wszystkich transferow. Na chwile obecna FCB nie kupi Sergio Ramosa. Kupia cracka oraz jak dobrze pojdzie Del Horno albo Milito i koniec.

Awatar użytkownika
_Jacol_
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Jacol_ » 29 maja 2005, 12:21

RoRo pisze:Sergio Ramos to moim zdaniem stoper, srodkowy obronca a jeo klub chce za niego 30 mln wiec Duma Katalonii bedzie musiala glebiej zajze c do portfela :P
Po pierwsze Ramos ma klauzure odstepnego na 20 mln euro wiec klub nie moze chciec 30. A po drugie Barcelona sie nim nie interesuje bo zwolennikiem jego talentu jest Sacchi ktory naciska wladze Realu.

Awatar użytkownika
_Jacol_
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Jacol_ » 29 maja 2005, 12:26

Luis Fabiano to przyklad wielkiej gwiazdy w Ameryce a gdy pojawia sie w Europie gubi sie. Podobnie moze byc z Robinho.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 29 maja 2005, 12:27

Bogi pisze:
Niggaz pisze:a Adriano, Robinho, Reyes, Ibrahimovic, Ramos, Del Horno i Emerson gdzie :?: :roll:
Potrzebny tylko Del Horno i Ramos, ale dopiero gdzieś tak za rok, bo Carlos i Salgado jeszcze mogą zagrać nawet ostatni sezon...potrzeba skrzydeł :!: Czyli Reyes na lewe i na prawe Joaquin...a w ataku też by się ktoś przydał...Emerson nie jest potrzebny, bo Shrek jest w sumie wystarczający na tą pozycję...Trzeba się pozbyć Figo, i któregoś z galaktycznych piłkarzy...tylko dlaczego mało winnego Owena prawdopodobnie nie będzie w nowym sezonie ? Raul powinien wylecieć, bo Ronaldo jeszcze ostatnimi klasy pokazuje klasę...
O Del Horno może Real narazie zapomnieć, Chelsea już go sobie zarezerwowała :twisted: :twisted: Macie jeszcze Ramosa, podnbnie jak Del Horno, młody i obiecujący obrońca. Joaquin w końcu nie wiadomo gdzie przejdzie, The Blues byli bardzo bliscy pozyskania, jednak Hiszpan został w Betisie. Chelsea prowadzi w wyścigu o Essiena, drudzy są Królewscy.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 29 maja 2005, 12:29

RoRo pisze:
Baqu pisze:Luis Fabiano nowym zawodnikiem Sevilli

Lusi Fabiano podpisał kontrakt z Sevillą na cztery lata. Piłkarz jest bardzo zadowolony, że będzie grał w Primera Division i że znalazł już klub przed letnimi wakacjami. Umowa została już zawarta, ale Hiszpanie muszą uzgodnić jeszcze kilka szczegółów z kontrolowaną przez Romana Abramowicza firmą - Global Soccer Investment, która posiada 75% karty zawodnika. Brazylijczyk kosztował 2 miliony funtów.
Ja kompetnie nie rozumiem postepowania panow z FC Porto ... koles ktory wg mnie jest supernapastnikiem (dobrze gra glowa co udowodnil na CA, dobry drybling, nie boi sie sytuacji sam na sam z bramkarzem a do tego jest niesamowicie szybki i zwinny) zostaje sprzedany do Sevilli za marniutkie 2 mln funtow :!: :!: :!: :!: PARANOJA :roll: :roll: :!: :!:

Luis jest wart ponad 10 mln i to nie ulega zadnej dyskusji. Faktem jest ze w Porto nie swiecil a ja wogole chyba zadnego meczu nie weidizalem jak gral ale z Quaresma, Seitaridisem, Postiga .. moglby obudowac podupadajace Porto a teraz to jzu przeszlosc ...

Mam andzieje ze bedzie cos gral w Sevilli i czekam na mcze z jego udzialem :P

POZDRO
Też się dziwię, za Luisa Fabiano mogli kilka razy więcej wyciągnąć, to jest bardzo dobry napastnik. Poza tym Porto potrzebne są pieniądze, sytuacja finansowa nie jest u nich bardzo dobra.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 29 maja 2005, 14:23

Jak potrzebne sa pieniadze to sie wyprzedaje najwieksze gwiazdy za jak najwieksza cene a to wyglada na to ze oni chcieli sie po prostu jego pozbyc i to za kazda cene. Nie wiem czemu ale chyba wyglada ze jest za slaby do PORTO :roll:

Gdyby Mourinho byl to on by z niego zrobil gwiazde wieksza od Adriano a teraz Fabiano bedzie gral w Sevilli z Bestia, Renato i innymi i ciesze sie z tego :P

POZDRO

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 29 maja 2005, 14:43

RoRo Sergi Ramos to stoper :mrgreen: dobre...to jest prawy obrońca ale moze grać na lewej na środku oraz na DPŚ, jest bardzo wszechstronny....
Z Del Horno jeszcze nic nie wiadomo...ale skoro są juz spekulacje łączące go z The Blues to coś w tym prawdy jest :wink: Co do Robinho trener Santos'u moze mowić co chce jeśli sam pilkarz bedzie chciał odejsć to odejdzie(z niewolnika nie ma zawodnika)...zreszta jak Real spypnie gotówką to i trener się zgodzi za tą kase kupia kilku młodzików być moze kolejnego następce Robinho :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 29 maja 2005, 14:49

2mln to jest 25% tego co zaplacila Sevilla za Luisa Fabiano, jeszcze muszą sie rozliczyć z Romanem który ma jego 75% praw czyli całość opierać się będzie na okolo 8 mln :?

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 29 maja 2005, 15:37

Figo11 pisze:2mln to jest 25% tego co zaplacila Sevilla za Luisa Fabiano, jeszcze muszą sie rozliczyć z Romanem który ma jego 75% praw czyli całość opierać się będzie na okolo 8 mln :?
No ale jak na moje to wydaje mi sie ze Romek wychachmeci cos i sprowadzi Fabiano na wyspy po jakims sezonie (koniecznie udanym) w Primera Division. 75 % karty to jednak bardzo duzo :wink:

Za te 25 % wcael fortuny nie wyda :D

POZDRO

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 30 maja 2005, 10:20

Być może nadarza się świetna okazja pozyskania napastnika Arsenalu Thierry'ego Henry. Można spróbować wykorzystać zainteresowanie Anglików Fernando Torresem i pokusić się o wymianę trójstronną Barca-Arsenal-Atletico. Saviola+Riquelme do Atletico, Torres do Anglii, a Henry do Dumy Katalonii! To z pewnością lepsze rozwiązanie niż wydawanie na transfer kupy forsy, która przyda się na inne wzmocnienia.

Awatar użytkownika
_Jacol_
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _Jacol_ » 30 maja 2005, 12:43

No tak, tylko ze dla mnie Henry jest o wiele wiecej wart niz Torres z czego dobrze zdaje sobie sprawe Arsenal. Pewnie beda rzadac jeszcze doplaty o ile Henry chce opuscic Londyn.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 30 maja 2005, 13:44

Oczywiście, że mogą żądać dopłaty, ale to mimo wszystko nie 45mln euro! Poza tym Barca oddałaby dwóch zawodników, których trener nie widzi w składzie na następny sezon, a uzyskała potrzebne wzmocnienie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”