Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 38

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 16 lip 2009, 13:02

j1mmy pisze:Ten to jest pimp my ride ;D
No miejmy nadzeję. Dlatego uważam, że w miejsce Juninho na kilka sezonów mógłby przybyć jakiś bardzo doświadczony pomocnik, który dobrze operowałby grą drużyny a w między czasie szkolić sobie jakiegoś młodziaka.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 lip 2009, 13:25

No teoretycznie ma być Vieira i Melo natomiast nie wiem czy to da efekt. Tak właściwie to nie wiem jak nasza 11 będzie wyglądać :)

Lloris
Grosso - Cris - Boom Boom -Clerc
govou ederson - toulalan - melo - Kallstroem(Delgado ?)
Lopez?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 16 lip 2009, 13:33

Ten sam Melo co już oficjalnie w Juve czy ten drugi Melo ?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 lip 2009, 13:52

damn chodziło mi o Bastosa

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 16 lip 2009, 14:04

Zobaczymy jeszcze co z Gignacem i Vagnerem. A Aly'ego widzisz na ławce?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 lip 2009, 14:11

Nie wiem gdzie go widzę, póki transfer nie będzie zaklepany. W sensie będzie podany oficjalny komunikat, niby lyon.pl podał że to oficjalne informacje.Ja to mówiąc szczerze pozbył bym się Mensaha

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 27 lip 2009, 12:24

Bastos, Lisandro, Cissokho - Lyon moze w tym sezonie mieć to czego nieco brakowało w poprzednim. Dziwi mnie to, że Lyon nie potrafił wykorzystac potencjału Keity, bo to świetny zawodnik.

Największym zaskoczeniem tegorocznego mercato jest dla mnie jednak przyjście słynnego Il Comendante na Estadio Velodrome. Gonzalez spokojnie mógłby być czołowa postacią w takim Juventusie czy Milanie, a wybrał OM. Może to dlatego że tam tez tak jak w OL robi się ciekawa drużyna. :think: Zobaczymy czy DD po dosyc licznych zmianach da rade to wszystko poukładać.

Ciekawy jestem jak będą spisywały się te francuskie drużyny, szczególnie w europejskich pucharach. Kto wie, czy nie będą to jedne z najbardziej efektownie grających ekip w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 lip 2009, 15:34

Keita chyba tak naprawdę nigdy się nie zaaklimatyzował , a Lyonowi nadal brakuje 2 napastnika z prawdziwego zdarzenia, nazwisk jest wiele nie mniej jednak chyba najbliżej jest Giniac.

OM ma bardzo ciekawy skład , sensownego trenera może wreszcie coś im wyjdzie i ruszy się coś w tej Lig Ę. Deshamps to człowiek , który powinien zagwarantować sukces, no i te drużyny a przynajmniej ta jedna musi się do tej LM dostać.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 28 lip 2009, 11:40

j1mmy pisze:Deshamps to człowiek , który powinien zagwarantować sukces, no i te drużyny a przynajmniej ta jedna musi się do tej LM dostać.
Tyle że poza fantastycznym sezonem w Monaco za wiele nie osiagnał :wink: Ja tylko się zastanawiam czy w OM nie nastąpiło za dużo zmian. O ile jeszcze taki Cisse czy El Moro (który lada dzień ma podpisac kontrakt) powinni znać dobrze taktyke i trenera, o tyle zgranie ze sobą tylu nowych piłkarzy będzie wymagało czasu.
Życzę im i Lyonowi dobrze, mam nadzieje że w przyszłym sezonie zobaczymy kawałek dobrego i widowiskowego francuskiego futbolu :)

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2886

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 sie 2009, 22:22

Tak sobie na necie zapuściłem mecz Bordeaux vs Lens i akurat trafiłem na nasza transmisje Canal +, komentatorzy tragiczni. :roll:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 10 mar 2010, 17:59

Jak się Lille ostatnio spisuje? Jak ich sytuacja kadrowa? Jak forma?

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 23 mar 2010, 0:13

Daaaamian pisze:Jak się Lille ostatnio spisuje? Jak ich sytuacja kadrowa? Jak forma?
Mogli sie bardzo zblizyc do mistrzostwa, jednak przegrali w ostatniej kolejce z Bordeaux. Szczerze mowiac - nie spodziewalem się tak dobrej gry z ich strony.
Ale najwieksza niespodzianką obecnego sezonu jest bez wątpienia Montpellier, ktore ma obecnie tyle samo punktów co liderujące Bordeaux. Zespół bez wielkich nazwisk, ale tworzą kapitalny kolektyw. Victor Montano strzelił już 10 goli w tym sezonie, powoli goni czołówkę strzelców.
Dawno nie bylo tak ciekawego sezonu, o mistrza walczy realnie rzecz biorąc 6 ekip - Bordeaux, Montpellier, Auxerre, Marsylia, Lille i Lyon.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 mar 2010, 1:15

Heh, kolega Daaaamian pytal sie o to w związku z dwumeczem Liverpoolu w LE, teraz to juz go chyba srednio interesuje ;)

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 23 mar 2010, 10:08

Magnum pisze:Heh, kolega Daaaamian pytal sie o to w związku z dwumeczem Liverpoolu w LE, teraz to juz go chyba srednio interesuje ;)

Hehe tak się też domyśliłem. Za to dopisałem kilka zdań na temat obecnej sytuacji w Ligue 1, bo aż dziw bierze, że nikt tutaj nie pisze na temat tej ligi. Wiele się dzieje, jest najciekawiej od lat :D Ciekawi mnie co z Jeleniem, jeśli Auxerre się zakwalifikuje np. do Champions League :D Sam zainteresowany mówił ostatnio, że w takiej sytuacji chęć opuszczenia klubu bardzo zmaleje, pożyjemy, zobaczymy :) Liga powoli dobiega końca, będzie się działo :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 mar 2010, 11:40

Jak dla mnie Jeleń powinien zostać tam gdzie jest. Spisuje się znakomicie, markę sobie wyrobił, a i nie ma specjalnego ciśnienia na wielkie wyniki. Jak gdzieś przejdzie [np Marsylia, Bordeaux] to rywalizacja o miejsce wzrośnie i presja zresztą też.
A zarabia pewnie dość dobrze. Kiedyś był biedny, więc pewnie i tak się cieszy i na kase nie patrzy aż tak.
Jak się dostaną do LM [a dobrze idzie póki co] to powinien zostać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”