Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 38

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 maja 2010, 19:14

Vincente Del Bosque powołał szeroką kadrę na MŚ

Porteros
Iker Casillas Fernández (Real Madrid CF),David De Gea Quintana (Club Atlético de Madrid, SAD),Diego López Rodríguez (Villareal CF SAD),José Manuel Reina Páez (Liverpool),Víctor Valdés Arribas (FC Barcelona)

Defensas
Raúl Albiol Tortajada (Real Madrid CF),Alvaro Arbeloa Coca (Real Madrid CF),César Azpilicueta Tanco (Club Atlético Osasuna),Joan Capdevila Méndez (Villarreal CF, SAD)
Carlos Marchena López (Valencia CF, SAD).Gerard Pique Bernabéu (FC Barcelona), Carles Puyol Saforcada (FC Barcelona), Sergio Ramos García (Real Madrid)

Centrocampistas
Xabier Alonso Olano (Real Madrid CF), Sergio Busquets Burgos (FC Barcelona), Francesc “Cesc” Fabregas Soler (Arsenal FC), Andrés Iniesta Lujan (FC Barcelona), Javier Martínez Aguinaga (Athletic Club), Marcos Antonio Senna Da Silva (Villarreal CF, SAD), David Jiménez Silva (Valencia CF, SAD), Xavier Hernández Creus (FC Barcelona)

Delanteros
Santiago Cazorla González (Villarreal CF, SAD), Jesús Navas González (Sevilla FC SAD), Juan Manuel Mata García (Valencia CF, SAD), Pedro Rodríguez Ledesma (FC Barcelona), Daniel González Güiza (Fenerbache SK), Fernando Llorente Torres (Athletic Club), Alvaro Negredo Sánchez (Sevilla FC SAD), Fernando Torres Sanz (Liverpool FC), David Villa Sánchez (Valencia CF, SAD)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 maja 2010, 19:30

jest i powołanie dla najlepszego bramkarza świata VV , jak pojedzie to murowana wygrana na MŚ Hiszpanów!

ou ou ou it's magicccc u knowwwwwwwww :D:D:D:D:D

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 maja 2010, 19:34

Może Iker się weźmie za siebie jak zobaczy Valdesa na ławce :twisted:

Zjem swoje stare buty jeśli del Bosque zabierze Valdesa*

* taki żarcik :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2444
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 maja 2010, 19:47

Iker wziął się za siebie dobre kilka kolejek temu i gra bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2010, 20:02

Valdes nie pojedzie bo nie, ale liczę, że Pedro już tak.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 maja 2010, 20:27

serio nie dajecie szans Valdesowi?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 maja 2010, 20:34

Ulubieńcem trenera nie jest, Casillas i Reina wydają się pewniakami. Imo powinien pojechać De Gea. Jest niezły i młody więc niech doświadczenie na takiej imprezie zbiera. Kto wie co będzie za 2-4 lata ? Jak dla mnie jest faworytem do zastąpienia Ikera za jakiś czas w bramce kadry.

Co do tych co mają odpaść z pola to Mata bo miał słaby sezon i ostatnio gra przeciętnie, mimo wszystko nie widzę też miejsca dla Guizy (5 środkowych napastników chyba im niepotrzebnych raczej ?) i Pedro (obecnie dla mnie po prostu Navas bardziej się nada do rozruszania gry z przodu).

Hiszpania pewnie będzie grała 442 z Iniestą i Silvą bliżej boków więc Cazorla i Navas jako alternatywy powinni wystarczyć.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 maja 2010, 20:44

Valdes nie pojedzie z tego samego względu z którego nie był powoływany Raul pomimo, że wtedy z czysto sportowego punktu widzenia na powołanie zasługiwał. Casillas jest lepszy, a gdyby Victor siedział na ławce to więcej niż prasa zaczęła by płakać, że jest w lepszej formie niż Casillas, że wygrał Zamore itp itd. Teraz co najwyżej popłaczą jak już Sfinks z niego zrezygnuje, ale podczas mistrzostw będzie spokój. Pedro niech jedzie, pomimo że IMO Navas jest lepszy piłkarsko. Busquets na szczęście się pod koniec sezonu trochę ogarnął, ale i tak śmiem twierdzić, że Alonso zjada go dupą.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 maja 2010, 20:47

IMHO pojedzie 5 delenteros 3 środkowych napastników (Villa, Torres i.. nie wiem :) ) Navas i tu mogło by być miejsce dla Pedro jako tego 5 Pomocników pojedzie 7, odpadnie Martinez albo Senna

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2010, 20:49

Pedro nie rozpatrywałem w miejsce Navasa lecz Cazorli.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 maja 2010, 20:51

trzecim środkowym Negredo !!! :)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 maja 2010, 21:12

Z tym że Cazorla gra w drugiej linii a Pedro napastnika :roll:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 10 maja 2010, 21:14

pedro zjada na sniadanie takich gosci jak navas chocby. jak niepojedzie na mundial bedzie to niesmaczne.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 maja 2010, 21:19

brylancik pisze:Valdes nie pojedzie z tego samego względu z którego nie był powoływany Raul pomimo, że wtedy z czysto sportowego punktu widzenia na powołanie zasługiwał. Casillas jest lepszy, a gdyby Victor siedział na ławce to więcej niż prasa zaczęła by płakać, że jest w lepszej formie niż Casillas, że wygrał Zamore itp itd. Teraz co najwyżej popłaczą jak już Sfinks z niego zrezygnuje, ale podczas mistrzostw będzie spokój. Pedro niech jedzie, pomimo że IMO Navas jest lepszy piłkarsko. Busquets na szczęście się pod koniec sezonu trochę ogarnął, ale i tak śmiem twierdzić, że Alonso zjada go dupą.
Raul nie był powoływany bo był symbolem porazki i nieudolności Hiszpanów, a dodatkowo byli od niego lepsi, podobnie jeśli chodzi o Gutiego. Kibice Realu tego nie mogli zrozumieć, ale czego się spodziewać jeśli jeszcze niedawno wielu wspominało, że należy się miejsce tej pokrace Granero.
Prawdę mówiąc przed spotkaniami ostatniej kolejki w La Liga robiłem sobie rozpiskę i muszę powiedzieć, ze mnie nie zaskoczyła ta kadra. Niewiele się pomyliłem, pewniakami dla mnie są:
Iker, Reina, Lopez
Ramos, Arbeloa, Albiol, Capdevila, Pique, Puyol,
Senna, Alonso, Xavi, Iniesta, Cesc, Silva, Busquets
Villa, Torres, Negredo.
W szerokiej kadrze miałem jeszcze Monreala i Pablo z Valencii. Jednak wg. mnie 4 która uzupełni ten skład to Marchena, Navas, Pedro i Mata. Navas i Pedro pojadą bo Sfinks nie jest pewny jak wyglądać będzie Iniesta, a Mata mimo wszystko to alternatywa dla Silvy. Cieszy mnie obecność Azplicuety bo to gościu który spokojnie może wygryźć po Mundialu Ramosa, podobne odczucia mam do Monreala w przypadku Capdevili, chyba, że zatrzymają się jak Marcano.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 maja 2010, 21:26

Faktycznie 8 obrońców jest niepotrzebnych skoro Arbeloa i Puyol mogą grac na prawej i na lewej.
Navas to alternatywa dla Silvy a Mata dla Iniesty. Pedro może grą i w ataku i na boku pomocy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”