Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 38

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 mar 2011, 12:14

Ekstraklasa: Polonia Bytom może zostać zdegradowana
49 minut temu
KC / Fakt

fot. ASInfo Polonia Bytom w czwartek może w praktyce pożegnać się z Ekstraklasą. Przewodniczący Komisji Ligi Ekstraklasy SA, Wojciech Zieliński na łamach "Faktu" zapowiedział, że klubowi ze Śląska zostaną odjęte punkty za niepłacenie piłkarzom. Ile tych punktów stracą poloniści, jak na razie nie wiadomo.

Pod koniec ubiegłego roku, trzynastu zawodników Polonii poprosiło Polski Związek Piłkarzy o pomoc w odzyskaniu pensji, których nie wypłacał im klub. Chodzi tu przede wszystkim o pół miliona złotych premii za zajęcie siódmego miejsca w ubiegłym sezonie. To jednak nie wszystko, ponieważ gracze od trzech miesięcy nie otrzymują bieżących pensji, a od dziewięciu miesięcy nie były regulowane ich umowy o pracę.

W sumie, wysokość zaległości klubu wobec wspomnianej "trzynastki" to ponad 1,5 miliona złotych i miały być one uregulowane do 15 marca. - W styczniu zaprosiliśmy na nasze posiedzenie prezesa Polonii, pana Bartylę. Zobowiązał się wtedy osobiście, że wszystkie długi w stosunku do piłkarzy zostaną wypłacone - mówi Wojciech Zieliński z Komisji Ligi Ekstraklasy.

Regulamin mówi o możliwości nałożenia kary finansowej lub odjęcia punktów w ligowej tabeli. - Kara finansowa w naszej opinii byłaby przeciwskuteczna. W tej sytuacji myślimy o tym, żeby odebrać klubowi punkty. Ile? Na teraz nie jestem w stanie tego powiedzieć. Regulamin daje możliwość odjęcia nawet 30 punktów - tłumaczy Zieliński.
Źródło co prawda lewe trochę, ale patrząc na to, że Cracovia jest na szarym końcu to wszystko jest możliwe

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8746
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 mar 2011, 12:43

Smolarek przesunięty do Młodej Ekstraklasy

Euzebiusz Smolarek został w środę odsunięty od pierwszego składu Polonii Warszawa. To pierwsza decyzja personalna nowego trenera Piotra Stokowca.

- Trener zdecydował, że w związku z niezadowalającą formą Ebiego należy postawić na innych zawodników - tłumaczy rzecznik prasowy Polonii Jakub Krupa. - Smolarek będzie trenował z zespołem Młodej Ekstraklasy i będzie obserwowany przez sztab szkoleniowy pierwszej drużyny. Mamy nadzieję, że to zmotywuje go do wytężonej pracy i powróci do nas w lepszej dyspozycji - dodał.

źródło: Polonia Warszawa
A jednak :haha:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 mar 2011, 14:24

To i tak chyba lepsze niż transfer do Klubu Kokosa :)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 mar 2011, 15:24

Jak to jest z tym klubem Kokosa? On tam biega tylko po schodach i mu Józek płaci za to?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 mar 2011, 15:37

Kurde ostatnio zacząłem biegać, jeździć na rowerze stacjonarnym. Mógłby mi też dawać 15 tysięcy miesięcznie..

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 19 mar 2011, 17:21

Jest w końcu wygrana na wyjeździe, dopiero druga w tym sezonie :oops: Przed meczem po tyle samo punktów mialy obie drużyny, więc był to niezwykle ważny mecz. Polonia pod ogromną presją i widać to było w pierwszych 30 minutach, gdzie Widzew na nich napierał a oni byli strasznie spięci i gubili się. Świetny mecz Dzalamidze, nie warunkami fizycznymi ale sprytem wywierał presję na obrońcach Polonii, którzy tracili na jego rzecz piłkę. W drugiej połowie mecz już bardziej wyrównany, na szczęście to Widzew strzelił gola i było pozamiatane. 3 punkty na naszym koncie i oddalamy się od strefy spadkowej

Jaroszyk
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaroszyk » 20 mar 2011, 18:19

Jeśli Wisła wygra odskoczy Jadze na 7 pkt już, Legii 8, Lechowi 11...
Po za tym straszny ścisk w tabeli. Między drugą Jagą a ósmym Górnikiem tylko 5 pkt różnicy.

A dziś Legia dosć chyba jednak niespodziewanie drugi raz w sezonie uległa Bełchatowowi. Pozycja Skorży chyba już niezagrożona do końca sezonu, ale kibice są już wściekli. Po meczu rzekomo odbyła się już pierwsza rozmowa 'motywująca'....

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 20 mar 2011, 18:29

Legia to jest w ogóle zagadka teraz. Wchodzili w tą rundę bardzo dobrą grą, przytrafił się remis z ostatnim zespołem tabeli, chociaż były tam kontrowersje bo powinni to wygrać. W każdym razie kolejne mecze im dalej od początku rundy tym coraz słabsza gra i wyniki wymęczone lub nawet bez pkt. Szkoda tych potraconych punktów bo zamiast teraz na spokojnie walczyć o mistrzostwo, to będzie nerwowa walka o pierwszą trójkę. A co gra Jaga to już w ogóle brak słów. Wiedziałem że 1 miejsce to będzie im ciężko obronić, ale szacowałem na skuteczną ich walke o miejsce na podium. Z taką srednią zdobyczy pkt. jak w ostatnich meczach będzie im nawet o to ciężko. Lech kilkoma błyskami w dwóch meczach uzbierał 6 pkt. chociaż w tych spotkaniach wcale wygrane nie były takie pewne z przebiegu gry i mogło być tak jak w kilku innych że znów by potracili dystans, a tak jakoś gonią tą czołówkę i kto wie, szanse są.

Muszę przyznać, że tabela jest ładnie spłaszczona co cieszy bo widać poziom jest w miarę wyrównany.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 20 mar 2011, 21:11

Legia w ostatnich meczach grała naprawdę ładną , składną piłkę . Dobry mecz w Krakowie, lecz głupio stracone bramki . Całkiem dobre mecze w pucharze polski z ruchem , w derbach też ładna gra . Mecz ze Śląskiem już gorszy . Generalnie gra Legii podoba mi się lepiej niż Wisły , ale troche głupio jak by mistrz Polski miał 8 porażek . Nie rozumiem decyzji personalnych Skorży , który uparcie stawia na słabych moim zdaniem Manu i Radovicia , mając w kadrze zdolnego Wolskiego , który może być naprawdę świetnym zawodnikiem .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 mar 2011, 21:15

Ciekawe czy Probież doczeka końca sezonu na swojej posadzie. Co tu ukrywać w kilka dni przegrał PP, w lidze z jakieś tam przewagi jego zespół zrobił 5 oczek straty. Spada w tabeli i mimo, że ostatnio pisałem, że dobrze dla nich będzie jak utrzymają się na podium to teraz jestem zdania, że szanse na to są niewielkie.
Śląsk dobrze wygląda, Lechia, Wisła mimo jakiś strat ciągle punktuje. Lech nie licząc strat w Krakowie także wygrywa. Kilka zespołów także się poprawiło z porównaniem do jesieni, a Jaga wygląda zdecydowanie gorzej. Chyba tylko Polonia Warszawa wygląda gorzej w porównaniu gry w poszczególnych rundach.
Legia może dobrze weszła, podobno pokazał się ten Hubnik, a teraz padaka. Nie było mi dane zobaczyć tych popisów Hubnika, więc ciężko mi go ocenić pozytywnie. W poprzednim spotkaniu grał słabo, dzisiaj wywalczył karniaka inteligentnym zagraniem i to tyle. Po opiniach spodziewałem się więcej, co nie zmienia faktu, że lepiej to wygląda niż z Mezengą czy Chinyama. Tylko w Warszawie nie zrobili tego co w Krakowie. Ponaprawiali swoje błędy z lata i wzmocnili skład prawie w każdej formacji, bo tego Genkova ciężko mi chwalić. Widać to po ich grze i idą na mistrza dość pewnie, a Legia się dość regularnie od niego oddala.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 mar 2011, 21:24

Jarzinho pisze:Nie było mi dane zobaczyć tych popisów Hubnika, więc ciężko mi go ocenić pozytywnie. W poprzednim spotkaniu grał słabo, dzisiaj wywalczył karniaka inteligentnym zagraniem i to tyle. Po opiniach spodziewałem się więcej, co nie zmienia faktu, że lepiej to wygląda niż z Mezengą czy Chinyama.
Hubnik ma coś, czego brakowało. Facet przy grze jednym napastnikiem potrafi dać dużo, walczy, przyjmuje pod presją, gra tyłem do bramki, rozprowadza grę i absorbuje obrońców. Jest potencjał, lecz dziś padakę zagrał środek pola. Vrdoljak snuł się jak po ostrym melanżu, a Cabral niestety fantastyczny to był tylko w Przeglądzie Sportowym. Leszczyk z niego jakich mało...

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 20 mar 2011, 21:50

Hubnik jest napastnikiem którego w Legii nie było od czasów Svitlicy . Może być z niego naprawdę wielki grajek . Czy to prawda że do Legii jest tylko wypożyczony ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 mar 2011, 21:56

Może i tak, tylko fajnie by było gdyby sprzedawał to co mecz na boisku.
Legia mnie w ogóle nie jara, niestety ona pokazuje także niski poziom naszej Ekstraklasy, bo skoro taki zespół jest w takim miejscu po tylu kolejkach, to o czym tu mówić. Tylko Ivica to zawodnik, który jest na plus. Tych transferów było tyle i było tylu nieudaczników, że nawet ich powoli zapominam. O niektórych przypomina Skorża wprowadzając ich do gry. Sam się zastanawiam jakim argumentem się kieruje trener wystawiając regularnie Manu. Od biegania to są maratony, bo na boisku trzeba robić jeszcze coś.
Skaba chyba sam nie wierzy, że gra klubie o takiej renomie. A, że nie pasuje do tego klubu pokazuje prawie co mecz. Obrona jest tak do dupy, że wynik 26 straconych bramek mówi sam za siebie. Co gorsza niektórzy chwalą raz tego, drugi raz tamtego. W pomocy przemawia do mnie tylko Ivica, choć na początku tak nie było. W napadzie jest teraz Hubnik, gdzieś wyrzucany jest Kucharczyk, którego zresztą także specjalnie nie cenię.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 mar 2011, 22:09

Jarzinho pisze:O niektórych przypomina Skorża wprowadzając ich do gry. Sam się zastanawiam jakim argumentem się kieruje trener wystawiając regularnie Manu.
Nie mam zielonego pojęcia. Wg mnie ten koleś w żaden sposób nie zasługuje na grę. Zero przydatności, kreatywności, fatalny strzał, a i z tym bieganiem to kiepsko. Może i ma przyśpieszenie, ale za 3-4 kolejki znów siądzie. Ogólnie rzecz biorąc jest żenujący...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”