Valencia CF (zbiorczy) - Strona 38

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Marquez
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marquez » 29 lip 2007, 15:49

RealFan pisze:Tobik33 ...
Przykład? Ramosowi nikt doświadczenia nie odmówi. Cicinho już jednak po części można.
Doswiadczony pilkarz lapie pilke w rece przed gwizdkiem?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lip 2007, 15:52

Mówiłem o dniu dzisiejszym, kiedy pograł w Realu już dwa lata :P Ramos popełnia najmniej błędów z całej obrony Realu.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 29 lip 2007, 18:24

Najlepsze jest to że złapał i nie było żadnych konsekwencji tylko gra toczyła się nadal :) rozumiem usłyszał niby gwizdek ale ile takich gwizdów się słyszy na stadionach ?? całe multum.

No i Valencia dostała trójeczkę od PSG. Sam wynik szokuje 3-0 wiadomo że Valencia dopiero rozpoczyna przygotowania jednak piłkarze przez wakacje chyba nie zapomnieli jak się gra ? W końcu to 15 drużyna Ligue 1.
Fajnie rozwija się ten puchar Valencia pokonuje łatwo Inter i przegrywa z teoretycznie najsłabszym z tej stawki PSG

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 02 sie 2007, 20:21

Nie chce mi się pisać o towarzyskich, bo to tylko towarzyskie (patrz. Real :lol: (nie mogłem się powstrzymać)).

Wygląda na to, że nie będziemy mieli Sneijdera, nie będzie też Lucho, ani Kallstroma. Tak, więc Valencia prawdopodobnie zakończyła transfery. Mam jednak jeszcze nadzieję, że to nie koniec i jeszcze ktoś przyjdzie, szczególnie czekam na klasowego napastnika.

Ciekawie wygląda sytuacja z pierwszym składem na nowy sezon. Prawdopodobnie w pierwszym składzie grać będzie Marchena. Szkoda, bo chciałem ujrzeć w pierwszym składzie Alexisa i Albiola, ale Flores stwierdził, że Ci jeszcze będą mieli czas na grę i zbieranie doświadczeń. Niepokoi mnie natomiast zbyt częsta gra Gavilana. Na domiar tego gra on słabo, mimo to zyskuje on sobie w oczach Floresa (nie wiem czym). Ale Gavilan raczej gra po to, aby jakaś drużyna się nim zainteresowała i złożyła za niego ew. propozycję. W ataku Villa i ...? Być może będzie to Arizmendi i taką mam nadzieję, bo nie jest zły, a jeszcze młody więc jeszcze czegoś się nauczy (może). Praktycznie nikt nie jest pewny miejsca w pierwszym składzie, a to dobrze, bo będą mieli dodatkową motywację ;)

A wyjaśniło się, dlaczego Helguera przeszedł do Valencii. Flores do Madritista :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sie 2007, 20:31

lisek_chz pisze:Mam jednak jeszcze nadzieję, że to nie koniec i jeszcze ktoś przyjdzie, szczególnie czekam na klasowego napastnika.
Villa, Morientes, Arizmendi, Mata (chyba nikogo nie pominąłem?). Starczy Wam napastników.

tedex
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tedex » 02 sie 2007, 21:54

lisek_chz pisze:A wyjaśniło się, dlaczego Helguera przeszedł do Valencii. Flores do Madritista Wink

Ale dlaczego Helguera sie w ogole zgodzil na ten transfer? Czy chcial sprobowac czegos nowego czy poprostu znudzilo go zarabianie pieniedzy za granie w piłke i jak pojawiła się okazja dostawania takiej samej kasy za siedzenie na ławie to chetnie skorzystal. Fakt przyszli nowi obroncy, ale do Valencii takze przyszedl Alexis i wrocil Caneira. Sam nie wiem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 sie 2007, 22:47

tedex pisze:Ale dlaczego Helguera sie w ogole zgodzil na ten transfer?
:arrow: W Valncii ma większe szanse na grę. W Realu byłby czwartym stoperem (nie licząc Ramosa), a jak na razie wygląda na to, że Quique chce na niego stawiać.
:arrow: Spędził w Realu wiele lat i nie miał już takiej motywacji do treningów co wcześniej. Szukał nowych wyzwań.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 sie 2007, 23:21

lisek_chz pisze: Ciekawie wygląda sytuacja z pierwszym składem na nowy sezon. Prawdopodobnie w pierwszym składzie grać będzie Marchena. Szkoda, bo chciałem ujrzeć w pierwszym składzie Alexisa i Albiola, ale Flores stwierdził, że Ci jeszcze będą mieli czas na grę i zbieranie doświadczeń. Niepokoi mnie natomiast zbyt częsta gra Gavilana. Na domiar tego gra on słabo, mimo to zyskuje on sobie w oczach Floresa (nie wiem czym). Ale Gavilan raczej gra po to, aby jakaś drużyna się nim zainteresowała i złożyła za niego ew. propozycję. W ataku Villa i ...? Być może będzie to Arizmendi i taką mam nadzieję, bo nie jest zły, a jeszcze młody więc jeszcze czegoś się nauczy (może). Praktycznie nikt nie jest pewny miejsca w pierwszym składzie, a to dobrze, bo będą mieli dodatkową motywację ;)

A wyjaśniło się, dlaczego Helguera przeszedł do Valencii. Flores do Madritista :wink:
Jeśli chodzi o atak to niekoniecznie musimy grac 2 napastnikami.
Opcja z Villa i Silvą z przodu (patrz mecz z Interem) wygląda ciekawie. I nie zdziwie się jak tak właśnie będzie, a przynajmniej do powrotu Moro... W Arizmendiego czy Mate w pierwszej "11" nie licze ;p

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 02 sie 2007, 23:25

Mata na pewno nie zagości w pierwszej jedenastce, a co do Arizmendiego to bym go nie skreślał jest jeszcze młody a nie raz w Deportivo pokazał swoje spore możliwości i Valencia z przypadku go nie wybrała. Valencia może grać tak jak w poprzednim sezonie z najlepszymi będzie grał sam Villa a z tymi gorszymi duet Moro-Villa oczywiście kiedy Morientes będzie w formie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 sie 2007, 10:54

Nie zgodzę się z wami, że sam Villa na ataku to dobry pomysł. To nawet głupota, bo on powinien mieć partnera w ataku. A kto powiedział, że Mata nie będzie grał w pierwszej jedenastce?;) Flores stwierdził, że będzie grał ten, kto zasłuży. Co do Silvy to już duża przesada. Wyszedł mu mecz z Interem w miarę, ale dobra. Jest on naturalnym lewym pomocnikiem, następnie został przestawiony na OPŚ i niech tak zostanie, bo na tej pozycji zdecydowanie najlepiej sobie radził.

Mamy 5 napastników, w tym tylko jednego klasowego:

Villa, Mata, Morientes, Arizmendi (występuje często na pomocy), Angulo (z konieczności). Pewniakiem jest Villa, a potrzeba jeszcze jednego napastnika, jakiegoś bardzo dobrego, 'goleadora'. A tak poza tym Angulo najprawdopodobniej odejdzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2007, 12:45

Morientes nie jest klasowym napastnikiem? Dlaczego nie :>

Ja uważam wprost przeciwnie a na dodatek taka para jak Villa - Morientes bardzo dobrze do siebie pasuje ze względu na styl gry jaki prezentują.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 sie 2007, 12:49

Według mnie nie jest jakiś zachwycający. Może i w Lidze Mistrzów troche goli strzelił, ale za to w La Liga za bardzo zawodził, czym nadszarpnął zaufanie Floresa. A nie jest klasowym napastnikiem, dlatego że nie poradził sobie w innych ligach. Villa nie grał nigdzie indziej ale w reprezentacji Hiszpanii imponuje formą. A Morientes nie dał rady w Liverpoolu, gdzie grał bardzo rzadko, grał bardzo słabo w Monako, a w Valencii gra co najwyżej przeciętnie.

Jedyną nadzieją jest Arizmendi i Mata, chociaż mam nadzieję, że i 'El Moro' się odnajdzie w końcu i będzie strzelał z meczu na mecz ;)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 sie 2007, 13:04

lisek_chz pisze:Morientes (...) grał bardzo słabo w Monako
Z tego co ja pamiętam to w Monaco grał bardzo dobrze, nastrzelał dużo bramek a klub doszedł do finału LM i zajął wysokie miejsce w lidze co zawdzięczał m.in. jemu. A rok później Morientesa miał zastąpić Saviola i to on grał już gorzej od Hiszpana.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2007, 13:06

Arizmendi i Mata dodani do siebie i pomnożeni przez 5 nie są tak dobrzy jak jeden Morientes.

A Morientes udowodnił już przed laty, że jest klasowym napastnikiem.
lisek_chz pisze:A nie jest klasowym napastnikiem, dlatego że nie poradził sobie w innych ligach.
To tak jak Sheva :o Sheva nie jest klasowym napastnikiem :>
lisek_chz pisze:Villa nie grał nigdzie indziej ale w reprezentacji Hiszpanii imponuje formą.
El Moro ma bardzo dobry bilans bramek w reprezentacji :]

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 sie 2007, 13:32

Mentor pisze:Arizmendi i Mata dodani do siebie i pomnożeni przez 5 nie są tak dobrzy jak jeden Morientes.
Wiem, dlatego chce jeszcze lepszego napastnika, bo nie chcę zobaczyć znów Valencii na 4 miejscu na koniec.
Mentor pisze:To tak jak Sheva :o Sheva nie jest klasowym napastnikiem :>
Bez przesady ;) Sheva sobie za to poradził we Włoszech i w Ukrainie.
Mentor pisze:El Moro ma bardzo dobry bilans bramek w reprezentacji :]
No ma, ale już w reprezentacji nie gra (chyba). Zresztą nie ma co się tutaj nad nim rozwodzić, bo i tak prawdopodobnie Morientes przejdzie do Lyonu w pakiecie za Kallstroma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”