Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 372

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 02 paź 2012, 19:20

Za niespełna dwie godziny rozpocznie się wyjazdowy mecz Chelsea z FC Nordsjælland w ramach rozgrywek Ligi Mistrzów. Faworytami są jednak goście, którzy są obrońcami tytułu a gospodarze występują w tegorocznej edycji ChL jako debiutanci. Każdy inny wynik niż wygrana CFC będzie niespodzianką. W poprzedniej kolejce Mistrzowie Europy zremisowali na Stamford Bridge z Juventusem 2 : 2, natomiast Mistrzowie Danii gładko przegrali w Doniecku z Szachtarem 0 : 2.
Według mnie Roberto powinien dać szansę rezerwowym w tym spotkaniu. Wiem, że lekceważenie rywala jest bardzo złe, ale zmiennicy świetnie pokazali się w meczu z Wolverhampton zostawiając serce na boisku. Przewyidywany skład przez moją skromną osobę (chociaż wątpię, że RDM zastosuję aż taką rotację, mimo to chciałbym zobaczyć taką XI):

Obrazek

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 02 paź 2012, 19:48

TEAM NEWS @chelseafc: Čech, Ivanović, Cole, Luiz, Cahill, Ramires, Lampard, Oscar, Torres, Mata, Moses.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 paź 2012, 12:39

http://www1.skysports.com/football/news ... ry-verdict
Ashley Cole's statement supporting Terry's version, and the role played by a Chelsea club official, has also been questioned by the commission.

The commission found that there were discrepancies in Cole's initial statement to FA interviewers of what he heard Ferdinand say to Terry compared to later statements.

Cole did not mention the word 'black' in the initial interview with the FA on October 28. On November 3, Chelsea club secretary David Barnard asked the FA for the specific word 'black' to be inserted into Cole's witness statement, suggesting that Cole may have heard Ferdinand use the term.
:mrgreen:
Ferdinand had suffered "hateful abuse" as a result of the case but had acted with dignity, said the report.

The commission stated: "The victim impact statement of Mr Ferdinand makes it plain that he has been badly affected by the incident. He has been the subject of hateful abuse and adverse comments, but has acted with restraint and dignity."
:afro:

I notka dla liverpoolczyków
Terry's ban is half the length of the eight-match suspension Liverpool's Luis Suarez was given for racially abusing Manchester United defender Patrice Evra last season.

The difference between the cases, according to the report, is that "Mr Terry's racist insult was issued only once" whereas Suarez was found guilty of repeating his.

And the Commission's findings made it clear "it is accepted by everyone involved in the criminal and disciplinary proceedings that Mr Terry is not a racist."

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 paź 2012, 13:18

Who cares?

Obrazek

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 paź 2012, 14:32

No jak widać coniektórych waszych zawodników to jednak obchodzi :lol: Cole standardowo prezentuje poziom do jakiego nas przyzwyczaił. Dno 8) Czekamy na kolejne zawieszenie, ale tym razem dla kłamczuszka 8)

huragan3000
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: huragan3000 » 05 paź 2012, 18:51

red85, strasznie jarasz się tą całą sprawą z Terrym, minął dobry tydzień a ty jeszcze coś wrzucasz.
Za wszelką cenę chcesz tez udowodnic wyższość tego swojego miszcza Rio czy tam innego Antona.

A Cole przynajmniej jest pewien siebie i tego, że ma rację :brawo: jego twitter oczywiscie powoduje że tacy hejterzy-kibice innych klubów (jak red85) zaczynają go atakowac

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 paź 2012, 2:24

Zasmucę cię, ale jarają mnie zupełnie inne sprawy 8) Terry nie jest w stanie doprowadzić mnie do takiego stanu, uwierz mi.

Być może już to do ciebie dotarło, ale fragmenty, które wczoraj wklejałem dopiero co ujrzały światło dzienne. Rzuciły również na sprawę nieco inne światło, szczególnie jeśli chodzi o inne osoby w nie zaangażowane, co szczególnie dotknęło innego osobnika o wątpliwej reputacji. Jego reakcja również prawdopodobnie będzie miała swój dalszy ciąg.

Nie rozumiem również co ma do hejtowania tępienie rasizmu i przejawów skarjnego idiotyzmu. Wy jednak i tak tego nie zrozumiecie i będziecie gwizdać na ofiary, to akurat wam wychodzi.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6326
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 paź 2012, 9:08

Zgodzę się z niebieskimi. Może w oczach niektórych robi to ze mnie półkibica, ale dla mnie to co kocham i co mnie jara w futbolu ogranicza się do tego co na boisku. To, który z Ferdinandów jest czarniejszy; to, co ma do powiedzenia rzesza pseudoekspertów typu Rudzki czy to, czy Frimpong potrafi alfabet naprawdę lata mi koło nosa a posty na tego typu tematy specjalnie mnie nie ciekawią.

W kwestii rasizmu. Pewnie każdemu z was zdarzyło się nazwać czarnucha czarnuchem mimo, iż do czarnoskórych nienawiści nie odczuwacie. Terremu czy Suarezowi podobnie się wyrwało i dobrze, że zostali ukarani, bo pogwałcili w ten sposób zasady szacunku dla drugiego człowieka... ale czy naprawdę wierzycie, że są rasistami którzy nienawidzą czarnych? Grając z 10 czarnymi w zespole i tuląc ich po każdej strzelonej bramce? No prośba...

Nie mówiąc już o tym, że gdybym był piłkarzem grającym w PL to za ten wpis FA także narzuciłaby mi za 4 mecze zawieszenia, w końcu użyłem tu nieraz określenia 'czarnuch'...

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 06 paź 2012, 15:42

1 Petr Cech
2 Branislav Ivanovic
4 David Luiz
26 John Terry (c)
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard
10 Juan Mata
11 Oscar
17 Eden Hazard
9 Fernando Torres

Substitutes: 22 Ross Turnbull, 28 Cesar Azpilicueta, 24 Gary Cahill, 34 Ryan Bertrand, 6 Oriol Romeu, 7 Ramires, 13 Victor Moses.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 06 paź 2012, 20:29

Bardzo dobry mecz w wykonaniu Chelsea. Cieszy kolejna bramka Torresa, ale powinien popracować nad wykończeniem swoich setek. :lol:
Teraz mecz z Kogutami AVB, który będzie najtrudniejszym z dotychczasowych spotkań, mam jakoś obawy...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 paź 2012, 13:22

Dobry mecz w naszym wykonaniu. Cieszy bardzo, że szybko zdołaliśmy odpowiedzieć na straconą bramkę. Torres wprawdzie strzelił bramkę, ale spieprzył przynajmniej 2 kolejne sytuację do umieszczenia piłki w siatce. Może teraz to na nic takiego, ale jak już Sturridge dojdzie do siebie po kontuzji i zacznie strzelać to może zrodzić pewien dylemat, bo jest pewny, że Danny by nastrzelał w tym sezonie raz więcej jak Torres. Fernando nie może spocząć na laurach i myśleć, że jest dobrze.
Podoba mi sie w jaki sposób Hazard, Mata i Oscar pracują ze sobą na boisku :) świetnie się poruszają kreując przy tym sytuacje do strzelenia bramki. Myślę, że to nie jest jeszcze to na co ich naprawdę stać, bo jak sam RDM potwierdza nadal szuka odpowiedniego balansu między defensywą a ofensywą. Jestęśmy na szczycie tabeli tylko z 1 remisem, ale ciężkie mecze dopiero przed nami.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 18 paź 2012, 20:35

Terry rezygnuje z apelacji z wyroku FA w sprawie rasizmu. Oznacza to, że kapitan CFC nie zagra w czterech najbliższych meczach, czyli z Tottenhamem, United x2 oraz Swansea. "Jak stwierdzono podczas procesu, z perspektywy czasu mój język w tamtym spotkaniu nie był właściwy. Odpowiedź, jaką dałem na boisku był poniżej poziomu oczekiwanego przez Chelsea Football Club i mnie samego. Taka sytuacja się nie powtórzy. Ze swojej strony będę starał się pomóc klubowi w usuwaniu wszelkich dyskryminujących zachowań w futbolu. Jestem bardzo wdzięczny za konsekwentne wsparcie, jakie otrzymywałem od kibiców, rodziny i klubu." - to słowa byłego kapitana reprezentacji Anglii w tej sprawie.

Niby terminarz cholernie trudny, ale jestem jednak spokojny o defensywę The Blues. Duet Luiz - Cahill powinien dać sobie radę, a jeżeli nie to do środka zawsze można przesunąć Bronka a prawą stronę oddać w opiekę Azpilicuety, który pokazałby się wreszcie w meczu o stawkę.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 paź 2012, 23:33

CHELSEA owner Roman Abramovich is ready to make unsettled Manchester City star Yaya Toure the best-paid player in the world in order to tempt him to Stamford Bridge.
Podobno Romek jest w stanie zaoferować tygodniówkę rzędu 300(!)tys. funtów.Jest coś na rzeczy czy to info można włożyć między bajki?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 paź 2012, 23:37

Biorąc pod uwagę, że za każdym razem w czasie przerw na reprezentacje pojawiają się takie newsy o "sensacyjnych" transferach to podejrzewam, że śmiało możesz to włożyć między bajki. Trudno też przypuszczać, że Roman jest w stanie złożyć ofertę, której City nie potrafiłoby przebić, tym bardziej za jeden ze swoich filarów.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 paź 2012, 23:41

Info podał portal caughtoffside.com-nie czytam i nie znam ich wiarygodności,więc wolę zapytać,bo u Romka to kto wie,szczególnie,że w minionym okienku rubli nie żałował :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”